Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija II

Domina kur galima nusipirkti žemėlapių Lietuvoje su trasom ax.gif
Kaip kalnuose su vabzdžiais - uodai, mašalai? ar reikia kokių priemonių? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gėlėta @ 2011 07 11, 08:27)
Kaip kalnuose su vabzdžiais - uodai, mašalai? ar reikia kokių priemonių?  ax.gif

Kai buvom Slovakijoj, tik viena diena buvo saulėta ir būtent tą dieną užsikėlus į kalną (nepamenu tiksliai pavadinimo, atviri keltuvai) buvo klaikiai daug įvairiausių mašalų, vabalų, ir net gylių, kurie mus sugėlė. O tom apsiniaukusiom dienom jokių mašalų nematėm. Tai ir nežinau, ar čia vietovė, ar oras kaltas.
Atsakyti
Domina kur galima nusipirkti žemėlapių Lietuvoje su trasom  ax.gif
Kaip kalnuose su vabzdžiais - uodai, mašalai? ar reikia kokių priemonių?  ax.gif

nepamenu lygtais akropoly pirkom kazkokiam knigyne drinks_cheers.gif
Atsakyti
apie kalninius batus esu girdėjusi ne tik čia, bet ir pačiose Austrijos Alpėse. ten vokiečiai ar austrai pamatę merginas, ketinančias su sandalais į kalnus lipti, kraipė galvas - kaip taip galima?! smile.gif tai mums savo atliekamus batus kelionėm į kalnus skolino thumbup.gif
va, tai su ta intencija, aš irgi nusipirkau kalninius batus smile.gif , deja nusipirkau per didelius doh.gif , tai parduodu juos (gal kas ieškot?) ir ketinu pakeliuj į Slovakiją Lenkijoje savo dydžio kalninukus nusipirkti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2011 07 11, 18:58)
apie kalninius batus esu girdėjusi ne tik čia, bet ir pačiose Austrijos Alpėse. ten vokiečiai ar austrai pamatę merginas, ketinančias su sandalais į kalnus lipti, kraipė galvas - kaip taip galima?! smile.gif tai mums savo atliekamus batus kelionėm į kalnus skolino  thumbup.gif
va, tai su ta intencija, aš irgi nusipirkau kalninius batus  smile.gif , deja nusipirkau per didelius  doh.gif , tai parduodu juos (gal kas ieškot?) ir ketinu pakeliuj į Slovakiją Lenkijoje savo dydžio kalninukus nusipirkti smile.gif

Kur planuojat pirkti kalninius batus? mes ir sekmadienį išvažiuojam į slovakiją, tai planuojam stoti krokuvoj ,,decathlon" parduotuvėj prekintis,
gal žinote kur dar galima?
Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gėlėta @ 2011 07 11, 17:25)
Kur planuojat pirkti kalninius batus? mes ir sekmadienį išvažiuojam į slovakiją, tai planuojam stoti krokuvoj ,,decathlon" parduotuvėj prekintis,
Ačiū  smile.gif

Na jeigu, planuojate pirkti LT, tai neblogų batų mačiau Vibram firmos Batų kalne po 300 Lt (firminėj tokie eina po 600 Lt) ir batų išparduotuvėj prie Juozapo pasažo labai fainus lengvučius Vibram už 200 Lt. O ne tokių krūtų, kainuojančių iki 200 Lt yra pirkti daug kur. Net ir tame pačiame batų kalne gali rasti už kokius 120 lt. Aišku tokie batai netinka rimtam kopinėjimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2011 07 11, 18:58)
apie kalninius batus esu girdėjusi ne tik čia, bet ir pačiose Austrijos Alpėse. ten vokiečiai ar austrai pamatę merginas, ketinančias su sandalais į kalnus lipti, kraipė galvas - kaip taip galima?! smile.gif tai mums savo atliekamus batus kelionėm į kalnus skolino  thumbup.gif
va, tai su ta intencija, aš irgi nusipirkau kalninius batus  smile.gif , deja nusipirkau per didelius  doh.gif , tai parduodu juos (gal kas ieškot?) ir ketinu pakeliuj į Slovakiją Lenkijoje savo dydžio kalninukus nusipirkti smile.gif

Aš labai labai ieškau, šiemet nesiseka rasti doh.gif Dydis gal tiktų, bet kaina labai kandžiojasi pas jus, kadangi mano jau išbandyta ir žinau, kad tokio pasiuvimo kaip jūsų labai lengva įplėšti ax.gif Tiesiog per žemai prasideda jau ta kita medžiaga, plonesnė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gėlėta @ 2011 07 11, 20:25)
Ačiū  smile.gif

tai aš irgi toj pačioj decathlon galvoju blush2.gif 4u.gif

bet reiks apžiūrėt ir Makarskos pastebėtus Vibram Batų kalne.
ačiū smile.gif

Vicious Vici, į AŽ parašiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindra: 12 liepos 2011 - 09:03
QUOTE(Lindra @ 2011 07 09, 10:36)
Labą rytą,

man toks klausimas iškilo, kas buvot, galėsit atsakyti:

ar pėsčiomis pakilus į Skalnate Pleso galima ten nusipirkt keltuvo bilietus į Lomnicky stit ir į Lomnicke sedlo ir į Tatranska Lomnica, ar visus bilietus galima įsigyti tik apačioje - t.y. Tatranska Lomnicoje arba Stary smokovec?

bilietus reikia įsigyti iš anksto kuriai nors ateinančiai dienai?, ar galima iškart nusipirkt ir atėjus eilei - kilt?
jau šioj temoj skaičiau, kad žmonės pirkosi bilietus, ir jie buvo tik po kelių dienų - t.y. negalėjo taip ateit, atstovėt eilę , nusipirkt keltuvo bilietą ir kilt. ar taip tebėra?

Keltuvo bilietus į Lomnicky stit vasarą rekomenduojama pirkti iš anksto - tai pačiai dienai retai įmanoma gauti. Visur kitur pirkdavome ir iškart kildavome. Bilietai parduodami ir Skalnate pleso.

QUOTE(Lindra @ 2011 07 09, 13:31)
dar vienas rūpimas klausimukas - ar tokių Tatrų žemėlapių  (su trasomis, aukščių skirtumais ir .t.t.) galima gauti ten vietoje informacijos centruose? jei taip, tai nesivarginčiau spausdindama po dalelytę  smile.gif

Nesivargink - be vargo nusipirksi vietoje. (Manau, pradžiai galiu ir savąjį kurį paskolinti.)

QUOTE(ingakyca @ 2011 07 09, 14:19)
Ir dar vienas klausimukas internete užtikau, kad Lomnicky štit yra observatorija, tai man įdomu ar ten kažkas panašaus kaip Molėtų ar tiesiog jie taip vadina apžvalgos vietas ar kažką panašaus?

Iš anksto dėkui  4u.gif

Ten tokia nedidukė observatorija, kažkas panašaus kaip Molėtų. Tik ne Lomnicky štit, o prie Skalnate pleso. (Nors dabar suabejojau - Lomnicky štit irgi yra pastatas, kurio dalyje kavinukė, o kitos dalies paskirties kažkaip nežinau (buvau jau gana senai ).)

Pasitaiko, bet ne tiek, kad kažkokių priemonių reiktų...
Atsakyti
Observatorija yra Skalnete Pleso.
Atsakyti
Sveikos, Slovakijos mylėtojos. Mes irgi sekmadienį grįžom iš 10 dienų atostogų Slovakijoje. Dar kartą AČIŪ visoms padėjusioms savo patarimais, kelionių aprašymais. 4u.gif
Atostogos buvo nuostabios. Gyvenom Žemųjų Tatrų papėdėje šalia Liptovsky Mikulašo prie Poludnicos kalno Ilanovo miestelyje. 10 žmonių (iš jų 4 vaikai) kompanija nuomojom visą namą www.greycat.sk thumbup.gif Namas su visais patogumais, privačiu kiemu, dideliu šildomu baseinu kieme, dviračiais ir pan. Internete matytos nuotraukos tikrai atitinka tikrovę. Gerai, kad buvo tas baseinas - daug pinigų sutaupėm vaikų pramogoms - jie norėjo tik mirkti baseine. O ir suaugusiems buvo gera jame kojas po dienos pailsinti.
Aplankėm daug jau minėtų ir rekomenduotų vietų: stalagtitų urvus, Chopok kalną, Pribylinos kaimelį, krioklį Lučky miestelyje, Oravos, Spiš, Krasna Horkos pilis, Bešeniovos terminius baseinus... wub.gif Prieš kelionę buvau gan skeptiškai nusiteikusi: "ko jūs čia visi svaigstat apie kažkokią meilę kalnams?" doh.gif Turiu visų atsiprašyti. blush2.gif Kalnai, slėniai, keliukai TIKRAI nepakartojami, nuostabūs wub.gif
Maisto kainos panašios kaip ir Lietuvoje, gėrimai man pasirodė daug pigesni; sūriai skanūs, bet gana brangūs; brangi ir silkė. O šiaip atostogos tikrai pigios ir įspūdingos. Labai pinigų netaupėm, bet ir nesišvaistėm. Vienam žmogui kelionė kainavo apie 900 Lt. Nuvažiuota 2600 km. Jau vėl noriu į Slovakiją thumbup.gif
Jei kuo galiu padėti, klauskite.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Prieš 3 dienas grįžom iš Slovakijos. Kelionė ir kalnai - nuostabūs! Likom apžavėti ir jau galvojam, kad norėsim grįžt ten su draugais (šį kartą buvom tik dviese). Labai daug informacijos radom šiame forume - Ačiū visiems rašantiems smile.gif Kadangi temą skaitėm nuo pradžių ir tikrai ne visą ją įveikėm, tai didžioji dalis informacijos buvo 2-3m. senumo doh.gif biggrin.gif Tad kai kurie pastebėjimai-pasikeitimai:

1. Nebėra kempingo EuroKemp prie Tatranskos Lomnicos (viskas nugriauta, tik pamatai ir kai kurios sienos likę).

2. Kol kas yra kempingas Tatranec (2km iki keltuvų į Limnickyj Stit). Toks senobinis, bet palyginus tvarkingas ir erdvus, yra karštas vanduo, virtuvėlė su mikrobange ir el.virykle, tik kaina galėtų būti ir pigesnė (2žm., mašinai ir palapinei para kainavo 16EUR).

3. Mokami keliai Slovakijoje ne tik autostrada, bet ir kai kurie geresni keliukai. Vinjetę reikia pirkti arba 1sav., arba 1mėn. (net jei užtrunki Slovakijoje 8 dienas). Kelių sąrašą radome ambasados puslapyje, kuriame yra ir daugiau patarimų. http://at.mfa.lt/index.php?1814569688

4. Stovėjimas prie urvų mokamas (nebent rasite vietelę miškely) biggrin.gif Parai kainuoja 5EUR blink.gif prie labiausiai lankomų urvų Demanovoje (stalaktitų-stalagmitų ir ledo) ir 3,5EUR prie Dabašinskos ledo urvo (netoli Slovakijos Rojaus). Valandom slovakai laiko neskaičiuoja biggrin.gif
Papildyta:
Tiesa, vinjetės kaina 8dienom ir ilgiau - 14EUR.
Atsakyti