Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 23

Pas mane irgi kroku lapai styro, bet sekanti karta kai pjausim veja, leisiu, kad nureztu juos.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 09, 11:03)
Kažkada rašiau, bet pakartosiu. prieš kokį  dešimtmetį auginau  tulpes (kolekcijoje 364veislės buvo) tai visos kaimynų katės eidavo į mano išpurentas lysves savo gamtinių reikalų atlikti. Viena kaimynė turėjo 6 kates, visos gyveno lauke, buvo "labai geros" ir mylimos... Kai paprašiau ką nors daryti, ji sakė nu juk tokie mieli gyvūnėliai, jei ir padaro kur krūvelę, negi čia bėda, o man jau kaukt iš nevilties norėjosi.  Taigi į pagalbą man atėjo sena močiutė, ji patarė, tos kaimynės gėlyną (kuris man už tvoros) palieti valerijonais. nagi kai kaimynų nebuvo namie užtaisiau purkštuvą su valerijono tinktūra (du buteliukai 10 litrų )ir per tvorą nupurškiau jos gėlyną (augalams jokios žalos) taigi per naktį jos gėlyne gulėjo viso rajono katinai, iš gėlyno liko tik juoda žemė. Ir ką gi kaimynė taip susisielojo, taip keikė savo kates, o aš sakau, taigi tokie mieli padarėliai,  bet išvados buvo padarytos, visos 6 katės atsidūrė kaime pas giminaičius.

nors ir ziauru, bet super thumbup.gif

QUOTE(Lululu @ 2008 05 09, 13:12)
Aciu, meskule.. As ir galvoju, kaip taip pavyksta. Bet vis vien mane domina, pirmą kartą darant ornamentą ar jus nusibraižot kažkaip, ar nusipiešiat?  ax.gif  blush2.gif  blush2.gif

dar vienas is variantu-kaip pasizymeti forma- i plastikini buteli prisipilt sauso smeliuko ir juo nupiest forma wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 09, 11:03)
Kažkada rašiau, bet pakartosiu. prieš kokį  dešimtmetį auginau  tulpes (kolekcijoje 364veislės buvo) tai visos kaimynų katės eidavo į mano išpurentas lysves savo gamtinių reikalų atlikti. Viena kaimynė turėjo 6 kates, visos gyveno lauke, buvo "labai geros" ir mylimos... Kai paprašiau ką nors daryti, ji sakė nu juk tokie mieli gyvūnėliai, jei ir padaro kur krūvelę, negi čia bėda, o man jau kaukt iš nevilties norėjosi.  Taigi į pagalbą man atėjo sena močiutė, ji patarė, tos kaimynės gėlyną (kuris man už tvoros) palieti valerijonais. nagi kai kaimynų nebuvo namie užtaisiau purkštuvą su valerijono tinktūra (du buteliukai 10 litrų )ir per tvorą nupurškiau jos gėlyną (augalams jokios žalos) taigi per naktį jos gėlyne gulėjo viso rajono katinai, iš gėlyno liko tik juoda žemė. Ir ką gi kaimynė taip susisielojo, taip keikė savo kates, o aš sakau, taigi tokie mieli padarėliai,  bet išvados buvo padarytos, visos 6 katės atsidūrė kaime pas giminaičius.

lotuliukas.gif reiks ir man pakvepint kaimynus,nes kai pasiuliau rudeni pasidalint derlium jei nesusitvarko kaciu,neissigando,viska juokais nuleido bash.gif
Atsakyti
Turiu tokį medelį Plumbago smile.gif jis gyvena tersoj prie namo,gaila,kad žiemoja patalpoj,pernai taip žydėjo ,foto kambary,nes prasidėjo šalnos:mirksiukas:
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lululu @ 2008 05 09, 12:12)
domina, pirmą kartą darant ornamentą ar jus nusibraižot

QUOTE(leira @ 2008 05 09, 12:18)
Tokius užapvalintus apvadus galima padaryt  žarnos "šlangės"

Taip teisingai. Aš taip pat su laistymo žarna išsivingiaviau kaip norėjau ir ėjau palei ją su kastuvu velėna kasdama.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 05 09, 17:53)
Pas mane irgi kroku lapai styro, bet sekanti karta kai pjausim veja, leisiu, kad nureztu juos.

krokus jau galima tikrai nurėžti, pas mane jau nebėra jų lapų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 09, 15:09)
SOS - Knifofija - Tu pas mus auksas, visažinė - pasakyk ar čia sakuros ?

Čia triskliautis migdolas.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 09, 20:31)
Čia triskliautis migdolas.

Nu reikės eit kaimynei paaiškint, ką ji pasisodino tongue.gif O gal jie labai vienodi?
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 05 09, 18:19)
nors ir ziauru, bet super  thumbup.gif
dar vienas is variantu-kaip pasizymeti forma- i plastikini buteli prisipilt sauso smeliuko ir juo nupiest forma wink.gif

Žinokit, kai kiekvieną rytą pririnkdavau puskibirį kačių kakių, tai visai nežiauru pasirodo. o nuo sysių, tulpės gabalais išplikdavo, fui prisiminus tą karą su katėm, net šiurpas krato.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 09, 20:35)
Žinokit, kai kiekvieną rytą pririnkdavau puskibirį kačių kakių, tai visai nežiauru pasirodo. o nuo sysių, tulpės gabalais išplikdavo, fui prisiminus tą karą su katėm, net šiurpas krato.

O tuos kakius kaimynei per tvorą reikėjo sutręšt. Mums tai apmažėjo katinukų, kai katės netekom. Ta vilioklė buvo. Ir duris ir langus pamylėdavo. Bet va keisti pas mus sodai - katinai po vieną kažkur dingsta.Matyt aistringas mylėtojas gyvena. Mano jau du taip dingo ir kaimynų taip pat.
Atsakyti
Labas mamytes, gal galetumete padeti. Pasodinau 5-eriu metu pusis, pradeda gelsti spygliai. Ka reiketu daryti?
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 05 09, 06:45)
1.niu tu tikra peleda

2.ka patartumet ,kolege ,prie pergoles  pasodint ? Is vienos puses pasodinau lipancia hortenzija,o ka pasodint is kitos?  Ta vieta prie pietines namo sienos ir dar po balkonu,tai lepaus ir trasia zeme megstancio augalo neikisi,sausoka....O dar pas  mane viskas zvyro pagrindu-tai kiekvienam augalui atskirai duobes pagerintas darau  manau vijoklines rozes negalesiu,netiks jai ten

3.Mano dekoratyvines aguoneles lauke jau sudygo

1. o tu vyturiuke 4u.gif

2.salygos labai tinkamos raganei [ypac tas zvyras, mes jas sodinant i duobes dugna drenazui pilam], bet ji vargu ar gerai ziuresis salia hortenzijos g.gif ''svoriai'' ne tie...
vijokliniu patirties neturiu, uosvis musu sklype priziuri visus [vynuoge, penkial.vinvyti, hortenzija, roze, as tik raganes, na pelezirnius lotuliukas.gif ]
tai gal bandyk roze? 4u.gif su ta pagerinta duobe... juk jai daug saules reikia - ten jos bus sociai, o ko truks - parupinsi... na as mastau, tikrai ne spece cia esu...
Kitaip mastant, jei nupjautine [ziemai] ragane sodintum, saltuoju sezonu nebutu stagaru uz lango, o saulutes spinduliukai tada ypac malonus 4u.gif

3. O as galvoju susigrazinsiu prie vieso tvenkinio istremtas aguonas g.gif , tuoj nuzydes tos bruneros, tada jas lauk, ir i ju vieta bus aguonos tos oranzines didziaziedes wub.gif kol ka geresnio sugalvosiu...

QUOTE(nikitaL @ 2008 05 09, 07:34)
Na,rokoko,tu ir pasidarbavai  ,tikiu,kad gėlyną smarkiai pakeitei.O.man tai viską reikia pirma išgriaut,perkast,iškast ir tik tada galiu kažką galvot,daug daug darbelio mūsu tam sklype reikia įdėt,oi daug

nu as nekeiciau jo, tik tvarkau tobulinu blush2.gif Pentiniai jau treti metai ten zydes, tai jau lauks ju ''papurtymas'' ar paretinimas kitam sezonui, tik reik issiaiskint rudeni ar kita pavasari g.gif o gal nesvarbu...
Jei pas tave yra augalu, tai neskubek visko raut iskasinet... stebek, domekis, kaip auga: kada zydi, koks aukstis, kiek vietos uzima, prieziura ir tt.

QUOTE(Lululu @ 2008 05 09, 07:44)
Gal kuri turit kaulenių gyvatvorę, nežinau ar galima jiems dabar šonines šakeles pakirpti, kad pradėtų labiau šakotis?

as visas rankas keliu uz kkauleni thumbup.gif anksciausiai sulapoja, veliausiai ''nulapoja'', tankus ir ''plikas'' budamas [jei gerai karpomas]. gaila pas mus jo tik kokia 5 metrai, o tos gudobeles nevykusios 30 metru doh.gif
sorry, tik reklama blush2.gif negaliu tiesiai atsakyt i klausima [ne as ta darba darau]

QUOTE(Žydriausia @ 2008 05 09, 07:58)
rokoko, kai as dar menka gelininke ir pavadinimai nedaug ka sako, tai neisivaizduoju kaip viskas atrodo. galetum ir vaizdeli koki imset, kad ir nezydi, vis aiskiau

na kita karta butinai ax.gif tai kad ten dar tik zaluma...

Papildyta:

QUOTE(smth1 @ 2008 05 09, 08:48)
Patarciau nukirpus ziedkocius palaukti bent birzelio galo, kol ims ruduoti lapai. Tada gali iskasti.

na as praktiskai isitikinusi, kad birzelio pradzioje jau ta vegetacija pavasariniu svoguniniu baiginesis, birzelio gale tikrai nieko is zemes nebekysos g.gif
taigi birzelio pirmoje puseje ir kasame tuos svogunus 4u.gif [nebent velyvesnes tulpiu rusis atitinkamai veliau]

QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 09, 08:54)
tai jau kitiems metams jie viskas, nesusiformavę, ar dar galiu įsodinti ir pabrandinti ???

taip

QUOTE(Wolke @ 2008 05 09, 09:43)
as vakar fotosesija padariau  :
t man taip grazu kaip zydi rododendrai,dziaugiuosi kiekvienu ziedeliu 

gebenes kaip piktzoles -

dziaugsmo juros!... wub.gif wub.gif wub.gif

kokios piktzoles wub.gif
kai buvau Bonoje per kaledas, tai tos gebenes ten visur, aplink kiekviena medi zaliavo wub.gif nebuvo taip nuobodziai plika kaip pas mus ziema...

QUOTE(Knifofija @ 2008 05 09, 10:03)
taigi tokie mieli padarėliai,  bet išvados buvo padarytos, visos 6 katės atsidūrė kaime pas giminaičius.

super istorija! lotuliukas.gif

QUOTE(rena @ 2008 05 09, 13:36)
ka daryt su tais kroku istysusiais lapais, kazkaip vaizdo tai ner schmoll.gif nu nerandu atsakymo, gal bus nesunku is naujo paaiskinti man zioplai  tai ka daryt su tais lapais

nu baikit kabinetis prie tu vargsu roku doh.gif
nu kokie gi ten ''lapai''?! zolyte, ir tiek.. va tulpiu doh.gif ir tai gyvent galima..
tegu dziuva, arba pjauk, juk jau seniai nuzydejo, nebepakenksi 4u.gif

Papildyta:

Na as vakar naujiena [man] knygoje perskaiciau bigsmile.gif :
''birzelio men. ligi puses nupjovus Flioksu [sluoteliniu] stiebus, jie ima zydeti tik rugsejo menesi thumbup.gif
Tai butinai paeksperimentuosiu siemet, nes vasara mano pagr. gelyne ir taip ziedu daug, o va rugseji trukumas g.gif , rudbekijai i kompanija bus flioksas thumbup.gif
user posted image
user posted image

ir dar man buvo naujiena nezinanciai blush2.gif : Flioksus nuolat laistant, neleidziant isdziuti - geriausias budas apsaugoti nuo miltliges bigsmile.gif [ o as maniau, atvirksciai doh.gif ], panasiai ir su daugiameciais astrais...
Na dar vieta turi but neuzuovejoj, kad vedintusi [cia astrams pas mane gerai, o flioksui schmoll.gif , reiks su veduokle stovet lotuliukas.gif ]
Atsakyti