Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 23

QUOTE(jolaxus @ 2008 05 13, 10:02)
nedidelis juk nuostolis, jei ir neprigytų, žinau, kad daiktas nesunkiai užgyvenamas irnesakyk.gif
tik savaitgalio nelaukit, nes dukters pirmoji komunija sekmadienį, tai link savaitgalio bus karštymetis ax.gif

nemenkink čia tik mano mylimo rožinio grožio!!! bebe.gif
oki, aš pasuksiu, kai su MB pakalbėsiu:)
Atsakyti
sveikutės,

labai ieškau KIŠKIO KOPŪSTŲ, tik niekur jų nerandu nusipirkti.
Gal kuri galėtumės patarti.
Būsiu labai dėkinga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2008 05 12, 22:17)
aisku, pas mane viens prie vieno, ir zinai galvoju kad salia situ tulpiu ir pas mane toks baltas augaliukas auga kaip pas tave 4u.gif , gal jo pavadinima zinai, man mama dave, tai kalnu ruta vadina, bet nieko tokiu pavadinimu internete nerandu, matyt tikras jos vardas kitoks.

Čia šliaužiantis kilimas, margalapis vaistutis. Dabar jis tik žydi, jau reikia tuos žiedynus nuskinti. bigsmile.gif Tuomet man dar gražesnis. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguciuks @ 2008 05 13, 11:49)
Mes ir pernai dovanojom draugo mamai roze ant koto smile.gif  Bet kiek zinau, tai ziemai su ja nieko nedare, bet jau zaliuoja, ale ir ta ziema tokia tebuvo... O siaip is tikro ar reikia ja geneti, kiek daznai? Ir ar gali buti, kad jai netinka saulekaita, nes sake, kad ziedai isbluko per pora dienu...

Pas mane auga vietoj, kur vasarą saulė maždaug iki 17 valandos. Žydėjo labai gausiai tamsiai raudonais aksominiais žiedais. Vienu metu buvo net 18. žiedai dideli. Gaila neturiu nuotraukos, bet šiais metais būtinai nufotografuosiu. Beje, ant prikabintos etiketės buvo parodyta šviesiais r0žiniais žiedais. Ant stiebo išleistas atžalas nulaužau, leigžiu augti tik virš skiepo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 05 12, 21:24)
pasidairyk cia, http://www.medelynas...oti?q=japoninis 4u.gif

verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif nerandu sau vietos-pries menesi pasodinta pusis ir kadagys kai kur gelsta,nemazi jau,pirkau vazonini varianta soltroj-apimta isterijos pabarsciau trasu-laisciau,mylejau,o jei numirs doh.gif  doh.gif  mega_shok.gif  mega_shok.gif  cray.gif  cray.gif  cray.gif  cray.gif

Oi kaip tave uzjauciu. Ir as apimta isterijos. verysad.gif Jau nezinau ko griebtis. Roze itariu miltlige uzpuole, o ragane ir ersketi amaras. Vakar nupurskiau, lauksiu rezultatu. Roze tai purskiu ir purskiu jau gal menuo o lapukai vis labiau sukasi. jau nezinau kaip ja gelbety
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 13, 10:12)
Čia šliaužiantis kilimas, margalapis vaistutis. Dabar jis tik žydi, jau reikia tuos žiedynus nuskinti. bigsmile.gif Tuomet man dar gražesnis. thumbup.gif

a, tai tie mazu ziedeliu 'kilimai' yra vaistuciai ar ne? nu matau kiemuose, man jie grazu wub.gif o kai nuzydi tai kaip atroodo> reik suprast, kjad jie irgi grazus ar kaip? g.gif

ai, dar klausimelis. Drauge nugnybe sakeles margalabpes gebenes, imerke i vandeni, isleido sakneles. As isodinau tas sakas i zeme, bet man jo ziuriu neporigijo pradejo lapukai taip is vidurio ruduot? ka ne taip padariau? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 13 gegužės 2008 - 10:22
QUOTE(Siguciuks @ 2008 05 13, 10:49)
Mes ir pernai dovanojom draugo mamai roze ant koto smile.gif  Bet kiek zinau, tai ziemai su ja nieko nedare, bet jau zaliuoja, ale ir ta ziema tokia tebuvo... O siaip is tikro ar reikia ja geneti, kiek daznai? Ir ar gali buti, kad jai netinka saulekaita, nes sake, kad ziedai isbluko per pora dienu...

Prieš kelis metus mes mamai dovanojom tokią rožę. Žiemai ją apvyniodavo agro plėvele, bet užpraeitą šaltąją žiemą iššalo verysad.gif
Atsakyti
[quote=smth1,2008 05 13, 09:51]
[quote=rokoko,2008 05 13, 00:03]
visiskai nepykstu 4u.gif
kas vienam miela, kitam nelabai mirksiukas.gif
As alpstu del ''ramuniu'' formos ziedu wub.gif , ir visi sitie augalai man thumbup.gif , nors ir kaimas gali atrodyti blush2.gif , bet kaimas man patinka [mano gelynas toks, ir jusu kolega teismukui butinai parodysiu 4u.gif , kaip ir siuolaikiskesni spygliuociu sodeli ziema buvau paviesinusi]
siaip kiekvieno mineto augaliuko skiriasi ne tik ziedu spalva, bet ir zaluma, jos forma, spalva.. + ne vienu metu zydi... o ten ne taip jau ir mazai - 3 metrai! ir tos ''misraines" nebutina daryti is visko...

zinoma, galima isrikiuoti kokiu lapiniu ar siloku eile, ir viskas... bet Reklamiste rode jau ir anksciau savo patvorius su mielomis ''misrainemis'' thumbup.gif
rinktis jai 4u.gif
Gal ir klystu, bet nei vienas tu augalu nepasizymi ispudinga lapu spalva ar forma..o del to, kad ne vienu metu zydi- vasariniu geliu zydejimas juk 'persipina'-vienos baigineja zydet, kitos pradeda. Ir jei baigineja zydet salta rausva spalva, o pradeda silta geltona, tai mano akims pjaunasi jos negyvai:) TRys metrai- nera super mazai, bet plotelis juk siauras..tai daugiau nei dvi rusys- misraine neisvengiama. Taciau ta mintis, kad kituose patvoriuose irgi misraines, ir sitoje irgi butu protinga ja irengti-logiska.
As neturiu nieko pries 'kaimietiskas' geles, bet sukurti jaukiam, graziam vaizdui, manau reik pamaisyti jas tada su 'siuolaikiskesnemis' (nors kas toki skirstyma sugalvojo:)))?). T.Y jei jau maisyt, tai kaimiskas palikt fonui, o pazibai palikt kelias ispudingas geles. Fonines geles rinktis pasteliniu spalvu, kad ir ta pacia rausva, o akcentui tada -ryskia rozine ar raudona. Arba fonui keli gelsvos atspalviai, o akcentas-oranzine ar ryski silta geltona. Tarkim, apsodinti dviem rusim 'kaimisku geliu', bet panasiu atspalviu, o akcentui- kelias aukstas dideliais ziedais tulpes, kuriu lapus paskiau fonines geles pasleps, kelias knifofijas ar kitas ispudingas geles vasaros zydejimui, rudeniui ikasti keleta svogunu kardeliu.
Dar vienas variantas, jei tie patvoriai yra netoli vienas kito, matomi is tos pacios puses, tai pasirinkti geles kuriu yra maziausiai pirmame patvoryje, ir ju dideli kieki pasodinti siame patvoryje, o tu kuriu daugiausiai pirmame- maza kieki antrame patvoryje. Tada kompoziciskai graziai tos geles susizais del savo 'mases'. Nu traktatas del triju metru zemes gavosi rimtas;))
Stai Reklamiste, del taves ir rokoko ir mano pasiulymai. Visiskai skirtingi. Nuomoniu ivairove yra gerai, ar ne?
[/quote]
Ale man kad patiko tas traktatas. O ka man patartum, nes pas mane irgi misraine. Ta mintis su vilnotaja notra prie raudonziedziu snapuciu visai nebloga buvo. Bet jau siemet nepasodinsiu, nes viskas uskista vienmetem gelem. Kitais metais reiks bandyt ir labai reikia aukstesniu geliu tvorai uzdengt, nes kaimynui nepatinka , kad ant jo skaldos sausmedzio lapai krenta. Sekmadieni vos nenugriuvau. Isejo vyriskis i kima ir ramiausiai nukarpe mano sausmedi tik aisku is savo puse. Jau tas nabagas ir taip liudnai atrode dar vaizda "Pagerino". O tada tas mano kaimynas atsinese laistytuva ir eme laistyt savo kiema. O jo kiemas visas skalda ispiltas doh.gif . Taip ir likau nesupratus kam jis ta skalda laiste. Gal , kad akmenys geriau augtu blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
o aš va galvoju ieškoti kokios reprezentacinės vietelės šitam augalėliui:

user posted image

tik pernai pavasarį atsivežiau iš brolienės atgnybtą "plenciuką" o va šiemet jau visa "rože" pavirto wub.gif radau, kad šis augalas vadinasi radiole (Rhodiola rosea), nors kai kur ir šiloku pavadintas. Bet kas jis bebūtų, man labai patinka, taip taisyklingai į šalis išvirstantis visu grožiu, manau kur nors atskirai pasodintas dar labiau atsisklestų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2008 05 13, 11:16)
Pas mane auga vietoj, kur vasarą saulė maždaug iki 17 valandos. Žydėjo labai gausiai tamsiai raudonais aksominiais žiedais. Vienu metu buvo net 18. žiedai dideli. Gaila neturiu nuotraukos, bet šiais metais būtinai nufotografuosiu. Beje, ant prikabintos etiketės buvo parodyta šviesiais r0žiniais žiedais. Ant stiebo išleistas atžalas nulaužau, leigžiu augti tik virš skiepo smile.gif

Aisku, siais metais tureciau pas juos persikraustyti, tai ir bandysiu "nukleckinti" photo.gif ir parodyti, nors dar ir pati nemaciau, nes pernai vasara isvykusi buvau...
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 13, 10:12)

visgi pas mane ne vaistutis,mano augaliuko lapeliai is tiesu kazkiek primena rutos, o vaistucio ne, bet aciu kad padejai issiaiskint kad cia ne vaistutis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 13, 08:45)
O tada tas mano kaimynas atsinese laistytuva ir eme laistyt savo kiema. O jo kiemas visas skalda ispiltas doh.gif . Taip ir likau nesupratus kam jis ta skalda laiste. Gal , kad akmenys geriau augtu blink.gif  lotuliukas.gif

laiste su weed killer'iu(''rundapu''-lietuviskai turbut biggrin.gif )- -ta prasme nuodais,kad ant tarp tu jo akmenu zole neaugtu.......cia daug kas taip akmenukus,ar trinkeles laisto smile.gif ---ziurek,gal kaip nors atitvert eitu ties saknim giliau ta sausmedi tavo,kad jam ten netektu tu nuodu unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti