Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 23

QUOTE(meskule @ 2008 05 09, 13:56)
knifofija porą kart per metus atpjauna vejos kraštą peiliu ir gaunas taip lygiai. rolleyes.gif

Aciu, meskule.. As ir galvoju, kaip taip pavyksta. Bet vis vien mane domina, pirmą kartą darant ornamentą ar jus nusibraižot kažkaip, ar nusipiešiat? ax.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 05 09, 11:12)
Kur tu taip skubi gyventi lotuliukas.gif ? Nagi palauk dar mazumele tuoj sudzius tie kroku lapeliai, net nepamatysi. Ateityje siulyciau kartu su pavasarinem gelem sodinti ir vasarines, tada bedziustancius lapus uzstos zaluma ir taip galvos neskaudes smile.gif
Del hiacintu lapu 'berysumo' tikrai nesijaudinciau. Jie gana ilgai islieka zali ir visai negadina gelyno vaizdo. Daug blogiau su tulpiu lapais;))
O siaip..as tai jau atsikandau tu svoguniniu. Tas iskasinejimas, padziuve lapai, o grozio taip trumpai doh.gif . Geriau jau eleborais pasidziaugt tongue.gif

na as gi pradininke, tai mano pirmos svogunines geles tongue.gif bet as jau zinau, kad kitamet pvz kroku ten kur dabar tikrai nesodinsiu, su tulpem irgi taip, galvoju bent jau krokus tai turbut sodinsiu i vazionus ir kai zydes bus galima pasidziaugt jai vazone, o paskui tregul jie nyksta sau ramiai, vazona galima padet kazkur ne gelyno centre, kad nesimatytu arba sodint reik salia vasarines geles, kurios uzgoztu tas pavasarines. Nu as tik mokausi dar tongue.gif tik va rupestis kaip isaugot tuos svogunelius, nes zydejo tai graziai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lululu @ 2008 05 09, 13:12)
Aciu, meskule.. As ir galvoju, kaip taip pavyksta. Bet vis vien mane domina, pirmą kartą darant ornamentą ar jus nusibraižot kažkaip, ar nusipiešiat?  ax.gif  blush2.gif  blush2.gif

na aš čia dažnai paskaitinėju tik pati nieko nearašau, bet šį kartą bandysiu duot patarimą. Tokius užapvalintus apvadus galima padaryt žarnos "šlangės" ar kaip ten ji lietuviškai vadinasi pagalba, juk ji lanksti padedi kaip nori ir apipjauni vejos kraštelį. thumbup.gif
Atsakyti
aš tai kaip visiškai nei žalio nei mėlyno supratimo neturinti žolininkė,po kelis kartus vis taisau.pirmą kart tik pasibrėžiu su kreida,kaip maždaug norėčiau.o paskum jau dailinu.gaila tik kad kai kuriose vietose pasirodo negražu ir tenka nuraut darželį ir atsiprašyt žolės blush2.gif
Papildyta:
kaži knifofija negalėtų dar kokių savo kiemo vaizdelių parodyt?gražu akis paganyt ir svarbiausia pasimokyt.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 09, 11:03)
tai visos kaimynų katės eidavo į mano išpurentas lysves savo gamtinių reikalų atlikti. Viena kaimynė turėjo 6 kates, visos gyveno lauke, buvo "labai geros" ir mylimos... Kai paprašiau ką nors daryti, ji sakė nu juk tokie mieli gyvūnėliai, jei ir padaro kur krūvelę, negi čia bėda, o man jau kaukt iš nevilties norėjosi.  Taigi į pagalbą man atėjo sena močiutė, ji patarė, tos kaimynės gėlyną (kuris man už tvoros) palieti valerijonais. nagi kai kaimynų nebuvo namie užtaisiau purkštuvą su valerijono tinktūra (du buteliukai 10 litrų )ir per tvorą nupurškiau jos gėlyną (augalams jokios žalos) taigi per naktį jos gėlyne gulėjo viso rajono katinai, iš gėlyno liko tik juoda žemė. Ir ką gi kaimynė taip susisielojo, taip keikė savo kates, o aš sakau, taigi tokie mieli padarėliai,  bet išvados buvo padarytos, visos 6 katės atsidūrė kaime pas giminaičius.

super thumbup.gif , šaunuolė biggrin.gif , tau balionai 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lululu @ 2008 05 09, 12:12)
Aciu, meskule.. As ir galvoju, kaip taip pavyksta. Bet vis vien mane domina, pirmą kartą darant ornamentą ar jus nusibraižot kažkaip, ar nusipiešiat?  ax.gif  blush2.gif  blush2.gif

O aš arydama alpinariumą, mintyse maždaug žinau formą. Tai padarau, po to vaikštau aplink, žiūriu proporcijas, po to dar kur nors pagilinu, išlenkiu... Taip ir žaidžiu... O ėl "šlangos" išdėjimo formmai - tai gera mintis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2008 05 09, 08:23)
geras būdas žolei pjauti  thumbup.gif  nesugalvočiau  biggrin.gif  man iškart mintis, kaip kieme reiktų taip padaryt, kai stulpo nėra, tai iškart mintis pirma- vyrą pastatai ir vynioji ant jo  lotuliukas.gif

zek kad apie kakla neapsisuktu lotuliukas.gif - zole tai ne viena karta pjaut reikes...

QUOTE(Žydriausia @ 2008 05 09, 10:08)
nu rodos supratau notworthy.gif o tai buciau palikus ir nieko nenukirpus. tai reiskia ziedus reik nukirpt, ir leist lapams ir likusima ziedkociui sudziiust ir numirt savaime. Nu bus be rysio, arba reiks kazka uzsodint salia, ka juos uzgoztu g.gif  su tulpem irgi taip pat, ar ne?

zieda pjauk su visu ziedynkociu, nes pradeje vyst, dziut lapai ant zemes suguls, o stagaras taip ir liks stoveti tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 05 09, 11:03)
Kažkada rašiau, bet pakartosiu.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai ciuju man reiktu visa gatve apeiti su tuo valerjonu, nes kieme kiek matau tu katinu, tai jau neskiriu nei kurio kaimyno kate doh.gif

merginos tikrai kazka prazioplinau, kazkada kazkuri klause ka daryt su tais kroku istysusiais lapais, kazkaip vaizdo tai ner schmoll.gif nu nerandu atsakymo, gal bus nesunku is naujo paaiskinti man zioplai blush2.gif ax.gif tai ka daryt su tais lapais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 05 09, 10:43)
as vakar fotosesija padariau  ax.gif  smile.gif manau ,kad nebusit labai piktos, kad taip ikyriai kisuos su savo paveiksliukas  doh.gif bet man taip grazu kaip zydi rododendrai,dziaugiuosi kiekvienu ziedeliu  mirksiukas.gif

nu viska padarai,kad tik ramybe prarasciau ir i savo soda ziuredama verkciau...
nu taip grazu,kad jau ne baltas ,o smarkiai pajuodes pavydas ima wub.gif
Atsakyti
SOS - Knifofija - Tu pas mus auksas, visažinė - pasakyk ar čia sakuros ?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 05 09, 14:26)
zek kad apie kakla neapsisuktu  lotuliukas.gif - zole tai ne viena karta pjaut reikes...

tai kai vyras neklausys, tai apie kaklą ir suksim lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 09, 15:09)
SOS - Knifofija - Tu pas mus auksas, visažinė - pasakyk ar čia sakuros ?

Man atrodo, kad tai migdolas. Paryžiuj didžiausi medžiai tokie žydėjo prieš pora savaičių, labai suintrigavo. Grįžus namuose pražydo krūmelis tokiais pat žiedais.
Atsakyti