Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės, vynas ir Atlanto purslai

Labai patiko thumbup.gif Gražu, išsamu, įdomu 4u.gif
Ziulyte, rašei, kad keliaujate savarankiškai nuo 1998 metų. Parašyk, kur dar buvote, kokią kelionę norėtum pakartoti, kur siūlytum nuvažiuoti, jeigu galėtum tik į vieną kelionę išsiruošti...ačiū.

Mes rugpjūčio mėnesį automobiliu keliausime iš Vilniaus į Sankt Peterburgą per Švediją ir Suomiją rolleyes.gif Viskas suplanuota, sudėliota, rezervuota, bilietai nupirkti...na žiūrėsime kaip seksis, mes pirmą kartą į tokią kelionę su vaikais varysime, nes iki šiol vaikus tik į uždarus-pilnus-maisto-ir-komforto-Turkijos veišbučius vežėme biggrin.gif
Atsakyti
Ziulyte, ačiū labai už info wub.gif wub.gif wub.gif Mane Vokietija irgi ne itin traukia, bet pliusiuką reikia užsidėti tongue.gif biggrin.gif
Dar noriu paklausti - kempingai siūlo paslaugą - elektros prisijungimas. Kai važiuoji kemperiu, tai man viskas aišku, o kaip yra poilsiaujant su palapine? Gal teko kada susidurti, ar galima atsitempti kažkokį laidą, kad virduliuką prisijungt, ar elektros laidai/lizdai pritaikyti tiktai kemperiams? 4u.gif
Aš aišku pati galėčiau kempinguose iš anksto pasiteiraut, bet jo majo tie vokiečiai, nelabai nori angliškai kalbėtis, o aš vokiškai nė bumbum doh.gif
Atsakyti
QUOTE(roka @ 2008 06 09, 22:12)
Ziulyte, ačiū labai už info  wub.gif  wub.gif  wub.gif Mane Vokietija irgi ne itin traukia, bet pliusiuką reikia užsidėti  tongue.gif biggrin.gif
Dar noriu paklausti - kempingai siūlo paslaugą - elektros prisijungimas. Kai važiuoji kemperiu, tai man viskas aišku, o kaip yra poilsiaujant su palapine? Gal teko kada susidurti, ar galima atsitempti kažkokį laidą, kad virduliuką prisijungt, ar elektros laidai/lizdai pritaikyti tiktai kemperiams?  4u.gif
Aš aišku pati galėčiau kempinguose iš anksto pasiteiraut, bet jo majo tie vokiečiai, nelabai nori angliškai kalbėtis, o aš vokiškai nė bumbum  doh.gif

Ajooooo, su vokieciais taip jau yra - nieko nepakeisi schmoll.gif
Su elektros pasijungimu didziojoje daugumoje kempingu yra taip - ten sustatyti skydeliai su spec pajungimais. Musu kemperis, parvarytas is Liuksmeburgo, turi normalu iprasta kistuka, todel teko vaziuot atrodo i Senukus ir nusipirkti perejima, kad galetume jungtis ten kur reikia. Su palapine niekas ten labai nepriestrautu, jei noretum susimoketi uz elektra, tik jauciu to perejimo reiktu. Jis yra melynos spalvos (dar buna raudonos, tai tokie retai kada kempinguose aptinkami). Bet is kitos puses tai wc mazguose plauks dziovini nemokamai - gali nusinest ir pasijungt ta virduli lotuliukas.gif Na cia zinoma jau reiktu pagal save spresti. Man rodos paprasciausia butu isimesti 5 ltr baliona duju ir vienos skyles virykle uz 60 Lt - tai 100 proc issivirtum tiek arbata, tiek blyna issikeptum labai preikus...
Va kaip tik si savaitgali vaziavom su vaikais prie ezeru - zvenge visi, kad su visais namais atvaziavom - turejom ir virykle, ir saldytuva, bet juk kartais to komfoto labai jau norisi (ypac su vaikuciais). Tai man ta viryle kaip koks issigelbejimas - uzsimane koses viens du trys - va ir kose. Ant lauzo imanoma, bet oi kiek daug terliones... O va zuviene jau virem kaip priklauso - katile ant lauzo thumbup.gif Niam niam...
Atsakyti
QUOTE(Magi @ 2008 06 09, 20:35)
Ziulyte, rašei, kad keliaujate savarankiškai nuo 1998 metų. Parašyk, kur dar buvote, kokią kelionę norėtum pakartoti, kur siūlytum nuvažiuoti, jeigu galėtum tik į vieną kelionę išsiruošti...ačiū.

...iki šiol vaikus tik į uždarus-pilnus-maisto-ir-komforto-Turkijos veišbučius vežėme  biggrin.gif

O va cia klausimas ne is lengvuju g.gif
Viena kart vaziuociau aplink Europa lotuliukas.gif Bet toks atsakymas aisku kad netinka...
1998 metais mes istrukome netoli - iki Saremo salos. Uzsikabinom ir paskui seke plaukimas jachta iki Riugeno salos, povestuvine keliones per puse Europos iki Portugalijos, kurios organizavime nepajudinome ne pirsto. Veliau Slovakija, Cekija, Kroatija, Vengrija, Austrija. Gimus maziui po metu pertraukos buvom labai istroske keliauti, pazinti, todel visu pirma nusipirkom laiva ir tuo paciu pazinom Svedija. Dar kar kartojom Kroatija. Veliau lankem Suomija, vel Ausrija, Italija, Sveicarija, Danija, Ukraina, Lenkija, Olandija, Belgija, Prancuzija... Tik 2006 metais pirma kart pirkom kelione i Kreta, paskui pernai iki Tenerifes buvom nusibelde. Visko dabar turbut ir nesudeliosiu...
Jei jau taip nuosirdziai, man labai patinkancios yra kelios salys. Visu pirma noriu isskirti Cekija - gristu kaskart kaip i antrus namus, nes kazkuo man ji artima. Niekada ten negyvenau ilgesni laika, nedirbau, nesimokiau (esu tuo klausimu 100 proc lietuve lotuliukas.gif ), bet kazkas toje salyje man labai labai patinka. Antroji salis Krotija. Nuostabi gamta, silti zmones. Cia tai jau besalygiskai... Dar noriu paminet Slovakija del kalnu grozio ir Sveicarija del to paties wub.gif Suomija - del gamtos. Paskutinius 3 metus mes tiesiog isimylejom Suomija. Viskas ten paprasta, teka savo vaga, niekas neskuba. Gamta be proto grazi, gal tuo ji mus ir traukia g.gif
Net ir nezinau su ta viena kelione g.gif Turbut rinkciausi Kroatija ne sezono metu... Tiek gamtos grozio vienoje vietoje daugiau niekur nesutikau (kol kas, nes nebuvau kitose Balkanu valstybese - gal Juodkalnija, Bosnija, Serbija atrodytu panasiai g.gif )
Kalba... Jos reikia tik tiek, kad issiaiskintum tau svarbius dalykus, o tai padaryti galima ir gestais smile.gif Ispanijoje taip ir bendravom lotuliukas.gif O visa kita jau tik detales... O kuo daugiau keliauji, tuo daugaiu ir tos kabos moki, nes gyvenimas privercia smile.gif
O va tuose komfortiskuose Turkijos kurortuose taip ir nebuvom - nei vieni, nei su vaikais... Kaip ironiska lotuliukas.gif Siais metais jau kilo tokiu minciu, bet kol kas tai tik mintys...
Sekmes kelionese smile.gif
Atsakyti
O kas taip traukia Suomijoje? Mums Suomija labai arti - būna važiuojame į Helsinkį savaitgaliui, buvome slidinėti, bet kad labai labai ten mus patiktų tai schmoll.gif ...matyt, kažko svarbaus apie tą šalį nežinome smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Magi @ 2008 06 10, 13:57)
O kas taip traukia Suomijoje? Mums Suomija labai arti - būna važiuojame į Helsinkį savaitgaliui, buvome slidinėti, bet kad labai labai ten mus patiktų tai  schmoll.gif ...matyt, kažko svarbaus apie tą šalį nežinome  smile.gif

Oi, su Suomija gan keista istorija. Traukia gamta, gamta ir dar kart gamta. 2005 metais per Mindaugo karunavima istaike 5 laisvas dienas. Galvojom, kurgi traukti ir kazkaip pasimaise Suomija. Nulekem i Helsinki. Vaikstau po ta Helsinki ir galvoju, kur as patekau. Kazkoks didelis rusisko stiliaus kaimas su daug girtu suomiu (mat buvo savitgalis). Ne man vienai ji nepatiko (sorry visu, kam jis patinka, cia tik mano nuomone)... Kita diena susipakavom ir patraukem tolyn nuo sostines Saima ezero ieskoti. Pavaziavom kazkiek (tada neturejau absoliuciai jokios info nei apie pacia sali, nei apie lankytinas vietas, nei apie apgyvendinima isskyrus Helsinki). Na ir pradejom vingiuoti tais keliukais po miskelius. Uz kiekvieno miskelio eme listi po ezeriuka. Net emem juos skaiciuoti - ar tikrai ju 1000. Kur ten, tes 220 nusibodo, nes ju ten 10 000 lotuliukas.gif Uzbludijom kazkur, radom nuomojamus vasarnamius. Paemem vienai nakciai. Laukiam nakties, o jos nera. Ezeras toks ramus, smeliukas, uodai trigubai didesni negu pas mus... Kazkas tuo metu ivyko prie to Saima ezero belaukiant tamsos (kurios taip ir nesulaukem)... Ryte atsikele patraukem i kelta ir paskui dar dvi dienas praleidom Saremo ir Hiuma salose Estijoje. Buvo taip puiku palikti miestus, nesukti galvos kokia tai baznycia ar kas jos architektas, kaip nusigauti i viena ar kita miesto gala...
Ta kelione taip ir baigesi.
Pernai vel istaike Jonines panasiai. Jau turejom kemperi, tai ir vel susigundem. Nuo Helsinkio vaziavom i Turku puse. Miestas vel nepatiko, bet uztat Suomijos temoje mano parasytas marsrutas po Skargarden ring kelia per salas tiesiog pritrenke savo groziu. Nepatikesi, darbe po siai dienai desktope viena is tos nuostabios gamtos foto stovi... O kur dar kelias tarp vandenu Lahti regione, nuostabus vakaras Sysmoje ir t.t.
Taip vat ir susirgom ta Suomija, o tiksliau jos gamta...
Siais metais ziema buvom Diuseldorfe laivu parodoje. Net negalvojom apie kazkokias ten siulomas pramogas. Ieskojom kai kuriu detaliu savo laivui, dairemes i pristatomus naujus laivus. Ejom per ta sale, kur parduodamos kelioniu paslaugos taip sakant tranzitu ir paukst suomis, pristatineja kateriu nuoma Saima ezere... Paemem brosiura, o kol nuo Diuseldorfo pasiekem Lietuva jau turejom vieno laivo ekipaza ir puolem uzsakinet. Netrukus prisijunge ir kitas ekipazas, nes kazkaip visus nostalgiskai veike tie gamtos prisiminimai...
Turbut butent po Suomijos ir Saremo, Huima salu atradome paprasta tiesa - mums labiau patinka gamta. Gal tai vienas is gyvenimo periodu, kada leki begi ir ilsetis nori gamtoje, o ne lygiai taip pat beganciame ir skubanciame mieste... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Magi @ 2008 06 11, 15:11)
Kur ta tema? neradau... verysad.gif  Mielai paskaityčiau.

O gi ten, kur Europa ir Suomija thumbup.gif http://www.supermama...howtopic=101561
Atsakyti
Nuostabus keliones aprasymas. As irgi rinkau gana tvarkingai informacija ir galvojau, kad grizus ja tikrai pasidalinsiu. Bet.... taip ir neatradau laiko arba pritruko kokiu nors detaliu blush2.gif
O va del Bretanes taip ir sakiau - negana ten poros dienu. NE-GA-NA. Fantastiskas krastas.
Man net silpna daros prisiminus gamtos grozi, ramybe, didybe. O ir kempingai ten puikus. Su atskirais vandens parkais tiesiog . Baseinas jau kaip minimum biggrin.gif Man atrodo, kad birzeli is anksto nieko tikrai uzsakinet nereikia. Kiek mes apsistojom, vos keli kemperiai budavo. O kai kurie is viso sake dirbs tik nuo liepos menesio.
Aisku, su orais ten beda - keiciasi kelis kartus per diena nuo liuciu iki kepinancios saules. bet tame irgi tam tikras kaifas, ypac turint kemperi.
Zodziu, keliones - thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki, grizom ir mes su kolektyvu is Prancuzijos. Kaip ir tikejaus, Italija zymiai įspūdingesnė, o dar gidė nevykusi buvo, tai visai. Jau 9val. vakaro budavom viesbuty, o gyvenom formulej 1 (tokie lyg nakvynės namai) Paryziaus priemiesty. Viena vakara net 6 val. vakaro parvežė į viešbutį. Kažkaip nesinori viešbuty sėdėt, tokį kelią atvykus ir tiek sumokėjus. Ne vien mums, bet visai grupei gidė nepatiko. Vykom su PEGASO KELIONEM
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2008 06 09, 00:27)
Na o Prancuzijoje musu kita kelione turbut buti tokia - isvaziuojam is LT kelios seimos su visais vaikais ir didele manta. Kiekviena seima turi savo kemperi (taigi musu butu 3-4 kemperiai). Lygiai taip pat keliames i Kyli ir paskui skuodziam tiesiai i Normandija arba Bretane....Butinai aplankytume ST. Malo, Perros Guirec, Poin du Raz,  Carnac jau vien del to, kad ten nebuvom. Niekur neskubant kas 3-4 dienos darytume sustojimus toje pacioje vietoje liekant porai naktu. Vaziavimo dienomis per diena nuvaziuotume ne daugiiu 200 km (bet butinai turetume vaziuoti su kemperiais). Grizdami vel ketumemes is Kylio i Klaipeda...
Vat tokios butu mano svajones smile.gif

Ziulytei 4u.gif uz toki reportaza. labai visapusiskas thumbup.gif

Jei pasitaikys galimybe, noreciau grizti ir as prie atlanto, tik siek tiek zemiau Bretanes - regionas Charente Maritime, La Rochelle ir nereali salele Ile de Re wub.gif wub.gif wub.gif menesi ten isbuvau ir ispudziai nepakartojami cool.gif Tik ten reikia vykti siltuoju metu laiku, nors tada zmoniu ten daug, bet kempingu irgi belenkiek, nors pati sala tik 37km ilgio mirksiukas.gif ir toliau zemyn i pietus pakrante yra dar kelios salos, poilsiui be super duper architekturos lb tinkamas krastas ax.gif

QUOTE(jurda @ 2008 07 15, 16:05)
gyvenom formulej 1 (tokie lyg nakvynės namai) Paryziaus priemiesty. Viena vakara net 6 val. vakaro parvežė į viešbutį. Kažkaip nesinori viešbuty sėdėt, tokį kelią atvykus ir tiek sumokėjus. Ne vien mums, bet visai grupei gidė nepatiko. Vykom su PEGASO KELIONEM

ko gero per tokius kelioniu organizatorius labai daug zmoniu nusivilia lankomomis vietomis, nes bedarydami pinigus nei kiek nesirupina keliones kokybe... verysad.gif o Formule 1 tai man kaip nepilnameciu kolonija kaune... na tokia nelb faina asociacija... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(linuse @ 2008 07 21, 00:28)

Jei pasitaikys galimybe, noreciau grizti ir as prie atlanto, tik siek tiek zemiau Bretanes - regionas Charente Maritime, La Rochelle ir nereali salele Ile de Re  wub.gif  wub.gif  wub.gif

ko gero per tokius kelioniu organizatorius labai daug zmoniu nusivilia lankomomis vietomis, nes bedarydami pinigus nei kiek nesirupina keliones kokybe...  verysad.gif o Formule 1 tai man kaip nepilnameciu kolonija kaune... na tokia nelb faina asociacija...  cool.gif

I tas vietas tiek pieciau, tiek visai i pietus, tiek i siaure turbut norisi gristi visiems wub.gif Man kartais net naktimis sapnuojasi tie vazidai doh.gif

O va del Formules1 nesutikciau - aisku viena, kai tave i ji ikisa kelioniu agentura, bet visai kita, kai randi ji pats, esi nuskales kaip suo, o lova ten tai lygi, patalynes svari. Visa kita - nesvarbu.
Velniop tas kelioniu agenturas - savo protu vaziuoti kur kas geraiu blush2.gif (vaje, kokia as kategoriska, bet kai paskaitai tokius zmoniu atsiliepimus, tai ka daugaiu belieka daryti)...

Linkeciau visiems geru kelioniu, o geros keliones be nesusipratimu ir siokiu tokiu nusivylimu nepraeina. Tiesiog, neimkit taip giliai i sirdi ir visada galvokit, kad kita karta tikrai pasiseks smile.gif
Atsakyti
Mes su kompanija siemet irgi vaziavom panasiu marsrutu smile.gif - Kylis- Amsteradmas- Calais- Amiens- Ruanas- Fecamp- Cancal- St Misel- St. Malo- Carnac- Luaros slenis (Villandry, Amboise, Chenonceaux, Chambord)- Fontenbleau- Paryzius (Versalis, miestas).... Sis marsrutas uztruko nuo birzelio 17d. iki liepos 2d. Vaziavome su gyvenamaja priekaba.
Pritariu autorei, kad didziausia ispudi padare gamta Normandijoje ir Bretaneje rolleyes.gif , pilys - jau mazesni, o Paryzius, i kuri atvaziavome "haute saison" pradzioje, netgi nuvyle (karsta, visur miiiiilziniskos eiles doh.gif ). Netgi norejau sikart Paryziaus isvengti, kad nesusidaryciau apie ji neteisingo ispudzio.... schmoll.gif
Galbut kitiems vertetu kitaip pasukti marsruta - kol dar yra jegu - aplankyti miesta, o po to - link gamtos. thumbup.gif
Atsakyti