Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandzio refliuksas gal kas susidurete?

QUOTE(*Malibu* @ 2009 01 06, 16:04)
penktadieni zondas, tai penktadieni arba pirmadieni vaziuosiu i santariskes. jie ten turi viska ka reikia  mirksiukas.gif  biggrin.gif lankausi pas profesoriu Irniu  4u.gif  kompetentingas ale labai kerepliskas. sake darys operacija iskart, kai is onkologinio gaus teigiamus rezultatus, gavo ir nedaro, tipo pabandykim be operacijos ir pinigu nera. liko kelios dienos. 6 sav kentejau, pakentesiu kelias dienas  smile.gif  as sianakt tik 2 val miegojau. nu negaliu issimiegoti. pabundu nuo pykinimo ir skausmu, tai arba cia sm sedziu arba guliu ir laukiu kol isaus  doh.gif
As tave pasniukstinejau truputi (nelabai yra ka aisku)  blush2.gif  kada tau aptiko bareta? neprogresuoja labiau? ir isvarza tik besiformuojanti, o pas mane jau link didziausios nesasi  blush2.gif  kai pasilenki nepritupdama, ar tau irgi viskas subega i burna?  rolleyes.gif  ir kokius vaistus tau skyre?  ka zada jie, kodel pati dar be operacijos?

Man Baretta aptiko si birzeli, sake, kad kol kas dar nera baisiai daug, tai gastroenterologai (bent pas 3 buvau) dar kol kas liepia nesidaryti operacijos, chirurgai (pas 2 buvau) liepia daryti, tai sedziu dar visa sutrikusi ir nezinau ko griebtis. 09-11 men turejau nebloga pagerejima, tai kol kas nieko nesiemiau, bet dabar jau vel koks menesiukas kaip sveikata suprastejusi, tai ryt einu irgi zarnoka ryti, tai ziuresim ar progresuoja ar ne. Refliuksa tai jau kokius 8 metus turiu, bet niekas nesake, kad tai baisi liga, tai maisto neprisiziurejau ir prisizaidziau. Be to esu is tu jautrukiu, kurios stresuoja del menkniekiu, tai daug laiko praejo, kol ismokau siek tiek ramiau i viska ziureti, bet ir tai ne visada pavyksta. Dabar stengiuosi saves nestresinti: neziuriu baisiu filmu, neskaitau info apie savo liga, neziuriu kriminaliniu naujienu ir t.t. ir pan.

Man i burna niekas nesubega, tik retkarciais atpilu. Baisiausi mano simptomai tai skausmas uz krutines (kartais toks erzinantis, kad nerandi vietos), liezuvo ir gomurio degimas ir kartais gerkles deginimas. Aisku, visi kiti simptomai (kasnis gerklej, galvos svaigimas, pykinimas, pilvo putimas, atsirugimas, atpilimas ir pan.) irgi kankina, bet jie dar pakenciami.

Vaistu naudojau Pariet, Gasek, Lanobax, Omeprazoli, Nexium, Nolpaza, Prilosec, Raniberl. Visu stipriausiu doziu poveikis ne ilgesnis nei 2 valandos ir kartais dar trumpiau.
Atsakyti
QUOTE(Austejyte @ 2009 01 06, 14:53)
Malibu,
Kazkokia nesamone  blink.gif , kad nedaro operacijos, bandyk vaziuoti dabar. Dabar jau nauji metai ir naujas biudzetas, gal neatsakys. Tik nenuleisk ranku, ikyrek ten jiems gun_bandana.gif kiek tik jegu turi ir pamatysi, kaip atsibosi su zyzimais ir padarys  thumbup.gif
Siaip Skype neturiu , gali man i AZ rasyti.
Bet as tau siulyciau i KMUK vaziuoti pas profesoriu Enzina, kiek zinau Santariskes neturi laparoskopo kaip KMUK.
Beje, homeopatinius ir as dabar bandau, bet deja jokio efekto kol kas nejauciu  blink.gif  (dar geriu kokias 1-2 savaites, kiek zinau ju efektas buna po 2-3 men). Man geriausias efektas buna, kai gerai issimiegu vacation1.gif , nesinervuoju, bet gaila, kad jis kazkaip paveluotai visada ateina... Siaip Balvociutes arbata Nr.27 geriu, ji visai nieko. Aisku, rugsties nenuima kaip vaistai, bet bent jau nekenkia.
Tik is savo patirties zinau, kad svarbiausia nebadauti ir butinai laikyti skrandi nors kiek papildyta. As cia vienu momentu buvau taip uzsibadavus, kad sveriau 47 kg prie 170 cm ugio, tai atrodziau kaip skeletas. Mano pussesere dirba Amerikoj medicinoj, tai prigrasino, kad ir kaip blogai jausciausi, butinai valgyciau, nes kitaip bus is viso blogai. Kaip pradejau normaliai valgyti, tai kazkaip ir susitvarke viskas buvo. Ir dabar nors ir jauciuosi blogai, vis tiek valgau nuolatos... Visokias barankytes griauziu ar dziuveselius. Jau mane darbe "grauziku" vadina  lotuliukas.gif , bet man tai dzin, svarbu nenusilpti. 
Reniss, o pas koki (-ia) homeopata (-e) eini?
Girdejau labai gerus atsiliepimus apie Vidmanta Misiu Klaipedoje, pas ji is visos Lietuvos suvaziuoja konsultuotis. Sakiau, gal reiks pas ji pabandyti. As tai pas Tretjekova Aklinikoj Kaune ejau. Siaip gydytoja man labai patiko, bet del kompetencijos homeopatijos srityje truputuka suabejojau.

taip pas Misiu ax.gif
nesuprantu pakilo temperatura, vel tas kosulys, ar gali buti nuo to Lanzul taip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2009 01 06, 20:32)
taip pas Misiu ax.gif
nesuprantu pakilo temperatura, vel tas kosulys, ar gali buti nuo to Lanzul taip doh.gif

O tai negali but paprasciausias persalimas g.gif o visai ne su su refliuksu susijusi temperatura, a?
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2009 01 06, 20:32)
taip pas Misiu ax.gif

refliusininkai serga ir persalimo ligomis mirksiukas.gif smile.gif
Sveikatytes tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita_22 @ 2009 01 06, 20:52)
O tai negali but paprasciausias persalimas g.gif o visai ne su su refliuksu susijusi temperatura, a?

net nezinau, isgeriau nemesil, tai nukrito temp, raumenu nebskauda

QUOTE(*Malibu* @ 2009 01 06, 20:56)
refliusininkai serga ir persalimo ligomis  mirksiukas.gif  smile.gif
Sveikatytes tau  4u.gif

jetaus tik pries 3 sav sirgau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2009 01 06, 21:33)
net nezinau, isgeriau nemesil, tai nukrito temp, raumenu nebskauda
jetaus tik pries 3 sav sirgau doh.gif

nu ir taip buna, juk taip salta, gal kojas truputi pasalei ir viskas mirksiukas.gif o kai pas mus ten viskas isdeginta, tai greit buna prisikabina unsure.gif
Atsakyti
bet kodel pieno negalima, nesuprantu, gi pienas naikina rugstis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2009 01 06, 22:26)

deja jis sukelia rugstis, jei jau uzdraude visus pieno produktus, vadinasi gana stiprus refliuksas pas tave g.gif as pasiilgstu labai varskes sureliu blush2.gif taip noreciau. ryte ant pirsto pakabinau maskarpones, tai iki siol rugstys kyla, kur paskutiniu metu ju beveik nejauciu doh.gif
tarp kitko- pienas sunkiai virskinamas produktas mirksiukas.gif biggrin.gif kazkaip keistai skamba, bet taip skaiciau kazkurioj medicininej literaturoj, tai vos nenugriuvau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Malibu*: 06 sausio 2009 - 22:33
QUOTE(Reniss @ 2009 01 06, 22:26)

kaip suprantu, tai isgerus pieno vyksta rugimo procesas skrandi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Malibu* @ 2009 01 06, 22:31)
deja jis sukelia rugstis, jei jau uzdraude visus pieno produktus, vadinasi gana stiprus refliuksas pas tave  g.gif  as pasiilgstu labai varskes sureliu  blush2.gif  taip noreciau. ryte ant pirsto pakabinau maskarpones, tai iki siol rugstys kyla, kur paskutiniu metu ju beveik nejauciu  doh.gif
tarp kitko- pienas sunkiai virskinamas produktas  mirksiukas.gif  biggrin.gif  kazkaip keistai skamba, bet taip skaiciau kazkurioj medicininej literaturoj, tai vos nenugriuvau  lotuliukas.gif

man neuzdraude, tik cia perskaciau, man sake nevalgyti; juodos duonos, rugsciai, astrai, o kava gerti tik pavalgius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2009 01 06, 22:36)
man neuzdraude, tik cia perskaciau, man sake nevalgyti; juodos duonos, rugsciai, astrai, o kava gerti tik pavalgius g.gif

kol turi tik maza bedele, maximaliai atsisakyk kepto, rukyto, marinuoto, astraus, tabako, alkoholio, kavos, juodos duonos ir pieno produktu, bei vaisiu citrusiniu ir uogu (uogieniu)- faktiskai daugiau nei puse ir dar tiesa- riebaus. kol tik pradzia - pasistenk, tai nera sunku, o paskui vel palengva grisi prie iprasto maisto, bet teks visad prisiminti ka kisi i burna, nes jei mityba bus netinkama- liga atsinaujins, o gal ir paumes dar labiau. tik nuo taves priklauso ar pamirsi issigydzius refliuksa. ne visas mus moke teisingu iprociu ir ka galima ir ko ne, ir forumu dar tokiu nelabai buvo, todel kaikurios mes cia esam prie tu sunkesniu ligoniu.
Tau pavyks, tikiu mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

As ka tik is zarnos rijimo wacko.gif Aciu dievui mano situacija nepablogejusi, kol kas stemple atrodo pakankamai graziai, neskaitant Baretto liezuvelio thumbup.gif Bet zinokit, su kiekvienu kartu vis lengvesnis tas tyrimas (nors ju jau begales pridaryta), svarbiausia gilus kvepavimas per burna thumbup.gif
Va, dar paklausiau apie pieno produktus, tai sake, kad kiekvienam individualiai del tu pieno produktu. Pvz, man visai tinka saldaus pieno baltas suris, kazkaip nuo jo nekyla rugstys, ypac jei uzsitepu su medumi ir geriu su siltu vandeniu. Aisku, nereikia padauginti. Beje, medus su siltu vandeniu mazina rugsti, su saltu - didina. Jau ne vieno senolio issiklausinejau thumbup.gif Bet toki suri geriausia pirkti is ukininku, nes parduotuvinis ir man nelabai tinka. Daugiau pieno produktu nelabai galiu (nei sureliu, nei varskes ir pan.). O taip kartais kefyro noretusi doh.gif Tai tada tokiu atveju naturaliai susirauginu piena, tai dar galiu truputuka (aisku, irgi nepadauginti). Ir dar sviesta valgau, nes organizmui butinas riebalas, man jis irgi kazkaip nekenkia, bet renkuosi saldaus pieno ir irgi nepadauginu ax.gif
Beje, nevalgykit jokiu slapiu mesyciu is parduotuves, nes jos ten primirkytos i visokius brudus, tai taip mums refliuksininkems kenkia, kad net koktu darosi unsure.gif

o del tu visu persalimo ligu... Kai man atsirado refliuksas, as pradejau maziau sirgti persalimo ligomis, tai susigalvojau, kad rugstys, esancios gerkleje, sueda visas bacilas lotuliukas.gif Ot fantaziorcike is manes blush2.gif

Reniss, kai pasikonsultuosi pas Misi, parasyk kaip sekesi, as irgi planuoju pas ji apsilankyti 4u.gif

Malibu, o kaip tu jautiesi, gal siek tiek ramiau viskas?
Atsakyti