Sezonas baigiasi..
QUOTE(nerile @ 2011 08 19, 20:33)
Sezonas baigiasi..
Oj kazin Sianakt grizom, Slovakijoj pilna zmoniu! Nebent jau is Lietuvos maziau ten traukia...
Ispudziai dar sviezus, nesusiguleje, nerealios buvo atostogos! Isvaziavom sekmadieni, grizom penktadieni, tad ten turejom pilnas 4 dienas.
1 diena. Oravos pilis. Man tai patiko nerealiai. I koplycia nejom, tik pacia pili, bet uzteko ir "veiksmo", ir ispudziu. MB dar bambejo pries perkant bilieta - ko tu tose pilyse nemacius, ir dar pinigus moket... Bet isejo irgi patenkintas. Ir i koki auksti uzlipi Nerealu. Foto nepirkom, is grupes gal pora zmoniu turejo lipdukus, o fotkino visi kas netingejo.
Buvo ziauriai karsta, vaziuojant i Liptovski Mikulas uzsukom i Beseneva Termal parka. Geriausias bajeris - karsta, supluke lekiam i baseinus, o ten vanduo dar karstesnis nei oras Zmoniu kaip Palangos pliaze, poros valandu uzteko per akis. Viena karta pabuti idomu, bet ne daugiau...
Nakvojom Pavcina Lehota kaimely. Ieskojom adreso, kuri cia buvau radus kaip rekomenduota, bet jau praradus vilti surasti nusukom i sunkeliuka ir radom super viecike - gavom 2 kamb. apartamentus su virtuve ir dusu ir tik 11eur zmogui, o mes buvom 2 su vaiku, kuris dar visur nemokamai praeina.
2 diena. Ruosemes i Chopok, bet ryte vesoka buvo, nakti palije, vis dar apsiniauke, tai pravaziuojant sustojom i Ledo urvus. Sakyciau didelio ispudzio nepadare. Nebent tai kad salta ir kaip zemai reikejo lipti, o paskui uzlipti atgal, kad islisti is tu urvu. Ir to ledo is visos ekskursijos laiko ~45min. tebuvo pora minuciu i pabaiga. Gide slovakiskai pasakojo, butu buve idomiau, jei ka butume suprate.
Popiet patraukem link Chopok, apvazinejom ten tuos keliukus kiek ejo su masina, kol suradom kur tie veikiantys keltuvai Bet jau velokai atvaziavom, kad pasikelti, tai netoliese atradom kazkokia nesudetinga trasa, truputi pasivaiksciojom, pora valandeliu, atradom ezeriuka, krokliuka... Bet po to koki pusvalandi gera paejus vien traktoriu isartu kemsynu, ir be jokiu vaizdu apsisukom atgal, mat jau temo.
3 diena. Patraukem link Poprad, arciau Tatranska Lomnica ir Spis pilies. Iskart nuvaziavom i pili, beieskant zenklu kur ji cia yra kai ant kalno toli toli pamaciau ja, tai ispudis superinis!
Turejau uzsirasiusi, kad nuo miestelio iki pilies 1h, nuo pilies parkingo 10min. kelio, tai jau sakiau, tikrai miestely nestatysim, taip toli nenueisiu. Nu ir ziopliukams taip pasiseka, uzmatem pilies parkingo zenkliuka, miestely.. ir sustojom ten Nuo jo matosi ale takelis i kalna i pili... Nu galvojam, hm, gal ir 10 min. Tai tik uzlipe i virsu supratom, kur masina pastatem. Bet nieko, buvo nerealiai geras jausmas - we did it.
Beveik visa diena ten ir praleidom, kol suvazinejom, suvaiksciojom ir tt. Kokia 17h pasukom ieskot nakvynes i Stara Lesna. Vel turejau adresiuka cia mamos isgirta. Bet mums mistika buvo pagal kokia logika namu numeriai isdelioti gatvej Nusprendem issirinkti kuris namas labiau patinka, ten ir eit nakvoti. Taip pora kambariu apziurejom, bet tokiu miegoti vos ne virtuvej ir pan. Tada jau ejom visur is eiles, kad kazka geriau rasti. Atradom ir ta savo adresiuka, bet ten buvo viskas uzimta, visur viskas uzimta arba neatidaro duru. Bet kas iesko tas randa - gavom ale viesbucio kambari, salia didziausia virtuve su kava for free ir tik 12 euru. Nezinau ar tikrai tik, ta kamurke kur pradzioj siule, kainavo 10euru, bet ten net ir be vaiko negyventume.
4 diena. Patraukem i Tatranska Lomnica pasivaikscioti po kokia trasa ir paieskoti vaizdeliu Pradzioj kol issiaiskinom zemelapi kur mums reikia eiti ir kur kas nupiesta Tai nuejom melyna trasa...Nuobodoka - keliuku i virsu valanda gal daugiau, o kaitina be proto, ir pavesio nera, nes viskas aplink iskirsta Kai jau atejom iki "pusiaukeles"- Start, buvo kaifas, kad kazkokia atkarpa iveikem. Ir dabar jau gal prasides idomiau. Pasukom i zalia trasa, sakom gal bus lengviau O ten i Skalnate Pleso vos ne staciom zvyru akmenimis lipti Oj keikiausi. O MB nesa vaika nesynej.. jam ne ka lengviau... Bet po kokiu 4h kelio iveikem trasa ir alpau besididziuodama savimi Nes baimes truputi turejau, juk Isvaziuojant daug kas sake, kad nenormalus mes
Uzlipom ten kur zali baigias tiesiai per viduri
O vietom lipant net baisoka buvo, atrodo paslysi ant kokio akmenelio ir nudardesi zemyn Cia sakyciau buvo pakankamai ekstremalu man.
Va tiek is musu ziniu.
QUOTE(slyva @ 2011 08 20, 14:42)
<...> radom super viecike - gavom 2 kamb. apartamentus su virtuve ir dusu ir tik 11eur zmogui, o mes buvom 2 su vaiku, kuris dar visur nemokamai praeina.
<...>
Bet kas iesko tas randa - gavom ale viesbucio kambari, salia didziausia virtuve su kava for free ir tik 12 euru.
<...>
<...>
Bet kas iesko tas randa - gavom ale viesbucio kambari, salia didziausia virtuve su kava for free ir tik 12 euru.
<...>
mes rugpjūčio 1-10 dienomis buvom. nakvynės ieškojom Nova Lesna, tai apsinakvojom po 8 eurus žmogui nes su tokia nuostata važiavau, kad galima po 8 eurus rasti, bet kiek domėjomės, tai 10, tai 11, ir ten kur mes apsigyvenom irgi po 10 už žmogų norėjo, bet aš šeimininkei pasakiau, kad mes ieškom kur po 8 eurus, tai ji pasitikslinusi, kad mes 8 naktis nakvosim sutiko mus priimti ir po 8 eurus, tik sakė kitiems gyventojams nesakyti . na mūsų buvo 3 suaugę ir 2 vaikai (7 ir 15 metų) 15-likinė visai kaip suaugus jau ir už visus didesnė tai einant į Slovakų rojų ten bilietukus reik pirkt - suaugusiam 1,5 euro vaikam iki 15 metų - 0,5 euro, tai sakom - va ji - 15 m. tai tas vyriškis su savim ją pasimatavo, kad irgi turbūt žemesnis
Slyva, įdomūs jūsų įspūdžiai, i man šiek tiek keista, kaip taip ėjot į kalnus - nepasidomėję, kur ir kaip tos trasos veda, ir kokio sunkumo jos. bet, aišku, kiekvienam savo . Aš prieš važiuojant išsistudijavau trasas, kokios jos, ko tikėtis ir tiksliai žinojom kur einam. na tik ne pirmą dieną, kuomet planavau žyyyymiai trumpesnį pasivaikščiojimą, tai kelionės kolegos nubalsavo eiti daaaug toliau, tai ėjom, na visko buvo ir ašarų ir zyzimų, bet užlipom iki viršūnės, užtai įspūdžių laabai daug
Jus daug naktu nakvojot uztai padare nuolaida Mes tik po 2...
O del trasu... Mes ir pries kelis metus vaziavom i Tatrus taip nestudijave nieko, ir dabar. Ir nezinau ar ten kazka reikia labai studijuoti. Be to sikart ir laiko nedaug turejau pasiruosimui. O ten vietoj nusiperki zemelapi ir matai kur kas yra Kokio ilgio trasa, i koki auksti, kiek laiko uzima... Plius minus "pasimatuoji" ar iveikiama ir eini. Tik va prie Chopok truputi levai gavosi, tada ir zemelapio dar neturejom Is akies ejom.. Bet vienaip ar kitaip ispudziai lieka
O kur jus buvot? Kokias trasas praejot?
O del trasu... Mes ir pries kelis metus vaziavom i Tatrus taip nestudijave nieko, ir dabar. Ir nezinau ar ten kazka reikia labai studijuoti. Be to sikart ir laiko nedaug turejau pasiruosimui. O ten vietoj nusiperki zemelapi ir matai kur kas yra Kokio ilgio trasa, i koki auksti, kiek laiko uzima... Plius minus "pasimatuoji" ar iveikiama ir eini. Tik va prie Chopok truputi levai gavosi, tada ir zemelapio dar neturejom Is akies ejom.. Bet vienaip ar kitaip ispudziai lieka
QUOTE(slyva @ 2011 08 20, 16:09)
Jus daug naktu nakvojot uztai padare nuolaida Mes tik po 2...
aš irgi taip manau, kad padarė dėl to nuolaidą, bet turbūt būtume nesiderėję, būtų ėmę po 10.
na, tiesą sakant nieko kaip ir naujo nenuėjom bet įspūdžių parsivežėm daug
ČIA aprašiau savo kelionę su nuotraukomis. na, o jei nesinori daug skaityt - tai trumpai apibūdinus:
1 dieną - iš Štrbske Pleso ėjom link Skok krioklio. nuo krioklio iki Bystra sedlo (2300 m) ir atgal. apie 15 km turbūt gavosi.
2 dieną važiavom apžiūrėti Spiš pilies, Levočos, Poprado. norėjom dar į akvaparką, bet mums pasirodė per brangu - po 12-14 eurų žmogui
3 diena. iš Stary Smokovec iki Hrebienok. ten vaikis išbandė nusileidimus ratu
ir tada patraukėm Tatranska magistrala iki Skalnate Pleso. nuo ten aš su vaiku leidausi keltuvu žemyn į Tatranska Lomnicą, o mūsiškė trijulė taupė eurus ir leidosi savom kojom - atrodo per porą valandų nusileido, tada traukinuku grįžom į Stary Smokovec.
4 diena vykome į Slovakų rojų. kadangi nebuvau tiksliai pasižiūrėjus, kur reikia atvykti norint eiti Sucha Bela trasa, tai dar geroką galą bereikalo nuvažiavom - į antrą slovakų rojaus pusę. na, ne visai bereikalo, užtai pavažinėjom žemųjų tatrų serpantinais .
5 diena. iš Štrbske Pleso aš su vaiku kilom keltuvu iki Chatos pod Soliskom, o mūsų trijulė kopė stačiu šlaitu beveik po keltuvais. nuo ten kopėm kartu į Predne Solisko. tada nulipom vėl iki chatos. aš su vaiku leidausi keltuvu, o taupieji taupė eurus, bet ne kojas
6 diena. buvau numačiusi bandysi pakilti iki Rysy, na jei nebūtų galimybės, tai bent iki Žabe pleso aš su vaiku, o pajėgieji galėtų kopti toliau. ir kaip tyčia išaušo apsiniaukusi diena. dar nepakilus virš pušaičių su vaiku pasuojam.. nusprendžiam toliau nebeiti, grįžti į chatą, o gal net į mašiną - o kiti trys užkopė iki chatos pod Rysmi, ten pailsėjo valandėlę. išėjo iš jos link viršūnės, paėjo 10 minučių ir užklupo stipri liūtis su stipriu vėju, per 1minutę peršlapo kiaurai, likus 15min iki viršūnės nusprendė leistis žemyn.
7 diena vėl išaušo graži saulėta diena. bet jau į kalnus nebekopėm, aplankėm Belianska Jaskyna - stalagmitų olas. tiesiog pailsėjom, ir iš sekantį ankstų rytą namo.
Perziurejau foto, tai nerealiai Oj mums dar ten vaziuoti ir vaziuoti, kad tiek apeiti ir pamatyti Ir ne nesciai, ir ne su vaiku ant kupros
QUOTE(slyva @ 2011 08 20, 19:13)
Perziurejau foto, tai nerealiai Oj mums dar ten vaziuoti ir vaziuoti, kad tiek apeiti ir pamatyti Ir ne nesciai, ir ne su vaiku ant kupros
aš irgi lygiai tos pat nuomonės
kai pasižiūriu kiek dar visokių maršrutų yra , tai norisi važiuot vėl , ir dar turbūt reiks pagalvot, ar vaiką imtis kartu į žygius, ar pasiimt ką nors, kas jiems kur papėdėje kompaniją palaikytų ir irgi įdomiai laiką praleistų
Pagaliau ir mes pamatėme Slovakiją Patiko labiausiai iš per tą pačią kelionę matytų Austrijos ir Italijos. Šalis pasirodė paprasta, bet jauki, nesikandžiojančiomis kainomis, gražiomis pilimis, gražia gamta. Spišo pilis mane apkerėjo begalo. Vidun nelipome, bet iš lauko pusės atsižiūrėti negalėjau ir tokioj gražioj ji vietoj pastatyta, ech...
Trenčynas gražus jaukus, bet ilgiau užsibūti nesinorėjo, praėjome ir tiek. Oravos pilis taip pat tikrai labai graži (vidun taip pat nėjome, tiesiog turime tokią nerašytą taisyklę į pilių vidų neiti. Tiks sulaužome taisyklę ir nusiviliame pilies vidumi ).
Bratislava Šiaip sau... Nepamačius didelio nuostolio tikrai nebūtų
Trenčynas gražus jaukus, bet ilgiau užsibūti nesinorėjo, praėjome ir tiek. Oravos pilis taip pat tikrai labai graži (vidun taip pat nėjome, tiesiog turime tokią nerašytą taisyklę į pilių vidų neiti. Tiks sulaužome taisyklę ir nusiviliame pilies vidumi ).
Bratislava Šiaip sau... Nepamačius didelio nuostolio tikrai nebūtų
Oravos pilies be reikalo neaplankete. Kiek maciusi, tai si pilis paliko dideli ispudi. Daznai pilis buna tarsi kokie muziejai, kur sudetos kelios lekstes, keli baldai, daugybe paveikslu. Tarkime Bojnicos pilis labai grazi, bet vidus mus nuvyle, o gal tiksliau ekskursija. Vyko ji slovaku kalba ir pasakojo praktiskai tik apie daugybe joje esanciu paveikslu. O stai Oravos pilyje ekskursija, kad ir slovaku kalba, bet net mano vyras suprato viska, o jis su slovaku kalba ne itin draugauja . Buvo pasakojama apie pili, gal net tiksliau kompleksa pilies, nes ten viduje tarsi mazytis miestukas, apie gyvenima pilyje, kambariu istorijas, rodoma, kaip kai kuriais viduramziu baldais buvo naudojamasi.
Zodziu as irgi nustebau, kad si karta pilis buvo ispudingesne ne is isores, o vaikstant viduje. O dar vaizdai uzlipus i pati paskutini pastata..
O sali apibudinote labai tiksliai - man Slovakija irgi labai paprasta ir jauki Kol kas kiek ja maciau, tai labiausiai patiko Banska Stiavnica ir aisku, kad kalnai
Zodziu as irgi nustebau, kad si karta pilis buvo ispudingesne ne is isores, o vaikstant viduje. O dar vaizdai uzlipus i pati paskutini pastata..
O sali apibudinote labai tiksliai - man Slovakija irgi labai paprasta ir jauki Kol kas kiek ja maciau, tai labiausiai patiko Banska Stiavnica ir aisku, kad kalnai
QUOTE(Cobre @ 2011 08 29, 08:19)
man Slovakija irgi labai paprasta ir jauki Kol kas kiek ja maciau, tai labiausiai patiko Banska Stiavnica ir aisku, kad kalnai
Kas juokingiausia, Slovakiją pasirinkome tik pervažiavimui, pakeliui aplankant vieną kitą pilį ir miestelius. Nusiteikimas buvo išankstinis jog šalis nepatiks, gi ji ne Graikija ir ne Italija. Ką galiu pasakyti: įvažiavus į Slovakiją aikčiojau. Kalnai ten gal ir nėra didžiausi, bet tokie gražūs. Kaip ten atyviai verda gyvenimas, jau beveik norėjau ir aš kopti į tatrus, deja pasiruošimas buvo 0 (teko, kad ir kaip nenoriai, atsisakyti minties). Dviratininkai, ėjikai, lipikai (pavieniai, su šeimomis) - tokie vaizdai išties labai gerai nuteikia Nėra perdėtos prabangos, kažko netikro, butaforinio, kas Italijai tikrai būdinga (bent man taip pasirodė). Džiaugiuosi pamačiusi bent mažą dalį šios šalies
ne kartą ilsėjomes Slovakijoje, bet tokia ji mums miela... Šiemet buvome Kryme, bet tik pamačius kalnus, vienu balsu pasakėm - ak, nėra tokio grožio kaip Slovakijos Tatrai... Žinoma, krymas sužavėjo savaip...