Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija II

QUOTE(AŠA @ 2008 07 30, 15:12)
o dėl ledo urvo g.gif man patiko blush2.gif nepaisant to, kad ekskursija buvo trumpa ir to ledo ne pyragai, bet pati idėja ldas vasarą man buvo thumbup.gif

doh.gif Būtent...man irgi tuose urvuose per mažai laiko. Na, gal kai vienas esi be vaikų, tai dar galėtum daugiau pavėpsoti...o dbr vienas už rankos, kitas kažkur tarp žmonių, žiūrėk kad pataikytum koją ant šlapio laiptelio. Bet i Demenovska Jaskyna Slobody dar norėčiau kada nors grįžti.
Atsakyti
Sveiki,

Noriu ir aš į šitą temelę 4u.gif Liepos 18-21 ir mes keliavom automobiliu į Slovakiją (su nuvažiavimu-parvažiavimu kelionė truko penkias dienas) ir įspūdžių dar pilnos kišenės. bigsmile.gif Aplankėm Oravos, Spišsky pilis, Demianovos stalaktitų-gmitų bei ledo urvus, Slovakų Rojuje perėjom Sucha Bela trasą, pasikėlėm Lomnicky Štit ir nukeliavom iki Studeniovo krioklių...
Žiūriu, kad dabar Demianovos urvai ypač pas jus aptarinėjami, tai parašysiu ir aš savo pamąstymus. Labai pasigailėjom, kad ėjom pirma į stalaktitų-stalagmitų urvą, o ne į ledo, nes po gausybės spalvų ir atspalvių stalaktitų urve, ledo urvas pasirodė švelniai tariant pilkas ir tamsus. Bet užtat patiko, kad ledo urve pasakoja gidas (ir netgi juokaut bandė, tik mes slovakų kalbos gaila nesuprantam, tik girdėjom, kaip kiti juokiasi...), o ne įrašytas balsas. Pridedu ir keletą įspūdingiausių (mano manymu... ax.gif ) mūsų foto iš Demianovos Slobody stalaktitų-gmitų urvo. Bilietus fotografavimui sąžiningai visur pirkom, taip kad neužmėtykit akmenimis lotuliukas.gif blush2.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Nuotraukos thumbup.gif
Saunuoliai kad per tiek mazai dienu tiek daug pamatet.
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2008 07 30, 16:12)

o dėl ledo urvo g.gif man patiko blush2.gif nepaisant to, kad ekskursija buvo trumpa ir to ledo ne pyragai, bet pati idėja ldas vasarą man buvo thumbup.gif

Mus lipant link urvo kiaurai issklabe liutis su pirsto galo dydzio ledais. nepadejo net ilgi plosciai - slapi buvom iki siulo galo. Urve buvo gerokai salta. Gal dar ir tai sumenkino jo ispudi smile.gif
Atsakyti
JURINUKE, gal gali placiau parasyt... ax.gif pvz savo keliones programa su laikais kiek mazdaug kur uztrukot ir pan., per kiek val pasieket slovakus, kur nakvojot ir ar ta sucha bela trasa sudetinga? kas joje laukia? dar laaabai dabar indomu kiek kainuoja dujos lenkuos ir slovakuos... kiek atsiejo kelione -nu vien zo prasom smulkiai.... ax.gif blush2.gif

P.s jei nenori forume, parasyk az Rigedorai mirksiukas.gif nes rasau dabar ne is savo kompo ... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(deima777 @ 2008 07 31, 16:15)
ar ta sucha bela trasa sudetinga? kas joje laukia?

Galiu patikinti, kad visos trasos Slovakijos rojuje įveikiamos visiems. Na, nebent su vaikišku vėžimėliu būtų sunkoka mirksiukas.gif Ir dar lankstinukuose, bei informaciniuose stenduose yra nurodyta kokia kryptimi reikia tas trasas įveikinėti -vienas tik aukštyn, kitas galima ir aukštyn ir žemyn.
Such bela trasa driekiasi upelio vaga. Trasoje yra visokių kopėtėlių, lieptelių, tiltelių. Yra keletas metalinių statesnių kopėčiu, gal kokių 6 - 7 metrų aukščio.
Smagu, gražu ir tikrai labai įdomu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elldija: 31 liepos 2008 - 15:30
kas planuojat i Slovaku Roju-nuvaziavus i Slovakija reikia paskutine informacija kaip tai gauti. Mes buvom antradieni 29d tai dirbo tik viena trasa blink.gif Sunervino baisingai, norejom Sucha Bela eiti, kad kuo daugiau atrakciju butu, bet po audros ten viskas plaukia-uzdarytos trasos, vienos iki 31 liepos, kitos iki rugpjucio kazkelintos ( nebepaziurejau tiksliai, uzteko kad niekur eiti negalejom) schmoll.gif uz stovejima sumokejom, uz bilietus irgi-o malonumo tai maza-. po Dzukijos miskus taip pat pasivaiksciot galejau mirksiukas.gif
Atsakyti
Pala, aš matyt, kažką būsiu praleidus (vis per tuos darbus nei žinių nėra kada pažiūrėt doh.gif ) Slovakijoj audra šviežiai buvo?! blink.gif
Atsakyti
Vat ir aš apie tą pati. Pasirodo Slovakijoje audra buvo, kad net trasos uždarytos? vat taip ir būna, kai žinias retai žiūri - nieko nežinai blush2.gif
Aš Slovakijos rojuje šiek tiek seniau buvau, matyt prieš visas tas audras, o gal net prieš visą amžinybę ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elldija: 31 liepos 2008 - 16:32
QUOTE(bala_nemate @ 2008 07 31, 15:25)
Pala, aš matyt, kažką būsiu praleidus (vis per tuos darbus nei žinių nėra kada pažiūrėt  doh.gif ) Slovakijoj audra šviežiai buvo?! blink.gif

is as neziiurejau TV tai nezinau. Atvaziavom 25 tai nuo tos dienos kaip ir nieko nebuvo g.gif gal pries tai kokia diena nezianu-zinau kad veike viena vienintele trasa antradieni doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 07 31, 10:50)
Nuotraukos  thumbup.gif
Saunuoliai kad per tiek mazai dienu tiek daug pamatet.

Ačiū. 4u.gif O iš kelionės stengėmės pasiimt viską, kas įmanoma, todėl net Lenkijoj niekur nestojom ir nieko neapžiūrinėjom, apsiribojom vien Slovakija. Bet ir tai visa kelionės programa liko neįvykdyta - Levoča miestelyje nepakliuvom į bažnyčią altoriaus pažiūrėt, nes ten kažkokios atskiros valandos turistams yra. O svarbiausia, kad neparagavom jokių nacionalinių slovakų patiekalų... doh.gif unsure.gif

QUOTE(deima777 @ 2008 07 31, 16:15)
JURINUKE, gal gali placiau parasyt...  ax.gif pvz savo keliones programa su laikais kiek mazdaug kur uztrukot ir pan., per kiek val pasieket slovakus, kur nakvojot ir ar ta sucha bela trasa sudetinga? kas joje laukia? dar laaabai dabar indomu kiek kainuoja dujos lenkuos ir slovakuos... kiek atsiejo kelione -nu vien zo prasom smulkiai....  ax.gif  blush2.gif

P.s jei nenori forume, parasyk az Rigedorai  mirksiukas.gif nes rasau dabar ne is savo kompo ...  doh.gif

Kadangi važiavom ir mes dujom, tai galiu pasakyti, kad Lenkijoje kainos svyruoja nuo 2,10 iki 2,30 zlotų (ir litais beveik tas pats gaunasi). Tik Shell tinklo degalinių vertėtų vengti, nes ten tikrai bus brangiausios dujos. O Slovakijoje dujos neviršijo 2,50 Lt, tikslios kainos nepasakysiu 4u.gif
Važiavome keturiese - dvi poros, tai su kuru (nuvažiavom apie 2800 km, važiuodami iš Klaipėdos), visais įėjimais į muziejus, parkingais, nakvynėmis, lauktuvėmis, dviems žmonėms atsiėjo apie 1600 litų (neskaičiavom tik maisto, kurį pasiėmėm į kelionę).
O smulkiau kelionę gal ryt aprašysiu, nebent labai skubiai reikia 4u.gif

QUOTE(greja @ 2008 07 31, 17:20)
kas planuojat i Slovaku Roju-nuvaziavus i Slovakija reikia paskutine informacija kaip tai gauti. Mes buvom antradieni 29d tai dirbo tik viena trasa blink.gif Sunervino baisingai, norejom Sucha Bela eiti, kad kuo daugiau atrakciju butu, bet po audros ten viskas plaukia-uzdarytos trasos, vienos iki 31 liepos, kitos iki rugpjucio kazkelintos ( nebepaziurejau tiksliai, uzteko kad niekur eiti negalejom) schmoll.gif uz stovejima sumokejom, uz bilietus irgi-o malonumo tai maza-. po Dzukijos miskus taip pat pasivaiksciot galejau mirksiukas.gif

blink.gif Siaubas, kaip greitai gali viskas pasikeisti... g.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif Nors iš manęs rašytoja nekokia, pabandysiu pasidalinti su Jumis savo trumpos, bet turiningos kelionės įspūdžiais.

Liepos 17 diena, 16:15 Mūsų ir draugų poros (viso keturi žmonės) "įkomponuojam" visus savo daiktus į bagažinę ir judam autostrados Klaipėda-Kaunas link. Apie 19 valandą kertam Lietuvos-Lenkijos sieną ir padedami navigacijos sistemos kryptingai judam link Slovakijos.

Liepos 18 diena - pašiurpinti Lenkijos nuolat tvarkomų kelių ir fūrų vairavimo ypatumų 6 valandą ryto Lietuvos laiku (t.y. 5 val ryto Slovakijos laiku...) jau stovim Oravsky Podzamok miestelio stovėjimo aikštelėje ir grožimės Oravos pilimi. Kadangi lankytojai įleidžiami tik nuo 8:30, dar porą valandų nusnaudžiam, Dolny Kubin miestelio degalinėje atsiprausiam patinusius nuo pusiau miegojimo automobilyje veidus ir beveik kaip balti žmonės 9 val jų laiku vėl pasirodom prie Oravos pilies. Šįkart susimokam už parkingą šiaip 50 SKK, bet iš mūsų paėmė 7 lenkiškus zlotus, nes slovakiškų pinigų dar neturėjome. Žodžiu, nesijaudinkit, pinigus iš jūsų sugalvos kaip paimti lotuliukas.gif
Drąsiai traukiam prie kasos, tik susiduriame su viena problemėle - banko kortele atsiskaityti neina, reikia tik grynų. Bėgam iki vienintelio miestelio bankomato... Bet ir jam Hanzabanko Visa Electron kortelė neįtinka, pinigų jis mums "nesiteikia" nuimti (turėkite omenyje, kad mėlynas bankomatas, pavadinimu "VUB" teikiasi priimti tik Hansabanko Maestro korteles - turėjom vieną be pinigų, tai tą priėmė. O kitų bankų kortelių neturėjom, tai nebandėm. Kitų slovakų bankų bankomatai priima ir Hansabanko Visa korteles.). Gerai, kad parkingo darbuotoja patarė nueiti iki pašto ir ten išsigryninti pinigus, o tai būtumėm važiavę į kitus miestus ir ieškoję kitų bankomatų. Žinoma, čia mūsų kaltė, kad prisiskaitę forumuose, kad visur laisvai galima išsiversti su kortele, taip ir išvažiavome visas santaupas turėdami jose, ir nors degalinėse, atsiskaitant už kurą jokių problemų neiškilo, tačiau po tokio "krikšto" visas likusias dienas Slovakijoje atsiskaitinėjome tik grynais lotuliukas.gif Beje, visur galima atsiskaityti eurais.
Galų gale nusiperkame bilietą į Oravos pilį. Tik tenka dar valandėlę aplinkui pasivaikščiot, nes 15-os žmonių grupelės į pilį įleidžiamos tik kas penkiolika minučių, o kadangi prieš mus bilietus pirko visas autobusas, teko palūkėti, kol jo keleiviai po truputį sueis į vidų. doh.gif
Oravos pilis bent jau man įspūdingesnė pasirodė iš išorės, iš tolėlesnio atstumo. Bet čia gal tik man, kuri nemėgsta vaikščioti po menes ir stebėti, kas kokio dydžio lovoje miegojo, kokią gražią spintą turėjo, iš kokių indų valgė ir t.t. O kam tai patinka, tai tikrai ras ten ką pamatyti, yra ir etnografinė ekspozicija, pristatyta netgi to krašto gyvūnijos ir augalijos įvairovė. Taigi pamažu pakilę iki viršutinės citadelės ir praleidę pilyje apie valandą laiko, pilni įspūdžių ir visai neskaudančia širdim nusileidome į parkingo aikštelę ir patraukėme link Demanovska Dolina.

Oravos pilis
user posted image

Važiuojant nuo Ružomberok link Liptovsky Mikulaš pro automobilio langus pasigėrėjome Liptovsko mariomis bei stojome degalinėse, kad susimokėtumėme už autostradą (150 SKK savaitei berods). Tik antroje degalinėje suprato, už ką mes norime susimokėti bigsmile.gif , taigi toliau ramia dūšia galėjome keliauti. Privažiavę Pavčina Lehota miestelį (visai netoli Demanovskos Slobody stalaktitų-gmitų bei Demanovskos ledo urvų) pradėjome ieškoti nakvynės. Miestelyje apsiklausinėjome, kad priims nakčiai tik už 300 SKK žmogui, pavažiavome truputį toliau link urvų ir aptikome viešbutį (tik pavadinimo dabar nepasakysiu 4u.gif )siūlantį ir kempingo paslaugas. Tik paaiškėjo, kad pigiau pasiimti miniatiūrinį sandėliuką su keturiomis lovomis parai (600 SKK), nei miegoti palapinėje (660 SKK parai visiems keturiems), o kadangi virš mūsų galvų kaupėsi debesėliai, tai apsistojome namuke (į dušus ir tualetus reikėjo paėjėti per lauką).

Įsikūrę, vėl nukakome į Pavčina Lehotą ir dar papramogavome tą vakarą. Leidomės nuo kalno metaliniais takeliais. Ten atsisėdi į tokią kaip sėdynę, tave užtempia į kalną, o po to jau tu pats reguliuoji nusileidimo greitį lėtinančia svirtimi. Vieno nusileidimo kaina 105 SKK, bet tikrai nenusivylėm. O jei dar turi laiko į šalis, į panoramą pažiūrėt besileisdamas, tai išvis gerai. Ir baisu (bent jau man), ir smagu tuo pačiu metu. thumbup.gif:

Bobova draha
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
jurinuke pasakok toliau wink.gif man labai vat įdomu atstumai ir laiko trukmė tarp tam tikrų objektų-nes kol kas dar nelabai suvedu galus kur kiek kas gali užimti laiko... ir kiek kam skirt laiko.. kiek suprantu jus labai greit nukakot-kažkur per 12 val g.gif mums navigacija nuo kauno primeta 13,5val su mokamais keliais... iki oravos..
Atsakyti