QUOTE(kristij @ 2010 01 11, 00:24)
Galvojam vasara važiuoti į Slovakiją, tad po truputį ėmiau planuoti kelionę, žiūrinėti, kokias vietas aplankyti. Iškilo toks klausimas. Ar ėjot kas nors Slovakų rojuje trasa Prielom Hornadu? Iš kokios vietos reikia pradėti žygį ir kaip grįžti į tą pačią vietą? Kiek laiko užtrunka apeiti visą trasą?
Sveiki,
Slovakija iš tikrųjų nuostabi šalis, o ir veikti ten yra ką. Buvau joje n-kartų
Ir dar vis važiuoju
Susiplanuoti kelionę galętų Jums padėti vadovas po Slovakiją lietuvių kalba: Prakapienė D., Prakapas R. Slovakija: įspūdingiausi maršrutai, Kaunas: Šviesa, 2008.
Ten rasit ir maršrutus ir išeities taškus.
O dėl Slovakijos rojaus tai priklauso ko norit, t.y. kokio sudėtingumo ir ilgumo. Kai kas labai mėgsta pradėti nuo Podlesoko ir keliauti į Suchą Belą. Man asmeniškai tai ne pats žaviausias maršrutas. Taip yra dėl 2 priežasčių: 1. joje būna labai daug žmonių, 2. Pirmoji kopimo pusė labai įspūdinga, tačiau antroji dalis labai nuobodi.
Man labiau patinka iš Podlesoko keliuati Prelom Hornado ir vėliau pereiti į Klaštoriska roklina. Bet būtinai į rokliną, nes yra kita šalia trasa - ji visai neįdomi.
Jei norit labai paprastos - trai galit važiuot į kitą vietą - į Dedinki ir iš ten keliauti Zemjarska roklina, o nusileisti "egzotiškais" keltuvais:)
Na jei konkrečiai kas sudomino, klauskit. Tikrai galėsiu patart...
Dalia