QUOTE(Baisa @ 2008 05 16, 12:12)
Naturalus akmuo negrazu?
Taigi dirbtinis yra naturalaus prasta kopija. Gal jus nemaciusi naturalaus akmens?
Dazniausiai zmones naturalu akmeni isivaizduoja, kaip ta is kurio paminklus daro. As irgi kazkada taip isivaizdavau, bet kai dabar pradejau dometis, ziurineti, tai supratau, kad grazesnio dalyko uz naturalu akmeni nera. Galybe rastu, spalvu, apdirbimo budu.
Be to, budama UK du metus gyvenau bute, kurio viruvej buvo granitinis stalvirsis, tooooks nerealus dalykas
Apie tepluma, tai net nereikia kalbet, tai mitas. Per du metus buvo visko, ir vynas issiliedavo ir padazai, kartais tiesiai ant stalo pjaustydavau ka nors...
Ir nieko, nuvalai ir vel kaip naujas.
O dirbtinis, jau vien del to man atkrenta, kad jis dirbtinis, be to, kartais gaunasi brangiau nei is naturalaus. O kur dar greitai uzsitersiancios kriaukles, ar sutrukusios... Zinau ne viena pvz.
na matai, matyt viską kaina lemia, ir mūsų poreikiai - mačiau labai gražaus akmens, bet jo ir kaina jau virš dirbtinio šoka, nors šiaip vidutinėm kainom mano virtuvei natūralus gaunasi vos ne dvigubai pigiau už dirbtinį. ir vis tiek - na gražus jis labai, bet netinka mano virtuvei ir tiek...
visa ta galybė apdirbimo būdų ir spalvų kainuoja nemažus pinigėlius, ir be to jis man - be galo šaaaaaltas. mano virtuvei reikia ramaus neblizgaus paviršiaus, kuris atrodytų pakankamai lengvai ir nemoderniai, aišku galima kaip tik pabrėžti akmens natūralumą ir daryti skeltus, o ne šlifuotus kraštus, pvz., bet tai nepatogu, juk valyt man tą virtuvę reikės kasdien...
man gražu dar betoninis su akmens piemaišom, internete žiūrinėjau ir Italijoj kai buvom labai patiko, bet toks irgi man atrodo gan šaltas ir tinka karštesnio klimato šalim, arba bent jau voniai, be to Lietuvoj net nežinau, ar kas siūlo tokius.
Iš tikro mano svajonė yra stalviršis iš plytelių, bet tai jis tikrai, manau visaaai nepraktiškas - ką bedėsi ant jo, žiūrėk kad tik nesudužtų... buvau visai nurašius šitą mano idėją , bet dabar va vėl prisiminiau, ir man taaaip gražu....
gal kas netyčia turi tokį, ar patogus? man jau taip norėėėėėėėtųsi, bet bijau virtuvės - 'ekponato', nesu pedantė tvarkinguolė.