Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija II

QUOTE(Galleta @ 2011 05 26, 11:43)
Sveiki Slovakijos myletojai ir myletojos  biggrin.gif
liuksiska tema, daug naudingu patarimu radau  thumbup.gif
mes planuojam birzelio vidury i ta puse traukti, tik iskilo klausimelis, pasiziurejau, kad ten sezono pradzia nuo liepos 1d., tai kaip suprantu birzeli dar gali vesoki orai mus pasitikti  g.gif suprantu, kad orai kalnuose permainingi, bet sakau, gal oro temperatura nebus zemiau 15-20 laipsniu  g.gif

Sveiki,

Šiaip Slovakijoje oficialiai sezonas prasideda nuo birželio 12 d.
Bet aš jau apžiūrėjau situaciją praeitą savaitę. Sniego jau nedaug ir kai kurios trasos jau dabar be sniego.
Dėl šilumos - čia jau nenuspėjama. Reikia sekti prognozes. O šiaip mano šūkis"blogo oro nebūna - būna tik blogas pasiruošimas" smile.gif O šiaip tai svarbiausia, kad nelitų, o kad kiek ir vėsiau - tai nieko baisaus.
Beje, berods birželio 18 d. nuo Hrebenioko iki Zamkockio kalnų trobelės vyks "Nešikų ralis". Smagus reginys smile.gif Jei kam aktualu galiu gauti detalesnės informacijos smile.gif

Atsakyti
QUOTE(dalia_4 @ 2011 05 27, 08:10)
Sveiki,

Šiaip Slovakijoje oficialiai sezonas prasideda nuo birželio 12 d.
Bet aš jau apžiūrėjau situaciją praeitą savaitę. Sniego jau nedaug ir kai kurios trasos jau dabar be sniego.
Dėl šilumos - čia jau nenuspėjama. Reikia sekti prognozes. O šiaip mano šūkis"blogo oro nebūna - būna tik blogas pasiruošimas" smile.gif O šiaip tai svarbiausia, kad nelitų, o kad kiek ir vėsiau - tai nieko baisaus.
Beje, berods birželio 18 d. nuo Hrebenioko iki Zamkockio kalnų trobelės vyks "Nešikų ralis". Smagus reginys smile.gif Jei kam aktualu galiu gauti detalesnės informacijos smile.gif

dekoju uz atsakyma 4u.gif kadangi bus tik sezono pradzia ir vaziuosim is anksto nerezervave nakvynes, tikiuosi, nebus sunku ja rasti, planuojam ieskotis Ruzomberok ar aplinkiniuose mieteliuose, kazin kaip ten su privaciom nakvynem g.gif per internetines paieskos sistemas, nelabai daug ten nakvyniu duoda g.gif
Atsakyti
QUOTE(Galleta @ 2011 05 27, 11:19)
drinks_cheers.gif kai nesi buves ir mates, viskas idomu, nors ir nesiruosiam i auksciausius kalnus kopti, norisi kad ir is tolo jais pasigrozeti, o ir ispudziu manau parsivesim nuostabiu, bet kokiu atveju  4u.gif

drinks_cheers.gif kalnuose mes su vyru sočiai prisibuvę, tuose pačiuose Slovakijos, vaikams dar neįdomu, vėliau gal jau nebus įdomu, o gal galimybės neleis, tad važiuojam ten kur galim nuvykt per 12 val. nakties, kol vaikai miegos biggrin.gif Jūsų matau irgi nedidelis vaikiukas, naktį irgi planuojat keliaut iki vietos, ar dienos metu?
Beje jei kam įdomu, nors čia ne į Slovakijos temą, bet "pakeliui" Krokuvoj yra didelis ir pagal komentarus labai labai .. zoologijos sodas, mes būtinai aplankysim, bus dukrai didesnei atrakcija smagi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nerile @ 2011 05 26, 13:36)
Nu geras-as jau visada visko papildomai prisidedu, bet apie apatini trikotaza atsargini kuprineje gyvenime nebuc pagalvojus:-)) tik kaip rast vietike persirengt ji?...

Na, vienos dienos žygiams (net kai tai kopimai į pakankamai rimtas viršūnes buvo), aš atsarginio apatinio trikotažo niekada nesidėjau - jei jau trusai šlapi, tai reiškia ir visas kitas garderobas. O tįstis atsarginę rūbų pamainą nuo A iki Z tai oho kiek svorio - man verčiau papildomas puslitris vandens, ir keli šokoladukai ar riešutų sauja vietoj to. Persirengti galima ir grįžus. Bet šiaip Ziulytės rekomendacijos dėl rūbų thumbup.gif .

QUOTE(nerile @ 2011 05 26, 15:36)
O WC tose chatose mokami??

Bent jau didžiojoje daugumoje ne.

QUOTE(Vicious Vici @ 2011 05 26, 22:52)
Jetau, su tokiais vaikais į tokią šalį? unsure.gif Na ir sugalvojote unsure.gif Stebiuosi žmonėmis smile.gif Tai ką aprašėte nei labai įdomu ir verta, nei ką, daug geriau tada į kokią fainą sostinę nuvykti ar tiesiog prie jūros g.gif Bet jau jūsų reikalas...
Papildyta:

Durnių visur pilna, po to tokie ir lieka palaidoti... O dar sako, kad įves baudas, jei helikopteris turės kilti ir komanda vaduoti tokius kvailus sužeistuosius. Ir labai gerai, o tai nei savęs gerbia kalnuose, nei kitų ax.gif

Labai kategoriškas pasisakymas, kai kalba apie Tatrus biggrin.gif . Tai išties patys tinkamiausi kalnai tiek vaikams, tiek pirmąkart į kalnus einantiems. Ir trasų, kur su crocsais ar tapkėmis galima praeiti, yra pakankamai: toli gražu ne visur skardžiai, bedugnės, kopetėlės ir grandinės. Visgi su gerais batais ėjimas kitas ir įspūdžiai kiti.

QUOTE(Giedre.K. @ 2011 05 27, 11:38)
drinks_cheers.gif  kalnuose mes su vyru sočiai prisibuvę, tuose pačiuose Slovakijos, vaikams dar neįdomu, vėliau gal jau nebus įdomu, o gal galimybės neleis, tad važiuojam ten kur galim nuvykt per 12 val. nakties, kol vaikai miegos  biggrin.gif 

Aš irgi ne į Slovakijos temą. Dairausi maršrutų šiemetinėms atostogoms - tai įdomu ir patogu su mažais vaikais turėtų būti Skandinavijoje, Čekijoje. Žodžiu, jei kelionės tikslas ne kalnai, tai alternatyvų nemažai. Ir gal išties patogesnių, nei Tatrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 27 gegužės 2011 - 11:17
QUOTE(Baltike @ 2011 05 27, 12:14)
Labai kategoriškas pasisakymas, kai kalba apie Tatrus biggrin.gif . Tai išties patys tinkamiausi kalnai tiek vaikams, tiek pirmąkart į kalnus einantiems. Ir trasų, kur su crocsais ar tapkėmis galima praeiti, yra pakankamai: toli gražu ne visur skardžiai, bedugnės, kopetėlės ir grandinės. Visgi su gerais batais ėjimas kitas ir įspūdžiai kiti.

Matai, aš tuo irgi ne pirma diena domiuosi ir pas žmones, kurie ten vos ne kas savaitę, o ne pas lietuvius, išvykstančius ten vos kartą į metus smile.gif Nuolat seku kas, kaip ir kiek mirė kalnuose... Tai būtent ne nuo grandinių ar kopetėlių pasirengę žmonės krenta, o tokiose vietose, kur regis nėra kur kristi ir gelbėtojų įvertinimas - netinkama avalynė, apranga.
Taigi... su kalnais aš nejuokaučiau schmoll.gif Kartą ir aš pamokyta buvau, kai nesusižiūrėjau iki galo kuprinės, jei ne apsauga iš aukščiau, iš likimo, galėjau prarasti kai ką ant tiek brangaus... o galbūt ir pati šoko būsenoje nukristi. Taigi ten viskas labai svarbu. Bet aišku, čia jau kaip kam atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 05 27, 12:43)
Matai, aš tuo irgi ne pirma diena domiuosi ir pas žmones, kurie ten vos ne kas savaitę, o ne pas lietuvius, išvykstančius ten vos kartą į metus smile.gif Nuolat seku kas, kaip ir kiek mirė kalnuose... Tai būtent ne nuo grandinių ar kopetėlių pasirengę žmonės krenta, o tokiose vietose, kur regis nėra kur kristi ir gelbėtojų įvertinimas - netinkama avalynė, apranga.
Taigi... su kalnais aš nejuokaučiau schmoll.gif

Kad su kalnais nejuokaujama, sutinku. Bet kalnuose žūsta (kaip ir jūroje skęsta) ne naujokėliai, o pasirengę žmonės - tie kurie neįvertina kalnų. Sakyk, kam žmogui kalniniai batai, jei jis traukinuku užkils į Hriebienko restoraną (ar tegu ir į Lomnicki Štit)? Jei asfaltuotu keliuku pasilypės iki Popradske pleso? Tame pačiame Slovakų Rojuje ne viena trasa, kur ir pavojų nedaugiau nei į Gedimino kalną užlipti. Pirmąkart į Tatrus važiuojantys žmonės, tuo labiau su nedidukais vaikais, tikrai neis nei viršūnių, nei perėjų šturmuoti. biggrin.gif

QUOTE(nerile @ 2011 05 27, 12:45)
Nusipirkau vejo/lietaus didele (XL) plona striuke-manau tiks vietoj apsiausto?

Apsiausto privalumas tas, kad jokia liūtis jo kiauriai nepermerkia (bent kol sveikas, nesuplyšęs), sušlapti gali tik neuždengtos vietos. Striukės šio privalumo dažniausiai neturi: jei ne po pusvalandžio, tai po 3-6 valandų lietaus pasijunti šlapias iki paskutinio siūlo. Bet kelių valandų pasivaikščiojimams (ir žinant, kad sausa nakvynė laukia) turėtų ir striukės pakakti.
Atsakyti
QUOTE(Giedre.K. @ 2011 05 27, 11:38)
drinks_cheers.gif  kalnuose mes su vyru sočiai prisibuvę, tuose pačiuose Slovakijos, vaikams dar neįdomu, vėliau gal jau nebus įdomu, o gal galimybės neleis, tad važiuojam ten kur galim nuvykt per 12 val. nakties, kol vaikai miegos  biggrin.gif  Jūsų matau irgi nedidelis vaikiukas, naktį irgi planuojat keliaut iki vietos, ar dienos metu?
Beje jei kam įdomu, nors čia ne į Slovakijos temą, bet "pakeliui" Krokuvoj yra didelis ir pagal komentarus labai labai .. zoologijos sodas, mes būtinai aplankysim, bus dukrai didesnei atrakcija smagi  thumbup.gif

zadam isvaziuoti anksti ryte ir pirma musu stotele Mikolajkai, po to Krokuva porai dienu, ir tada jau Slovakija biggrin.gif su vyru nusprendem kelione dalinti i kelias atkarpas, kad nei vienas nepavargtume ax.gif be to, abu labai norim pasivaikscioti po Krokuvos senamiesti ir i Vavelio rumus rolleyes.gif
o kur tas zoologijos sodas? gal galima nuoroda? mirksiukas.gif

beieskodama keltuvu kainu Zemuosiuose Tatruose, atradau slovakiska oru prognozes puslapiuka, rodo savaitei i prieki, tik pasirenkat miesta virsuj, gal kam pravers mirksiukas.gif
http://adv.meteo.sk/...epublika/poprad
ir kainos bei pramogos Zemuosiuose Tatruose vasara
http://www.jasna.sk/en/summer/
Atsakyti
zoo: http://www.zoo-krakow.pl/plan.php
ačiū Galleta už nuorodas, manau pravers mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos. 06.09 keliausiu su guliverio kelionėm į Svakijos tatrus(autobusu). Ar verta plaukti su plaustais? Ar saugu? Gal kas nors esate keliavę į šią kelionę?
Atsakyti
QUOTE(volungele @ 2011 06 01, 17:55)
Sveikos. 06.09 keliausiu su guliverio kelionėm į Svakijos tatrus(autobusu). Ar verta plaukti su plaustais? Ar saugu? Gal kas nors esate keliavę į šią kelionę?

na jeigu turi omeni DUNAJECO upe tai ten gali nebijot biggrin.gif plaukia ramiai ir nuobodziai jokiu pavoju neiskils ,nes tokioj ramioj upej neimanoma ju but thumbup.gif ,o jei ir iskrisi netycia uzsnudus doh.gif tai ten visai negilu ,keliones pabaigoje tau siulys nuotrauku ,nes jie ten fokina nuo kranto drinks_cheers.gif
Papildyta:
lotuliukas.gif
QUOTE(ernis123 @ 2011 06 01, 21:38)
na jeigu turi omeni DUNAJECO upe tai ten gali nebijot  biggrin.gif  plaukia ramiai ir nuobodziai jokiu pavoju neiskils ,nes tokioj ramioj upej neimanoma ju but thumbup.gif  ,o jei ir iskrisi netycia uzsnudus doh.gif tai ten visai negilu  ,keliones pabaigoje tau siulys nuotrauku ,nes jie ten fokina nuo kranto  drinks_cheers.gif

turiu omeny ne fokina , o doh.gif fotkina
Atsakyti
QUOTE(volungele @ 2011 06 01, 17:55)
Sveikos. [COLOR=red]06.09 keliausiu su guliverio kelionėm į Svakijos tatrus(autobusu). Ar verta plaukti su plaustais? Ar saugu? Gal kas nors esate keliavę į šią kelionę?

bigsmile.gif Ir mes. Ir va man klausimas. Jei apsirengi i kalnus silciau, paskui ikrenti i upe, tai kada ir kaip isdziuti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nerile @ 2011 06 02, 10:33)
bigsmile.gif Ir mes. Ir va man klausimas. Jei apsirengi i kalnus silciau, paskui ikrenti i upe, tai kada ir kaip isdziuti? blush2.gif

na kiek esu girdejes dar niekas neikrito g.gif
Atsakyti