Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija II

QUOTE(Mix @ 2012 03 02, 19:54)
Ruošiamės vasarą į Aukštuosius Tatrus. Gal kas galėtų plačiau pakomentuoti pasivaikščiojimus Mlynska ir Furkotska slėniais. Iš kurios A. Tatrų  būtų gerausia pradėti keliauti, ar sudėtingi tie maršrutai, ar reikia kokio stipresnio fizinio pasirengimo, kiek maždaug laiko trunka tie pasivaikščiojimai, skaičiau, kad ten nuostabios vietos, bet norėtųsi konkretesnės informacijos. ačiū iš ansto 4u.gif  4u.gif  4u.gif , tikiuosi atsiras ten keliavusių

Visų pirma tai Mlynicka, nes jus suklaidino. O visa kita tai priklauso nuo jūsų fizinio pasiruošimo, aukščio baimės ir širdies stiprumo. Baisu, kai nuvyksta žmonės nepasiruošę, nieko nežinantys ir t.t. Po to ir mirtys, lūžiai, širdies bėdos ir t.t. Aš kartas nuo karto jau keli metai seku tuos įvykius, tai baisu, o ir savo akimis mačiau. Aš prieš vykstant ten savarankiškai ilgai studijavau visas trasas, aiškinausi su labiau patyrusiais, gal todėl man sekėsi. Praktiškai niekada nepatekau į blogą orą ar į pavojingas situacijas, bet ne visi tokie laimingi ten.
Nebent jums rūpi tik kavutė kalnų trobelėje, tai gal ir nieko tuomet, bet ir tai reikia orą stebėti, avalynę vistiek turėti ir po kojomis labai žiūrėti.
Atsakyti
o avalynė-kedai tinka? ar kokia speciali turi būti?
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2012 03 22, 16:33)
o avalynė-kedai tinka? ar kokia speciali turi būti?

Man atrodo, priklauso kokio sunkumo maršrutą pasirinksi.
Atsakyti
Norėjau pasiklausti dėl Slovakijos rojaus. Kuri trasa būtų lengviausia? Ir kiek maždaug joje užtrunkama?
Atsakyti
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 03 23, 09:02)
Norėjau pasiklausti dėl Slovakijos rojaus. Kuri trasa būtų lengviausia? Ir kiek maždaug joje užtrunkama?

Mes ejome sita trasa:
http://www.slovensky...a/sbela/en.html
Na tikrai jinai mums nesunki ir pasirengimo nelabai reikalaujanti trasa, isskyrus avalynes storesniu padu. Kaip ir parodyta nuotraukose, reikia lipti tomis gelezinemis kopetelemis. kadangi as buvau su kedais plonu padu (per ziopluma savo ne tuos uzsidejau) - tai lipant tomis kopeciomis man asmeniskai padus ziauriai skaudejo, o po sio zygio - ir visos keliones metu.
Ir butinai uzsirasykite pradzios taska: PODLESOK. Mes nebuvome jo pasizymeje niekur. Dar pagrindinis kelias buvo uzdarytas del remonto, tai sugaisome kokias 4 valandas,kol suradome kaip i ta slovaku roju patekti. Bet uztat pamateme kita Slovakijos puse: kaimo gyventoju (romu?), basakoju ir vos ne pusplikiu vaiku gyvenimo vargus ir dziaugsmus smile.gif
Mes uztrukome kazkur 3-3,5 val. Atvykome gerokai po 13,00 valandos, o kadangi rudeni anksti temsta, tai teko paskubeti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almaklp: 23 kovo 2012 - 10:41
QUOTE(almaklp @ 2012 03 23, 10:36)
Mes ejome sita trasa:
http://www.slovensky...a/sbela/en.html
Na tikrai jinai mums nesunki ir pasirengimo nelabai reikalaujanti trasa, isskyrus avalynes storesniu padu. Kaip ir parodyta nuotraukose,  reikia lipti tomis gelezinemis kopetelemis. kadangi as buvau su kedais plonu padu (per ziopluma savo ne tuos uzsidejau) - tai lipant tomis kopeciomis man asmeniskai padus ziauriai skaudejo, o po sio zygio - ir visos keliones metu.
Ir butinai uzsirasykite pradzios taska: PODLESOK. Mes nebuvome jo pasizymeje niekur. Dar pagrindinis kelias buvo uzdarytas del remonto, tai sugaisome kokias 4 valandas,kol suradome kaip i ta slovaku roju patekti. Bet uztat pamateme kita Slovakijos puse: kaimo gyventoju (romu?), basakoju ir vos ne pusplikiu vaiku gyvenimo vargus ir dziaugsmus smile.gif
Mes uztrukome kazkur 3-3,5 val. Atvykome gerokai po 13,00 valandos, o kadangi rudeni anksti temsta, tai teko paskubeti.

Ačiū už informaciją, ja pasinaudosim, nes nesame labai geri kalnų laipiotojai, tai norėtųsi kažko lengvesnio, bet kalnuose smile.gif
Atsakyti
Ar cia Baltoji trasa? Nu gal ir mes ja ejome... tik foto kazkokios ne visai tokios. Bet as tai kokius 2 kg numeciau. Bet tai net ne ejimas kalnais pasakyciau, kaip... laipiojimas kopetelem, o baisumas visas tame, kad nenuslystum.
Atsakyti
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 03 23, 10:46)
Ačiū už informaciją, ja pasinaudosim, nes nesame labai geri kalnų laipiotojai, tai norėtųsi kažko lengvesnio, bet kalnuose smile.gif

Jums parodė sunkiausią trąsą lotuliukas.gif

Kokie keisti žmonės, nežino ką rodo, bet vistiek rodo. Susiraskite rojaus aprašus, bus išskirta, kuri lengviausia. Aš dabar nepamenu pavadinimo, nes lengviausia man nerūpėjo. Šioje trasoje mačiau kaip šeima su vaiku apsisuko ir nuėjo atgal, nes vaikas supanikavo.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 03 25, 11:08)
Jums parodė sunkiausią trąsą lotuliukas.gif

karsta.gif
Atsakyti
Aš pati žiūrėjau čia http://www.slovakia....px?l=2&idp=3988, tai kaip lengvesnės įvardijamos ta pati Sucha Bela ir dar Klaštorisko. Pagal aprašymą ta Sucha Bela na nepasirodė man jau tokia labai sunki. Dar žiūrinėsiuosi, gal rasiu dar lengvesnio smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti