Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija II

Aš Slovakijoj buvau kelis kartus, tai vienas pastebėjimas - neretai pinigus labiau apsimoka keist kazkur kavinukej, viesbuty ar pan., o ne valiutu keityklose. Bent jau mums pasiseke pas paprastus zmones issikeist geresniu kursu. Ir dar. Jei kada dar ten važiuosiu, lauktuvių į Lietuvą vešiu Tuzemskij Um. Mums šis slovakiškas romas buvo tikras atradimas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 07 29, 08:08)
Ir dar. Jei kada dar ten važiuosiu, lauktuvių į Lietuvą vešiu Tuzemskij Um. Mums šis slovakiškas romas buvo tikras atradimas  ax.gif

O jei kartais sužvarbtumėte ar šiaip, jus puikiai sušildys Tatranskij čaj thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 07 29, 08:01)
Jei žadat tik žvalgytis, tai užteks ir savaitės (- 2 d. kelionei), bet jei planuojat kažką rimčiau, pvz., po kalnus pakopinėt, tai ir mėnesio neužtektų blush2.gif Atsirinkit, kas jus labiau domina ir pirmyn: Aukštieji tatrai (plius pilys, terminiai baseinai), Žemieji tatrai (bažnyčios ir pan.), o nakvynės siūlyčiau ieškoti pas žmones, jei tai jus tenkina - pigiausias variantas. pinigai pramogoms vėl gi priklausys nuo jūsų norų, šiaip praktiškai viskas ten jau mokama... pilys, terminiai baseinai, parkai (simboliškai įėjimas plius jei nori keltis ar leistis ar šiaip kokios pramogos)

Aciu uz patarimus... na siek tiek ir lenkijoj apsistosim... smile.gif as tikiu , kad kalnuose truks mums laiko, teks atsisakyti maudyniu..; na siaip nelabai megstu baseinus...
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 07 29, 06:08)
Aš Slovakijoj buvau kelis kartus, tai vienas pastebėjimas - neretai pinigus labiau apsimoka keist kazkur kavinukej, viesbuty ar pan., o ne valiutu keityklose. Bent jau mums pasiseke pas paprastus zmones issikeist geresniu kursu. Ir dar. Jei kada dar ten važiuosiu, lauktuvių į Lietuvą vešiu Tuzemskij Um. Mums šis slovakiškas romas buvo tikras atradimas  ax.gif

Tai, kad Slovakijoje eurai. Už litus jų ten nensuipirksi. Labiausiai verta, kur įmanoma atsiskaitinėti kortelėmis.
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 07 29, 09:45)
O jei kartais sužvarbtumėte ar šiaip, jus puikiai sušildys Tatranskij čaj thumbup.gif  lotuliukas.gif

Aha, ragavau - degantis gėris biggrin.gif .... Man ir jų grogas labai skanus. Nors kalnuose alkoholio vartot negalima, bet aš neatsispirdavau pagundai išgert puodelį karšto grogo kalno viršūnėje... Arba jei šalta, nusileidus nuo kalno kur papėdėje, ramioje kavinukėje - nepakeičiamas dalykas. Man išvis tos jų chatos kalnuose - na, lyg kokie pasakų nameliai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaruniene @ 2009 07 29, 07:07)
Aciu uz patarimus... na siek tiek ir lenkijoj apsistosim... smile.gif as tikiu , kad kalnuose truks mums laiko, teks atsisakyti maudyniu..; na siaip nelabai megstu baseinus...

Terminiai ir plaukimo baseinai skiriasi kaip diena nuo nakties. Terminiuose baseinuose žiemą įdomiau, bet ir vasarą savotiška mirkti karštam vandeny po atviru dangumi smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(aarunas @ 2009 07 28, 22:45)
Sveiki keliautojai;
na ir mes ruosiames keliauti kita sav i Lenkija, Slovakija... daug idomybiu priraset... Norisi pamatyti..
planuojam per 1 sav apsisukti- idomu ar uzteks laiko?
ir kiek pamasiai pinigeliu reiktu? gal kur  nebrangiai apsistoti pasiulysit? Keliausim 3- se, du suauge ir pasiutes 7-metis... smile.gif
gal kas patarsit ka idomaus..... Aciu  4u.gif

Kaip tik praeita savaitgali grizome is Slovakijos. Uztrukome 7 dienas, tai per ta laika pamateme Osvencima, Krokuva, Velickas, Morske Oko!, slovakijoje 2 dienas po aukstuosius tatrus pabraideme, 1 diena urvams ir zemiesiems tatrams, 1 diena Slovaku rojui, spis piliai ir terminiams.

Per savaite tiek pamatyti galima, bet ne daugiau, lekeme kiek imanydami, viska tiksliai planuodami, kitaip butume nespeje, bet pamateme daug graziu dalyku.
Antra kart vaziuodamas jau vaziuociau tik i Aukstuosius ir zemuosius tatrus, po kalnus pasivaikscioti, nes kiti objektai minimaliai matyti ir nelabai idomus jau butu.

Beje parkavimas kai kur pabranges, jau nera tokia kaina kaip anksciau buvo temoje rasyta. Ir siaip susidariau ivaizdi, kad Slovakija jau nera pigi salis, mastas +- kaip pas mus, o turistiniai objektai gan nepigus - slovakai plesia pinigus kiek pajegia. O mes dviese kelionei isleidom apie 1000-1100Lt per savaite... i kaina ieina kuras ekonomisku auto, gyvenimas, maistas ir turistiniai objektai. Pinigu netaupem, bet ir labai neislaidavom.

Tiek trumpai, rades laiko galesiu detaliau ispudzius papasakoti su nuotraukomis smile.gif
Siaip Slovakija gera salis... na gal mane ne tiek Slovakija, kiek kalnai suzavejo. Beje visiem rekomenduoju Morske Oko, labai patiko, kita kart vel butinai aplankysiu.
Atsakyti
QUOTE(Rolix @ 2009 07 29, 11:41)

Beje parkavimas kai kur pabranges, jau nera tokia kaina kaip anksciau buvo temoje rasyta. Ir siaip susidariau ivaizdi, kad Slovakija jau nera pigi salis, mastas +- kaip pas mus, o turistiniai objektai gan nepigus - slovakai plesia pinigus kiek pajegia. O mes dviese kelionei isleidom apie 1000-1100Lt per savaite... i kaina ieina kuras ekonomisku auto, gyvenimas, maistas ir turistiniai objektai. Pinigu netaupem, bet ir labai neislaidavom.

Tiek trumpai, rades laiko galesiu detaliau ispudzius papasakoti su nuotraukomis smile.gif
Siaip Slovakija gera salis... na gal mane ne tiek Slovakija, kiek kalnai suzavejo. Beje visiem rekomenduoju Morske Oko, labai patiko, kita kart vel butinai aplankysiu.

Kažinar tu vien būstą už 1000 litų Palangoje išsinuomotum doh.gif

O apie morskie oko plačiau prašom bigsmile.gif Ar tiesa, kad ten sustojus reikia 8 km iki ežero ir dar tiek pat iki mašinos savom kojytėm nueit?
Atsakyti
O apie morskie oko plačiau prašom bigsmile.gif Ar tiesa, kad ten sustojus reikia 8 km iki ežero ir dar tiek pat iki mašinos savom kojytėm nueit?
[/quote]

Mes pernai buvom prie Morskie Oko. Aikštelėje palikus mašiną (pernai 1 val 3 ZL) reikia eiti pėškom tiksliai nežinau kiek km, bet mes su pastovėjimais ėjom apie 3 val. ir panašiai atgal. Taip pat galima nuvažiuoti su asiliukų traukiamais vežimukais, bet kaina pernai buvo pirmyn apie 60 Lt/žm. atgal-30. Pasiekus ežera vaizdai tikrai nepakartojami, bet aš antrą karta kažin ar pasiryščiau tiek eiti, tuo labiau kad eiti reikia asfaltuotu keliuku.
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(aarunas @ 2009 07 28, 22:45)
Sveiki keliautojai;
na ir mes ruosiames keliauti kita sav i Lenkija, Slovakija... daug idomybiu priraset... Norisi pamatyti..
planuojam per 1 sav apsisukti- idomu ar uzteks laiko?
ir kiek pamasiai pinigeliu reiktu? gal kur  nebrangiai apsistoti pasiulysit? Keliausim 3- se, du suauge ir pasiutes 7-metis... smile.gif
gal kas patarsit ka idomaus..... Aciu  4u.gif

Nebrangiai, bet labai puikiai (Palanga nublanko man iš kart, su savo kainom )apsigyventi galiu pasiūlyt, mes ten nakvojome keturias naktis, mums keturiems kainavo 30 eurų para, tai manau labai mažai, viskas buvo, gražus tvarkingas kambarys, tualetai, vonia, dušas, švaru, kvepia, virtuvėje viskas kaip namusoe, ir puodai,ir šakutės, ir taurės net, net rankšluostukus keitė kiekvieną dieną, kaip ir tualetinį popierių. Patogi vieta, prie aukštųjų Tatrų pagrindinio pasikėlimo į aukščiausią viršūnę. Pensione užėjome, tai pasakė kainą , mus keturiems 100 eurų nakvynė doh.gif , tai tada ir suradome už kelių žingsnių šitą . Ta moteris net maršrutus papasakojo, žemėlapiai kabo ten pas ją. Labai patiko, parašysiu į AŽ,nes ji prašė parekomenduoti ją, beje ir kiti lietuviai gyveno pas ją tuo pačiu metu.
O įspūdžiai geri, kalnai man aukšti, aš bijau aukščio, į aukščiausią viršūnę neišdrysau blush2.gif , terminiuose baseinuose faina, špiš pilis didinga, Slovakų rojus labai gražu, tik kopėtėlės labai jau aukštos, ir kažin ar septynmetis įveiks, mes įveikėme, raudonos trąsos sudėtingesnės.
Buvome tris dienas pilnai, dvi dienos kelionei, taip kad už 5 dienas išleidome apie 1500 , vežėmės daug savo maisto ir ačiū Dievui, nes maistas nepatiko visai. Beje brangus. O ten galima gamintis, kepėme kiaušinienę. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rolix @ 2009 07 29, 12:41)
Kaip tik praeita savaitgali grizome is  Slovakijos. Uztrukome 7 dienas, tai per ta laika pamateme Osvencima, Krokuva, Velickas, Morske Oko!, slovakijoje 2 dienas po aukstuosius tatrus pabraideme, 1 diena urvams ir zemiesiems tatrams, 1 diena Slovaku rojui, spis piliai ir terminiams.

Per savaite tiek pamatyti galima, bet ne daugiau, lekeme kiek imanydami, viska tiksliai planuodami, kitaip butume nespeje, bet pamateme daug graziu dalyku.
Antra kart vaziuodamas jau vaziuociau tik i Aukstuosius ir zemuosius tatrus, po kalnus pasivaikscioti, nes kiti objektai minimaliai matyti ir nelabai idomus jau butu.

Sveiki dar karteli...
O mes ir gi tuo paciu marstutu planuojame keliauti.. Tik Velickose buvome...Kur Lenkijoje apsistoje buvot? ar su vaiku i osvencima eiti galima? ar nebaisu?... Kelinta isvaziavot ir kelinta ten buvot? gal jei nesunku tuputi placiau.... is karto aciu! drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Makarska @ 2009 07 29, 11:30)
Terminiai ir plaukimo baseinai skiriasi kaip diena nuo nakties. Terminiuose baseinuose žiemą įdomiau, bet ir vasarą savotiška mirkti karštam vandeny po atviru dangumi  smile.gif .

Makarska o tai jau nekarta gal buvot Slovakijoj; kur ir kiek laiko praleidot?
Atsakyti

Papildyta:

Makarska o tai jau nekarta gal buvot Slovakijoj; kur ir kiek laiko praleidot?
[/quote]

Slovakijoj buvau ne kartą. Gal šešis ar septynis kartus žiemą ir vieną kartą vasarą. Žiemą renkuosi Žemuosius Tatrus, o vasarą buvau Aukštuosiuose Tatruose dar prieš praūžiant baisiajam uraganui, kuris suniokojo visą Aukštųjų Tatrų grožį. Prieš porą metų pravažiavau pro tas vietas, tai anot klasiko iš skausmo man plyšo širdis. Vietoj gražaus miško likę kelmų išvartos ir plikos kalnų papėdės. Gal dabar jau ten kraštovaizdis pasikeitęs? Labai būtų įdomu išgirsti neseniai buvusiųjų ar jau auga nauji medžiai ?
Atsakyti