Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandzio refliuksas gal kas susidurete?

QUOTE(Žižma @ 2008 09 04, 10:38)
Malibu, seniai sergi, įdomu, kiek maždaug?
Jeigu pakaitalas padeda, ar reikėtų ieškot originalo? Nes Omeprazolis man padėjo. Paskui pasiūlė dar geriau veikiantį tą Lanzul'į. Sakė, kad jeigu gerai jaučiuosi, gert mažesnę palaikančiąją dozę - 15 mg. Kartais geriu kas antrą dieną. Kartais visą savaitę nieko.
Tiesą pasakius, nežinau, kas ta 'bareto stemplė'  g.gif .
Keista ir man dėl tosa žarnos ryjimo. daktarė vis aiškina, kad dar anksti žiūrėti, kad gydymas yr ailgas...o jau tuoj bus metai po paskutinio patikrinimo.
Labai labai linkiu, Malibu, kad liga grėsmingai neprogresuotų, kad gydymas pagaliau būtų veiksmingas  4u.gif .

viskas prasidejo per antra nestuma, tai nuo to laiko 4m praejo, 3 metus geriau omeprozoli, padedavo 2 menesiams, po to vel erozijos, rugsciu nejutau, tik atsiruginejau iki oro trukumo ir pykino. dabar jau viskas sutriko. as pripratau prie omeprozolio ir nebeveiksmingas, tai kai paumeje pagerkit originala, po to retkairciais omeprozoli, nes tikrai po kurio laiko vaistai nebepadeda del to kad per ilgai 1 vartojam... o zarna reiktu visom ryti, jei jau gydo nuo to, maza kas gal dozes ne tos, o gal reikia kazko rimciau, o gal ir tik maisto reguliavimo uztenka. pagal ka jie vaistus skiria. as jau prisizaidziau, nedaryk ir jus to... niekad nera per anksti diagnozuoti tikslia liga. na poliklinikoje nebus brangu ir mokamai. 50 gal litu.
Aciu Zizma uz nuostabu palinkejima. as labai bijau, bet tikiuosi geriausio.
jei kas nujauciate kad stresas veikia tai, tai nebijokit nueiti pas psichiatra. pagersit vaistukus ir pamirsit ta beda, nes dauguma ju yra nuo streso ir grynai psichologiski dalykai. man po mamos laidotuviu viskas tiek suumejo, kad baisu...
noreciau visoms palinketi bent didziaja dalimi pasveikti ir kad musu gretos nedidetu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Malibu* @ 2008 09 04, 11:51)
viskas prasidejo per antra nestuma, tai nuo to laiko 4m praejo, 3 metus geriau omeprozoli, padedavo 2 menesiams, po to vel erozijos, rugsciu nejutau, tik atsiruginejau iki oro trukumo ir pykino. dabar jau viskas sutriko. as pripratau prie omeprozolio ir nebeveiksmingas, tai kai paumeje pagerkit originala, po to retkairciais omeprozoli, nes tikrai po kurio laiko vaistai nebepadeda del to kad per ilgai 1 vartojam... o zarna reiktu visom ryti, jei jau gydo nuo to, maza kas gal dozes ne tos, o gal reikia kazko rimciau, o gal ir tik maisto reguliavimo uztenka. pagal ka jie vaistus skiria. as jau prisizaidziau, nedaryk ir jus to... niekad nera per anksti diagnozuoti tikslia liga. na poliklinikoje nebus brangu ir mokamai. 50 gal litu.
Aciu Zizma uz nuostabu palinkejima. as labai bijau, bet tikiuosi geriausio.
jei kas nujauciate kad stresas veikia tai, tai nebijokit nueiti pas psichiatra. pagersit vaistukus ir pamirsit ta beda, nes dauguma ju yra nuo streso ir grynai psichologiski dalykai. man po mamos laidotuviu viskas tiek suumejo, kad baisu...
noreciau visoms palinketi bent didziaja dalimi pasveikti ir kad musu gretos nedidetu  4u.gif

Bet kaip gi pasakyti gydytojui, kad reikia pakartotino tyrimo doh.gif Juk jie "geriau supranta". Vis sako, gal tuos pagerk vaistukus, paskui ziuresim, kitus skirsim. Jokiu kraujo ar slapimo tyrimu nedaro doh.gif Absurdas toks gydymas.
Atsakyti
as ir rydavau mazdaug kas 3 men. jei pablogedavo ir po menesio ejau..man taip buvo ramiau...seip as uz zarnos ryjima...jau pasimokiau ...vaika gydziau nuo refliukso beveik 3 men. bereikalo seriau tuos vaistus o kai niekaip nepraejo nuejom zarna ryti o pasirodo visai kita problema o pozymei tokie pat buvo kaip ir man budavo...o kai prarijo nieko ten nerado...
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 09 04, 12:23)
Bet kaip gi pasakyti gydytojui, kad reikia pakartotino tyrimo  doh.gif  Juk jie "geriau supranta". Vis sako, gal tuos pagerk vaistukus, paskui ziuresim, kitus skirsim. Jokiu kraujo ar slapimo tyrimu nedaro  doh.gif  Absurdas toks gydymas.

poliklinikoje kai moki uz paslaugas siuntimo nereikia ir aiskinti nereikia. prarysi pasiskaitysi, jei neaisku to pacio zmogaus kuris dare paklausi. privaciai irgi nera baisi. ryjimas 95 lt budavo, konsultacija irgi kazkas... taigi tai musu sveikata....
Atsakyti
QUOTE(*Malibu* @ 2008 09 04, 23:06)
poliklinikoje kai moki uz paslaugas siuntimo nereikia ir aiskinti nereikia. prarysi pasiskaitysi, jei neaisku to pacio zmogaus kuris dare paklausi. privaciai irgi nera baisi. ryjimas 95 lt budavo, konsultacija irgi kazkas... taigi tai musu sveikata....

Supratau. Aciukas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
O jūs darėtės tyrimą dėl bakterijos, kuri sukelia rugštingumą? Man darė kazkada kraujo tyrimą, bet jos negydė. Atseit negydo, kai nėra opos. Pas mane opos ir nėra ir nebuvo, bet rugštingumas nemažas ir vaistai ne visada padeda verysad.gif ir skrandį paskauda vis kartas nuo karto verysad.gif kažkaip neramu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trude: 08 rugsėjo 2008 - 15:40
QUOTE(trude @ 2008 09 08, 16:39)
Sveikos 4u.gif
O jūs darėtės tyrimą dėl bakterijos, kuri sukelia rugštingumą? Man darė kazkada kraujo tyrimą, bet jos negydė. Atseit negydo, kai nėra opos. Pas mane opos ir nėra ir nebuvo, bet rugštingumas nemažas ir vaistai ne visada padeda verysad.gif ir skrandį paskauda vis kartas nuo karto verysad.gif kažkaip neramu verysad.gif

Mane gyde,vat dar nedarbinguma turiu,tik ka baigiau antibiotiku kursa.Nuejau i poliklinika kai jau dirbti nebegalejau ir uzklausiau tada del tos bakterijos,padare kraujo tyrima ir rado.Na,del gydymo tai as prasiau,nes jau jokie omeprazoliai nepadejo,isvis niekas nepadejo,valgyti nebegalejau nieko,pykino,skausmai prasidejo dar,akyse temo.Zarna rijau praeitu metu gruodi ir daugiau sakiau niekad gyvenime schmoll.gif Opos tada dar nebuvo,o dabar neaisku,yra ji ten ar ne,be fgs nieks nepasakys unsure.gif beje,man pirmas skrandzio priepuolis kai buvo tai prasidejo lyg kaip apsinuodijimas,o i vakara baisingi galvos skausmai ir temp. 39 (cia tada gruodi),galvojau gripas,i poliklinika vaziavau su masina nes nebepajegiau nueiti iki autobusu stoteles,nepamenu net kaip grizau blink.gif
Tiesa,dabar po antibiotiku jau galiu valgyti,rytais nebevemiu ko uzvalgius ir nebeskauda,taigi geriau kaip ir,bet burnoj vis tiek pastoviai rugstu,as jau nebzinau ar praeis kada tos nesamones doh.gif Anksciau niekad problemu su skrandziu neturejau,tokia kankyne cia... verysad.gif geriu dabar Omeprazoli ir Venter,tai ta kombinacija siek tiek padeda.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 09 08, 18:22)
Mane gyde,vat dar nedarbinguma turiu,tik ka baigiau antibiotiku kursa.Nuejau i poliklinika kai jau dirbti nebegalejau ir uzklausiau tada del tos bakterijos,padare kraujo tyrima ir rado.Na,del gydymo tai as prasiau,nes jau jokie omeprazoliai nepadejo,isvis niekas nepadejo,valgyti nebegalejau nieko,pykino,skausmai prasidejo dar,akyse temo.Zarna rijau praeitu metu gruodi ir daugiau sakiau niekad gyvenime schmoll.gif Opos tada dar nebuvo,o dabar neaisku,yra ji ten ar ne,be fgs nieks nepasakys unsure.gif beje,man pirmas skrandzio priepuolis kai buvo tai prasidejo lyg kaip apsinuodijimas,o i vakara baisingi galvos skausmai ir temp. 39 (cia tada gruodi),galvojau gripas,i poliklinika vaziavau su masina nes nebepajegiau nueiti iki autobusu stoteles,nepamenu net kaip grizau blink.gif
Tiesa,dabar po antibiotiku jau galiu valgyti,rytais nebevemiu ko uzvalgius ir nebeskauda,taigi geriau kaip ir,bet burnoj vis tiek pastoviai rugstu,as jau nebzinau ar praeis kada tos nesamones doh.gif  Anksciau niekad problemu su skrandziu neturejau,tokia kankyne cia... verysad.gif geriu dabar Omeprazoli ir Venter,tai ta kombinacija siek tiek padeda.

mantaipasakojo,kad tie antibiotikai neitin malonūs doh.gif sako kai geri irgi papykina, apspagus vaikštai, ir dariš burnos baisiai smirda lotuliukas.gif kaži kiek tiesos. Ir po jų reikia gerūjų bakterijų kursą, nes išnaikina viską unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

as taip pat vis dar kovoju su refliuksu verysad.gif Nors nejauciu, kad man rugstys kiltu, taciau jei neisgeriu Lanzul spaudzia krutine ir lyg truksta oro doh.gif Sakiau reiks eiti vel ryti zarna, kad paziuretu kas ten darosi su manim ax.gif Turiu i tarima, kad nuo situ problemu man eme slinkt plaukai, tai galvoju kad gal vertetu pasidaryt ta tyrima del bakterijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2008 09 08, 21:25)
mantaipasakojo,kad tie antibiotikai neitin malonūs doh.gif sako kai geri irgi papykina, apspagus vaikštai, ir dariš burnos baisiai smirda lotuliukas.gif kaži kiek tiesos. Ir po jų reikia gerūjų bakterijų kursą, nes išnaikina viską unsure.gif

Na,kiti tai neblogai juos toleruoja,bet kai as jokiu netoleruoju...Vnz.,as ta gydymo savaite istveriau siaip ne taip,pykino nerealiai,burnoje kartu kaip pelynu prisivalgius ir dar per smegenine dave gerokai,pasikelt is lovos nelabai galejau,valgyti irgi.Bet uztat dabar kiek geriau.O del bakteriju...man paeme ismatu paseli dar pries antibiotikus,tai tu geruju bakteriju ten buvo 0,000...ir dar kazkokia zaraza isaugusi vietoj ju doh.gif Taigi dabar pora menesiu Bifovali dar gersiu,per kisene gerai duos tas malonumas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita_22 @ 2008 09 08, 21:57)
Sveikos 4u.gif

as taip pat vis dar kovoju su refliuksu verysad.gif Nors nejauciu, kad man rugstys kiltu, taciau jei neisgeriu Lanzul spaudzia krutine ir lyg truksta oro doh.gif Sakiau reiks eiti vel ryti zarna, kad paziuretu kas ten darosi su manim ax.gif Turiu i tarima, kad nuo situ problemu man eme slinkt plaukai, tai galvoju kad gal vertetu pasidaryt ta tyrima del bakterijos g.gif

As irgi nejauciu rugsties, bet turiu refliuksa.

O tos bakterijos kartais nesimato per zarnos ryjimo tyrima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaida: 09 rugsėjo 2008 - 10:04
QUOTE(klaida @ 2008 09 09, 11:04)
As irgi nejauciu rugsties, bet turiu refliuksa.

O tos bakterijos kartais nesimato per zarnos ryjimo tyrima?

Tyrimams ima ir gleivinės skysčio endoskopijos metu. Bet aš jau rijau prieš mėn. tai prašysiu kraujo tyrimo.
Atsakyti