Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija II

QUOTE(Rasitalė @ 2011 05 06, 09:49)
Ar realu per dieną aplankyti Spiš pilį, Levočą ir Popradą ? g.gif

Realu - mes pernai kaip tik tą padarėme. Nors iš kitos pusės žiūrint, ką ten planuojate veikti biggrin.gif : Poprade bespėjome tik į vandens parką, bet nieko daugiau ir neplanavome...
Atsakyti

Taip, pilnai laiko uzteks. Dar galetumete ir i Slovaku roju nuvykti, po to i Spis ir Levoca, o tada Popradas liktu tik vakare. Taciau Popradas man atrodo nevertas demesio, lyginant su Levoca.
Maudynems siulyciau geriau rinktis Tatralandia, nei Poprado baseinus. Tiek is mano patirties smile.gif)
Mes (rugseji) per diena aplankeme Slovaku roju, Spis, Levoca ir gryzome i nakvyne Zemuosiuose Tatruose - Jasna (gyvenome pacioje virsukalneje). Tik labai jau ilgai ieskojome slovaku rojaus, tai i ji nuvykome tik apie 12.00 val. Poprade buvau buvusi anksciau, tai tik pusvalanduka teskyreme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almaklp: 07 gegužės 2011 - 12:30
Slovakų rojui skirčiau daugiau laiko g.gif Aišku, priklauso kokio sudėtingumo trasa eitumėt ir nuo oro (kai lyja, gana slidu ir sudėtinga), bet ten taip gražu wub.gif Geriau pažioplinėt, neskubant kavytės iš termosiuko pagert, pasifotkint....
Atsakyti
Mūsų kompanijoj bus du vaikai - 6 m. ir 10m. Ar neperanksti jiems Slovakų rojus ? g.gif O gal tik aš įsivaizduoju, kad ten gana sudėtinga ?
Atsakyti
QUOTE(Rasitalė @ 2011 05 09, 09:37)
Mūsų kompanijoj bus du vaikai - 6 m. ir 10m. Ar neperanksti jiems Slovakų rojus ?  g.gif  O gal tik aš įsivaizduoju, kad ten gana sudėtinga ?

Slovakų rojuje kelios skirtingo sudėtingumo trasos yra 4u.gif . Mano akimis, drąsus šešiametis su suaugusiojo kompanija ir sunkiausią trasą gali be problemų įveikti. (Tie sunkumai - tai daugiausia visokios kopetėlės: ne tiek jėgos, kiek drąsos reikia, vaikai čia paprastai mažiau problemų mato nei suaugę.) O lengvesnėmis trasomis tai be jokio vargo praeitų. Tik Slovakų rojuje, deja, galioja dėsnis: kuo trasa sudėtingesnė, tuo ji gražesnė... Ir pritariu, kad pasivaikščiojimui po Slovakų Rojų gero pusdienio tikrai reiktų, jei kelias trasas norima apžiūrėti, tai ir visos dienos.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2011 05 09, 10:07)
Slovakų rojuje kelios skirtingo sudėtingumo trasos yra 4u.gif . Mano akimis, drąsus šešiametis su suaugusiojo kompanija ir sunkiausią trasą gali be problemų įveikti. (Tie sunkumai - tai daugiausia visokios kopetėlės: ne tiek jėgos, kiek drąsos reikia, vaikai čia paprastai mažiau problemų mato nei suaugę.) O lengvesnėmis trasomis tai be jokio vargo praeitų. Tik Slovakų rojuje, deja, galioja dėsnis: kuo trasa sudėtingesnė, tuo ji gražesnė... Ir pritariu, kad pasivaikščiojimui po Slovakų Rojų gero pusdienio tikrai reiktų, jei kelias trasas norima apžiūrėti, tai ir visos dienos.

Skaičiau apie jūsų šeimos kelionę - sužavėjot thumbup.gif Abejoju, ar mano šešiametė tokia ištverminga... Nors gal dar ir apsispręsim pabandyti.
Mano žvilgsnis labiau krypsta į Chopok. Baltike, gal turit kokių patarimų ar pastebėjimų ? Tik iš jūsų pasakojimo sužinojau apie tas vaikų trasas (berods Raudonkepuraitė).
Atsakyti
QUOTE(Rasitalė @ 2011 05 09, 10:41)
Skaičiau apie jūsų šeimos kelionę - sužavėjot  thumbup.gif  Abejoju, ar mano šešiametė tokia ištverminga...  Nors gal dar ir apsispręsim pabandyti.
Mano žvilgsnis labiau krypsta į Chopok. Baltike, gal turit kokių patarimų ar pastebėjimų ? Tik iš jūsų pasakojimo sužinojau apie tas vaikų trasas (berods Raudonkepuraitė).

Slovakų rojuje su savo vaikais neteko būti, bet kiek tai išlikę mano atmintyje, tai fiziškai pasivaikščiojimas tikrai lengvesnis už kopimą iki Žabie pleso ar į Predne Solisko. Tik su tam tikrais ekstremaliais elementais, kuriuose mums rankų būtų pritrūkę savo tris žvirbliukus suganyti.

O dėl Chopok, tai informaciją apie jį susirinkau jau pačiuose Tatruose būdama. Ėjau į turizmo informacijos punktus (jų yra kiekviename turistiniame miestelyje) ir klausiau atrakcijų vaikams. Manau, šiemet jie gal dar įdomesnių atrakcijų turės pasiūlyti. Apgalvokite preliminarų kelionės planą, o vietoje pasikoreguosite priklausomai nuo oro (lietingu oru į Slovakų rojų tikrai nesiūlau biggrin.gif ), naujos informacijos ir kitų aplinkybių.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2011 05 09, 10:59)
Slovakų rojuje su savo vaikais neteko būti, bet kiek tai išlikę mano atmintyje, tai fiziškai pasivaikščiojimas tikrai lengvesnis už kopimą iki Žabie pleso ar į Predne Solisko. Tik su tam tikrais ekstremaliais elementais, kuriuose mums rankų būtų pritrūkę savo tris žvirbliukus suganyti.

O dėl Chopok, tai informaciją apie jį susirinkau jau pačiuose Tatruose būdama. Ėjau į turizmo informacijos punktus (jų yra kiekviename turistiniame miestelyje) ir klausiau atrakcijų vaikams. Manau, šiemet jie gal dar įdomesnių atrakcijų turės pasiūlyti. Apgalvokite preliminarų kelionės planą, o vietoje pasikoreguosite priklausomai nuo oro (lietingu oru į Slovakų rojų tikrai nesiūlau biggrin.gif ), naujos informacijos ir kitų aplinkybių.

Ačiū, patarimais tikrai pasinaudosiu. 4u.gif Planuojam aplankyti gal tik vieną pilį. Kuri įdomesnė, vertesnė - Spiš ar Orava ?
Atsakyti
QUOTE(Rasitalė @ 2011 05 09, 15:56)
Ačiū, patarimais tikrai pasinaudosiu. 4u.gif  Planuojam aplankyti gal tik vieną pilį. Kuri įdomesnė, vertesnė - Spiš ar Orava ?

spis tai gruvesiai ,bet tas kompleksas pilies didziulis ir ispudingas,o orava irgi didinga ,bet jei rinktis tai spis geriau
Atsakyti
QUOTE(Rasitalė @ 2011 05 09, 15:56)
Ačiū, patarimais tikrai pasinaudosiu. 4u.gif  Planuojam aplankyti gal tik vieną pilį. Kuri įdomesnė, vertesnė - Spiš ar Orava ?

Jos labai skirtingos: ta prasme, kad Spiš praktiškai tik griuvėsiai, užtai gali vaikščioti pats vienas ir kur tik nori. O Oravoje atrestauruotos menės (jei nemaišau) ir turi keliauti tik lydimas gido. Verta pamatyti abi. Saviškiams rinkausi Spiš tik todėl, kad dėl Oravoje jiems būtų sunku ramiai vaikščioti paskui nesuprantama kalba kalbantį gidą... Ūgtelėjusius būtinai nusivešiu ir į Oravą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 09 gegužės 2011 - 17:23
Verta pamatyti abi, nes jos labai skirtingos. Vaizdai iš abiejų labai gražūs. Spiš priepilyje pamatysit švilipų tuntus lakstant, Oravoje žavūs kiemeliai ir koridoriukai. Manoji dukra šventai tikėjo, kad tik tokioje pilyje princesės ir gyvena lotuliukas.gif
Atsakyti
Na va, dabar jau turėsiu abi pilis aplankyti. Mažoji nori tų gyvūnėlių Spiš pilyje, o dičkei reikia pasijust princese. thumbup.gif O planavau sumažinti kelionės biudžetą... doh.gif
Skaičiau apie tunelį netoli Spiš pilies, bet žemėlapyje nerandu. Ar lengva jį rasti ? Į kurią pusę ? Manau, kad tai būtų nebloga atrakcija ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, juk Lietuvoje to nėra.
Gal galit parekomenduoti kokią neblogą užeigą netoli Spiš ar Levoče. Norėsis užeiti pietų. Pagal rekomendacijas lengviau susigaudyti, kur geresnis kainos ir kokybės santykis.
Atsakyti