QUOTE(linuke_ @ 2008 05 12, 09:08)
Gal gali papasakoti palčiau apie tradeskantę Vakar kaip tik varčiau savo knygą ir galvojau pasodinti į patvorį, kad nuo kaimynų pasislėptume. Tik man įdomu kada jinai savo aukštį pasiekia Gal gali parašyti, kokio aukščio jinai dabar yra? Pas mane tenai molinga labai vieta, saulėta, pavasarį kartais vanduo užsistovi, bet jau koks mėnuo, kai išdžiuvo. Ar jai patiktų ten augti? Ir kur galima įsigyti? iš sėklų, ar dalinti augalus reikia?
Turiu tradeskantija jau gal 4 ar 5 metus. PIrkau sodinukus ( as asmeniskai megstu pirkti sodinukus del iv. priezasciu ir norint, kad greiciau savo ugi pasiektu ir issiplestu patarciau sita varianta). Ji dabar pas mane yra ghm. Didele. 70cm gal kokia? Bijau pameluot, bet sita auksti ji jau antrais gal metais pasieke. Pirmaisiais irgi nebuvo l. zema, koks 30 gal 40cm buvo (tik reik nepamirst, kad as jau sodinuka isodinau). Nieko negaliu pasakyt apie tai, ar jai patiktu uzmirkimas, kadangi pas mane tokiu nebuna, bet ji nepakencia smelingos zemes, tai speju, kad atvirkstiniam variante gyventu. Siaip nereikli gele, megsta saule. Zydi ilgai ir graziai. Nuzydejusia reik nupjaut, kad antra kartra prazystu rudeniop ir nepasisetu savaime. Puikiai dauginasi ir pleciasi.
Beje, uzpernai ar tai pernai? po vetros isgule. Bet tai menka beda- parisau as jas. Svarbu neisluzo:) Paprastai parisinet nereik.
Iliustracija