Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandzio refliuksas gal kas susidurete?

QUOTE(trude @ 2008 09 09, 14:22)
Tyrimams ima ir gleivinės skysčio endoskopijos metu. Bet aš jau rijau prieš mėn. tai prašysiu kraujo tyrimo.

Man nieko neime schmoll.gif tyrimo metu. Gal nereikejo?
O koks kraujo tyrimas (paprastas ar biocheminis) daromas ir ka parodo?
Atsakyti
Biocheminis,parodo ar yra ta bakterija.Beje,mokamas-30lt 40cnt.
Atsakyti
Norėčiau pradėti gerti vitaminą C, bet bijau "prisižaisti", lyg ir skaičiau, kad yra C su apvalkau lyg ir kapsulėje, tai kaip suprantu jis neturėtų didinti rūgštingumo, gal yra gėrusių, jei taip ar nepadidėjo rūgštingumas? Nes jaučiu lyg ir pagerėjimą, tai nenorėčiau visko sugadinti su vitaminu C, bet ir peršalimo ligom sirgti nesinori smile.gif
Atsakyti
Tai vat as dabar geriu ta su apvalkalu,jis tirpsta ne skrandyje,o zarnyne,bet gerti reikia tik butinai gerai pavalgius ir tik viena kapsule per diena.Jis prailginto veikimo ir visas isisavina,taigi uztenka.Gydytoja leido ji gert.Na,blogiau nera,bet as dar geriu omeprazoli ir venter.Ir dar galima gerti Bgr.vitaminus,jie skrandziui gerai (neurorubuno tableciu nusipirkau,irgi viena per diena po valgio).
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 09 15, 20:01)
Tai vat as dabar geriu ta su apvalkalu,jis tirpsta ne skrandyje,o zarnyne,bet gerti reikia tik butinai gerai pavalgius ir tik viena kapsule per diena.Jis prailginto veikimo ir visas isisavina,taigi uztenka.Gydytoja leido ji gert.Na,blogiau nera,bet as dar geriu omeprazoli ir venter.Ir dar galima gerti Bgr.vitaminus,jie skrandziui gerai (neurorubuno tableciu nusipirkau,irgi viena per diena po valgio).

Ačiū 4u.gif Beje, o gydytoja neminėjo, kiek laiko galima gerti vitaminą C?
Atsakyti
o man netiko joks vitaminas c...ir daktare pries buvo...cia man atrodo nuo organizmo priklauso vienam vienas tinka kitam kitas...turi pamegink o gal tau ir tiks..as tai zinokit dabar stengiuosi liaudiskai kovoti su liga...man labai tiko takazoliu arbata...isgerus puodeli tuoi rugstis sumazeje...o draugike pamegino jai nelabai padejo...galit ismegint...
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2008 09 16, 08:29)
[size=1][/size]

Ačiū 4u.gif Beje, o gydytoja neminėjo, kiek laiko galima gerti vitaminą C?

Neminejo,bet sake pameginti,ir jei nebus blogiau-tada galiu gerti.bet tik ta kuris zarnyne irsta,kapsulese,o jei paprasta isgerti-tada jau sakes skrandziui schmoll.gif Man visa vasara taip sumautai praejo,jokiu uogu,ar sulciu,vaisiu,zaliu darzoviu...nieko negaliu,o kaip juodos duonos norisi tai nebegaliu,bet jei uzvalgau tai net temperatura buna uzkyla nuo skrandzio reakcijos verysad.gif Nusilpus jau visiskai esu verysad.gif
O ka jus visos valgot?Butu idomu,gal kas patirtim pasidalinsit... blush2.gif

Beje,yra dar vienas toks liaudiskas vaistas-uzsipilti linu semenu verdanciu vandeniu (sauksta berods stikline H2O),15 min. maisyti,pasidaro toks kisieliukas,ir gerti po puse stiklines tris kartus per diena pusvalandi pries valgi.
Ir dar viena recepta pasake vienas kolega darbe,jam sake visai prastai buvo,o sita kai sugere tai pagijo su visam skrandis,tai vat-i puslitrini stiklaini (uzsukama) isspausti alijosiaus sulciu nuo dugno gal per kokius tris-keturis cm,ideti du gerus saukstus medaus,iki pilno pripilti Rygos balzamo,uzsukti dangteli, suplakti-ismaisyti ir vartoti du kartus per diena po valgomaji sauksta valanda pries valgi.Rytoj darysiuos sita dalyka,tik vat kai iseisiu i darba tai bus problematiska su rytine doze,nes visada pirma pamaina dirbu doh.gif
Papildyta:
Dar apie arbatas-gydytoja sake kad gerai kmynai,ramuneles,medetkos,jonazoles (tik jonazoliu negalima gerti vasara,kai saules daug),melisa. O metos netinka,pasirodo ,jos skrandi dirgina.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 09 16, 22:18)
Dar apie arbatas-gydytoja sake kad gerai kmynai,ramuneles,medetkos,jonazoles (tik jonazoliu negalima gerti vasara,kai saules daug),melisa. O metos netinka,pasirodo ,jos skrandi dirgina.

man gydytoja jokiu metu, melisu, net kramtomos gumos nerekomendavo rolleyes.gif
Geriausiai tinka ramuneles, svelnus kisieliukas, lengvas kompotas, vandeniu skiestos sultys.
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 09 16, 22:22)
man gydytoja jokiu metu, melisu, net kramtomos gumos nerekomendavo  rolleyes.gif
Geriausiai tinka ramuneles, svelnus kisieliukas, lengvas kompotas, vandeniu skiestos sultys.

Tai metu ir negalima,taip ir rasiau,o melisos mazina rugstinguma.
O kompotu,kisieliuku ar sulciu-negaliu nei gurksnio nieko,kas turi bent lasa rugsties ,atkrisciau is karto:oh
Beje,vaistazoles reiketu gerti ne is vaistines,o paciu pririnktas,ir skaniau,ir efektas yra.as jas kaip arbatas geriu,imuninei sistemai irgi gerai,bet as geriu jas todel kad man skanu,visada geriau smile.gif
Atsakyti
seip del duonos man labai tiko vilniaus duonos GOJA jinai yra kvietine tokia sviesi...vietoi duonos dar naudojau ryciu paplotelius...o del arbatu tai tik savo reik naudoti...net gydytoja neleido pirk...sako seis laikas teva motina parduotu tai del vaistazoliu isivaizduok is kur jas renka nuo pakeliu visokiu...nuvaziuoji sau miska ar pieva kur toliau nuo keliu pasivaikstai ir dar vaistazoliu prisirenki biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Nu va buvau pas gastroenrelologą. Iškart išrašė dviejų antibijotikų nuo tos bakterijos. Ir pasakė, jei ji yra, tai gali valgyt ką tik nori, gali visai nevalgyt, ji skatina rugštingumą ir uždegimus, opas. Ir su ja visai juokaut negalima schmoll.gif
Tai dabar gydysiuos, žiūrėsim kas bus. Ji sakė, kad yra nemažai žmonių kuriems išnykus tai bakterijai, net neprisimena, kad turėjo kada nors bėdų su skrandžiu (jei aišku tokia buvo pagrindinė priežastis). Bet manęs nelabai paguodė, kadangi esu vgetodistonikė, tai sakė, kad ir be bakterijos po kiekvieno streso gali atsinaujint skausmai unsure.gif Bet nors tos zarazos reik atsikratyt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trude: 24 rugsėjo 2008 - 08:03
QUOTE(trude @ 2008 09 24, 09:03)
Sveikos 4u.gif
Nu va buvau pas gastroenrelologą. Iškart išrašė dviejų antibijotikų nuo tos bakterijos. Ir pasakė, jei ji yra, tai gali valgyt ką tik nori, gali visai nevalgyt, ji skatina rugštingumą ir uždegimus, opas. Ir su ja visai juokaut negalima schmoll.gif
Tai dabar gydysiuos, žiūrėsim kas bus. Ji sakė, kad yra nemažai žmonių kuriems išnykus tai bakterijai, net neprisimena, kad turėjo kada nors bėdų su skrandžiu (jei aišku tokia buvo pagrindinė priežastis). Bet manęs nelabai paguodė, kadangi esu vgetodistonikė, tai sakė, kad ir be bakterijos po kiekvieno streso gali atsinaujint skausmai unsure.gif Bet nors tos zarazos reik atsikratyt doh.gif

O tave pati gydytoja siuntė tirtis tos bakterijos ar prašei g.gif Mano gydytoja tik išrašo vaistų ir tiek... g.gif Užsirašiau eisiu reikalaut kad siustų ir prašysiu, kad pažiūrėtų ar turiu tą bakteriją, gal dėl tos zarazos gyvenimo nėr g.gif o aš vis vaistus geriu ir geriu... unsure.gif
Atsakyti