Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija II

Aš nekokia patarėja, bet gal geriau Slovakijos rojų atidėti keliemas metams? Tikrai sunkiai įsivaizduoju, kaip jus lipate stačiomis kopetėlėmis su besimuistančiu vaiku nešyklėje g.gif

O su keltuvu iš Tatranska Lomnicos (gal kas patikslins ar tikrai aš teisi) galėtumėte pasikelti su vaiku iki Skalnate Pleso
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barskuole: 10 birželio 2009 - 09:26
QUOTE(Barskuole @ 2009 06 10, 10:17)
Aš nekokia patarėja, bet gal geriau Slovakijos rojų atidėti keliemas metams? Tikrai sunkiai įsivaizduoju, kaip jus lipate stačiomis kopetėlėmis su besimuistančiu vaiku nešyklėje g.gif

Kopetėlėm, be abejo, niekur nelipsim, dėl to ir domiuosi dėl konkrečių trasų 4u.gif gal nors viena yra tokia, visai be jokių kopetėlių, grandinių ir tt? Kad tik eiti, niekur nelipti, kad rankos visuomet būtų laisvos? Ar į Slovakijos rojų mum geriau nekišti nosies?
Atsakyti
Aš lipau tik viena trasa Slovakojos rojuje Sucha Bela, tai jos tikrai nerekomenduočiau su vaikučiu nešyklėje. Dėl kitų tikrai nieko negaliu pasakyti, nežinau ax.gif
Atsakyti
Svarstom, ar iškeliauti 22 val ir keliauti per naktį, ar paryčiais? Vaikas mano žindomas, per naktį keliasi n+1 kartų, tai nežinau, kaip geriau unsure.gif

Ar Slovakijos Rojuje tinka nors viena trasa vaikui nešioklėje? Radau tokius komentarus, kad geriau su vaiku iki 5 metų ten neiti, nes trasos sunkios, pavojinga ir pan

Vis dar neaišku dėl nešioklės. Ar reikia specialios, kur vaikas sėdi nugaros pusėj, ar užtenka paprastos, kur vaikas kabo ties pilvu?

Ar į keltuvą galima su kūdikių? Kažkaip iš nuotraukų atrodo, kad ne unsure.gif

Na, ir kiek objektų realų pažiūrėti per vieną dieną su leliuku? Jis aktyvus, judrus, nemanau, kad ilgiau kaip 3 val išsėdėtų nešioklėje.

Dėl išvažiavimo"
jei važiuosit naktį iki pietų būsti vietoj, susirasit nakvynę ir likusią dalį galėsite ilsėtis, kad kitą dieną jau pradėt visus pasivaikščiojimas. minusas -vairuotojas bus nemiegojęs.

jei išvažiuosti paryčiais, būsit vėlai vakare ar net naktį - sunkiau su nakvyne, dieną gali būti karšta važiuoti.

Slovakijos rojų aš irgi patarčiau atidėti. Geriau siūlyčiau paplaukioti plaustais, aplankyt kokią pilį ar urvus.

Jei jūsų vaikas labai judrus tai gal jis ir toj specialioj nešynėj ilgai nesėdės, tai tada net neverta jos imti, nebent jums būtų patogiau jį nešti ant nugaros.

Į uždarą keltuvą su vaiku galima, o ir atvirame galima, jug vaiką laikysite ant kelių

Objektus gali pasirinkti pvz.taip - apžiūrite kokią pilį, po to užkandate ir vykstate į urvus kol nuvažiuosite nuo vieno taško iki kito vaikas gal nusnūs ir pailsės. Jei eisite į kalnus, tai planuokite visą dieną
Atsakyti
Na mes irgi vaziuojame su tokio pat amziaus, kaip dontstop vaiku. Kadangi jau esam buve Slovakijoje, tai daug maz isivaizduojame, kur galima su leliuku, kur geriau nereikia. Tai zadam su lelium eiti iki kriokliu visu, nes lipimas ten nesunkus. Dar zadam Slovaku rojuj pasisukineti, man rodos, yra trasa ir be kopeciu, reikia pasiklausti. Kai pries tris metus ten ejom su 4 ir pusantru metu vaikais draugu, tai senukas toks sake "tiazko s detmi", mes netikejom, bet tom greandinem pabijojom su tokiais vaikais lipti, o siaip tai nebaisu. Dar iki piliu zadam pasauti, po Levoca miesteli pasivaikcioti, grazus jis man labai.

O vaziuoti kodel jus norit per viena para, man rodos, labai sunku su tokiu pupkiu. Mes zadam kazkur pusiaukelej Lenkijoj apsinakvoti kokiam motelyje, kad nepervargtu vaikas, juk sunku ir suaugusiam nusedeti, na bet cia tik mano nuomone smile.gif

Nesiokle geraiu butu speciali, kur vaikas ant nugaros, buna ir su metalais tokiais, nuemes pastatyti gali su visu vaiku, turi buti tvirta ir patikima (jei zadat kur nors kopti).

Del gyvenimo Sovakijoje, tai , ziurint, kur norite apsistoti. Taip be problemu galima gauti vietoje, mes pries tris metus tai gyvenom Kezmaroke, buvo labai pigu, bet vazinetis kasdien reikejo. Dabar rezervavomes Starij Smokoves du kambarius su virtuve ir vonia, tai reikejo moketi avansa. Neramu, nes su mazu vaiku gali ir neisvaziuoti, bet mes norim 12 nakvyniu, o liepos menesi Smokovece sunku gauti neuzsisakius is anksto tiek nekvyniu, tai nerizikavome. Draugai pernai keikesi, kai kas antra diena turejo kraustytis vis kitur...
Atsakyti
Sveikos, norėjau paklausti ar realu per dieną aplankyti Belianska jaksyna, Spišský Hrad pilį, Dobszyńska Ledova Jaskinia ir vakare nuvažiuoti į Vrbov maudynes.

1. Gal žinot kokį adresą kad būtų nakvynė prie Vrbov miestelio?
2. Ir dar noriu paklausti ar dirba Veličkos pirmadienį.

Išvažiuojam Birželio 28 dieną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2009 06 10, 11:09)

Dėl išvažiavimo"

Slovakijos rojų aš irgi patarčiau atidėti. Geriau siūlyčiau paplaukioti plaustais, aplankyt kokią pilį ar urvus.

Jei jūsų vaikas labai judrus tai gal jis ir toj specialioj nešynėj ilgai nesėdės, tai tada net neverta jos imti, nebent jums būtų patogiau jį nešti ant nugaros.

Punki, mes galvojam pradžioje važiuoti iki Krokuvos, ten pernakvoti. Iš ryto apžiūrėti Veličkos druskų kasyklas, tada tik į Slovakiją rolleyes.gif
Apsisprendėm , važiuosim per naktį.

Aš taip supratau, kad su plaustais galima paplaukioti tik jei kompanija nuo 6 žmonių? Mes tik trise važiuojam unsure.gif

Aha, ilgai nesėdės unsure.gif Bet kaip kitaip, savo kojytėm jis dar nevaikšto, su vežimėliu į kalnus irgi juk nekopsim g.gif

QUOTE(EXTRAA @ 2009 06 10, 11:19)
Na mes irgi vaziuojame su tokio pat amziaus, kaip dontstop vaiku. Kadangi jau esam buve Slovakijoje, tai daug maz isivaizduojame, kur galima su leliuku, kur geriau nereikia. Tai zadam su lelium eiti iki kriokliu visu, nes lipimas ten nesunkus. Dar zadam Slovaku rojuj pasisukineti, man rodos, yra trasa ir be kopeciu, reikia pasiklausti. Kai pries tris metus ten ejom su 4 ir pusantru metu vaikais draugu, tai senukas toks sake "tiazko s detmi", mes netikejom, bet tom greandinem pabijojom su tokiais vaikais lipti, o siaip tai nebaisu. Dar iki piliu zadam pasauti, po Levoca miesteli pasivaikcioti, grazus jis man labai.

EXTRAA, o gal rekomenduosit kokias nors konkrečias trasas iki krioklių? 4u.gif

Mes galvojam aplankyti Spiš pylį, Demanova stalaktitų urvus, Levočos miestelį, pasikelti su keltuvu ir nors vieną trumpą žygį nužygiuot kalnuose savo kojom g.gif Viskam turėsim 5 dienas
Atsakyti
Iki kriokliu gan paprasta-atvaziuojat i Starij Smokovec miesteli, tada pakylat su Hrebionok (traukinukas toks kelia, nors jei labai norit, yra kelias ir pesciomis, bet su vaikuciu tai pavargsit), o ten pakilus yra trasos, dabar nepamenu, bet labai lengva ten tuos krioklius rasti, prie pacio pirmo tai iskarto nueisit, o prie kitu-kiek bus noro, bet lipti tikrai nera sunku. Musu draugai, kai buvom pereita karta, tai savo pusantru metuku mergyte iki visu kriokliu nusinese nesyneje, tik va toliau jau iki Terycho chatos lipom be ju.

Levoca miesteli ir Spisskij hrad pili tai ta pacia diena, ar net pusdieni aplankysit, jie ten salia. Dar biuvom Dobsinska ladova jaskyna, tai irgi su abiem vaikiukais, patiko jiems ten, nors ir tamsu mirksiukas.gif

Na o daugiau net nezinau, patys tai vezames senelius, kad galetume i rimta zygi istrukti, nors praeita karta sakiau -daugiau niekados, nes pacia pirma diena kopem i Krivana, galvojau, gala gausim lotuliukas.gif O dabar vel noriu...

Na mes pradzioj kartosim, ka esam mate-seneliams rodysim smile.gif , tai jau mineti kriokliai, Levocas, Spiskij pilis, Slovaku rojus, ledo urvas. Gal pirksim piliu zemelapi ir pasiduosim po graziausias pilis. Tiek ten to laiko ir bus, atrodo-daug, o kai su vaiku, tai trukdosi, maksimaliai dienos neisnaudosi juk smile.gif Na o vieni du su vyru tai norim kopti kur nors sudetingiau, tai pasiemi Tatru zemelapi ir susidarai marsruta, aisku, neitelpam niekad i laika, mums beveik dvigubai reikia "uzsideti". Galbut, bet mazai tiketina, kopsim vel iki Terycho chatos, reikia miegmaisius tureti ir siltu rubu, tada galima toj trobelej pernakvoti ir kita diena testi zygi, bet bijau truputi, ten sunkoka pereja yra mano akimis ziurint g.gif Gal ir i koki akvaparka noreciau, bet vyrui tai tik kalnai kalnuotieji terupi... lotuliukas: Dar smagu ir kokiam slovaku restorane pasedeti, buvom karta Levoce ilinde i viena, ilgai uztrukom, ten jie su akordeonais ir vynais pasitiko smile.gif Na, planai planais, o viskas pasikoreguoja vietoje. Tiesa gi, i Lomnicki norim pasikelti, bet svarstom, ar prasideti, nes labai jau sunku oro salygas numatyti-tai debesys, tai vejas, taip gali savaite vazinetis ir nepakilti...
Atsakyti
EXTRAA, dėkui 4u.gif

Čia preliminarus mūsų kelionės planas. Įdomu būtų, jei kas pakomentuotų smile.gif . Ar tinka tokiomis trasomis eiti su kūdikiu? Ar nebus per sunku?

Planas:

1 diena
Vėlai vakare išvykimas iš Kauno. Ryte atvykimas į Krokuvą. Įsikūrimas viešbutyje. Poilsis. Pasivaikščiojimas po vakarinį senamiestį. Nakvynė viešbutyje.

2 diena
Po pusryčių vykimas į Veličką. Ekskursija po druskų kasyklas. Kelionė į Slovakiją. Įsikūrimas viešbutyje.

3diena
Štrebske pleso– keltuvu iki kalnų namelio Pod Solyskom – Mlyninska dolina - Skok kriokliai (Aukštieji Tatrai)

4 diena
Stiš pilis + Levočos miestelis

5 diena
Tatranska lomnica – keltuvu iki Skalnate Pleso ežero - pesčiomis iki Maly skrity vodopad krioklių ir seniausia Reinerovo chata. Grįžtame atgal. (Aukštieji Tatrai)

6 diena:
Išvyka į kalnų kurortą Stary Smokovec. Funikulieriumi pasikeliama į Hrebienok šlaitą. Žygis iki šaltosios tėkmes krioklių. (Aukštieji Tatrai)

7 diena
Išvyka į Žemuosius Tatrus. Demianovo stalaktitų – stalagmitų urvai. Kėlimasis keltuvu ir kopimas į Chopoko viršukalnę (2024 m). Pavakariais išvažiuojame į Lenkiją. Naktis motelyje.

8 diena.
Važiuojame iki Varšuvos. Šopingas. Grįžtame namo.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 06 12, 08:38)
3diena
Štrebske pleso– keltuvu iki kalnų namelio Pod Solyskom – Mlyninska dolina - Skok kriokliai (Aukštieji Tatrai)

5 diena
Tatranska lomnica – keltuvu iki Skalnate Pleso ežero  - pesčiomis iki Maly skrity vodopad krioklių ir seniausia Reinerovo chata. Grįžtame atgal. (Aukštieji Tatrai)

6 diena:
Išvyka į kalnų kurortą Stary Smokovec. Funikulieriumi pasikeliama į Hrebienok šlaitą. Žygis iki šaltosios tėkmes krioklių. (Aukštieji Tatrai)

Iki Pod Solyskom pasikėlus keltuvu reikės leistis žemyn, nes iki Skok krioklio eina kita trasa (galima eiti ir nuo Poid solyskon trobelės, bet iki Skok kriokio reiktu eiti per perėję ir apie 7 val.)

5 ir 6 dienos man atrodo tikslas tas pats -Maly Srkyty vodopad, bei Vodopady Studeneho Potoka tik maršrutas kitas

įmetu tatrų kalnų žemėlapį su trasomis ir ėjimo laikais, gal pagelbės
http://www.mapytatr..../a_wys_maps.htm (paspaudus ant žemėlapio vaizdas bus didesnis)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo punkis: 12 birželio 2009 - 09:20
QUOTE(dontstop @ 2009 06 11, 11:24)
Aš taip supratau, kad su plaustais galima paplaukioti tik jei kompanija nuo 6 žmonių? Mes tik trise važiuojam  unsure.gif

Ar turit omeny plaustus Dunajec upe?
6 žmonės nebūtinai iš Jūsų turi būti. Ta kompanija vietoje susidaro. Plaustų labai daug, gal kažkiek reikia palaukti, jei nėra pakankamas kiekis, bet tai neužtrunka. Pernai mes dviese vos tik atvažiavom, sako: "Prašom, mums kaip tik Jūsų ir trūko. Plaukiam." lotuliukas.gif
Atsakyti
Norėjau klausti, kaip šiemet kainos Slovakijoje. Gal kas jau buvote? Mes taip pat ruošiamės keliauti su mažiumi, bet manau, kad vežimą reiks įsimesti . g.gif Kokį viešbutuką rekomenduotumėt pakeliui. Norėtume sustoti dienai Krokuvoje ir Zakopanėje?
Atsakyti