Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 23

QUOTE(Vilioja @ 2008 05 15, 10:04)
Tai siūlinis dumblis - ir mūsų baseinėlio bėda doh.gif  Mačiau Schetelige priemonės prieš dumblius. Šiemet tikrai išbandysim. pažįstamas biologas aiški no, kad tai dėl pūvančių organinių medžiagų. Pas mus toks pat kaip pas tave baseinėlis, bet jame net keli vazovai vandens lelijų.

ot vakar buvau shetelig parduotuvej ir nepaziurejau. doh.gif o tikrai neisnaikins zuvu nes nuo MB bus man. varysiu kaip miela su tom savo lelijom. blush2.gif Vakar nusipirkau leliju is vienos moteriskes. tai ir antra vazona ikisau. o pavasari pirkau parduotuveje daigeli tai jau labai slabna ta mano lelijyte. bet nieko gal atsigaus.
Atsakyti
QUOTE(Ingerele @ 2008 05 15, 09:07)
ot vakar buvau shetelig parduotuvej ir nepaziurejau. doh.gif  o tikrai neisnaikins zuvu nes nuo MB bus man. varysiu kaip miela su tom savo lelijom.  blush2.gif Vakar nusipirkau leliju is vienos moteriskes. tai ir antra vazona ikisau. o pavasari pirkau parduotuveje daigeli tai jau labai slabna ta mano lelijyte. bet nieko gal atsigaus.

jei buvai Žirmūnų Schetelige, tai ten pačioj kairėj, kur visokia baseinų įranga. Jei neapsirinku Gardena firmos gaminys. Ir aš dabar galvoju, jei naikina dumblius ar nesunaikins kitokių augalų? Paskaitysiu - parašysiu.
O GAL ČIA YRA LAIMĖJUSIŲ KOVĄ PRIEŠ DUMBLIUS BASEINĖLY ?
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2008 05 15, 09:19)
jei buvai Žirmūnų Schetelige, tai ten pačioj kairėj, kur visokia baseinų įranga. Jei neapsirinku Gardena firmos gaminys. Ir aš dabar galvoju, jei naikina dumblius ar nesunaikins kitokių augalų? Paskaitysiu - parašysiu.
O GAL ČIA YRA LAIMĖJUSIŲ KOVĄ PRIEŠ DUMBLIUS BASEINĖLY ?

negaliu sakyti, kad laimėjau galutinai, tačiau pas mane kažkaip labai stipriai nedumblėja g.gif pagrindinė priemonė, sakyčiau, - kasmetinis vandens pakeitimas ir baseino išvalymas. Mes pavasarį, po didžiojo augalų, medžių žydėjimo, kai nusėda visos žiedadulkės, išsiurbiam baseinėlio vandenį ir prieš prileisdami naujo su šepečiu prašveičiam ir nuplaunam šonus, kad bent kiek išsivalytų visokie likučiai. Tarkim šiemet dar nevalėm, dar laukia tas darbas. Tai tų žalių "snarglių" paprastai atsiranda labai nedaug, tiek, kad aš tikrai galvos dėl to nesuku irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 05 15, 10:38)
negaliu sakyti, kad laimėjau galutinai, tačiau pas mane kažkaip labai stipriai nedumblėja g.gif  pagrindinė priemonė, sakyčiau, - kasmetinis vandens pakeitimas ir baseino išvalymas. Mes pavasarį, po didžiojo augalų, medžių žydėjimo, kai nusėda visos žiedadulkės, išsiurbiam baseinėlio vandenį ir prieš prileisdami naujo su šepečiu prašveiiam ir nuplaunam šonus, kad bent kiek išsivalytų visokie likučiai. Tarkim šiemet dar nevalėm, dar laukia tas darbas. Tai tų žalių "snarglių" paprastai atsiranda labai nedaug, tiek, kad aš tikrai galvos dėl to nesuku irnesakyk.gif

tau gerai.o pas mane ju visai nemazai. nors vakar siek tiek isgrebiau tai jau gal geriau. bet akmenys apsitrauke tais dumblais negrazu schmoll.gif . o sita kiekvienais metais valyma tai ir as darau. bet su tais dumblais man taip pirmi metai. Baseinas jau 6 metai, o dumblu tiek tik pirmi metai.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 05 15, 09:38)
negaliu sakyti, kad laimėjau galutinai, tačiau pas mane kažkaip labai stipriai nedumblėja g.gif  pagrindinė priemonė, sakyčiau, - kasmetinis vandens pakeitimas ir baseino išvalymas. Mes pavasarį, po didžiojo augalų, medžių žydėjimo, kai nusėda visos žiedadulkės, išsiurbiam baseinėlio vandenį ir prieš prileisdami naujo su šepečiu prašveičiam ir nuplaunam šonus, kad bent kiek išsivalytų visokie likučiai. Tarkim šiemet dar nevalėm, dar laukia tas darbas. Tai tų žalių "snarglių" paprastai atsiranda labai nedaug, tiek, kad aš tikrai galvos dėl to nesuku irnesakyk.gif

Lygiai taip padarėm neseniai (gal per anksti g.gif ) ir dar iškėlę lelijas per visą dieną laikėm tuščią, kad saulutė dezinfekuotų. Kasmet taip darom, bet dublių atsiranda cool.gif
Atsakyti
Gazanijos? g.gif nerandu nete apie jas nieko meta guzmanijas g.gif
Atsakyti
mergaites, o is kur jus gavot tu "sumedejusiu bijunu"? unsure.gif Kur ju buna pirkti? niekur as ju nemaciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingerele @ 2008 05 15, 09:54)
Gazanijos? g.gif nerandu nete apie jas nieko meta guzmanijas g.gif

tekstai

vaizdai

QUOTE(Bitulka @ 2008 05 15, 09:57)
mergaites, o is kur jus gavot tu "sumedejusiu bijunu"? unsure.gif  Kur ju buna pirkti? niekur as ju nemaciau g.gif

berods Kojelavičiaus gatvėj Lauko gėlininkystės bandymų stoty augina, gal ir parduoda
Atsakyti
QUOTE(Ingerele @ 2008 05 15, 06:45)
tau gerai.o pas mane ju visai nemazai. nors vakar siek tiek isgrebiau tai jau gal geriau. bet akmenys apsitrauke tais dumblais negrazu schmoll.gif . o sita kiekvienais metais valyma tai ir as darau. bet su tais dumblais man taip pirmi metai. Baseinas jau 6 metai, o dumblu tiek tik pirmi metai.

Ingerele, o tavo baseinas filtruojamas? Ar yra padarytas koks vandens judejimas?
Man sake kad jei vanduo neuzsistovi, tai jis neturetu zaliuoti. Taciau pas mane pacia vanduo zalias (gal tiksliau geltonai zalias ) pasidare, nors filtra stengiuosi laikyti ijungta kiek galima ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(silvva @ 2008 05 15, 11:03)
Ingerele, o tavo baseinas filtruojamas? Ar yra padarytas koks vandens judejimas?
Man sake kad jei vanduo neuzsistovi, tai jis neturetu zaliuoti. Taciau pas mane pacia vanduo zalias (gal tiksliau geltonai zalias ) pasidare, nors filtra stengiuosi laikyti ijungta kiek galima ilgiau.

ne nefiltruojamas ax.gif . prileidom ir laikosi jis ten. g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 15, 00:09)
Tiesa, kita drauge nusipirko tipo irgi putoklio sakni, ale ten visai ne tas augalas, laukiam kas bus is to daigelio... bigsmile.gif

O kartais ne Saponaria ant dezutes buvo uzrasyta pas tavo drauge?
Atsakyti
Merginos, turiu toki klausima g.gif Per didiji veja i musu sklypa is kaimynu nuluzo sena vysnia apraizgyta vynuogemis (ji jau sena ir smarkiai apraizgyta , matyt ir svorio neatlaike). Ji dabar kabo tarp musu i kaimyno sklypo. Kaip elgtis? Ar mums ja tvarkyti ir pjaustyti, ar kaimynu prasyti, kad jie susitvarkytu. Didzioji dalis medzio yra musu sklype, bet pats medis yra kaimynu. Patarkite kaip tokioje situacijoje elgtis. Bijau, kad susitvarkysime o jie prades bambeti (gal malku jiems reikia ) biggrin.gif O is kitos puses, tai kodel mums tvarkyti, ten darbo geram pusdieniui, sabakstynas kazkoks doh.gif . Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti