Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 23

QUOTE(linuke_ @ 2008 05 12, 09:08)
Gal gali papasakoti palčiau apie tradeskantę bigsmile.gif Vakar kaip tik varčiau savo knygą ir galvojau pasodinti į patvorį, kad nuo kaimynų pasislėptume. Tik man įdomu kada jinai savo aukštį pasiekia g.gif Gal gali parašyti, kokio aukščio jinai dabar yra? Pas mane tenai molinga labai vieta, saulėta, pavasarį kartais vanduo užsistovi, bet jau koks mėnuo, kai išdžiuvo. Ar jai patiktų ten augti? Ir kur galima įsigyti? iš sėklų, ar dalinti augalus reikia?

Turiu tradeskantija jau gal 4 ar 5 metus. PIrkau sodinukus ( as asmeniskai megstu pirkti sodinukus del iv. priezasciu ir norint, kad greiciau savo ugi pasiektu ir issiplestu patarciau sita varianta). Ji dabar pas mane yra ghm. Didele. 70cm gal kokia? Bijau pameluot, bet sita auksti ji jau antrais gal metais pasieke. Pirmaisiais irgi nebuvo l. zema, koks 30 gal 40cm buvo (tik reik nepamirst, kad as jau sodinuka isodinau). Nieko negaliu pasakyt apie tai, ar jai patiktu uzmirkimas, kadangi pas mane tokiu nebuna, bet ji nepakencia smelingos zemes, tai speju, kad atvirkstiniam variante gyventu. Siaip nereikli gele, megsta saule. Zydi ilgai ir graziai. Nuzydejusia reik nupjaut, kad antra kartra prazystu rudeniop ir nepasisetu savaime. Puikiai dauginasi ir pleciasi.
Beje, uzpernai ar tai pernai? po vetros isgule. Bet tai menka beda- parisau as jas. Svarbu neisluzo:) Paprastai parisinet nereik.

Iliustracija
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 12, 10:07)
dalijant krumeli,bet jau as taip gavau nuo kaimynes  ax.gif  4u.gif

o iš kur man gaut tokią kaimynką biggrin.gif ... nors ...gal kaunietės kaimynkos turit ir norit savo krūmus susimažinti, dašokčiau iki jūsų tik pašaukit biggrin.gif
Atsakyti
[quote=vida777,2008 05 11, 22:00]
mano mylimiausios - Obi ir Thomas Philips thumbup.gif , ten visada buna ispardavimai, o is Gärtnerei augalu eksperimentams neperku blush2.gif , nebent zinau tiksliai ko labai noriu...

aciuks.gif 4u.gif
Nors bunu tik kelis kartus metuose Vok., bet butinai parsivezu po viena ar keleta augaliuku, db galesiu praplesti parduotuviu sarasa, kas vyrui nelabai patiks schmoll.gif , nes jam reiks vezioti mane lotuliukas.gif kai esu truputi isprotejus del augalu (negaliu praeiti ko nors nenusipirkus) blush2.gif tai kiti truputi keistai ziuri i mane, sako ar siek tiek neperdaug ju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 12, 10:07)
ta didele egle rododendrui tikrai labai patiktu kaip kaimyne  mirksiukas.gif pas mane geriausiai auga rododendrai, kurie po eglemis pasodinti (nors egles jau kaimyno)

taip visai po egle? pavėsyje? ar visai šalia eglės... gal foto gali įmest, kur rododendras su egle draugauja? ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal galėsit man patarti. Pastebėjau ant azalijos ( laukinės) lapelių tokias baltas dėmes, lyg būtų miltais aplipę. Bet ne visas lapas, o tik jo pakraščiai. Ar čia miltligė g.gif Paieškojau info, lyg galima topazu purkšti. Patarkit, kaip išgelbėti krūmelį .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ena: 12 gegužės 2008 - 09:40
QUOTE(rokoko @ 2008 05 11, 23:36)
Man ta tradeskante wub.gif tokia tvarkinga, nesiukslina, neisgula, zydi ir islaiko prekini vaizda nuo geg.pab iki salnu wub.gif turiu dar viena, zemesne melyna. Tik kaip keista, jos ryte prazysta, vidurdieni susikleidzia,vakarop vel zydi...

geras, as kiek kartu esu i ta augala ziurejus, kiekviena karta vis ta pati mintis - koks netvarkingas... biggrin.gif . Jauciu busiu labai del jo apsirikusi blush2.gif .

QUOTE(Žydriausia @ 2008 05 12, 08:14)
Labai ziuriu populiarus tie rododendrai, vos ne kas antra ji auginat, ir tie ziedai tokie grazus, dabar galvoju gal kur ir man reiktu ji pasodint g.gif

atsargiai, sioje temoje pasitaiko labai greitai plintanciu uzkreciamu ligu... lotuliukas.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 05 12, 08:51)
O tarp spygliuociu ... nu jau nebesiziures....pergrusta bus...  http://i262.photobuc...on/DSCF6749.jpg 

va cia kaip tik idealiai tiktu, ir tie spygliuociai ne taip nuobodziai atrodytu, jei lapini iterptum, ir ta lempos kota truputi pridengtu, ir apsviestas graziai ziuretusi. Tu dabar ieskok nete rododendru foto, kur salia egliu, ir vis uosviui rodyk, ir sakyk, och, kad taip pas mus butu.. verysad.gif - tipo kad pats uzsinoretu tongue.gif .

QUOTE(sobieska @ 2008 05 12, 09:02)
Drystum , drystum..., o ir bandyti reikia būtent ant tokių augaliukų, kuriuos nebūtų gaila išmest, jei ką ax.gif 

ar cia pirmi metai, kai jie nukarpyti ?

Pas mane yra penki kadagiai, tai jau visi pasmerkti praktiniams karpymo bandymams ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 05 12, 09:23)
rokoko, manau pukuciai del melsviu norejo pasakyti, kad mama jai vis iskasa, kad ji pasisodintu-o jai vis neprigyja...
as kaip tik pries dvi  savaites is mamos parsiveziau-tai visos pririgijo 
jau kaip jas myliu
sodinau salia lelijas, manau ju svoguneliams turetu patikti 
o sakykit kas dar salia tiktu? koks galetu buti kiliminis augalelis?

man sunku patiketi, kad melsve neprigyja blink.gif juk toks neinoringas augalas... megsta dregme ir pavesi, bet juk ir sauleje auga puikiai, tik tamsesnes rusys ne tokios tamsios tada.. pas mus toks milzinnas auga, skersmuo virs 2 metru, visiskoje sauleje [aisku kita auganti padara fotkinau lotuliukas.gif ]
user posted image

Une, sodindama kazka prie melsves, nesodink per toki spinduli ant zemes [bent 50cm], koki jos vainika ant zemes sulapojusios sudaro - toki pat vainika tankiu giliu saknu turi po zeme [uosvis teisingai apibudino - kaip veilokas]. turek galvoje, kad ir pleciasi greitai, o svoguninems gelems tai visiskai nepatiks, sunyks svoguneliai tame ''veiloke''.
Mano patirtis tokia: salia buvo velyviu burelis - tai melsve jas visiskai uzgoze, svoguneliai sunyko... Panasiai ir su purienomis atsitiko... db tas Velyves ir purienas gaivinu reabilituoju sunkiai po tokios nevykusios kaimynystes...
Kiliminis augalelis tiktu, tik po lapais vis tiek ne kas bus... na tiesa sliauziancioji silinge [(Lysimachia nummularia] visai nieko butu, po lapais zalesne, nuotr. po bergenija su sliauzianciuoju ciobreliu
user posted image

QUOTE(Reklamiste @ 2008 05 12, 09:23)

Man reikia patarimo: palei tvorą vienoj vietoj esu palikusi siaurą ruoželį žemės, kad galėčiau nors kiek pagerinti rudos ir aukštos tvoros vaizdą.

labai gera grazi tvora thumbup.gif , nebutina jos uzdengt, tik apacioj del zalumo wub.gif
vynuoge po poros metu bus ooo!
daugelis daugiameciu augalu ten gali but!
vietoj saulegrazu siulau saulaine, kaimiskai atrodo, dejau nuotr pries puslapi 4u.gif [zydi rugpj - rugseji, bet zaluma visa vasara ne tokia jau ir mazute], tik ji kai issiplecia,, tai kera platu sudaro, o cia siiaura g.gif
man rodos bet kas gali ten augt wub.gif pagal skoni

QUOTE(smth1 @ 2008 05 12, 09:31)
Turiu tradeskantija jau gal 4 ar 5 metus.
Nuzydejusia reik nupjaut, kad antra kartra prazystu rudeniop ir nepasisetu savaime. Puikiai dauginasi ir pleciasi.

vat sitas ir mano kygoj parasyta, bet kad maniske rozine nenuzydi visa sezona! tai ir nepjaunu jos schmoll.gif jau eile metu
tiesa bigsmile.gif ''mazoji'' melyna berods nuzydi... g.gif vat ja ir pjausiu bigsmile.gif , paexperimentuosiu, vis tiek salia jos augalu pakankamai, nesugadinsiu vaizdo..
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 05 12, 09:30)
maciau ir as tokiu- "floros simfonijoj" smile.gif nu didelis, didelis tas krumas, bet kad 2000 moketi  g.gif
beja, apie kainas smile.gif, toj pacioj floros simfonijoj, tuo metu, kai man reikejo rododendro dovanai-mano ieskomo dydzio buvo 102 lt (veisles nezinau, tik zinau, kad ziedai violetiniai) , tasai ispudingasis - ~ 1800lt, nuvaziavau i virziu medelyna- tasai ispudingasis apie 1000lt (nesu kategoriska siuo klausimu-gal vistik labai stipriai veisles skiriasi ir t.t....), o mano ieskomas violetinis- 55lt. sakyciau tas kainas tas is akies  mazdaug paraso ir  vsio  smile.gif

nu nzn. , ar cia LT is mandrumo, ar is durnumo sitiek uz augalus prashyt, ir sitiek moket g.gif - lyg kazkokia nezmoniska egzotika butu is kito pasaulio krasto atgabenta irnesakyk.gif ...
as pries kelias savaites nusipirkau sita kukmedi uz 3,99 € - konteineriais priversta buvo, o jau praeita savaite tik 1,99 € jie tekainavo :

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 11, 20:55)
tarp kitko - darzeliuose auginamas bananas vadinamas Musa basjoo ir esu tikra,kad jau ir Lietuvoj auginimas  4u.gif
user posted image

Niu,niu,situos ir bandau augint-vaisiu kaip ir supratau jau,kad nesulauksiu lotuliukas.gif -bet,kad irlapu blyn neisejo pernai sulaukt-del tu veju nezmonisku-vis nulauzdavo vos nosi bekisant ten jiems..ziuresim kaip simet seksis.. rolleyes.gif
QUOTE(rokoko @ 2008 05 12, 06:51)

nekreipkit demesio i ta sabakstyna, viskas pakeista, 2metai praejo, tik spygliuociai savo vietose like...

Ir as baisia jo noreciau [rododednro], bet vietos negaliu jam pagimdyt  g.gif Yra tik visiska sauleta vietele.. verysad.gif

*nu normaliai ''sabakstynas' blink.gif biggrin.gif -man visai grazus tas sabakstynas biggrin.gif
**zinok pas mane jie ant saules auga..ir ne tik pas mane..ir labai nesiskundzia ziuriu mastau.gif tiesa UK-Welse-teko pabuvot kalnuose vieeen rododendrai-ir dar zydejo kaip tik..nerealiai grazu wub.gif
tiesa,kad mazyle slepyniu po krumu nezaistu biggrin.gif -sodink mazaugi biggrin.gif -tuoj ikalbesim mes tave su Wolke biggrin.gif
Atsakyti
rokoko, o man net dviejose vietose patare sodint su lelijom ir pavasarinem svoguninem gelem g.gif
o del to sliauziancio augalo-as jo noriu bent kol kas, kol jos isveses... nes dabar tai po daigeli sukaisiota... ax.gif
aciu uz patarimus del "veiloko" wink.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 05 12, 11:22)
nu nzn. , ar cia LT is mandrumo, ar is durnumo sitiek uz augalus prashyt, ir sitiek moket  g.gif  - lyg kazkokia nezmoniska egzotika butu is kito pasaulio krasto atgabenta  irnesakyk.gif  ...
as pries kelias savaites nusipirkau sita kukmedi uz 3,99 € - konteineriais priversta buvo, o jau praeita savaite tik 1,99 € jie tekainavo :

user posted image

eik tu sau blink.gif blink.gif gal sakau apsimoka vezt augalus is uzsieniu... g.gif biggrin.gif
jei butu tokia kukmedzio kaina pas mus-as juo visa sklypa gyvatvore apjuosciau wub.gif pas mus jie gana brangus unsure.gif
Atsakyti
Keliau keliau, neikeliau doh.gif . Bandau dar. Jeigu si kart pavyks parasysiu kur tas augalelis pas mane auga.user posted image
Atsakyti
une, aciu tau uz rozininkes prirodyma thumbup.gif nuspirkau tris vijokliukes, lauksiu ziedu wub.gif
Atsakyti