Sveikutės
xxxsaulute,ačiū dar už vieną gerą patarimą apie rododendrus ,kažką panašiai žinojau,kad juos reikia eglių spygliais apiberti,bet dabar konkrečiai viską sužinojau .
rokoko,aš jau visus čia augalus žinau,kokie jie,ir kaip auga,nes jau antri metai kaip turim tą namą.Nieko labai gero čia ir nebuvo .Na,nebent pupmedis auga,dar nedidukas,koks 1m.50cm bet pirmą kart šiais metais sukrovė žiedpumpurius .Bet kiek žinau,jis auga labai didelis medis,o čia is nevietoj pasodintas,šalia įvaživiavimo į garažą.Jei norėsim gi kada trinkelėm, klot,taigi trukdys .Nežinau,gal rudeniop reikėtų,jį kur kitur perkelt .
Dar yra 5 kalninės pušys neblogos,o daugiau,tai krokų buvo,tulpių gal keletas,dar ir taip visokių senovinių gėlyčių.
Norisi kažko naujesnio,man įdomesnio
O tas migdolas ir man patinka ,labai jau gražūs žiedai
O pupmedzio gal kokios zemos formos yra. Jis toks grazuolis , bet baisu man jo dydis
QUOTE(vida777 @ 2008 05 09, 13:26)
zek kad apie kakla neapsisuktu - zole tai ne viena karta pjaut reikes...
zieda pjauk su visu ziedynkociu, nes pradeje vyst, dziut lapai ant zemes suguls, o stagaras taip ir liks stoveti .
zieda pjauk su visu ziedynkociu, nes pradeje vyst, dziut lapai ant zemes suguls, o stagaras taip ir liks stoveti .
sirdingai dekui siandiewn pat violetinius hiacintus nupjausu , nes jie jau nudziuvo, dar balti ne visai, bet ziedeliai dziusta, tai tuos dar palauksiu kitos savaites.
Krokai nujzydejo pas mane jau pris gera menesi ar sdaugiau, bet kadangi ten pavesisk matyt, tai lapai isvirte, bet visai nedziusta, zaliuopja sekmingai, tik kad jie ne stovi, o nuvirte ir isimaise dabar i kadagio sakas, rtai man vaidzo der, nu bet dar gal tegul pabuna. O tulpes pas mane suzudejo tik praeita savaite, tai jos dar sekmingai graziai zydi, tai vga su jom gal reiks ilgiau palaukt, bet daugmza jau supratau ta svoguniniu prieziura. aciu
dar gal paskui bus klauisimu kaip iskasus sudet ir kaip laikyt
Merginos, noriu patarimo
Pas mus yra viena vieta sklype, kur pavasarį būn a labai drėgna, netgi vanduo stovi, kadangi molis Labai norėčiau ten pasodinti kokius nors gražius krūmelius, kad truputį jaukiau būtų, na ir kaimynai taip mūsų nematytų. Kas pakęstų tokias sąlygas
Pas mus yra viena vieta sklype, kur pavasarį būn a labai drėgna, netgi vanduo stovi, kadangi molis Labai norėčiau ten pasodinti kokius nors gražius krūmelius, kad truputį jaukiau būtų, na ir kaimynai taip mūsų nematytų. Kas pakęstų tokias sąlygas
Cia turbut jau koks specifinis augalas augtu. Stovintis vanduo kazin kam patiktu, viksvom kokiom o krumai
Laba . O man jau is pacio ryto valerijono reikia . Pamenat rasiau, kad mano sausmedis lapus meta? Tai va, nueinu paziuret kiek siandien tu lapu numete ir berankiodama tuos lapus pajudinu stiebus prie zemes. Stiebai tai seni , sumedeje, bet eme ir atsiskyre nuo pagrindo. Taip ir likau nesupratus. Pasirodo puse mano sausmedzio stovi tik tvoros deka, prie zemes neprisitvirtines. Nesuprantu kaip jis taip paleipat zeme nuluzo, gal nupuvo. Reiks dabar gabaliukais sukarpyt ir istraukyt. Bet nezinau ka su gelynu reiks daryt, nes vaizdas be puse sausmedzio visiskai keiciasi.
QUOTE(nikitaL @ 2008 05 10, 07:32)
rokoko,aš jau visus čia augalus žinau,kokie jie,ir kaip auga,nes jau antri metai kaip turim tą namą
tai ok
bet vis tie neskubek atsikratyt ju...
nu zinok man pvz pirmais antrais metais silokas kaip kopustas atrode tikras kaimas , o dabar...
keiciasi augalu vertinimas, pacios skonis...
tie ''senu darzeliu'' augalai persodinus, suderinus tarpusavy ir su ''mandresniais'' nuostabiai atsiskleidzia...
QUOTE(linuke_ @ 2008 05 10, 08:02)
Merginos, noriu patarimo
kaip del krumeliu medeliu nzn,
bet is zoliniu daugiameciu drasiai sodink gaures [dar pasitikslinau liter., gali augti uzliejAMOSE PIEVOSE ]
dar melsves megsta dregme, andersono tradeskantes [tik joms ir saulutes reiketu nors kiek], silokai, kai kurie vilkdalgiai...
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 10, 10:32)
Laba . O man jau is pacio ryto valerijono reikia . Pamenat rasiau, kad mano sausmedis
tai jau tikrai
Va toks mano sausmedis buvo
O va toks liko
Ir retas man tas gelynelis. Nu nepatinka jis man. Kai sausmedis buvo veslus nieko dar atrode nu dabar visai niekam tikes. Patarkit, ka ? Nesigauna man . Tie keturi zali krumiukai tai raudonziedis snaputis (lot. geranium) kazi ar jie man suaugs i kruva. Noreciau, kad tarpu tam gelyne neliktu. Ar ne per retai susodinau viska.
O va toks liko
Ir retas man tas gelynelis. Nu nepatinka jis man. Kai sausmedis buvo veslus nieko dar atrode nu dabar visai niekam tikes. Patarkit, ka ? Nesigauna man . Tie keturi zali krumiukai tai raudonziedis snaputis (lot. geranium) kazi ar jie man suaugs i kruva. Noreciau, kad tarpu tam gelyne neliktu. Ar ne per retai susodinau viska.
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 10, 11:53)
Va toks mano sausmedis buvo
O va toks liko
O va toks liko
Sakyciau, kad ne per retai. Pasisemk kantrybes. Jie visi pasistiebs i virsu ir sutankes. Siais metais gal ir nesulauksi kol uzdengs zeme, bet dar metus, kitus. Raudonziedis snaputis iki 50cm auga, tai tas plika sausmedzio sakas turetu uzdengti. Gal siais metais dar ne, bet kitais.. Beje, (cia ideja) salia tikru notra vilnotoji, veronika placialape arba kokia kita rusis)
Papildyta:
rokoko: as pernai po Joniniu issikasiau. Viskas kysojo pas mane;) Bet tai turbut priklauso ir nuo to, kurioj Lietuvos daly gyvenam, skiriasi per savaite-dvi, gal daugiau visa vegetacija.
QUOTE(rena @ 2008 05 09, 13:36)
tai ciuju man reiktu visa gatve apeiti su tuo valerjonu, nes kieme kiek matau tu katinu, tai jau neskiriu nei kurio kaimyno kate
o kam tau zinoti, kieno kokia kate..., issirink nemieliausia kaimyna, palaistyk valerijonais ir katems atia...
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 05 10, 11:08)
gal galit kas parasyt kaip sitos tulpytes tiksliai vadinasi ? Pas mano kaimyne yra roziniu ir baltu - labai fain kad jos zemos, ir lapai smulkus, tai galima butu sodint priesais aukstauges, kad kitas, anksciau nuzydejusias pridengtu.
PAPILDYTA :
rokoko, radau, kad yra pilnaviduriu armeniniu zydriu pavad. " Blue Spike", pasiziurek, gal tavo tokios pat ?
http://www.coquette....iBlueSpike1.jpg
Labas merginos labai daug gavau informacijos apie gėles labai smagu kad yra bendraminčiu aš ir namie vis konstruoju gėlyna tai kiekvienais metais vis keičiu gėlių vieta nes tai tas tai tas užauga ne taip kaip tikėjaus tik smagu kad jos viena paskui kita žydėt pradeda tai gražei atrodo (bent jau man i mano svečiam bent jau jie taip sako ). Gaila kad labai mažai kas parodo savo darželius o taip norisi pažiūrėt gal ir kokių minčių pasisemti.
O aš išdrįsiu ir parodysiu gal labai neišpeiksit
šiemet buvo gausus karpažolės žiedynas (atrodo toks pavadinimas).
tulpės pernai buvo vos keli žiedeliai 4ar 5 o šiemet jau va koks gražumėlis (bent man)
O čia mano visa makalynė
O aš išdrįsiu ir parodysiu gal labai neišpeiksit
šiemet buvo gausus karpažolės žiedynas (atrodo toks pavadinimas).
tulpės pernai buvo vos keli žiedeliai 4ar 5 o šiemet jau va koks gražumėlis (bent man)
O čia mano visa makalynė