Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 23

QUOTE(agnieszka.v @ 2008 05 11, 12:47)
O čia ne azalija?  g.gif  Pas mane auga vazone, namuose. Jau peržydėjo, bet labai gražiai leidžia naujus lapukus.

pati seimininke turetu atsakyt,jei meta lapukus tai azalija,mes cia anadien diskutavom - as irgi tokia nusipirkau - ant etiketes raso, kad zemaugis rododendras,o kai internete norejau placiau apie sia veisle suzinot- radau parasyta per bruksneli rododendras-japonine azalija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 11, 13:48)
pati seimininke turetu atsakyt,jei meta lapukus tai azalija,mes cia anadien diskutavom - as irgi tokia nusipirkau - ant etiketes raso, kad zemaugis rododendras,o kai internete norejau placiau apie sia veisle suzinot- radau parasyta per bruksneli rododendras-japonine azalija  mirksiukas.gif

Taip taip. Ir as vienu metu labai daug apie rododendrus skaiciau, nes norejau pirkt. tai buvo parasyta, kad azalijos yra tie patys rododendrai. Skirtumas tik tas, kad azalija yra smulkialape ir lapukus numeta, o rododendras viszalis.
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 11, 13:48)
pati seimininke turetu atsakyt,jei meta lapukus tai azalija,mes cia anadien diskutavom - as irgi tokia nusipirkau - ant etiketes raso, kad zemaugis rododendras,o kai internete norejau placiau apie sia veisle suzinot- radau parasyta per bruksneli rododendras-japonine azalija  mirksiukas.gif

O kaip šis augalas jaučiasi lauke? Žiemą vėl reikia sodinti į vazoną, ar tiesiog uždengti?

Atsakyti
neseniai buvo uzsiminta apie rododendra ant stiebo. maciau tokiu zapyskio medelyne. tokio vidutinio aukscio medelio (na apie 1,2m....) kaina prasideda virs 400lt ax.gif bet man graziau krumai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(agnieszka.v @ 2008 05 11, 13:59)
O kaip šis augalas jaučiasi lauke? Žiemą vėl reikia sodinti į vazoną, ar tiesiog uždengti?

nezinau kokios veisles tavo augalelis,bet apie Rhododendron obtusum `Melina`radau parasyta,kad labai atsparus salciams (iki-25C)

QUOTE(une @ 2008 05 11, 14:08)
neseniai buvo uzsiminta apie rododendra ant stiebo. maciau tokiu zapyskio medelyne. tokio vidutinio aukscio medelio (na apie 1,2m....) kaina prasideda virs 400lt  ax.gif  bet man graziau krumai  wub.gif

doh.gif 400lt uz toki augaleli rolleyes.gif schmoll.gif nepirkciau
user posted image
Atsakyti
QUOTE(saulelė @ 2008 05 11, 11:14)
user posted image
Mano gražuolės džiaugiuosi kiekvieną dieną jomis, bet gaila kad trumpai žydi

pagaliau pamaciau grazius akmenis wub.gif wub.gif wub.gif . Ziurejau akis issproginus, nu pagal visus pozymius, man - cia rododendras... g.gif

QUOTE(Wolke @ 2008 05 11, 11:38)
wub.gif zemaugiai rododendrai

** grazu  4u.gif
ka daryt su zilem  g.gif per ziema stovejo lovelyje su naslaitem - ar galiu jas kur i gelyna perkelt  g.gif
user posted image

papasakosiu savo istorija su zilem... Is pradziu buvo neatpazintas objektas, nes buvo dazytas blush2.gif , taigi tas NO perziemojo lovelyje, tada buvo perkeltas i gelyna - lietus nuplove... ir, tapo paprasta zile. Per vasara suaugo, kotas storumo kaip nykstis, kelmas nemazas, taip perziemojo dar karta. Siemet ziuriu nuvytes po ziemos, nusibaiges... isroviau, ogi - is saknu atzalu prileides blink.gif . Pasodinau i vazona, atzalos auga sekmingai toliau biggrin.gif . Nemirtingas !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 11 gegužės 2008 - 14:28
kam reikia 250 metu senumo alyvmedzio, galit atvaziuot pas mus nusipirkt. Tik 1999 € ... biggrin.gif

user posted image

mano zemaugiai rododendrai ir azalijos, kur pernai rudeni pirkau po 50 cnt. Is 12 astuoni gerai isilaike, kiti dar gaivaliojasi :

user posted image

grazuolis geltonziedis, ir uzauga tik iki 20 cm :

user posted image

o cia azalijos - pilnos ziedu wub.gif :

user posted image

nuostabus augalai alpinariumui wub.gif . Rena... ax.gif
Atsakyti
mano zemaugiai rododendrai ir azalijos, kur pernai rudeni pirkau po 50 cnt. Is 12 astuoni gerai isilaike, kiti dar gaivaliojasi :

nuostabus augalai alpinariumui wub.gif . Rena... ax.gif
O kokioje parduotuveje cia pirktos ? bigsmile.gif bigsmile.gif
As kai bunu Vokietijoje tai apsilankau tokiose kaip Bauhaus, Helveg, Hornbah, o kokiose dar patartumete apsilankyti g.gif 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lekute @ 2008 05 11, 16:57)
As kai bunu Vokietijoje tai apsilankau tokiose kaip Bauhaus, Helveg, Hornbah, o kokiose dar patartumete apsilankyti  g.gif  4u.gif  smile.gif

nemazas augaliuku pasirinkimas yra Obi,taip pat tavo minetame Hornbach,Max Bahr ir Hagebaumarkt 4u.gif na tuose dazniausiai as perku ax.gif zinoma geriausia yra pirkti Gärtnerei ,bet ten atitinkamai ir kainos didesnes 4u.gif
Atsakyti
maniske azalija-rododendras(na mes azalija vadinom iki siol mastau.gif ) per ziema isziemoja.bet velgi,pas mus daugiau -5 nebuna..tai daug kas isziemoja ir ''mikstesni'' augalai isziemoja..LT jei pridengus,gal perziemotu?
cia maniskes(zemiau-ta a la azalija,o auksciau,tai tikrai rododendras)-biski apleistos-statybos kieme doh.gif realiai vel kazkaip graziau atrodo,nei,kad vakar vakare,kadpo lietaus as jas nufotkinau.. rolleyes.gif
user posted image
Papildyta:
cia siaip radau bigsmile.gif ideja biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miss X.Y.: 11 gegužės 2008 - 16:47
QUOTE(Wolke @ 2008 05 11, 17:27)
nemazas augaliuku pasirinkimas yra Obi,taip pat tavo minetame Hornbach,Max Bahr ir Hagebaumarkt  4u.gif na tuose dazniausiai as perku  ax.gif zinoma geriausia yra pirkti Gärtnerei ,bet ten atitinkamai ir kainos didesnes  4u.gif

Labai didelis aciu aciuks.gif aciuks.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnieszka.v @ 2008 05 11, 12:59)

japoninė azalija visai liuks peržiemojo, pavasariop tik eglišakėm buvau apdėjus ir jau ruošiasi žydėti wink.gif Veiksmas Lietuvoj, ne kokioj ten Vokietijoj, kur ir bananus/ananasus lauke mergiotės galėtų augint laugh.gif
Atsakyti