Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 23

QUOTE(sobieska @ 2008 05 11, 19:42)
Buvau žadėjusi parodyti, kaip aš "moku " elgtis su žirklėmis. Buvo nutriušę augalai...nu dabar gal ir galima į juos žiūrėt ax.gif

o kaip iskarpyt, kad tokis suktas gautusi, kaip va 3ioj foto???? g.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 05 11, 19:51)
Paukštpienė (ornithogalum)

dekui knifofija.. 4u.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 05 11, 20:33)
nu neatrodo maziukas  bigsmile.gif . O tu LT, jei taip, kaip tu ji laikai per ziema?

niu paaugo trupuciuk dabar.. buvo tai 30x30 kazkur.. dabar vos vos paaugo.. gal noutraukoj ir didelis atrodo smile.gif
ne lietuvoj as gyvenu.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 10, 17:18)
1.kaip smagu lietucio gaunat,o pas mus baigia visiskai uzdziovint
is krano laistyt - neissimokesim..

2.kaip ta Saulaine atrodo 

3.mano raktazoles (na tos kur ziema prekybos centruose prazydintas pardavineja) visos prigijo  kazkaip nesitikejau

1.nu zinok tikri tropikai lotuliukas.gif :saule +20, paskui lietus +16, taip i diena 2 kartus, kelias dienas, jau kaip augalams patinka thumbup.gif bet kol kas ne per slapia unsure.gif

2. karta dejau sia nuotrauka
user posted image
Knifofija sake cia Saulenis... bet mano zinyne saulenis [helianthemum hybrida] atrodo visiska kita zema gele, o mano augalas [virs 150cm] pavadintas Saulaine [helenium hybrida], musu soduose yra ir plytu raudonumo.

3. tos raktazoles is PC prigyja, tik kai kurios pas mane velaiu keicia spalva blunka ir smulkejo ziedai verysad.gif geltonos isliko wub.gif

QUOTE(miss X.Y. @ 2008 05 10, 20:24)
Rokoko-butinai parodysiu -nors vaizdo dar pati zinai -nebus-kol viskas nesubujoje nesuzydeje,arba kai kas prazydeje jau(raktazoles,magnolija,kamelija jau psio pas man)
as laaabai kritikos bijau O tu tai kaip mano drauge-ji ten profe visuose augaliukuose-viska zino,kaip ir tu 

o ko gi bijai blink.gif
Nu as kai desiu nuotraukas, prasom kuo daugiau kritikos lotuliukas.gif , va sito tai tikrai noriu 4u.gif
Juk geru patarimu galiu sulaukt, ir net pasigincyti noreciau, savo sprendimus apginti, jei ka ... ax.gif
O jau del ''profes''.... uuuooojjjj lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kapstausi tik 5metus, o pavadinimais tik keli menesiai kaip domiuosi lotuliukas.gif , nes kai cia sm pradejau kiparisus siulyt augint lotuliukas.gif [tipo pas mane auga spiraliniai lotuliukas.gif ] tai taip apsijuokiau blush2.gif lotuliukas.gif ...

Papildyta:

QUOTE(Aishaaa @ 2008 05 10, 21:24)
Turiu ploteli molingos zemės(prieš keletąmetų buvo kastas šulinys),noriu apsodinti
daugiameėiais augalais,neaukštais krūmeliais,gėlėmis,bet nezinau,kokiems tokia zemė tiktų.Vieta saulėta visą dieną.
Gal tiktų Gaurėms?

zinok tiktu 4u.gif , pas mane Gaure lygiai tomis paciomis salygomis auga daug metu [sunki zeme, gryna saule], tai vidurdieni pageibsta siek tiek, bet vakarop atsigauna, kartai vandens zarna ten ikisu thumbup.gif cia pries pora sav
user posted image
siaip dar labai tiktu Andersono tradeskante , tik ja irgi papildomai paliet reiktu. Pas mane ji ir auga salia ax.gif
user posted image
beje abu augalai prie zemes akmenimis apdeti,kad dregmes maziau garuotu...

Man ta tradeskante wub.gif tokia tvarkinga, nesiukslina, neisgula, zydi ir islaiko prekini vaizda nuo geg.pab iki salnu wub.gif turiu dar viena, zemesne melyna. Tik kaip keista, jos ryte prazysta, vidurdieni susikleidzia,vakarop vel zydi...

QUOTE(pukučiai @ 2008 05 10, 21:37)
Gal kas gali patart ar pasakyt kodel man vis melsves neauga  keli metai bandau ir nieko nesigauna. Mama vis iskasa ir niekaip man jos neprigyja

paaiskink, kaip ten su tuo iskasinejimu g.gif kazkaip neaisku... nieko iskasinet nereikia schmoll.gif

QUOTE(Kaja888 @ 2008 05 11, 06:46)
labas rytelis, sakykit, dar niekas į lauką kanų nesodinat? ar birželį jas sodinti lauke?

as po savaites, Lt pietus ax.gif

QUOTE(saulelė @ 2008 05 11, 11:14)
Mano gražuolės džiaugiuosi kiekvieną dieną jomis, bet gaila kad trumpai žydi
o čia vienas iš aplinkos  kampelių

wub.gif
akmenys irgi wub.gif

QUOTE(Wolke @ 2008 05 11, 11:38)
ka daryt su zilem  - ar galiu jas kur i gelyna perkelt 

aisku

Papildyta:

QUOTE(vida777 @ 2008 05 11, 14:27)
papasakosiu savo istorija su zilem..

kazkaip jos ten dvimetes jei pamenu.... g.gif puikiai tau pavyko thumbup.gif
vida777, tai zinok prikisau nosi as prie tu savo zydriu, ale zinok tic toc kaip toj nuotr kur parodei 4u.gif , tikrai ten tokios mini kekes tu bumbuliuku po 6... vadinasi visask aisku, aciu!

QUOTE(vida777 @ 2008 05 11, 14:52)
kam reikia 250 metu senumo alyvmedzio, galit atvaziuot pas mus nusipirkt. Tik 1999 € ...

mano zemaugiai rododendrai ir azalijos, kur pernai rudeni pirkau po 50 cnt. Is 12 astuoni gerai isilaike, kiti dar gaivaliojasi :

lotuliukas.gif

wub.gif

QUOTE(miss X.Y. @ 2008 05 11, 16:48)
cia maniskes(zemiau-ta a la azalija,o auksciau,tai tikrai rododendras)

cia siaip radau  ideja

wub.gif wub.gif

QUOTE(Supo @ 2008 05 11, 20:58)
Prisiskaiciau apie rododendrus.. tai ir savo parodysiu.. maziukas jisai, gal 30cm..

wub.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 05 11, 21:42)
Buvau žadėjusi parodyti, kaip aš "moku " elgtis su žirklėmis. Buvo nutriušę augalai...nu dabar gal ir galima į juos žiūrėt

tikrai moki thumbup.gif wub.gif
as ne uz ka nedrisciau unsure.gif

QUOTE(Begony @ 2008 05 11, 22:03)

Gelytes galite atvaziuoti apziureti ~ 30km nuo Vilniaus 

i kuria puse? bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 12, 00:36)
siaip dar labai tiktu Andersono tradeskante , tik ja irgi papildomai paliet reiktu. Pas mane ji ir auga salia  ax.gif
user posted image
beje abu augalai prie zemes akmenimis apdeti,kad dregmes maziau garuotu...

Man ta tradeskante wub.gif tokia tvarkinga, nesiukslina, neisgula, zydi ir islaiko prekini vaizda nuo geg.pab iki salnu wub.gif turiu dar viena, zemesne melyna. Tik kaip keista, jos ryte prazysta, vidurdieni susikleidzia,vakarop vel zydi...

Gal gali papasakoti palčiau apie tradeskantę bigsmile.gif Vakar kaip tik varčiau savo knygą ir galvojau pasodinti į patvorį, kad nuo kaimynų pasislėptume. Tik man įdomu kada jinai savo aukštį pasiekia g.gif Gal gali parašyti, kokio aukščio jinai dabar yra? Pas mane tenai molinga labai vieta, saulėta, pavasarį kartais vanduo užsistovi, bet jau koks mėnuo, kai išdžiuvo. Ar jai patiktų ten augti? Ir kur galima įsigyti? iš sėklų, ar dalinti augalus reikia?
Atsakyti
nu va, pasiziurejau grozybiu visokiu, bet paskayt nezinau ka blush2.gif kazkoks sunkus pirmadienis.

Labai ziuriu populiarus tie rododendrai, vos ne kas antra ji auginat, ir tie ziedai tokie grazus, dabar galvoju gal kur ir man reiktu ji pasodint g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 05 12, 08:08)
Gal gali papasakoti palčiau apie tradeskantę
pasodinti į patvorį, kad nuo kaimynų pasislėptume.
kokio aukščio jinai dabar yra?
Pas mane tenai molinga labai vieta, saulėta, pavasarį kartais vanduo užsistovi
iš sėklų, ar dalinti augalus reikia?

na nuo kaimynu be sansu pasislept schmoll.gif , neaukstas tai augalas [ta foto turbut atsigulusi dariau lotuliukas.gif ]
siuo metu rozine [aukstesne] kokia 35-40cm, prades zydet uz poros sav., mazesne violet melyna 25cm, veliau prades zydet.
max aukstis pas mane buna apie 70cm.
salygos tai jai labai tinkamos pas tave
augala dalinti reikia dauginant
va cia rugsejo vaizdelis, tik toki turiu, Tradeskante pacioje desineje:
user posted image
nekreipkit demesio i ta sabakstyna, viskas pakeista, 2metai praejo, tik spygliuociai savo vietose like...

g.gif O gal tu Gaure turejai galvojje, kur geltonom varpom zydi? tai ji auksta tik tada, kai zydi.

QUOTE(Žydriausia @ 2008 05 12, 08:14)
bet pasakyt nezinau ka,   kazkoks sunkus pirmadienis.

Labai ziuriu populiarus tie rododendrai, vos ne kas antra ji auginat, ir tie ziedai tokie grazus, dabar galvoju gal kur ir man reiktu ji pasodint g.gif

o man jau bloga nuo to, kad visada kisu savo trigrasi, ligone doh.gif lotuliukas.gif

Ir as baisia jo noreciau [rododednro], bet vietos negaliu jam pagimdyt g.gif Yra tik visiska sauleta vietele.. verysad.gif
O tarp spygliuociu ... nu jau nebesiziures....pergrusta bus... http://i262.photobuc...on/DSCF6749.jpg ten vaikas slepyniu laksto, tai jei po tuo rododendru landzios sleptis doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 12 gegužės 2008 - 08:55
QUOTE(rokoko @ 2008 05 12, 00:36)
tikrai moki thumbup.gif  wub.gif
as ne uz ka nedrisciau unsure.gif

Drystum , drystum..., o ir bandyti reikia būtent ant tokių augaliukų, kuriuos nebūtų gaila išmest, jei ką ax.gif Aš nuvažiavusi į svečius pamačiau taip iškarpytas tujas, o dar kai pasakė, kad patys...nu ir man užvirė, juk ir aš galiu, jei kiti gali rolleyes.gif

Sakykit, o ta tradeskantė sėjama ar iš daigų dauginama, aš pagalvojau, kad ir man jos reikia, tuo labiau , kad ji ilgai žiūrisi gražiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 12 gegužės 2008 - 09:03
QUOTE(rokoko @ 2008 05 12, 09:51)
Ir as baisia jo noreciau [rododednro], bet vietos negaliu jam pagimdyt  g.gif Yra tik visiska sauleta vietele.. verysad.gif
O tarp spygliuociu ... nu jau nebesiziures....pergrusta bus...  http://i262.photobuc...on/DSCF6749.jpg  ten vaikas slepyniu laksto, tai jei po tuo rododendru landzios sleptis  doh.gif  lotuliukas.gif

ta didele egle rododendrui tikrai labai patiktu kaip kaimyne mirksiukas.gif pas mane geriausiai auga rododendrai, kurie po eglemis pasodinti (nors egles jau kaimyno)
Papildyta:
QUOTE(sobieska @ 2008 05 12, 10:02)
Sakykit, o ta tradeskantė sėjama ar iš daigų dauginama, aš pagalvojau, kad ir man jos reikia, tuo labiau , kad ji ilgai žiūrisi gražiai

dalijant krumeli,bet jau as taip gavau nuo kaimynes ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 05 12, 09:02)

net niekada nemaciusi tu seklu pirkt , paprasciausia skaidyt augala, kaip Wolke sake.

QUOTE(Wolke @ 2008 05 12, 09:07)
ta didele egle rododendrui tikrai labai patiktu kaip kaimyne

tikiu, kad tiktu 4u.gif , bet sakau, ten nebesinori jokio trigrasio, net tokio grazaus rolleyes.gif
be to uosvio tas sodelis uzaugintas wub.gif , nelendu i ji
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 11, 23:55)
tarp kitko - darzeliuose auginamas bananas vadinamas Musa basjoo ir esu tikra,kad jau ir Lietuvoj auginimas  4u.gif
user posted image

o cia gal tavo nuotrauka? bigsmile.gif kaip man grazu va tokie "sazalynai" wub.gif bigsmile.gif

rokoko, manau pukuciai del melsviu norejo pasakyti, kad mama jai vis iskasa, kad ji pasisodintu-o jai vis neprigyja...
as kaip tik pries dvi savaites is mamos parsiveziau-tai visos pririgijo rolleyes.gif
o praeita savaite KBS nusipirkau dar triju rusiu melsviu wub.gif jau kaip jas myliu wub.gif
sodinau salia lelijas, manau ju svoguneliams turetu patikti g.gif
o sakykit kas dar salia tiktu? koks galetu buti kiliminis augalelis? ir noreciau dar kupstelio kokio , na kaip lanksva "golden princess", bet ten jai per mazai saules... tai kazka panasaus gal pasiulytumet? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 05 11, 13:08)
neseniai buvo uzsiminta apie rododendra ant stiebo. maciau tokiu zapyskio medelyne. tokio vidutinio aukscio medelio (na apie 1,2m....) kaina prasideda virs 400lt  ax.gif  bet man graziau krumai  wub.gif

Čia dar nieko ax.gif Pažįstu šeimą, kuri nusipirko rododendrą šį pavasarį ir mokėjo 2.000 lt. Savo akimis dar nemačiau, bet sako, kad įspūdingo dydžio. Įsivaizduojat, kiek gėlių galima būtų nusipirkti vietoj to vieno krūmo (ar medžio)??? blink.gif

Man reikia patarimo: palei tvorą vienoj vietoj esu palikusi siaurą ruoželį žemės, kad galėčiau nors kiek pagerinti rudos ir aukštos tvoros vaizdą. Jau kelis metus ten auga vynuogė - po truputį, bet stiebiasi, vyniojasi ir gal bus kiek žaliau. Tačiau apačioje lieka dar keli neblogi metrai kitiems augalams. Bandžiau tulpes auginti, bet visos išgulė. Pasiskaičiusi šią temą pradėjau įtarti kaimynų kates - jos mėgsta čia lankytis doh.gif Gal turit patarimų, kaip išnaudoti tą plotelį? Saulė: pietų ir vakarų, žemė gana lengva ir sausa. Netgi foto radau, toks ruoželis apie 3 metrų ilgio. TVoros pamatas akmeninis, o į viršų - tamsiai rudos lentos.
patvorys
ir kita foto, kai saulėgrąžos augo:
patvorys dar
Saulėgrąžos puikiai ten jautėsi, tik man labai ilgu laukti, kol jos suaugs, visą vasarą prieš akis....
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 05 12, 10:23)
o cia gal tavo nuotrauka?  bigsmile.gif  kaip man grazu va tokie "sazalynai"  wub.gif  bigsmile.gif

schmoll.gif o noreciau,kad butu mano bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2008 05 12, 10:23)
Čia dar nieko ax.gif Pažįstu šeimą, kuri nusipirko rododendrą šį pavasarį ir mokėjo 2.000 lt. Savo akimis dar nemačiau, bet sako, kad įspūdingo dydžio. Įsivaizduojat, kiek gėlių galima būtų nusipirkti vietoj to vieno krūmo (ar medžio)??? blink.gif

maciau ir as tokiu- "floros simfonijoj" smile.gif nu didelis, didelis tas krumas, bet kad 2000 moketi g.gif
beja, apie kainas smile.gif, toj pacioj floros simfonijoj, tuo metu, kai man reikejo rododendro dovanai-mano ieskomo dydzio buvo 102 lt (veisles nezinau, tik zinau, kad ziedai violetiniai) , tasai ispudingasis - ~ 1800lt, nuvaziavau i virziu medelyna- tasai ispudingasis apie 1000lt (nesu kategoriska siuo klausimu-gal vistik labai stipriai veisles skiriasi ir t.t....), o mano ieskomas violetinis- 55lt. sakyciau tas kainas tas is akies mazdaug paraso ir vsio smile.gif

(ieskojau skiepytos guobos-tai analogisko medelio kaina svyruoja nuo 90-iki160lt... smile.gif )
Atsakyti