Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 23

QUOTE(saulelė @ 2008 05 11, 13:14)
user posted image
Mano gražuolės džiaugiuosi kiekvieną dieną jomis, bet gaila kad trumpai žydi

user posted image
o čia vienas iš aplinkos  kampelių

Nu kaip gražu fantastika thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif o jau akmenys kokie gražus ir as tokiu noriu kur reikia tokiu gaut blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 11, 13:44)
Tai liga. Vadinasi raganių vytulys. Reikia išgenėti nuvytusias šakeles, nupurkšti fungicidais. Išvis raganes kaip ir rožes reikia profilaktiškai purkšti pavasarį ir rudenį.

tai , kad jis dar be jokiu sakeliu unsure.gif tai visa nuskint ir tiketis,kad atzels, ar lapelius tik nugnaibyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 12, 12:11)
maniskiai rododendrai po eglemis - vienas ir antras

Kiek žinau eglės šaknys paviršinės ir rododendro taip pat. Kaži kaip jie ten gyvuos ateityje. g.gif Pats tinkamiausias derynys, tai pušys ir rododendrai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 12, 11:11)
maniskiai rododendrai po eglemis - vienas ir antras
cia net zole nenori augt unsure.gif o jie kaip matot jaucias puikiai-ruosias zydet,pernai pavasari sodinti

triadeskante  doh.gif kazi ar teisingai pavadinimas parasiau  g.gif manau,kad mazoji melyna

tikrai puikiai jauciasi thumbup.gif

TRADESKANTE. jos mazai kuo skiriasi, forma ne, tik auksciu, ziedu ir truputi lapu spalva [del pastaruju... gal del dirvozemio skitingo pas mane skiriasi... g.gif ]

QUOTE(linuke_ @ 2008 05 12, 11:48)
nes jos neuždengs mūsų nuo kaimynų. O be to pas mus labai vėjuota, tai jas išguldytų

*O toks aukštis jau šiuo metu - 70 cm  g.gif Dar auga aukštesnė?

na zinai maskavimuisi pas mus soduose kai kurie gyventojai is seniau turi tokius kaip bambukus [cia apie koto narelius] delno formos ir dydzio lapais patvoriuose pasodine, oi! virs 2metru auga, labai veslu ir plinta, rudeniop lygtai tokiom baltom sluotelem zydi. tik jie sezoniniai, ziemai nupjauna.
jei nori visam laikui uzsidengt nuo kaimynu, sodink aukstu spygliuociu eile 4u.gif kantrybes kol uzaugs, bet jie greitai mirksiukas.gif

*ta foto tikrai vidurio vasaros, juk toliau pentiniai zydi. be to, minejo tas 70cm - didziausias aukstis, taigi ne dabar 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 12, 12:19)
man sunku patiketi, kad melsve neprigyja blink.gif juk toks neinoringas augalas... megsta dregme ir pavesi, bet juk ir sauleje auga puikiai, tik tamsesnes rusys ne tokios tamsios tada..  pas mus toks milzinnas auga, skersmuo virs 2 metru, visiskoje sauleje [aisku kita auganti padara fotkinau lotuliukas.gif ]
user posted image

Tai va ir as žinokit nesuprantu kodėl man tos melsvės neprigyja. Vakar tėtis iškasė tokį didžiulį nu žiūrėsiu jei dar tas neprigis tai išvis bet manau turėtu nes su daug žemių šaknys mažai judintos tai manau net nepajus kad buvo "iškraustyta" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 12, 11:52)
rokoko ir aš auginau tokį spygliuočiuką.  Džiaugiausi tik pirmą vasarą, po to džiuvo, rudavo kol paliko tik šakelės ir išmečiau ištarusi  burtažodį dvėsk.

Cottage
Calgary

matai kaip blink.gif verysad.gif o Knifofija sake labai atsparus... g.gif kazkas cia mums nepavyko verysad.gif
bliamba toks grazutis, mazulis mano 45lt pries 2metus kainavo... negaliu kaip gaila...
na reikia man letai augancio nedidelio spygliuocio - patvaraus!

ka patarsit? 4u.gif

tavo tulpes wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(vvandene @ 2008 05 12, 12:02)
tai , kad jis dar be jokiu sakeliu  unsure.gif  tai visa nuskint ir tiketis,kad atzels, ar lapelius tik nugnaibyt  ax.gif

manau, gali tiketis 4u.gif
as savo baltaja didziaziederagane nuo kaimynes saknele gavau.. pirmais metais nulauzem, antrais nusienavo mb doh.gif , treciais perkelem i saugesne vieta, ir turejom 4 ziedus wub.gif , na o siemet... rolleyes.gif laaabai dideles viltys!..
Papildyta:
QUOTE(pukučiai @ 2008 05 12, 12:11)
Tai va ir as žinokit nesuprantu kodėl man tos melsvės neprigyja. Vakar tėtis iškasė tokį didžiulį  nu žiūrėsiu jei dar tas neprigis tai išvis bet manau turėtu nes su daug žemių šaknys mažai judintos tai manau net nepajus kad buvo "iškraustyta"  biggrin.gif

prigys 4u.gif 4u.gif 4u.gif
esu kilnojusi visiskai issiskleidusia melsve, na ivairios busenos as jas persodinejau - visiskai patenkintos jos.
Papildyta:

sakykit man, gal kas zinot? 4u.gif
ar sita gelyte pavasarine gali nezydet del to, kad rudeni ja perkeliau [dar mb tada moliu ja buvo 2 savaitem uzvertes]
user posted image
zodziu siemet nezydi, gal kita pavasari rolleyes.gif
turiu labai panasia aukstesne [ziedai praktiskai nesiskiria, tik lapai]
user posted image
koks/ie pavadinimas siu gelyciu? blush2.gif

panasiai su dar viena gele rudeni perkelta nutiko... verysad.gif nuotr neturiu, veliau...
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 05 12, 12:48)
Aha, pati susimaišiau blush2.gif Bet apie jas abi skaičiau ir galvojau. Tai, žodžiu, nepavyko mano planas, nes jos neuždengs mūsų nuo kaimynų. O be to pas mus labai vėjuota, tai jas išguldytų unsure.gif

O toks aukštis jau šiuo metu - 70 cm  g.gif Dar auga aukštesnė?
aš aš klausiau bigsmile.gif Tik pas mane ten labai saulėta. Gražus krūmelis, man patinka bigsmile.gif kokio aukščio auga ax.gif Ir labai prašau padėkit atpažinti kas nors 4u.gif

Dabar jis apie pusantro metro. Manau, kad augtu ir sauleje, nes kol kaimynai tvoros nebuvo pasistate tai saule ji kepino ir is rytines ir is pietines puses. Jau metai kaip ta tvora stovi doh.gif , bet krumelis kol kas gerai jauciasi (kad tik neprisisnekejus)
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 12, 13:05)
TRADESKANTE. jos mazai kuo skiriasi, forma ne, tik auksciu, ziedu ir truputi lapu spalva [del pastaruju... gal del dirvozemio skitingo pas mane skiriasi... g.gif ]
na zinai maskavimuisi pas mus soduose kai kurie gyventojai is seniau turi tokius kaip bambukus [cia apie koto narelius] delno formos ir dydzio lapais patvoriuose pasodine, oi! virs 2metru auga, labai veslu ir plinta, rudeniop lygtai tokiom baltom sluotelem zydi. tik jie sezoniniai,  ziemai nupjauna.
jei nori visam laikui uzsidengt nuo kaimynu, sodink aukstu spygliuociu eile  4u.gif kantrybes kol uzaugs, bet jie greitai  mirksiukas.gif

*ta foto tikrai vidurio vasaros, juk toliau pentiniai zydi. be to, minejo tas 70cm - didziausias aukstis, taigi ne dabar 4u.gif

Tujų tikrai nenoriu schmoll.gif o kiti spygliuočiai tai brangoki doh.gif be to ta vieta, kur anksčiau rašiau - molis ir pavasarį užmirkusi būna. Kaži ar patiktų spygliuočiams g.gif na, ieškau toliau kokio augaliuko rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 12, 11:36)
Valiooooo pavyko thumbup.gif . Tai va, kazkas klauset kas augtu molyje, uzmirkusioje vietoje. Pas mane kaip tik tokioj vietoj auga sis krumas. Vanduo ten stovi kokius 3 men, nes ne tik molis, bet dar ir nuolydis tai viskas ten ir subega. Dabar jau daugiau nei savaite toks karstis, kad nera kuo kvepuot, o zeme toj vietoj dar dregna, nes visada pavesy. Tiesa krumas buna iki puses saules apsviestas, bet palei zeme saule niekad neuzgriebia. Dabar visas apsipule pumpurais, ruosiasi zydet wub.gif . Gaila, bet nezinau pavadinimo.user posted image
Raktazoliu po juo pasodinau ax.gif

gal čia sedula g.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 12, 13:31)
matai kaip blink.gif  verysad.gif o Knifofija sake labai atsparus... g.gif kazkas cia mums nepavyko  verysad.gif
bliamba toks grazutis, mazulis mano 45lt pries 2metus kainavo... negaliu kaip gaila...
na reikia man letai augancio nedidelio spygliuocio - patvaraus!

ka patarsit? 4u.gif

Su augalais taip jau yra vienas auga ir bujoja, o kitas skursta ir nyksta. doh.gif Aš ir dabar kai pamatau tą spygliuočiuką, tai mintyse pagalvoju toks gražuoliukas, bet pirkti tikrai daugiau nepirksiu. schmoll.gif Kelias fotkes įmetu, kur pas mane auga ir gana lėtai, pavadinimų nežinau. blush2.gifŠie spygliuočiai per metus užauga po vieną centimetrą. wub.gif
user posted image

O ši iš arti gal tokia skurdoka, bet iš toliau geras. thumbup.gif Kaip lizdas koks. thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 12 gegužės 2008 - 12:46
Boruzele, tavo tulpes nuostabios wub.gif

Nuo kaimynu manau butu galima uzsidengti vinvyciu. Man jis paprastas ir labai grazus wub.gif . Vos nenusipirkau praejusia savaite, nes noriu apaugint kazkuo lauko sandeliuka. Gerai, kad pries pirkdama pasiskaiciau doh.gif . Per vasara jis isauga 3 m, o apskritai pasiekia 30 metru ugi. Taigi jeigu augimo tempai ir dydis negazdina, galima butu labai greitai uz jo nuo kaimynu pasislepti. Ir rudeni kaip grazu butu, kai lapai paraustu rolleyes.gif . Veliau jie nukristu, bet jau nuo lapkricio visvien kieme nera ka veikt, nes salta.
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 05 12, 13:39)

gal čia sedula g.gif

Nea, tai Veigelė (Weigela), labai nekapriznas augalas :
http://images.google...q...sa=N&tab=wi
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 05 12, 13:39)

gal čia sedula g.gif

Nea . Ka tik paziurejau nete kaip sedula atrodo, net nepanasi schmoll.gif
Atsakyti