Įkraunama...
Įkraunama...

0- klasė

Atsiliepkite,mamos,kurios galvojate leisti savo vaikučius į priešmokyklines klases.
Kas būtų geriau vaikui-ar darželis-paruošiamoji,ar priešmokyklinė klasė?
mano pamąstymai šiuo klausimu štai tokie:
0 klasės privalumai:
1.daugiau laiko skiriama vaiko lavinimui nei darželyje
2.pripranta prie mokyklos aplinkos
3.mokomas pasirūpinti savo mokymosi priemonėmis(susiruošti į mokyklą ir pan.)
Trūkumai:
1.Ar nepavargs?
2.Ar neišgasdins vaiko mokyklos "ritmas",triukšmas?
Ką apie tai galvojate?
Atsakyti
Priešmokyklinė grupė vaikučiui lankyti yra gerai. Pripranta prie mokyklos tvarkos, prie kolektyvo. Susiranda draugų, išmoksta savarankiškumo smile.gif
Pamokų vaikučiams nėra- tik veiklos. Žaisdami- mokosi ir tiek smile.gif
Lankę priešmokyklinę grupę greičiau adaptuojasi pirmoje klasėje.
Atsakyti
QUOTE(samone @ 2007 05 11, 22:00)
Priešmokyklinė grupė vaikučiui lankyti yra gerai. Pripranta prie mokyklos tvarkos, prie kolektyvo. Susiranda draugų, išmoksta savarankiškumo  smile.gif
Pamokų vaikučiams nėra- tik veiklos. Žaisdami- mokosi ir tiek  smile.gif
Lankę priešmokyklinę grupę greičiau adaptuojasi pirmoje klasėje.

Pritariu.Šiandien saviškę užrašiau į mokyklos priešmokyklinę grupę.Iš darželio išeinam.Pratinsimės ir prie mokyklos tvarkos.Arčiau namų,o daželio visai dienai mums nereikia.Po pamokėlių pailsės namie,liks laiko lankyti šiaip kokį kolektyvą(šokti,dainuoti ar pan.). 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
PRITARIU KAS RUOSIATES LEISTI VAIKUS I NULINE KLASE MOKYKLOJE thumbup.gif
Atsakyti
Musiškė eina į priešmokyklinę grupę darželyje, mes dirbam visą dieną ir mums yra geriau ir patogiau, kai vaikas visą dieną ( o ne iki pietų tik) yra prižiūrimas ir lavinamas darželyje.
Atsakyti
as dairaus savo vyresneli i priesmokykline leisti i mokykla, noriu,kad prie aplinkos prisprastu ir geriau mokyklai paruostu, nusiziurejau eiguliu mokykla, ka zinot apie ja, mamytes? ax.gif
Papildyta:
dar arti yra ir Mazvydo ir Vyduno mokyklos, bet nzn kaip jos, todel irgi abejonese esu..
Atsakyti
Gaivinu tema. Mano maziui kitais metais 6. ir planuoju leisti ji i paruosiamukus bet ne darzelyje (nes mes nelankome pastovaus darzelio, tik privacia mokyklele) o mokykloje. Gal pasidalinsite patirtimi, kuriuose mokyklose Vilniuje yra priešmokyklines ugdymo grupes ? Aciu 4u.gif
Atsakyti
Laba diena. Šiemat savo vaiką leisiu į paruošiamąją grupę darželyje. Man kyla klausimas, ar tiems darželinukams būna rugsėjo 1-osios šventė? Ar reikia su gėlytėmis sveikinti auklėtojas? Kokių mokyklinių prekių reikia? Ar reikalinga kuprinė? Auklėtojų klausiau, bet jos niekos nežino ir paliko man neviltyje.
Atsakyti
mes lankeme mokykloje paruosiama klase,tai labai labai patenkinti.mokytoja superine,ismoke ir skaityti ir rasyti ir namu darbu uzduodavo.siais metais einam i 1 kl ir jokio streso,nes vaikas jau adaptaves ir mums teveliams ramiau.
Atsakyti
QUOTE(sesele @ 2011 08 26, 15:43)
mes lankeme mokykloje paruosiama klase,tai labai labai patenkinti.mokytoja superine,ismoke ir skaityti ir rasyti ir namu darbu uzduodavo.siais metais einam i 1 kl ir jokio streso,nes vaikas jau adaptaves ir mums teveliams ramiau.

pasižiūrėjau, kokios sudėtingos yra programos pirmoje klasėje, kad jau po mėnesio rašo diktantus ir kontrolinius, ir tikrai neleisiu vaikams sėdėti darželyje priešmokyklinukuose.. Darželis laikosi politikos ir programos "mums nepriklauso išmokyti skaityt ir rašyti", bet kai atsiverčiu pirmos klasės matematikos užduotis doh.gif Dauguma jų yra žodinės, reikia skaityti sąlygą. Mokytoja ne su visais spėja kartu.. žodžiu, suėjo 6 ir viskas, į 0 klasę.
Atsakyti
Nors tema nera aktyvi, gal kas daugiau prisijungs. Taigi ar verta leisti sesiamete i priesmokykline klase mokykloje?
Atsakyti
Mes einame darzelyje, patogiau, nes dirbam, vaikas pamiega pietu kas didelis pliusas. Nuo darzelio aukletojos priklauso ar ismokys vaika ir paruos mokyklai, ar ne. Kadangi maniske savarankiskai jau pernai ismoko skaityti, nereikejo niekam nei mokinti, tai labai nepergyvenu. O kadangi ir savarankiska pati, tai nera reikalo kaip kitom pratinti prie mokyklos ir jos aplinkos, puikiausiai pripras pirmoje klaseje. Letesniems vaikams gal sunkiau ir juos reikia tam paruosti. Maniskei nereikia tikrai. Darzelyje ir moko kas priklauso ir pratybas daro ir daug visokiu ekperimentu su aukletojom atlieka. Yra privalomai ir kuno kultura ir muzika. Papildomai maniske dar eina i anglu ir krepsini, dar yra sokiai. Veiklos sociai, vos speja viska.. Tai musu atveju pliusai tik darzeliui.
Mokyklai minusai, nes reiketu pasiimti per pietus (aisku pareitu ji ir viena, bet man baisu dar). Namie butu viena, o tai reiskia kad televizorius i trasa eitu (kompu naudotis neleidziam). Reiketu maista suruosti kad pavalgytu, oo dabar nereikia, nes darzelyje valgo. Na pliusu kaip ir nera man mokykloje musu atveju.
Atsakyti