laba
Ką darote su tulpėmis, kai jos peržydi? . Sako, kad reikia iškasti ir vėliau vėl pasodinti, nes per laiką jos lenda gilyn į žemę ir nyksta.
Kada reikia iškasti ir vėl sodinti???
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 12, 12:43)
Su augalais taip jau yra vienas auga ir bujoja, o kitas skursta ir nyksta. Aš ir dabar kai pamatau tą spygliuočiuką, tai mintyse pagalvoju toks gražuoliukas, bet pirkti tikrai daugiau nepirksiu. Kelias fotkes įmetu, kur pas mane auga ir gana lėtai, pavadinimų nežinau. Šie spygliuočiai per metus užauga po vieną centimetrą.
O ši iš arti gal tokia skurdoka, bet iš toliau geras. Kaip lizdas koks.
aciu
labai grazuciai , turbut eglutes kiek metu pas tave? gali garantuot del letumo?
butinai kazkuo panasiu apsidomesiu, ''soltroje'' paziuresiu.
ten pas mane visiska saule
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 12, 12:44)
Boruzele, tavo tulpes nuostabios
Nuo kaimynu manau butu galima uzsidengti vinvyciu. Man jis paprastas ir labai grazus . Vos nenusipirkau praejusia savaite, nes noriu apaugint kazkuo lauko sandeliuka. Gerai, kad pries pirkdama pasiskaiciau . Per vasara jis isauga 3 m, o apskritai pasiekia 30 metru ugi. Taigi jeigu augimo tempai ir dydis negazdina, galima butu labai greitai uz jo nuo kaimynu pasislepti. Ir rudeni kaip grazu butu, kai lapai paraustu . Veliau jie nukristu, bet jau nuo lapkricio visvien kieme nera ka veikt, nes salta.
Nuo kaimynu manau butu galima uzsidengti vinvyciu. Man jis paprastas ir labai grazus . Vos nenusipirkau praejusia savaite, nes noriu apaugint kazkuo lauko sandeliuka. Gerai, kad pries pirkdama pasiskaiciau . Per vasara jis isauga 3 m, o apskritai pasiekia 30 metru ugi. Taigi jeigu augimo tempai ir dydis negazdina, galima butu labai greitai uz jo nuo kaimynu pasislepti. Ir rudeni kaip grazu butu, kai lapai paraustu . Veliau jie nukristu, bet jau nuo lapkricio visvien kieme nera ka veikt, nes salta.
pas mus stenejo, stenejo - pora metu kazko neaugo, uztad dabar!...
Papildyta:
QUOTE(aistutėlė @ 2008 05 12, 13:03)
Ką darote su tulpėmis, kai jos peržydi? . Sako, kad reikia iškasti ir vėliau vėl pasodinti, nes per laiką jos lenda gilyn į žemę ir nyksta.
iskasti birzelio vidury, atgal rudeni [pvz spali]
QUOTE(rokoko @ 2008 05 12, 14:07)
iskasti birzelio vidury, atgal rudeni [pvz spali]
dideliausis ačiu
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 12, 13:44)
Boruzele, tavo tulpes nuostabios
O kada susprogsta vynvytis be to skaičiau, kad reikia labai tvirtos tvoros jam
QUOTE(Vilioja @ 2008 05 12, 13:49)
mano viena veigėlė raudonais žiedais ir lygtai bordo lapais ko gero nebeatsigaus po žiemos. Pernai sodinta, už kelių metrų nuo tos vietos, kuriai ieškau augalo. Įtariu, kad numirko, bet ten truputį aukšnesnė vieta, o į tą žemesniąją nežinau
QUOTE(Reklamiste @ 2008 05 12, 10:23)
Čia dar nieko Pažįstu šeimą, kuri nusipirko rododendrą šį pavasarį ir mokėjo 2.000 lt. Savo akimis dar nemačiau, bet sako, kad įspūdingo dydžio. Įsivaizduojat, kiek gėlių galima būtų nusipirkti vietoj to vieno krūmo (ar medžio)???
Man reikia patarimo: palei tvorą vienoj vietoj esu palikusi siaurą ruoželį žemės, kad galėčiau nors kiek pagerinti rudos ir aukštos tvoros vaizdą. Jau kelis metus ten auga vynuogė - po truputį, bet stiebiasi, vyniojasi ir gal bus kiek žaliau. Tačiau apačioje lieka dar keli neblogi metrai kitiems augalams. Bandžiau tulpes auginti, bet visos išgulė. Pasiskaičiusi šią temą pradėjau įtarti kaimynų kates - jos mėgsta čia lankytis Gal turit patarimų, kaip išnaudoti tą plotelį? Saulė: pietų ir vakarų, žemė gana lengva ir sausa. Netgi foto radau, toks ruoželis apie 3 metrų ilgio. TVoros pamatas akmeninis, o į viršų - tamsiai rudos lentos.
patvorys
ir kita foto, kai saulėgrąžos augo:
patvorys dar
Saulėgrąžos puikiai ten jautėsi, tik man labai ilgu laukti, kol jos suaugs, visą vasarą prieš akis....
Man reikia patarimo: palei tvorą vienoj vietoj esu palikusi siaurą ruoželį žemės, kad galėčiau nors kiek pagerinti rudos ir aukštos tvoros vaizdą. Jau kelis metus ten auga vynuogė - po truputį, bet stiebiasi, vyniojasi ir gal bus kiek žaliau. Tačiau apačioje lieka dar keli neblogi metrai kitiems augalams. Bandžiau tulpes auginti, bet visos išgulė. Pasiskaičiusi šią temą pradėjau įtarti kaimynų kates - jos mėgsta čia lankytis Gal turit patarimų, kaip išnaudoti tą plotelį? Saulė: pietų ir vakarų, žemė gana lengva ir sausa. Netgi foto radau, toks ruoželis apie 3 metrų ilgio. TVoros pamatas akmeninis, o į viršų - tamsiai rudos lentos.
patvorys
ir kita foto, kai saulėgrąžos augo:
patvorys dar
Saulėgrąžos puikiai ten jautėsi, tik man labai ilgu laukti, kol jos suaugs, visą vasarą prieš akis....
Aš užberčiau visą patvorį medetkom, gražu, nereiklu, pačios pasisėja, žydi iki šalnų.
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 12, 11:36)
Valiooooo pavyko . Tai va, kazkas klauset kas augtu molyje, uzmirkusioje vietoje. Pas mane kaip tik tokioj vietoj auga sis krumas. Vanduo ten stovi kokius 3 men, nes ne tik molis, bet dar ir nuolydis tai viskas ten ir subega. Dabar jau daugiau nei savaite toks karstis, kad nera kuo kvepuot, o zeme toj vietoj dar dregna, nes visada pavesy. Tiesa krumas buna iki puses saules apsviestas, bet palei zeme saule niekad neuzgriebia. Dabar visas apsipule pumpurais, ruosiasi zydet . Gaila, bet nezinau pavadinimo.
Raktazoliu po juo pasodinau
Raktazoliu po juo pasodinau
Margalapė veigėla.
Mergaitės, o apie pomidorus galim kalbėt, ar čia jau būtų ne į temą????
(kaip seniai pas jus buvau...... )
Papildyta:
arba vienmečiais jurginukais - paaasaka, kaip gražu! aš vienais metais turėjau, atsižiūrėti negalėjom
(kaip seniai pas jus buvau...... )
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 12, 13:49)
Aš užberčiau visą patvorį medetkom, gražu, nereiklu, pačios pasisėja, žydi iki šalnų.
arba vienmečiais jurginukais - paaasaka, kaip gražu! aš vienais metais turėjau, atsižiūrėti negalėjom
QUOTE(rokoko @ 2008 05 12, 13:31)
matai kaip o Knifofija sake labai atsparus... kazkas cia mums nepavyko
bliamba toks grazutis, mazulis mano 45lt pries 2metus kainavo... negaliu kaip gaila...
na reikia man letai augancio nedidelio spygliuocio - patvaraus!
ka patarsit?
tavo tulpes
manau, gali tiketis
as savo baltaja didziaziederagane nuo kaimynes saknele gavau.. pirmais metais nulauzem, antrais nusienavo mb , treciais perkelem i saugesne vieta, ir turejom 4 ziedus , na o siemet... laaabai dideles viltys!..
Papildyta:
prigys
esu kilnojusi visiskai issiskleidusia melsve, na ivairios busenos as jas persodinejau - visiskai patenkintos jos.
Papildyta:
sakykit man, gal kas zinot?
ar sita gelyte pavasarine gali nezydet del to, kad rudeni ja perkeliau [dar mb tada moliu ja buvo 2 savaitem uzvertes]
zodziu siemet nezydi, gal kita pavasari
turiu labai panasia aukstesne [ziedai praktiskai nesiskiria, tik lapai]
koks/ie pavadinimas siu gelyciu?
panasiai su dar viena gele rudeni perkelta nutiko... nuotr neturiu, veliau...
bliamba toks grazutis, mazulis mano 45lt pries 2metus kainavo... negaliu kaip gaila...
na reikia man letai augancio nedidelio spygliuocio - patvaraus!
ka patarsit?
tavo tulpes
manau, gali tiketis
as savo baltaja didziaziederagane nuo kaimynes saknele gavau.. pirmais metais nulauzem, antrais nusienavo mb , treciais perkelem i saugesne vieta, ir turejom 4 ziedus , na o siemet... laaabai dideles viltys!..
Papildyta:
prigys
esu kilnojusi visiskai issiskleidusia melsve, na ivairios busenos as jas persodinejau - visiskai patenkintos jos.
Papildyta:
ar sita gelyte pavasarine gali nezydet del to, kad rudeni ja perkeliau [dar mb tada moliu ja buvo 2 savaitem uzvertes]
turiu labai panasia aukstesne [ziedai praktiskai nesiskiria, tik lapai]
koks/ie pavadinimas siu gelyciu?
panasiai su dar viena gele rudeni perkelta nutiko... nuotr neturiu, veliau...
Tai laumenė (doronicum) pas tave, tikriausiai dvi rūšys. O spygliuotukas vadinasi puskiparisis "Nana gracilis"
Papildyta:
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 12, 13:43)
Su augalais taip jau yra vienas auga ir bujoja, o kitas skursta ir nyksta. Aš ir dabar kai pamatau tą spygliuočiuką, tai mintyse pagalvoju toks gražuoliukas, bet pirkti tikrai daugiau nepirksiu. Kelias fotkes įmetu, kur pas mane auga ir gana lėtai, pavadinimų nežinau. Šie spygliuočiai per metus užauga po vieną centimetrą.
1 eglutė "Little gem"
2 kėnis
QUOTE(Manyka @ 2008 05 12, 13:12)
....bet kas 3-5 metus, ne?
darbstuolems kasmet, tinginems kas 2, o po 5 metu ziedu jau nebebus kai kuriu rusiu tulpiu
[beje buna ir tokiu, kurios daaaug metu neiskasinejamos zydi, yra tokiu paprastuoliu pas mane ]
QUOTE(linuke_ @ 2008 05 12, 13:24)
O kada susprogsta vynvytis be to skaičiau, kad reikia labai tvirtos tvoros jam
dabar sprogo, mazi lapiukai jau , aha, del atramos - cia ne ragane
QUOTE(rokoko @ 2008 05 12, 13:31)
pas mane irgi yra, kai perkėlėm į kitą vietą atsigavo tik į trečius metus
gražios fotkės su mažiukais
Neprisimenu pavadinimo šio spygliuočio, bet auga tikrai lėtai. Visą dieną ant saulės - nei ruduoja, nei ką.... dabar kaip tik išleido naujus ūgliukus, tai atrodo kaip žydintis
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 12, 14:00)
Tai laumakė (doronicum) pas tave, tikriausiai dvi rūšys. O spygliuotukas vadinasi puskiparisis "Nana gracilis"
ACIU! [tikrai ''gracilis'' ]
tai ar mazoji laumake nezydi del to, kad rudeni perkeliau?
gal daugiametes geles geriau anksti pavasari ''purtyti'' perkelineti? ruduo negi netinka?
[kilimines esu rudeni tvarkiusi - joms tai nieko]