Įkraunama...
Įkraunama...

Nertos kepuraitės ir skrybelaitės

QUOTE(*Maja* @ 2007 03 28, 21:28)
g.gif  reiks pamėginti, bet nelabai įsivaizduojui, kaip atbulai nerti  rolleyes.gif  lotuliukas.gif

Jei nepavyks, sakyk - bandysiu kokiose mezgimo knygose nuotrauku ieskoti
Atsakyti
Merginos padėkit. ieškau kepurytės raštelio, tos kur tokie spalvoti guldyti stulpeliai su užmetimu. Kur pirmuose puslp. yra nuorodos į kiniet. puslp. man neatidaro. gal kas galėtų padėt?
Atsakyti
QUOTE(*Maja* @ 2007 03 28, 20:28)
g.gif  reiks pamėginti, bet nelabai įsivaizduojui, kaip atbulai nerti  rolleyes.gif  lotuliukas.gif

Žvilgterk čia
arba čia
Atsakyti
QUOTE(Misty @ 2007 03 28, 21:25)
Aciu uz pagyrimus, nors sita kepuryte - tai jau ner kur paprasciau..

Va, pavyko princese "sumedzioti" su kepuryte... ax.gif
O vezio zingsnis tai neriamas kaip zemas stulpelis tik ne is desines i kaire, o atvirksciai - is kaires i desine...

Man atrodo, kad ką tu tik paimi į rankas, tau viskas paprasta. Stebuklus kuri bigsmile.gif
O man tai niekaip nesigauna iš akies žemu stulpeliu kepurės nunert. Praietą vasarą kankinaus, norėjau skrybėliuką nunert ir deja, gavos š.... unsure.gif
nemoku platint, nežin kiek kur pridėt stulpelių ir nesigauna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2007 03 28, 20:47)
Merginos padėkit. ieškau kepurytės raštelio, tos kur tokie spalvoti guldyti stulpeliai su užmetimu. Kur pirmuose puslp. yra nuorodos į kiniet. puslp. man neatidaro. gal kas galėtų padėt?

Turbūt apie šitą kalbėjai? 4u.gif
user posted image

QUOTE(Jolancike @ 2007 03 28, 20:58)
Žvilgterk  čia
arba čia

aciuks.gif bet man dar kol kas nedašunta lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
AČIŪ Maja, šiiita clap.gif clap.gif thumbup.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2007 03 28, 21:22)
AČIŪ Maja, šiiita clap.gif  clap.gif  thumbup.gif  aciuks.gif  aciuks.gif

didesnę įdėsiu mirksiukas.gif
user posted image

gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Maja*: 28 kovo 2007 - 21:34
4u.gif va koks grožis wub.gif
user posted image

Объем головы: 44-46см

Вам потребуется: примерно по 25г хлопчатобумажной пряжи темно-вишневого, розового, белого, бежевого и темно-зеленого цветов, толщина пряжи - примерно 300 м в 50г, вяжем в 2 нити; 2 пары круговых спиц №2.

Шапочка вяжется по кругу!

Узор нечетных ярусов: 2лиц. вместе, 6 лиц., накид, лиц., накид, 6 лиц., 1 протяжка; следующий ряд - все лицевые.

Узор четных ярусов: сдвигаем ровно на половину узор нечетного яруса; следующий ряд - все лицевые.

Порядок выполнения: набрать на круговые спицы №2 136 петель и замкнуть вязание в круг. Первый ряд провязываем изнаночными петлями, далее вяжем по описанному узору для четных и нечетных ярусов лепестков. Провязав в высоту 4.5 раппорта узора, откладываем вязание (на спицах провязан только первый ряд раппорта узора) и начинаем вязать аналогичным образом, на отдельных спицах, следующий ярус лепестков (не забывать об узоре для четных и нечетных ярусов!).

Провязываем такое же количество рядов пряжей другого цвета. Теперь надо соединить эти ярусы, подхватывая, при провязывании, петли с двух спиц.

Самое главное - это ОЧЕНЬ плотно провязывать лицевые в соединительном ряду, провязывать за переднюю половинку петли и провязывать так, чтобы петля нижнего яруса была на спице ЗА петлей верхнего яруса. Иначе получаются просветы и нити нижнего яруса выглядывают, а это некрасиво.

Вот так все выглядело в начале сборки
А это уже готовый результат:)

user posted image

user posted image

Соединив 2 яруса, продолжаем вязание по кругу. Провязав 6.5 раппортов, откладываем вязание и вяжем на других спицах следующий ярус.

Провязав и соединив аналогичным образом 9 ярусов, начинаем вязать верхушку. Верхушка шапочки вяжется аналочно ярусам лепестков, соединяется с основой шапочки описанным выше способом и далее, после соединения, для сокращения количества петель не провязываем накиды в описанном узоре для лепестков. Когда на спицах остается 9 петель, вяжем прямо 3 см и стягиваем оставшиеся петли.

Все лепестки надо закрепить, иначе они будут некрасиво заворачиваться. Удобнее это делать, начиная с верхнего яруса и опускаясь к нижнему.
Atsakyti
Misty, mačiau pagyrų puode naują dukros kepurytę. SUper wub.gif
Mėginau ir aš vašeliu nerti, bet niekaip nesugaudau kiek akių reikia pridėti kiekvienoj eilutėj. Po kiek tu pridėdinėjai (maždaug) pačioj pradžioj kol platinai?
Atsakyti

kasiopeja, pradzioj dadedi tiek, kad nesiriestu ar nesigarbanotu blush2.gif -eitu kaip servetele
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2007 03 29, 07:30)
kasiopeja, pradzioj dadedi tiek, kad nesiriestu ar nesigarbanotu blush2.gif -eitu kaip servetele

Šitiek aš dar suprantu mirksiukas.gif Tik kad mane jau užkniso bandymo ir ardymo metodas, todėl ir klausiu maždaug, jeigu žmogus prisimena blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2007 03 29, 09:44)
Šitiek aš dar suprantu  mirksiukas.gif Tik kad mane jau užkniso bandymo ir ardymo metodas, todėl ir klausiu maždaug, jeigu žmogus prisimena  blush2.gif

tai kad su kiekviena kiepka tas pats doh.gif man siemet doh.gif kazkaip pernai ne sykio neardziau, o siemet tik ta ir darau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti