Niekada nerizikuočiau vykti į Slovakiją neužsirezervavus pas patikimus žmones. Lenkijoje taip, kaip Palangoje, bet ir tai, jei kas nutiktų ir vėlai pasiektumėte? O Slovakijoje po to gali brangiai baigtis arba iš viso liūdnai baigtis, jei tarkime kas nors nutiktų kelyje ir vėluotumėte.
Aš pirmą kartą kai atvažiavau - lijo. Tai lygu, kad labai greitai temsta. Buvau rezervavusi mažame, jaukiame miestuke. Pasirodo ten yra viena gatvė
Tai žmonės ir nežino jos pavadinimo
O ir žmonės ten daugumoje čigonai, besivalkiojantys vakarais. Taip jau buvo, kad namo savininkas ne iš karto pakėlė ragelį, o mes nerandam namo. Nuo namų atrankos gausybės man mintyse įstrigo, kad namas turi būti rožinis
Sukam ratus, ieškom rožinio namo, Stredna gatvės ir nėra
Lakstau prie įvairių namų, visur užrakinta, visur ženklai, kad pikti šunys ir girdis kaip loja. Vistiek skambinu į tvoras, nes ten daugumoje skambučiai tvorose ir niekas nieko
Neatidaro, lyg išmirę
Tai gerai, kad savininkas galiausiai atsiliepė ir prisiminiau vėpla, kad namas gi baltas
Viena ta gatvė ir yra pagrindinė, tai čigonkos ir nežinojo kuri čia, o mes joje ir stovėjome, netoli to namo
Bet va kaip būna. Nėra labai linksma tada ir nesinori dar tai kartoti. O jei taip atvažiuoti be rezervacijos, per liūtį, kai sutemę, ne ne, nesąmonės