Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija II

QUOTE(smaller @ 2009 11 08, 10:58)
Pirma pradesiu nuo to kad zadam but apie savaite laiko. vaziuot norim vaziuot pavasari tai yra mazdauk per velykas. kas domina mmm geras klausimas seip domina viskas kalnai, urvai, pilys. norim tuos stalaktitu urvus pamatit ta Spiš pili pamatyt kalnus ledo urvus. tai cia slovakijoj.
cekijoj tai i praha norim varyt nes ten sako per velykas grazu. g.gif

seip noreciau visokiu patarimu. ax.gif  nes tikrai sunku yra taip nezinant ar ten nebuvus vaziuoti. verysad.gif

Na kadangi tokiu laiku nesam buvę, tai dėl kalnų sunku ką patarti (nes neaišku koks tokiu laiku oras, ar šalta ar šlapia)
Čia yra visas tatrų trasų žemėlapis
http://www.mapytatr....ICES/wys_ii.htm
viena pagrindinių trasu yra yra nuo Tatranskos lomnicos pasikleti keltuvu iki Skalnate pleso (čia keltuvų darbo laikas ir kainos http://www.slovakia....x...=1&idp=4098
, o po to raudona trasa (vėliau pereinant į mėlyną kad nueiti iki Vadopady studeneho potoka) leistis žemyn iki Hrebeniok.
Dar viena trasa galėtų būti nuo Štrebske Pleso pasilekti keltuvu iki Chata pod Soliskom ir nuo ten dar pasivaikščioti
Visos pilys yra čia:
http://www.slovakia....2...&smi=108039
(Jeigu gerai pažiūrėjau ati Spisšky pilis dirba tik nuo gegužės mėn, taip kad reikės išsirinkti kokią kitą)
Urvai čia
http://www.slovakia....2...&smi=108033

Išsirenkat ką norit pamatyti, tada susidėliojat maršrutą. Kalnai užims visą dieną, jei atstumai netoli pilį ir 1 urvą galimą spėti per dieną apžiūrėt (tik susižiūrėkit darbo laiką, nes kiti urvai gal tik iki kokios 16 val tedirba
Atsakyti
aisku o kaip del apgyvendinimo ir kalbos bei kaip kelio zenklai ir eismas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(smaller @ 2009 11 09, 19:40)
aisku o kaip del apgyvendinimo ir kalbos bei kaip kelio zenklai ir eismas? g.gif

Mes susišnekėdavom pusiau angliškai, pusiau rusiškai pusiaus su rankų gestais smile.gif . Eismas ir ženklai taip kaip ir pas mus. Beje pire kiekvieno lankomo objekto visos mašinu stovėjimo aikštelės yra mokamos.
O dėl apgyvendinimo net nežinau, mes kiek važiavom į Slovakiją niekada nerezervuodavom. Paprasčiausiai pamatai maną su užražu "privat" ar "penzion" ir stoji klausi ar turi vietų kokia kaina ir t.t.

Beje jei žadat Prahoj būsit visą dieną,siūlyčiau susirasti nakvynę kur nors netoli Prahos ir palikus mašiną į Prahą važiuoti traukiniu. Nes miestas didelis ir nereikės sukti galvos kur mašiną palikti.
Atsakyti
QUOTE(smaller @ 2009 11 08, 10:58)
Pirma pradesiu nuo to kad zadam but apie savaite laiko. vaziuot norim vaziuot pavasari tai yra mazdauk per velykas. kas domina mmm geras klausimas seip domina viskas kalnai, urvai, pilys. norim tuos stalaktitu urvus pamatit ta Spiš pili pamatyt kalnus ledo urvus. tai cia slovakijoj.
cekijoj tai i praha norim varyt nes ten sako per velykas grazu. g.gif

seip noreciau visokiu patarimu. ax.gif  nes tikrai sunku yra taip nezinant ar ten nebuvus vaziuoti. verysad.gif

Mes buvom vasarą. Na rudenį ir pavasarį tai aš ten nevažiuočiau, šalta, dargana man atrodo ten tokiu laiku, kaip ir pas mus. Ką veikt?
Kiek mus sakė tai niekas nedirba pirmadieniais.
Nakvojome Tatramska lomnica, jei norėsit duosiu kontaktus, visko ten yra ir indai ir šaldytuvas ir viryklė, ir mikrobandė, nieko vežtis nereiks. Ir tas miestelis prie pat pagrindinės tos vietos Skalante Pleso. Kaina mus keturiems buvo, nu pamiršau g.gif , atrodo 30 eurų.

Papildyta:
QUOTE(punkis @ 2009 11 10, 09:19)
O dėl apgyvendinimo net nežinau, mes kiek važiavom į Slovakiją niekada nerezervuodavom. Paprasčiausiai pamatai maną su užražu "privat" ar "penzion" ir stoji klausi ar turi vietų kokia kaina ir t.t.

Pasiskaičiau čia tokių patarimų ir mes važiavome ieškoti tų ,,penzion,, ir ,,privat,,. smile.gif Ir ką gi mažai bent jau tam miestuke buvo tų privat, kitur visi kambariai užimta, nuėjom į ,,pension,, , yra vietų , apsidžiaugėm, o kai kainą pasakė vos neapsiverkiau, vienam suaugusiam sako 75 eurai, vaikui 35 , čia viena naktis, dar pasitikslinau, gal ką ne taip supratau, nu jo tikrai, greit sumečiau 75+75+35+35 , viso apie 700 litų naktis doh.gif doh.gif doh.gif
Paskui praradom nuotaiką, nežinom kur dėtis,temsta, visi pavargę, ar važiuot į kitą miestuką, ir pagaliau pamačiau vilą ,,privat,, užėjom, pasitiko faina jauna šeimininkė ir gavom fainą kambarį ir virtuvę.
Atsakyti
Fruzina

del kontaktu but gerai nes nereiktu zabaliot ten ir jieskot.

o del pavasario tai sako visi kad ten tuo metu prahoj grazu todel taip ir vaziuot norejom o seip nebutina tokiu laiku vaziuoti tiesiog mes planuojam is anksto kad nebutu taip kad per viena diena visko jieskai nes neimanoma poto nieko rasti.

beja kiek jus laiko ten buvot ir kiek jum kelione kainavo
Atsakyti
QUOTE(smaller @ 2009 11 10, 12:29)

Slovakijoj buvom kelis kartus, bet prieš Euro įvedimą tai išeidavo apie 3000 Lt (2 suauge +vaikas savaitei). Pernai buvom Čekijoj irgi apie savaitę tai taip pat tilpom į 3000 Lt. Čia su viskuo (labai neišlaudaujant, bet ir nevisai taupant):benzinas, nakvynė, lauktuvės, lankomi obkektas, maistas...
Atsakyti
QUOTE(smaller @ 2009 11 10, 12:29)
Fruzina

del kontaktu but gerai nes nereiktu zabaliot ten ir jieskot.

o del pavasario tai sako visi kad ten tuo metu prahoj grazu todel taip ir vaziuot norejom o seip nebutina tokiu laiku vaziuoti tiesiog mes planuojam is anksto kad nebutu taip kad per viena diena visko jieskai nes neimanoma poto nieko rasti.

Nu jo Prahoje tai sutinku, kad turbūt gražu, bet aš tiesiog neesu tokia jau didelė ekstremalė, kad galėčiau tokiu oru sakykim kaip šiandien lakstyti po kalnus. Man turi būti šilta, pavargai atsisėdai, atsigulei kur ant žolytės, sumuštinį išsitraukei suvalgei, o kai su vaikais dar , visai ne kas schmoll.gif
Mes buvome taip, 1 diena į ten kelionė, trys pilnos dienos ten, ir viena atgal, nes tik tiek laiko turėjome. Išleidome apie 2000 litų, bet maisto labai daug savo vežėmės,nes aš nelabai ką mėgstu nežinomo.

Manyčiau reikėtų, kad jau nuvažiuosit ir į slovakų rojų nueiti, bet sakau tokiu oru aš ir ten savęs neisivaizduoju, tokiais visokiais laipteliais, kopėtėlėmis reikėjo laipioti man tai buvo wacko.gif fear.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 11 10, 14:30)
Nu jo Prahoje tai sutinku, kad turbūt gražu, bet aš tiesiog neesu tokia jau didelė ekstremalė, kad galėčiau tokiu oru sakykim kaip šiandien lakstyti po kalnus. Man turi būti  šilta, pavargai atsisėdai, atsigulei kur ant žolytės, sumuštinį išsitraukei suvalgei, o kai su vaikais dar , visai ne kas  schmoll.gif
Mes buvome taip, 1 diena į ten kelionė, trys pilnos dienos ten, ir viena atgal, nes tik tiek laiko turėjome. Išleidome apie 2000 litų, bet maisto labai daug savo vežėmės,nes aš nelabai ką mėgstu nežinomo.

Manyčiau reikėtų, kad jau nuvažiuosit ir į slovakų rojų nueiti, bet sakau tokiu oru aš ir ten savęs neisivaizduoju, tokiais visokiais laipteliais, kopėtėlėmis reikėjo laipioti man tai buvo wacko.gif  fear.gif

drinks_cheers.gif Aš į Slovakiją tik vasarą norėčiau, nes ir taip orą gerą pataikyt, kad nelytų sunku buvo, pastovioj drėgmėj kalnuose schmoll.gif O į slovakų rojų dėl pakilusio vandens po lietaus ir vasarą nevisada įleidžia, tai kažin ar žiemą ir ankstyvą pavasarį ten galima nesidomėjau? Mes 2008 vasarą trise su kelione per 7 dienas išleidom 2000 Lt-gyvenom kempinge, valgydavom Poprade arba iš prekybos centro pirkdavome, nes į kalnus išeidavom visai dienai, užsiplykydavome sauso maisto kempinge, nors kai pagalvoju apie slovakų česnakinę sriubą ir dabar seilė tįsta essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2009 11 10, 14:48)
drinks_cheers.gif Aš į Slovakiją tik vasarą norėčiau, nes ir taip orą gerą pataikyt, kad nelytų sunku buvo, pastovioj drėgmėj kalnuose schmoll.gif O į slovakų rojų dėl pakilusio vandens po lietaus ir vasarą nevisada įleidžia, tai kažin ar žiemą ir ankstyvą pavasarį ten galima nesidomėjau? Mes 2008 vasarą trise su kelione per 7 dienas išleidom 2000 Lt-gyvenom kempinge, valgydavom Poprade arba iš prekybos centro pirkdavome, nes į kalnus išeidavom visai dienai, užsiplykydavome sauso maisto kempinge, nors kai pagalvoju apie slovakų česnakinę sriubą ir dabar seilė tįsta essen.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Mums pasitaikė visas tas dienas saulė, net sakyčiau karšta buvo. Dėl maisto, tai mes nu nieko neėmėm į kalnus pirmą dieną Skalante Pleso ir labai gailėjomės, nes ten kažką tipo valgomo nusipirkom, tai dukra kategoriškai atsisakė valgyt, ten tokią dešrelę, mes šiaip ne taip, tik kad valgėmė, o žiūrim visi visur tik traukia iš kuprinių sumuštinius, sausainiukus ir valgo, tai paskui visada prisikraudavom sumuštinių, riešutų, sausainių, šokolado ir taip pavalgydavom kalnuose, pakeliui į pilis užkasdavome, net tam Bešeniovo parke, persigengimo kambariuose, ant suoliukų moteriškės išsitraukia pomidorą, sumuštinį ir valgo.
Atsakyti
Galvojam vasara važiuoti į Slovakiją, tad po truputį ėmiau planuoti kelionę, žiūrinėti, kokias vietas aplankyti. Iškilo toks klausimas. Ar ėjot kas nors Slovakų rojuje trasa Prielom Hornadu? Iš kokios vietos reikia pradėti žygį ir kaip grįžti į tą pačią vietą? Kiek laiko užtrunka apeiti visą trasą?
Atsakyti
Slovakijoj lankiausi ziema smile.gif ir pamilau si krasta smile.gif toks tolimas, laukinis ir kalnuotas, bet tuo paciu labai savas ir jaukus. Patiko viskas: aplinka, zmones. Noriu sugristi ten dar karteli smile.gif butinai parsiveskit nacionaliniu gerymu - super skanus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anglis: 10 sausio 2010 - 22:34
Slovakų Rojuje ėjome Sucha bela trasa - mane ir vaikus sužavėjo. O štai mano vyras, kuris turi baimės aukštį šią vasarą nepasirašė kopti ta pačia trasa, ir Hornadu irgi nepasirašė - visi nuėjo, o mes pasirinkome paprastą trasą, bet kilometrų tai padarėme.... Nors "normaliems" biggrin.gif ten nesijaučia jokio aukščio.
Aš kaip tik vakar prisiminiau kokia nuostabi Oravos pilis - jau važiuojant link jos, vaizdas užburiantis... Nuostabi šalis Slovakija.
Atsakyti