Nu kaip cia pas jus idomu- operacijos tik vyksta
O negali lapai gelsti del didelio dregnumo??
Mano trys amariliai tai tik ziedkociai, be lapu Mistiskai atrodo
Praeitais metais mano du amariliai buvo išleidę vaikus taip iš pradžių atrodė lyg iš svogūno vidaus. Bet paaugę jie atsidalino - viršutinis lukštas praplyšo ir svogūnėlis pamažu paliko toks kaip prilipęs. Vėliau sėkmingai juos atskyriau. Ten buvo tokie paprasti tradiciniai amariliai. Raudonas tai šiamet turėjo tiek gausiai vaikų. Persodindams tris didžiausius pasodinau, dar daugybę išmečiau. Rodos jau visus nurinkau, bet dabar praėjo gal 3 savaitė, jau vėl iškišo lapelius vienas.
Aišku čia visos labai mandrais apsirūpinot, bet gal kas nori parasto raudono (truputį prašviesėjusiu viduriu) amariliuko? Turiu tris, galiu atiduoti.
O mano pilnaviduris amarilis buvo taip išpjaustytas, raudonlige apėjęs, pradėjo atsigauti ir grįžus po dviejų savaičių atostogų radau išleidusį žiedą. Nežinau ar jam nepakenks dabar žydėti? Nes žiemą du kotai žydėjo, tada visas svogūnas pajuodo, vėliau radau raudonligę Gal man nupjauti žiedą?
Aišku čia visos labai mandrais apsirūpinot, bet gal kas nori parasto raudono (truputį prašviesėjusiu viduriu) amariliuko? Turiu tris, galiu atiduoti.
O mano pilnaviduris amarilis buvo taip išpjaustytas, raudonlige apėjęs, pradėjo atsigauti ir grįžus po dviejų savaičių atostogų radau išleidusį žiedą. Nežinau ar jam nepakenks dabar žydėti? Nes žiemą du kotai žydėjo, tada visas svogūnas pajuodo, vėliau radau raudonligę Gal man nupjauti žiedą?
QUOTE(Kerpena @ 2008 07 16, 09:41)
Praeitais metais mano du amariliai buvo išleidę vaikus taip iš pradžių atrodė lyg iš svogūno vidaus. Bet paaugę jie atsidalino - viršutinis lukštas praplyšo ir svogūnėlis pamažu paliko toks kaip prilipęs. Vėliau sėkmingai juos atskyriau. Ten buvo tokie paprasti tradiciniai amariliai. Raudonas tai šiamet turėjo tiek gausiai vaikų. Persodindams tris didžiausius pasodinau, dar daugybę išmečiau. Rodos jau visus nurinkau, bet dabar praėjo gal 3 savaitė, jau vėl iškišo lapelius vienas.
Tai gal be reikalo as isoperavau ta amarili. Na bet vistiek vaiku pasodinau, tai koks skirtumas, kuri as ismesiu
QUOTE(Kerpena @ 2008 07 16, 09:41)
Nes žiemą du kotai žydėjo, tada visas svogūnas pajuodo, vėliau radau raudonligę Gal man nupjauti žiedą?
Nezinau ka daryti- pjauti ar ne, bet turiu kita klausima- ka daret su tuo serganciu raudonlige Ismetet??
eina sau, ziuriu jus cia ligos apipuole
QUOTE(Ice tea @ 2008 07 16, 10:00)
- ka daret su tuo serganciu raudonlige Ismetet??
Ne, tai čia tas pats, kur sirgo raudonlige. Aš jau kai radau tą raudonligę, tai išroviau, nulupinėjau, nupjausčiau, viską kiek buvo paraudonavę, net šaknis beveik visas teko nupjauti, nes irgi buvo raudonom dėmėm išmėtytos. Tada pamirkiau kalio permanganate ir ištepiau zelionka, kaip čia kažkuri patarė. Tada pasodinau, tiksliau beveik padėjau ant viršaus. Viršutinį žemės sluoksnį uždėjau durpių, kad toks sausesnis būtų. Iš pradžių dar lapų nenupjoviau, nes buvo sveiki, bet su jais labai virto. Tai kada lapus nupjoviau greit pradėjo naujus leisti. O va dabar žiedą išleido. O svogūnas tai toks sumažėjęs po visų operacijų, tai ir bijau, kad neatlaikys, bet ir žiedo gaila.
Šiaip iš 4 iš Olandijos parsivežtų svogūnų tik vienas liko nesusirgęs, o šitas pilnaviduris labiausiai buvo ligos apniktas. Skaičiau, kad viršutinis žemės sluoksnis neturi sušlapti, kad nesusirgtų. Gal dėl to susirgo, nes laisčiau iš viršaus. Iki šiol turėjau tik senovinius, kurie augo ir jokio vargo nematė, tai per daug nesukau galvos.
O kaip kitoms sekasi su tais gražiai amariliais? Neserga?
QUOTE(Kerpena @ 2008 07 16, 11:42)
Skaičiau, kad viršutinis žemės sluoksnis neturi sušlapti, kad nesusirgtų. Gal dėl to susirgo, nes laisčiau iš viršaus.
Sakai, negalima laistyt per virsu As kai nusipirkau amarili su etikete , tai buvo parodyta, kad lieti i virsu Nu zodz, tai kaip daryt??? Ai, liesiu i lekstute
kaip kitos darot???
Galima laistyti per virsu. Kai paskaitau, tai atrodo kad tie amariliai labai lepus, nors istikruju - tai beveik neuzmusama gele
As tai per virsu laistau
as ir per virsu laistau
Nu gerai, laistysiu iprastai- per virsu
Sveikutes
O kur vilnietes tokius grozius perka? Kaunietes kaip supratau tai turi bobulyte turguj, o vilnietes?
O kur vilnietes tokius grozius perka? Kaunietes kaip supratau tai turi bobulyte turguj, o vilnietes?