Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija II

QUOTE(kristij @ 2010 01 10, 22:24)
Galvojam vasara važiuoti į Slovakiją, tad po truputį ėmiau planuoti kelionę, žiūrinėti, kokias vietas aplankyti. Iškilo toks klausimas. Ar ėjot kas nors Slovakų rojuje trasa Prielom Hornadu? Iš kokios vietos reikia pradėti žygį ir kaip grįžti į tą pačią vietą? Kiek laiko užtrunka apeiti visą trasą?

Prielum Hornadu ir mane domina bigsmile.gif Praeitias metais ėjom Sucha Bela. Lijo kaip iš kibiro doh.gif O mes kompanijoje turėjome penkiametę cool.gif Tai labai paprasta neatrodė, bet kad gražu, tai jooooo wub.gif
Šiemet penkiametė pataps šešiamete, tai gal galėtume pereiti šita trasa be didelių baimių blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 01 11, 10:56)
Prielum Hornadu ir mane domina  bigsmile.gif Praeitias metais ėjom Sucha Bela. Lijo kaip iš kibiro  doh.gif O mes kompanijoje turėjome penkiametę  cool.gif Tai labai paprasta neatrodė, bet kad gražu, tai jooooo  wub.gif
Šiemet penkiametė pataps šešiamete, tai gal galėtume pereiti šita trasa be didelių baimių  blush2.gif

O mes vasarą žadam eiti Slovakų rojaus trasomis su trimete ir aštuonmete. Tiesa, trimetę greičiausiai nešimės ant nugaros specialioje nešynėje. Kaip manot, ar su tokio amžiaus merginomis trasos įveikiamos? Ką patartumėt einant jomis su vaikais?
Atsakyti
QUOTE(ulencija @ 2010 01 11, 18:38)
O mes vasarą žadam eiti Slovakų rojaus trasomis su trimete ir aštuonmete. Tiesa, trimetę greičiausiai nešimės ant nugaros specialioje nešynėje. Kaip manot, ar su tokio amžiaus merginomis trasos įveikiamos? Ką patartumėt einant jomis su vaikais?

Neiti Sucha Bela blush2.gif Nebent mergaitės visai nebijo aukščio. Nes trasa eina tik į vieną pusę. Įveikus atkarpą ir pamačius dar statesnes kopėčias, kelio atgal nebebus... Aišku, mūsų atveju lijo, uolos slidžios, pasilaikymų mažai. Keliose vietose kopėčios į viršų siekia ar ne 30 metrų g.gif Pasilaikymo ir apsaugų nėra, šalia šniokščia baisulinis krioklys, po tokių kopėčių laukia dar vienos, ir dar... Patariu gerai pagalvoti, ar jūsų vaikas tai įveiks. Kelis kartus pati drėbiausi su visu fotiku į vandenį cool.gif Dabar juokinga, bet tada buvo net labai nekas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 01 11, 21:32)
Neiti Sucha Bela  blush2.gif Nebent mergaitės visai nebijo aukščio. Nes trasa eina tik į vieną pusę. Įveikus atkarpą ir pamačius dar statesnes kopėčias, kelio atgal nebebus... Aišku, mūsų atveju lijo, uolos slidžios, pasilaikymų mažai. Keliose vietose kopėčios į viršų siekia ar ne 30 metrų  g.gif Pasilaikymo ir apsaugų nėra, šalia šniokščia baisulinis krioklys, po tokių kopėčių laukia dar vienos, ir dar... Patariu gerai pagalvoti, ar jūsų vaikas tai įveiks. Kelis kartus pati drėbiausi su visu fotiku į vandenį  cool.gif Dabar juokinga, bet tada buvo net labai nekas  blush2.gif

Dėl vaikų nežinau, tai labai individualus dalykas, bet dėl kelio atgal... Oficialiai jo nėra, bet juk nėra nieko neįmanomo wink.gif tiesa, eiti sudėtingiau nei į priekį, nes vietomis laiptukai taip padaryti ir nugludinti, kad patogiau lipti į viršų, tai kai kur teko kapanotis keturiom, bet grįžom mirksiukas.gif nors prižiūrėtojai sakė, kad eiti negalima ir bandė sekti, ar tikrai neinam, bet mes sugudravom blush2.gif o dar kai virš galvų kabėjo debesis ir grėsmingai dudeno biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2010 01 11, 23:06)
Dėl vaikų nežinau, tai labai individualus dalykas, bet dėl kelio atgal... Oficialiai jo nėra, bet juk nėra nieko neįmanomo wink.gif tiesa, eiti sudėtingiau nei į priekį, nes vietomis laiptukai taip padaryti ir nugludinti, kad patogiau lipti į viršų, tai kai kur teko kapanotis keturiom, bet grįžom mirksiukas.gif nors prižiūrėtojai sakė, kad eiti negalima ir bandė sekti, ar tikrai neinam, bet mes sugudravom blush2.gif o dar kai virš galvų kabėjo debesis ir grėsmingai dudeno biggrin.gif

Aga, vyrui porinau, kad viena forumietė sugebėjo trasa atgal nulipti lotuliukas.gif Matai, pas mumi ne dudeno, o tiesiog pliaupė, jokie celofaniniai ploščiai negelbėjo. Aš buvau absoliučiai šlapia nuo kojinių iki liemenuko įdėkliukų lotuliukas.gif O užlipus į viršų, taip užkaitino saulė, kad mažiukę į šortus teko įvilkti...
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 01 12, 07:36)
Aga, vyrui porinau, kad viena forumietė sugebėjo trasa atgal nulipti  lotuliukas.gif Matai, pas mumi ne dudeno, o tiesiog pliaupė, jokie celofaniniai ploščiai negelbėjo. Aš buvau absoliučiai šlapia nuo kojinių iki liemenuko įdėkliukų  lotuliukas.gif O užlipus į viršų, taip užkaitino saulė, kad mažiukę į šortus teko įvilkti...

Kai lyja (šiaip nereikia ir lietaus, iš ankstaus ryto, kai drėgna ar kai dar šlapia po gero lietaus) tai akmenys ir ypač tie mediniai laiptukai tai tikrai slidūs būna, reikia avalynės geresniu (mažiau slidžiu) padu ir daugiau atsargumo blush2.gif
Apskritai Žemuosiuose Tatruose man tokia ramybe viskas dvelkia, laikas lyg sustoja... Trasos suaugusiajam nėra sunkios (na, gal viena kita atkarpa įtemptesnė blush2.gif ), bet bent jau mums nepatiko, kad ne visomis galima grįžti į pradinį tašką. Aišku, važinėja autobusai, bet kai reikia derintis prie grafiko, tai jau nebe malonumas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2010 01 11, 00:24)
Galvojam vasara važiuoti į Slovakiją, tad po truputį ėmiau planuoti kelionę, žiūrinėti, kokias vietas aplankyti. Iškilo toks klausimas. Ar ėjot kas nors Slovakų rojuje trasa Prielom Hornadu? Iš kokios vietos reikia pradėti žygį ir kaip grįžti į tą pačią vietą? Kiek laiko užtrunka apeiti visą trasą?

Sveiki,
Slovakija iš tikrųjų nuostabi šalis, o ir veikti ten yra ką. Buvau joje n-kartų smile.gif Ir dar vis važiuoju smile.gif
Susiplanuoti kelionę galętų Jums padėti vadovas po Slovakiją lietuvių kalba: Prakapienė D., Prakapas R. Slovakija: įspūdingiausi maršrutai, Kaunas: Šviesa, 2008.
Ten rasit ir maršrutus ir išeities taškus.
O dėl Slovakijos rojaus tai priklauso ko norit, t.y. kokio sudėtingumo ir ilgumo. Kai kas labai mėgsta pradėti nuo Podlesoko ir keliauti į Suchą Belą. Man asmeniškai tai ne pats žaviausias maršrutas. Taip yra dėl 2 priežasčių: 1. joje būna labai daug žmonių, 2. Pirmoji kopimo pusė labai įspūdinga, tačiau antroji dalis labai nuobodi.
Man labiau patinka iš Podlesoko keliuati Prelom Hornado ir vėliau pereiti į Klaštoriska roklina. Bet būtinai į rokliną, nes yra kita šalia trasa - ji visai neįdomi.
Jei norit labai paprastos - trai galit važiuot į kitą vietą - į Dedinki ir iš ten keliauti Zemjarska roklina, o nusileisti "egzotiškais" keltuvais:)

Na jei konkrečiai kas sudomino, klauskit. Tikrai galėsiu patart... smile.gif

Dalia
Atsakyti
dalia_4

Susiplanuoti kelionę galętų Jums padėti vadovas po Slovakiją lietuvių kalba: Prakapienė D., Prakapas R. Slovakija: įspūdingiausi maršrutai, Kaunas: Šviesa, 2008.

mane sitas vadovas labai sudomino gal galetumet pasiulyt iskur ji gaut ir nes lb gerai butut ji turet manau pries vaziuojant i slovakija.
Atsakyti
QUOTE(smaller @ 2010 01 31, 15:12)
dalia_4

mane sitas vadovas labai sudomino gal galetumet pasiulyt iskur ji gaut ir nes lb gerai butut ji turet manau pries vaziuojant i slovakija.

Vos prieš kelias dienasšį vadovąnusipirkau baltų lankų knygyne, nes vasarą kaip tik ruošiamės į Slovakiją thumbup.gif Tikrai labai išsami knygutė, net kalnų trasos pagal sunkumą aprašytos. Kaina - 32 Lt
Atsakyti
QUOTE(smaller @ 2010 01 31, 15:12)
dalia_4

Sveiki,

Vadovą galima nusipirkti daugelyje knygynų. Visai neseniai jį mačiau Pegaso knygyne Panoramoje ir Baltų lankų knygyne Akropolyje. Jo ieškoti reikėtų prie knygų apie keliones. O jei skubat paprasčiausia pasiklauskit darbuotojų smile.gif

Sėkmės studijuojant. O dėl Slovakijos jei kils klausimų klauskit. Gal galėsiu padėt smile.gif

Dalia
Atsakyti
Jei kam prireiktu santraukos (kuria pati dariau, ruosdamasi i Slovakija) apie lankytinas vietas ir marsruto eiga, rasykit i až wink.gif
Atsakyti
QUOTE(beka @ 2010 02 01, 10:51)
Jei kam prireiktu santraukos (kuria pati dariau, ruosdamasi i Slovakija) apie lankytinas vietas ir marsruto eiga, rasykit i až  wink.gif

Jei sutiktumėte viešai pasidalinti maršrutu - laukiame jo čia
http://www.supermama...howtopic=535280
Ačiū 4u.gif
Atsakyti