QUOTE(dontstop @ 2009 06 09, 15:38)
*Kaip geriau keliauti po Slovakiją traukinukais ar savo mašina?
**Kokius rūbus pasiimti vaikui? Ar prireiks, pvz, šilto kombinezono, šiltos kepurės ir pan.?
***Kiek maisto imti su savim?
*siaip, jei apsistosite netoli traukinuko, tai tikrai verta pakeliauti ir su jais, patogu, greita, nereikia sukti galvos del parkavimo ir moketi uz ji. bent jau iki euro tai buvo labai pigi transporto priemone. ir labai smagi
tik jei imanoma ir kur imanoma nusipirkite bilietus is anksto, pasiderine laika, taip ramiau. ir pasitikrinkite grafikus.
** nezinau apie kokio siltumo rubus jus kalbate, bet mes pernai liepos viduryje A.Tatruose aptikome 13 laipsniu tenperatura. Kadangi mes vaziavome tik tranzitu galima sakyti, norejome pries griztant namo pora dienu pabuti taip patikusiuose A.Tatru kalnuose pora dieneliu, bet tiesa sakant susidurus su tokiu saltuku ir plius lietumi nutareme lekti tiesiai i namus. tuo tarpu rugpjucio gale oras buvo virs 30. Cia juk kalnai, oras neprognozuojamas. Jei patys gal ir galesite pakanteti, tai del vaiko ir sventos ramybes as vezciausi siltu rubeliu. tikrai siltu. na ir pasidomeciau oru prognozemis.
***as maisto is lietuvos neimciau. Gal kazka nusipirkciau krokuvoje (tiesa, labai gera mintis ten apsistoti, dievinu si miesta uz jo puikia aura), isvaziuojant is jos link zakopanes yra supermarketas, o veliau jau ten pirkciau, valgyciau kavinese, galima aptikti nebrangiu ir nuostabiai maitinanciu.
uzsimaniau i slovakija
QUOTE(punkis @ 2009 06 09, 16:38)
3. Na jei nesiruošiate eiti į ledo urvus tai vaikui pakaks šilto megztuko, kepurę galite pasiimti kokią šiltesnę (nes aukščiau pasikėlus būna vėjuota) ir dar būtų gerai kokia neperšlampanti ir neperpučiama striukytė.
jau rasiau, kad imciau, kazkiek vietos neuzims, o paskui juk tik ramiau bus.
QUOTE(Agotukas @ 2009 06 17, 12:58)
O yra kur Slovakijoje maudytis?
Mačiau, kad yra didelės marios pvz Liptovska mara/ Ar aš čia sapalioju?
Geras klausimas
Liptovska mara galima ir apsistoti ir maudytis, tik vat krantas tai man ten ziauriai nepatiko, vien akmenys, o vanduo buvo ziauriai saltas, jau esu rasiusi, kad buvome rugpjuti, kai oro temp buvo virs 30. vanduo buvo ledinis.