Sveiki Slovakijos myletojai,
na pagaliau ir as sugrizau po metu i kelioniu skyreli
Planu siems metams jau turim, todel pirmas mano klausimas - kas buvot Slovakijoje po euro ivedimo - KAIP KAINOS? Domina maisto kainos pardej, kavinese. Kaip pas juos su tuo Ubytovani - apgyvendinimu? Ar nepakilo?
Zadam vaziuoti liepa i Aukstuosius Tatrus. Gal kas zinot kempinga, kuris butu visai netoli miestuko ar paciam miestuke (tinka ir Lomnica, ir Smakoviec, ir Str.Pleso, ir bet kuris tarpinis kaimukas).
Kad kempingai yra 3-5 km atstumu nuo miestuku zinau, ale biski neitnka toks variantas, mat vaziuojam su vaikuciais ir su mociutem kemperiais, todel norim, kad jau to kmeperio is kempingo nereiktu judint, o norintys eiti i kalnus galetu tai daryti savo kojomis arba elektiniu traukinuku...
Papildyta:
Extraa, vaje, perskaiciau jusu nuotykius nuo Terio trobeles nakti Drasuoliai Gerai, kad nieko neatsitiko jums...
Mes dar spejom iki 7 vakaro nusileist, bet nuo Terio iveikem Precne sedlo, paskui pasiekem dar ir Zbojnicka chata, o tada jau koju nejausdami varem namucio. Beje, Hrebionok keltuvas irgi neveike, grizom tuo paciu asfaltu
QUOTE(ziulyte @ 2009 04 14, 11:39)
Sveiki Slovakijos myletojai,
Planu siems metams jau turim, todel pirmas mano klausimas - kas buvot Slovakijoje po euro ivedimo - KAIP KAINOS? Domina maisto kainos pardej, kavinese. Kaip pas juos su tuo Ubytovani - apgyvendinimu? Ar nepakilo?
Zadam vaziuoti liepa i Aukstuosius Tatrus. Gal kas zinot kempinga, kuris butu visai netoli miestuko ar paciam miestuke (tinka ir Lomnica, ir Smakoviec, ir Str.Pleso, ir bet kuris tarpinis kaimukas).
Kad kempingai yra 3-5 km atstumu nuo miestuku zinau, ale biski neitnka toks variantas, mat vaziuojam su vaikuciais ir su mociutem kemperiais, todel norim, kad jau to kmeperio is kempingo nereiktu judint, o norintys eiti i kalnus galetu tai daryti savo kojomis arba elektiniu traukinuku...
Papildyta:
Extraa, vaje, perskaiciau jusu nuotykius nuo Terio trobeles nakti Drasuoliai Gerai, kad nieko neatsitiko jums...
Mes dar spejom iki 7 vakaro nusileist, bet nuo Terio iveikem Precne sedlo, paskui pasiekem dar ir Zbojnicka chata, o tada jau koju nejausdami varem namucio. Beje, Hrebionok keltuvas irgi neveike, grizom tuo paciu asfaltu
Papildyta:
as cia kazkada aprasiau kelione, tai mums labai patiko kempingas prie Stara Lesna. Paprastas, bet mums jis kazkodel jaukiausias buvo. nuo pagrindinio kelio visai netoli pestute iki traukinuko. grafikas kabo pas registratoriu, ar kaip jis ten vadinasi. o ten jau kapeikas kainuoja nuvaziuoti i viena ar i kita puse. zodziu tikrai patogioje vietoje. Jei vaziuotume vel i A.Tatrus, tai apsistotume tik ten.
http://www.supermama...?...17523&st=24
Ziulyte, mes irgi zadam liepa i Aukstuosius Tatrus pavaryti Na, aisku, su mazu vaiku jau teks gerokai pagalvoti, ka tokio nuveikti. Gal gali pasidalinti mintimis, ka zadat pamatyti ir pan. Mes norime senelius veztis, kad maziuke kartais galetume palikti, bet jie to dar nezino Gal ir nepasirasys
Kempingu nezinau, mes noretume gaut du atskirus kambarius su virtuve, zadam vietoj ieskotis, nors man ramiau butu tureti jau rezervuota. Idomu tikrai, kaip ten po euro ivedimo kainikes?
Kempingu nezinau, mes noretume gaut du atskirus kambarius su virtuve, zadam vietoj ieskotis, nors man ramiau butu tureti jau rezervuota. Idomu tikrai, kaip ten po euro ivedimo kainikes?
Cobre, aciu uz nuoroda, butinai pasiskaitysiu Ziuriu, tu vis dar sioje forumo vietoje "gyveni" As tai buvau pabegus metams, kad saves neerzinaciau, nes vaziuot vistiek niekur negalejau...
Extraa, mes jau pranesem seneliams ir jie su mielu noru sutiko, taip kad musu planas - chuliganas toks: liepos 25 isvaziuot su kemperiu ir vakare pasiekt Tatrus, apsistot kempinge ir jau is jo vykdyt visus zygius. Si karat jau rinksimes kitus marsutus, o judet vietoje zadam ta nuostabiaja elektricka. Mociues su mazaisiais liks kemperiuose ir lauks musu Prie kokiu kriokliu aisku nuvaziuosim visi su ta elektricka, nu ir i kaboka kok ilisim. Si kart nebenorim jokiu urvu, piliu - jau viskas matyta. Tikslas - kalnai ir vaiksciojimas po juos. Mano mazyliui bus tik 5 menesiai, tai galvojam apie kuprine, kad bent iki kriokliu ji nunest, ale reik ieskot kokios gal padevetos - jauciu jos nepigiai kainuoja, o didiji zadam imt i adaptacini zygi ir kur nereik per sedlo vertis...
Grizdami gal sustosim Krokuvoj, Velickose.
Jums as su maziuku rekomenduociau zemuosisu Tatrus - ten daug viskas paprasciau. Zinoma, vaidai gal kiek ir skiriasi, bet juk ir taip smagu
Extraa, mes jau pranesem seneliams ir jie su mielu noru sutiko, taip kad musu planas - chuliganas toks: liepos 25 isvaziuot su kemperiu ir vakare pasiekt Tatrus, apsistot kempinge ir jau is jo vykdyt visus zygius. Si karat jau rinksimes kitus marsutus, o judet vietoje zadam ta nuostabiaja elektricka. Mociues su mazaisiais liks kemperiuose ir lauks musu Prie kokiu kriokliu aisku nuvaziuosim visi su ta elektricka, nu ir i kaboka kok ilisim. Si kart nebenorim jokiu urvu, piliu - jau viskas matyta. Tikslas - kalnai ir vaiksciojimas po juos. Mano mazyliui bus tik 5 menesiai, tai galvojam apie kuprine, kad bent iki kriokliu ji nunest, ale reik ieskot kokios gal padevetos - jauciu jos nepigiai kainuoja, o didiji zadam imt i adaptacini zygi ir kur nereik per sedlo vertis...
Jums as su maziuku rekomenduociau zemuosisu Tatrus - ten daug viskas paprasciau. Zinoma, vaidai gal kiek ir skiriasi, bet juk ir taip smagu
QUOTE(ziulyte @ 2009 04 14, 12:48)
Cobre, aciu uz nuoroda, butinai pasiskaitysiu Ziuriu, tu vis dar sioje forumo vietoje "gyveni" As tai buvau pabegus metams, kad saves neerzinaciau, nes vaziuot vistiek niekur negalejau...
Aha, vis apsilankau
Mano mazius jau kaip tankas varineja, su juo dabar nors i pasaulio krasta gali vaziuoti o kopinejimas man nelabai prilipo, nors kalnai laaaabai grazu Zemieji Tatrai man ypatingu emociju nesukelia, nors graziu vietu be abejo yra.
Sveikutes,
man tatrai patys nuostabiausi. mat tai buvo pirmieji kalnai, kuriuose as buvau. ir tiesiog juos isimylejau. as ten jau buvau ne viena karta ir dar zinau kad vaziuosiu
tad ir su savo maza panele vaziavom butent i slovakijos kalnus. dukrytei buvo puse metuku. tad ji dar nemazai keliones pramiegojo. o kadangi dar visiskai nesunki buvo, tad ir nesioti ja jokiu problemu neturejom.
http://picasaweb.goo...e/2oo707Tatrai#
dabar jau mergyte gerokai ugtelejus, tad ta kelionine nesiokle parduodam. gal ka sudominau?
man tatrai patys nuostabiausi. mat tai buvo pirmieji kalnai, kuriuose as buvau. ir tiesiog juos isimylejau. as ten jau buvau ne viena karta ir dar zinau kad vaziuosiu
tad ir su savo maza panele vaziavom butent i slovakijos kalnus. dukrytei buvo puse metuku. tad ji dar nemazai keliones pramiegojo. o kadangi dar visiskai nesunki buvo, tad ir nesioti ja jokiu problemu neturejom.
http://picasaweb.goo...e/2oo707Tatrai#
dabar jau mergyte gerokai ugtelejus, tad ta kelionine nesiokle parduodam. gal ka sudominau?
Nu va, o as tos nesiokles taip ieskau O cia va tiesog ant stalo viskas padeta
Dar turiu klausimeli - vaziuojam i Tatrus liepos pabaigoje. Gal kas turit kokiu normaliu apartamentu kontaktus??? Domina tik Aukstieji Tatrai (nesvarbu katras miestukas). Visgi nusprendem vaziuot lengvaja ir ten nuomotis, nes su kemperiu gaunasi ir letai, ir per daug zmoniu vienam kemperyje. Man reiktu 2 kambariuku su virtuve ir wc mazgu arba atskirom virtuvem ir wc mazgais. Ekipazas - 4 suauge ir 2 vaikai (vienas - kudikis).
Jei neturit kontaktu, tai gal mesteltumet koki netini psl, kur ju iekot, nes man per googla kazkokius lievus puslapius meta. Ten pagrinde Liptovsky Mikulas ir Demeniovska dolina meta, o mane biski kitos vietos domina...
Kaip slovakai atskainea i el.pasta ir kokia kalba rasot? Niekada pas juos neuzsisakinejau is anksto, visada vietoj surasdavom Tai biski kazkaip jauciuosi is menulio nusileidus ir nebezinau, ar cia varyt kaip visad - na ura, ar bandyt uzsakinet is anksto Visgi 5 menesiu vaika vezames
Dar turiu klausimeli - vaziuojam i Tatrus liepos pabaigoje. Gal kas turit kokiu normaliu apartamentu kontaktus??? Domina tik Aukstieji Tatrai (nesvarbu katras miestukas). Visgi nusprendem vaziuot lengvaja ir ten nuomotis, nes su kemperiu gaunasi ir letai, ir per daug zmoniu vienam kemperyje. Man reiktu 2 kambariuku su virtuve ir wc mazgu arba atskirom virtuvem ir wc mazgais. Ekipazas - 4 suauge ir 2 vaikai (vienas - kudikis).
Jei neturit kontaktu, tai gal mesteltumet koki netini psl, kur ju iekot, nes man per googla kazkokius lievus puslapius meta. Ten pagrinde Liptovsky Mikulas ir Demeniovska dolina meta, o mane biski kitos vietos domina...
Kaip slovakai atskainea i el.pasta ir kokia kalba rasot? Niekada pas juos neuzsisakinejau is anksto, visada vietoj surasdavom Tai biski kazkaip jauciuosi is menulio nusileidus ir nebezinau, ar cia varyt kaip visad - na ura, ar bandyt uzsakinet is anksto Visgi 5 menesiu vaika vezames
QUOTE(ziulyte @ 2009 05 05, 20:46)
Dar turiu klausimeli - vaziuojam i Tatrus liepos pabaigoje. Gal kas turit kokiu normaliu apartamentu kontaktus??? Domina tik Aukstieji Tatrai
Tuoj paieškosiu
Va, radau. Prieš porą metų mes gyvenom čia. Šeimininkė neblogai kalba rusiškai ir ruošia skanius slovakiškus pursyčius . Sąlygos gyventi - tikrai geros - šiltas vanduo, WC, pas mus dar ir TV kambaryje buvo. Vienžo, dar ir dabar net vaikai prisimena mažą viešbutuką Slovakijoje . Drąsiai galiu rekomenduot
QUOTE(Dilma @ 2009 05 05, 23:59)
Prieš porą metų mes gyvenom čia.
Ir mes pas Anna gyvenom. Super moteriškė - kaip mama visais rūpinasi. Kambariai įrengti moderniai, labai tvarkingi. O jau koki vaizdą pro langą turėjom Tik ten nėra kambarių su virtuvėlėmis, kaip ziulyte nori.
QUOTE(ziulyte @ 2009 05 05, 21:46)
1. Jei neturit kontaktu, tai gal mesteltumet koki netini psl, kur ju iekot, nes man per googla kazkokius lievus puslapius meta. Ten pagrinde Liptovsky Mikulas ir Demeniovska dolina meta, o mane biski kitos vietos domina...
2. Kaip slovakai atskainea i el.pasta ir kokia kalba rasot? Niekada pas juos neuzsisakinejau is anksto, visada vietoj surasdavom Tai biski kazkaip jauciuosi is menulio nusileidus ir nebezinau, ar cia varyt kaip visad - na ura, ar bandyt uzsakinet is anksto Visgi 5 menesiu vaika vezames
2. Kaip slovakai atskainea i el.pasta ir kokia kalba rasot? Niekada pas juos neuzsisakinejau is anksto, visada vietoj surasdavom Tai biski kazkaip jauciuosi is menulio nusileidus ir nebezinau, ar cia varyt kaip visad - na ura, ar bandyt uzsakinet is anksto Visgi 5 menesiu vaika vezames
1. Turiu išsaugojus keletą puslapių:
http://www.limba.com...vakia/offer.htm (Didelis pasirinkimas Aukštuosiuose ir Žemuosiuose Tatruose. Čia užsakinėjom apartamentus Žemuosiuose Tatruose - viskas vyko labai operatyviai, aprašymas ir nuotraukos atitiko realybę)
http://www.hotels-sl...in-vysoke-tatry
http://www.vysoketat...ubytovanie.html
http://www.tanap.sk/homes.html
http://www.tatry.net...ation/pensions/
http://www.hotels-eu...tatry_stola.htm
http://slovakia.hote.../tatra.en.html#
2. Šiaip rašiau angliškai, gavau atsakymus taip pat angliškai. Tačiau pvz, Anna pati angliškai nekalba (tik rusiškai), todėl jos sūnus revervavimo reikalus tvarko, ir atsakymus gavome angliškai. O pati Anna paskambino prieš kelionę, pakalbėjom rusiškai.
LIMBA (mano nurodytas pirmasis puslapis) - el. paštu viską sutvarkėm angliškai.
QUOTE(ziulyte @ 2009 05 05, 21:46)
Nu va, o as tos nesiokles taip ieskau O cia va tiesog ant stalo viskas padeta
Nešioklę, kai užsidedi, ji kaip kėdutė-kuprinė. vaikui stabilios atramėlės į visas puses. beje yra juosmens diržas, kuris visą svorį perkelia ant klubų, tad ir visą dieną pravaikščiojus didelio nuovargio nesijaučia. o padėjus ant žemės ji stabiliai stovi, nes tos aliumininės kojelis prasiplečia ir kėdutę galima pastatyti.
Kėdutė tipo nuo pusės metukų, bet mes važiavom, kai dukrytei buvo 5,5 ir tikrai labai patogu ir gerai buvo. tik tiesa, kai vaikas miega, dažnai galvyte tiesiog padeda ant priekio tos nešioklės, tad per pirmą dieną nutrynė šiek tiek kaktą. kitą dieną nešiojomės minkštą "kempiniuką' tad labai šauni pagalvėlė buvo
QUOTE(Dilma @ 2009 05 05, 21:59)
Tuoj paieškosiu
Va, radau. Prieš porą metų mes gyvenom čia. Šeimininkė neblogai kalba rusiškai ir ruošia skanius slovakiškus pursyčius . Sąlygos gyventi - tikrai geros - šiltas vanduo, WC, pas mus dar ir TV kambaryje buvo. Vienžo, dar ir dabar net vaikai prisimena mažą viešbutuką Slovakijoje . Drąsiai galiu rekomenduot
aciu didelis
Bala nemate tau irgi aciu labai
Kiek pamenu Limba yra Demeniovskoj dolinoj netoli Jasnos Ar jie ir A.Tatruose ka nors turi??? Na reiks pasiziuret atidziau
Nu zinot, patiko man tas pensionas jusu rekomenduotas. Klausimai du - gal kuri gyvenot apartamentuose 5-6 zmonem. Kokios ten salygos? Gal ten virtuve yra???
Kur valget su vaikuciais, jei nera visai virtuves? Gal bent bendra virtuve yra. Kaip saldytuvas?
Ai nedaskaiciau - mini saldytuvas raso kad yra...
Vaziuosiu su bevei 6 metu ir ne pilnu 5 menesiu vaikais. Del didziojo valgymo msziausiai problemu, bet va ka su mazuoju daryt, jei koses bus prasideje
QUOTE(ziulyte @ 2009 05 07, 14:08)
1. Bala nemate tau irgi aciu labai
2. Kiek pamenu Limba yra Demeniovskoj dolinoj netoli Jasnos Ar jie ir A.Tatruose ka nors turi??? Na reiks pasiziuret atidziau
3. Kur valget su vaikuciais, jei nera visai virtuves? Gal bent bendra virtuve yra. Kaip saldytuvas?
2. Kiek pamenu Limba yra Demeniovskoj dolinoj netoli Jasnos Ar jie ir A.Tatruose ka nors turi??? Na reiks pasiziuret atidziau
3. Kur valget su vaikuciais, jei nera visai virtuves? Gal bent bendra virtuve yra. Kaip saldytuvas?
1. Nėra už ką. Vienas malonumas
2. LIMBA tikrai siūlo ir Aukštuosiuose Tatruose. Jei jau esat nutarę dėl miestelio, belieka paieškoje įvesti ir gausit siūlomus variantus
3. Tame pensione Anna pati maistą gamina. Bet jau kaip skanu pas ją!!! tokio skanaus maisto turbūt niekur daugiau nesu valgius ziulyte, pasižiūrėk jų puslapyje RESTAURANT - yra ir nuotraukos. Galima tartis dėl vakarienių už papildomą kainą (pusryčiai įskaičiuoti į kainą). Kambaryje mini šaldytuvas tikrai buvo.