Gal kurį žinot kas tai per gėlytės puikuolės, nusipirkau, o kaip, kur ir kada sodinti neišsiaiškinau, o internete jokios info apie jas neradau.
QUOTE(pukučiai @ 2008 05 10, 13:17)
Labas merginos labai daug gavau informacijos apie gėles labai smagu kad yra bendraminčiu aš ir namie vis konstruoju gėlyna tai kiekvienais metais vis keičiu gėlių vieta nes tai tas tai tas užauga ne taip kaip tikėjaus tik smagu kad jos viena paskui kita žydėt pradeda tai gražei atrodo (bent jau man i mano svečiam bent jau jie taip sako ). Gaila kad labai mažai kas parodo savo darželius o taip norisi pažiūrėt gal ir kokių minčių pasisemti.
O aš išdrįsiu ir parodysiu gal labai neišpeiksit
šiemet buvo gausus karpažolės žiedynas (atrodo toks pavadinimas).
tulpės pernai buvo vos keli žiedeliai 4ar 5 o šiemet jau va koks gražumėlis (bent man)
O čia mano visa makalynė
O aš išdrįsiu ir parodysiu gal labai neišpeiksit
šiemet buvo gausus karpažolės žiedynas (atrodo toks pavadinimas).
tulpės pernai buvo vos keli žiedeliai 4ar 5 o šiemet jau va koks gražumėlis (bent man)
O čia mano visa makalynė
Raktažolė, ne karpažolė
Papildyta:
QUOTE(Lululu @ 2008 05 10, 21:49)
Gal kurį žinot kas tai per gėlytės puikuolės, nusipirkau, o kaip, kur ir kada sodinti neišsiaiškinau, o internete jokios info apie jas neradau.
ko gero ne puikuolės, o puikūnas (mimulus)
Sveikos grozio puoselėtojos
Ačiū,kad jūs esat čia.Stengiuosi sekti jūsų temą,naudojuosi jūsų patirtimi.
Bet iškilo klausimėlis i kurį kazkaip atskymo niekur nerandu.
Turiu ploteli molingos zemės(prieš keletąmetų buvo kastas šulinys),noriu apsodinti
daugiameėiais augalais,neaukštais krūmeliais,gėlėmis,bet nezinau,kokiems tokia zemė tiktų.Vieta saulėta visą dieną.
Gal tiktų Gaurėms?
Iš anksto dėkoju.
Ačiū,kad jūs esat čia.Stengiuosi sekti jūsų temą,naudojuosi jūsų patirtimi.
Bet iškilo klausimėlis i kurį kazkaip atskymo niekur nerandu.
Turiu ploteli molingos zemės(prieš keletąmetų buvo kastas šulinys),noriu apsodinti
daugiameėiais augalais,neaukštais krūmeliais,gėlėmis,bet nezinau,kokiems tokia zemė tiktų.Vieta saulėta visą dieną.
Gal tiktų Gaurėms?
Iš anksto dėkoju.
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 10, 23:03)
Raktažolė, ne karpažolė
Nu kad raktažole vadinas. Karpazole tai toks lyg kaktusas su lapeliais
Gal kas gali patart ar pasakyt kodel man vis melsves neauga keli metai bandau ir nieko nesigauna. Mama vis iskasa ir niekaip man jos neprigyja. O taip noriu tie lapai tokie grazus bent man. Pas mama tokioje prastoje zemeje pasodintos ir auga o man atrodo visos geles auga bet melsves nedraugauja su manimi.
laba visoms
kazkas mano raganes daigeliui atsitiko jau laike buvau pasodinus, ir augo graziai. bet ziuriu siandien tokia nuleipus be gyvybes zenklu..
kazkas mano raganes daigeliui atsitiko jau laike buvau pasodinus, ir augo graziai. bet ziuriu siandien tokia nuleipus be gyvybes zenklu..
QUOTE(Žydriausia @ 2008 05 10, 13:32)
o tos raktazoles jo gi nelepios. as jas pasodinau i pailga vazona ir padejau ant tokio borto, bet jos ziuriu nelabai grazios, gelsta lyg ir isvirte kokios tai ar joms vietos per mazai, ar zeme gali but ne kokia, nu sakau gal vejas jas supucia ar lietus bsuplaka, bet kad to lietaus nelabai yr
nelepios nelepios - senus lapus, jei paruduos ar nuvys nukirpk, jos naujus is vidurio augina...
QUOTE(Wolke @ 2008 05 10, 17:18)
kaip smagu lietucio gaunat,o pas mus baigia visiskai uzdziovint,laistymu turim kiekviena vakara o lietaus vandens atsargas baigiam is krano laistyt - neissimokesim...bet ka darysi teks -jei dar keleta dienu nelis - o siaip kaitina kaip reikalas -kiekviena dienas 25-26 silumos ir pasiplezint darze spejau
baigiam ir mes iskept , o vandeni as jau is krano i lietaus backa leidziu kad susiltu, po to laistau ...
labas rytelis, sakykit, dar niekas į lauką kanų nesodinat? ar birželį jas sodinti lauke?
Aš,dėl to pupmedžio,ūgį tai jo ir aš žinau,siaubas būtų,jei jam leist tokiam dideliam užaugt ,bet pagalvojau,o jei aš jį pradėčiau genėti .Įdomu ar galima būtų .
Šiaip tai jis iš sėklos užaugintas,o jo "mamytė",tai buvo ohoho,kokio didumoooo,sakė,kai tas medis žydėdavo,tai net lapų nebesimatydavo,ir kvapas koks nuostabus būdavo .Tai sakė ta močiutė,ir pasiėmė sėklų iš ten
Šiaip tai jis iš sėklos užaugintas,o jo "mamytė",tai buvo ohoho,kokio didumoooo,sakė,kai tas medis žydėdavo,tai net lapų nebesimatydavo,ir kvapas koks nuostabus būdavo .Tai sakė ta močiutė,ir pasiėmė sėklų iš ten
QUOTE(saulelė @ 2008 05 11, 12:14)
*Mano gražuolės džiaugiuosi kiekvieną dieną jomis, bet gaila kad trumpai žydi
**o čia vienas iš aplinkos kampelių
**o čia vienas iš aplinkos kampelių
* zemaugiai rododendrai
** grazu
ka daryt su zilem per ziema stovejo lovelyje su naslaitem - ar galiu jas kur i gelyna perkelt
QUOTE(Kaja888 @ 2008 05 11, 07:46)
labas rytelis, sakykit, dar niekas į lauką kanų nesodinat? ar birželį jas sodinti lauke?
Aš jau pasodinus lauke. Kažin, ar ne per šalta naktį, nes jau dygsta po truputį
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2008 05 11, 12:38)
* zemaugiai rododendrai
** grazu
ka daryt su zilem per ziema stovejo lovelyje su naslaitem - ar galiu jas kur i gelyna perkelt
** grazu
O čia ne azalija? Pas mane auga vazone, namuose. Jau peržydėjo, bet labai gražiai leidžia naujus lapukus.
QUOTE(vvandene @ 2008 05 10, 22:42)
laba visoms
Tai liga. Vadinasi raganių vytulys. Reikia išgenėti nuvytusias šakeles, nupurkšti fungicidais. Išvis raganes kaip ir rožes reikia profilaktiškai purkšti pavasarį ir rudenį.