Sveiki, vasarą planuojam vykt į Slovakiją. Gal galit parašyt kokias 5 vietas (pačias įspūdingiausias), t.y. TOP 5, kurias labiausiai vertėtų aplankyt? Ačiū
QUOTE(jurda @ 2012 02 25, 17:25)
Sveiki, vasarą planuojam vykt į Slovakiją. Gal galit parašyt kokias 5 vietas (pačias įspūdingiausias), t.y. TOP 5, kurias labiausiai vertėtų aplankyt? Ačiū
kadangi buvus tik vieną kartą, tai top penketuko nesurašysiu, bet kur buvau, ir ką rinkausi - galima paskaityti čia - 21 žinutė
o jei trumpai, tai:
1 diena - Skok krioklys. ir neplanuotai pasiekta Bystra sedla lavka.
2 diena - Spiš pilis
3 diena - Tatranska magistrala nuo Hrebienok iki Skalnate Pleso. - graži panorama nuo kalnų, 2-3 kriokliai
4 diena - Slovakų rojus - Sucha bela trasa - kopėčios kriokliu aukštyn
5 diena - Predne Solisko viršūnė
6 diena - Rysy.
7 diena - Belianska Jaskyna - Stalagmitų olos.
čia žiūrint, kas jus labiausiai domina, ar pilys, ar kopimai į kalnus, ar kalnų ežerai, ar pasyvus poilsis, ar aktyvus, ar ledų ar stalagmitų olos ir t.t. ir pan.
mes kai buvom stengėmės visko po truputį pamatyti, bet labiausiai domino kopimai į kalnus arba pasivaikščiojimai po juos, bet nesunkūs tokie, nes su šešiamečiu vaiku buvom. nors visai neplanuotai ir į gana aukštą viršūnę įkopėm (Bystra sedla lavka 2300 m) ir dar prieš kryptį nusileidom
Aš dar pridėčiau, kad būtina aplankyti Poprado vandens parką. Ypač po 19 val. nes prieš uždarant yra lazerių šou.
QUOTE(Lindra @ 2012 02 25, 18:58)
kadangi buvus tik vieną kartą, tai top penketuko nesurašysiu, bet kur buvau, ir ką rinkausi - galima paskaityti čia - 21 žinutė
o jei trumpai, tai:
2 diena - Spiš pilis
3 diena - Tatranska magistrala nuo Hrebienok iki Skalnate Pleso. - graži panorama nuo kalnų, 2-3 kriokliai
6 diena - Rysy.
o jei trumpai, tai:
2 diena - Spiš pilis
6 diena - Rysy.
O kur buvot apsistoję? Vienoj vietoj visas naktis nakvojot?
QUOTE(RP30 @ 2012 02 29, 19:35)
Aš dar pridėčiau, kad būtina aplankyti Poprado vandens parką. Ypač po 19 val. nes prieš uždarant yra lazerių šou.
mes irgi buvom įsitraukę į planą, bet nuvažiavus į vietą, paaiškėjo, kad brangūs bilietai tai vaiko nedžiaugsmui parke nepabuvom.
QUOTE(Juny @ 2012 02 29, 19:43)
O kur buvot apsistoję? Vienoj vietoj visas naktis nakvojot?
vienoj vietoj apsistojom - Nova Lesna, o iš ten jau važinėjom kasdien vis kažkur.
QUOTE(jurda @ 2012 02 25, 17:25)
Žinok, labai labai sunku tą TOP5 išrinkti, net ir savoje šalyje, o tuo labiau svetimoje, kur esi buvęs tik kelis kartus. O jūs po visą Slovakiją keliauti planuojate ar tik 1-2 regionais apsiribosite? Kiek dienų tam skirsite? Kas labiau domina: miestai, pilys, kalnai, urvai?
Aš pati daugiausia keliavus po Aukštuosius Tatrus ir jų apylinkes. Iš to kur buvus ir iš rekomendacijų turistams tokius topus išskirčiau:
Aukštieji Tatrai - Jei neplanuojate rimtesnių pasivaikščiojimų po kalnus, tai Štrbske Pleso arba Tatranska Lomnica (man Štrbske Pleso labiau patinka). Būtinai - pasikėlimas keltuvu. O jei prie širdies rimtesni žygiai, tai man pats gražiausias maršrutas iš oficialių Mlynicka ir Furkotska slėniais .
Žemieji Tatrai - aš rinkčiaus Slovakų Rojų. Alternatyva galėtų būti antroji pagal dydį Chopok viršūnė ir jos apylinkės.
Pilys - neabejotinai Spiš, galbūt ir Orava, jei atkurti interjerai prie širdies (Spiš to nėra).
Urvai - išskirčiau Ochtinska aragonito urvą, nors pačiai ten būti neteko. Tačiau iš nuotraukų ir atsiliepimų atrodo, kad tai būtų įspūdingiausias urvas iš kada nors mano matytų: jis stebina ne tradiciniais stalaktinais stalagmitais, o aštriabriauniais kristalais. Kitos mūsų kelionės į Tatrus planuose būtinai vienos dienos maršrutas per Dobšinska liadova jaskynia, Ochtinska aragonitova jaskynia ir Jaskynia Domica (kur galima paplaukioti po urvą ir laiveliu).
Po slovakų miestus, deja, rimčiau paekskursuoti neteko - gamta labiau prie širdies .
O šiaip perversk šitą temą nuo pat pradžių, kelionių reportažus - tikrai išsirinksi, kas jums būtų įdomiausia.
QUOTE(Lindra @ 2012 03 01, 08:21)
mes irgi buvom įsitraukę į planą, bet nuvažiavus į vietą, paaiškėjo, kad brangūs bilietai tai vaiko nedžiaugsmui parke nepabuvom.
Na, normalios ten kainos - tikrai nebrangiau nei LT parkuose, jei imti tik vandens atrakcijų paketą (be pirčių). O vakare dar ir laiko neskaičiuoja. Va, suradau jų puslapį: vakarinės valandos (maximum 5 gaunasi, jei gerai pamenu) su tuo lazerių šou 15eurų suaugusiam, 12 eurų vaikui (virš 120cm, kiek pamenu - mažesni ėjo nemokamai).
Slovakija garsėja terminiais baseinas, tad bent vieną aplankyti irgi būtų privalu. Pati kažkokio vieno išskirti negalėčiau - daugumoje jų buvau daugiau nei prieš 10 metų, tad darbar, kiek pastebėjau paskutinės kelionės metu, servisas gerokai pasikeitęs. Iš kitos pusės visas terminių baseinų malonumas atsiskleidžia šaltuoju metų laiku, o jei jau eiti vasarą, tai tik vakarą ar vėsią dieną.
QUOTE(Baltike @ 2012 03 01, 15:35)
Na, normalios ten kainos - tikrai nebrangiau nei LT parkuose, jei imti tik vandens atrakcijų paketą (be pirčių). O vakare dar ir laiko neskaičiuoja. Va, suradau jų puslapį: vakarinės valandos (maximum 5 gaunasi, jei gerai pamenu) su tuo lazerių šou 15eurų suaugusiam, 12 eurų vaikui (virš 120cm, kiek pamenu - mažesni ėjo nemokamai).
tai vat vat, jei 5 eurai būtų buvę, būtume ėję, nes gan vėlai atvažiavom. o 15 ir 12 eurų pasirodė mūsų kompanijai gerokai per brangu. gali būt, kad panašios kainos, kaip ir mūsų akvaparkuose, bet nei vienam akvaparke dar nei LT nei LV nei kitur nebuvusi (neskaitant Vokietijos, kur į kelionės pramogas buvo įtraukta, vaikas dar buvau )
stoviniuojant prie kasos - skaitėm, kad 15 eurų, ir kasininkės klausėm - ar nėra pigiau, tai ji sakė, kad nėra. nesupratau, kaip ten gauti bilietą už 5 eurus?
Aukštieji Tatrai - Jei neplanuojate rimtesnių pasivaikščiojimų po kalnus, tai Štrbske Pleso arba Tatranska Lomnica (man Štrbske Pleso labiau patinka). Būtinai - pasikėlimas keltuvu. O jei prie širdies rimtesni žygiai, tai man pats gražiausias maršrutas iš oficialių Mlynicka ir Furkotska slėniais .
[/quote]
Ruošiamės vasarą į Aukštuosius Tatrus. Gal kas galėtų plačiau pakomentuoti pasivaikščiojimus Mlynska ir Furkotska slėniais. Iš kurios A. Tatrų būtų gerausia pradėti keliauti, ar sudėtingi tie maršrutai, ar reikia kokio stipresnio fizinio pasirengimo, kiek maždaug laiko trunka tie pasivaikščiojimai, skaičiau, kad ten nuostabios vietos, bet norėtųsi konkretesnės informacijos. ačiū iš ansto , tikiuosi atsiras ten keliavusių
[/quote]
Ruošiamės vasarą į Aukštuosius Tatrus. Gal kas galėtų plačiau pakomentuoti pasivaikščiojimus Mlynska ir Furkotska slėniais. Iš kurios A. Tatrų būtų gerausia pradėti keliauti, ar sudėtingi tie maršrutai, ar reikia kokio stipresnio fizinio pasirengimo, kiek maždaug laiko trunka tie pasivaikščiojimai, skaičiau, kad ten nuostabios vietos, bet norėtųsi konkretesnės informacijos. ačiū iš ansto , tikiuosi atsiras ten keliavusių
QUOTE(Lindra @ 2012 03 02, 08:35)
tai vat vat, jei 5 eurai būtų buvę, būtume ėję, nes gan vėlai atvažiavom. o 15 ir 12 eurų pasirodė mūsų kompanijai gerokai per brangu. gali būt, kad panašios kainos, kaip ir mūsų akvaparkuose, bet nei vienam akvaparke dar nei LT nei LV nei kitur nebuvusi (neskaitant Vokietijos, kur į kelionės pramogas buvo įtraukta, vaikas dar buvau )
stoviniuojant prie kasos - skaitėm, kad 15 eurų, ir kasininkės klausėm - ar nėra pigiau, tai ji sakė, kad nėra. nesupratau, kaip ten gauti bilietą už 5 eurus?
Ne 5 eurai, o 5 vakarinės valandos už 15 eurų .
QUOTE(Mix @ 2012 03 02, 19:54)
Maršrutas per šiuos slėnius (pakilimas vienu, nusileidimas kitu) prasideda Štrbske pleso. Specialaus pasiruošimo tikrai nereikia, tik ištvermės. "Pasivaikščiojimui" reiktų skirti visą dieną: atstumas ten nemažas, o ir kalnai tai ne lyguma, tempai kiti. Beje, maršrutas nuo Skok krioklio vienpusis (t.y. teoriškai negali apsisukti ir grįžti, jei per sunku ar kas atsitiko. (Bet, kaip rodo Lindros patirtis, tai jie grįžo.) Mes paprastai šį maršrutą pasilikdavome vienai iš paskutinių kelionės dienų. Ir giedras oras pageidautinas, nes debesyse telieka tik šimtadalis šių slėnių grožio...
QUOTE(Baltike @ 2012 03 03, 17:01)
Ne 5 eurai, o 5 vakarinės valandos už 15 eurų .
Maršrutas per šiuos slėnius (pakilimas vienu, nusileidimas kitu) prasideda Štrbske pleso. Specialaus pasiruošimo tikrai nereikia, tik ištvermės. "Pasivaikščiojimui" reiktų skirti visą dieną: atstumas ten nemažas, o ir kalnai tai ne lyguma, tempai kiti. Beje, maršrutas nuo Skok krioklio vienpusis (t.y. teoriškai negali apsisukti ir grįžti, jei per sunku ar kas atsitiko. (Bet, kaip rodo Lindros patirtis, tai jie grįžo.) Mes paprastai šį maršrutą pasilikdavome vienai iš paskutinių kelionės dienų. Ir giedras oras pageidautinas, nes debesyse telieka tik šimtadalis šių slėnių grožio...
mes pirmą dieną ir dar su šešiamečiu vaiku (daugiau taip nedaryčiau )
mes pakilom iki perėjos, o anas slėnis buvo paskendęs debesyse, tai apsisukom ir grįžom tuo pačiu - prieš kryptį bet ir be mūsų buvo einančių prieš kryptį ne vienas.
Įdomu, ar kam teko aplankyt Ochtinska aragonito urvą?
Laba diena, gegužės pabaigoje planuojame pakeliauti po Europą šiek tiek. Slovakijai norėtume paskirti 3 dienas, iš kurių viena būtų Bratislava, o kitos dvi - po kalnus ir pilis. Kur rekomenduotumėte apsistoti pabuvimui kalnuose? Nesame labai dideli vaikščiotojai, tai norėtųsi kažko šiek tiek lengvesnio.