Įkraunama...
Įkraunama...

Kompiuterio problemos - 6

as irgi su problemom dar karta verysad.gif kai noriu ziureti tv per interneta, pvz web tv arba tv.lt, man nieko nerodo, paraso lange plug-in content. siulo instaliuoti media playeri 11. bet pas mane yra naujesnis, todel neleidzia senesnes versijos idiegt, aisku. tai ka man daryt? ar issinstaliuot savo media playeri ir isimest senesni, ar ieskot kokiu papildymu, ka telika rodytu? g.gif o be to 11 media playeris raso tinka XP, o pas mane VISTA unsure.gif labai noriu lietuviskos tv verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 05 25, 23:11)
prireikė dar pagalbos.
šaindien kažkas pasidarė mozilai ar čia mano PC nežinau  g.gif

žodžiu, kad ir sm, atsiverčiu temą, skaitau, paspaudžiu sekantį psl. jį atverčia, ir vėl iš kart tarsi refreshinas.
atsidarau kitą temą, ji atsiverčia, ir vėl viskas pasikrauna per naują. na visas veiksmas atrodo kaip paspaudus refresh mygtuką.
su kai kuriais kitais psl taip pat. skaitau ką nors, spaudžiu ką nors, atsidaro, ir vėl refreshinas  doh.gif  nu iš tiesų trikdo, any ideas kame reikalas?  g.gif  g.gif

turiu ta pačia bėda tikiuosi sulauksim pagalbos greitu laiku nes tikrai nervina jau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 05 27, 18:32)
turiu ta pačia bėda tikiuosi sulauksim pagalbos greitu laiku nes tikrai nervina jau  blink.gif

Nu va. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Palemonas @ 2008 05 28, 09:46)

o kas juokinga? g.gif

Nu aš asmeniškai vakar pravariau su Ccleaner, po to su Spybot, tam kartui dingo lyg ir, šiandien vėl bando taip darytis doh.gif ir mozilą, tiesą, išinstaliavau, perdariau naują, vėl tas pats.

Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 05 28, 12:17)
o kas juokinga?  g.gif

Nu aš asmeniškai vakar pravariau su Ccleaner, po to su Spybot, tam kartui dingo lyg ir, šiandien vėl bando taip darytis  doh.gif  ir mozilą, tiesą, išinstaliavau, perdariau naują, vėl tas pats.

1. „Adobe Flash“ saugumo klaida naudojasi programišiai

2008-05-28 12:27

intology.com

„SANS Internet Storm Center“ praneša, kad „Adobe Flash Player“ 9.0.124.0 programoje yra aktyviai išnaudojama saugumo klaida. Kai kurios senesnės „Adobe Flash Player“ versijos taip pat yra pažeidžiamos.

Šią naujieną patvirtina ir „Symantec“ – jie jau gavo pranešimų apie nuotoliniu būdu įvykdytas atakas. Šiuo metu per SQL injekcijos ataką „nulaužta“ 20000 serverių, kreipiančių jų lankytojus į vieną iš trijų serverių, esančių Kinijoje ir pateikiančių kodą, išnaudojantį „Flash“ saugumo spragą.

„Mes susipažinome su šiandieniniu pranešimu apie „Flash Player“ programoje esančią spragą. Dirbame su „Symantec“ tirdami SWF failų pažeidžiamumą ir išleisime atnaujinimą vos tik gausime daugiau informacijos“ – „SCMagazineUS“ žurnalui teigė „Adobe“.

„Symantec“ perspėjo vartotojus, ypač dirbančius stambesnėse kompanijose, kad jie laikinai išjungtų ar išdiegtų „Flash“ ir nesilankytų nepatikimuose internetiniuose puslapiuose, kol „Adobe“ neišleido pataisymo.

2. Patirtis. Kaip aš su virusais kariavau

Dabar, kai ant mūšio lauko baigia nusėsti dulkės, trumpai papasakosiu, kaip aš kariavau su virusais darbiniame kompiuteryje, kuriame net administratoriaus teisių neturiu. Trumpai primenu visą istoriją tiems, kas ją praleido: užkrėčiau sistemą per Flash atmintinę, Symantec antivirusinas virusų nesulaikė. Pajutau ne iš karto - bet ilgainiui klaikiai sulėtėjo internetas, padidėjo atminties ir procesoriaus apkrovos (turiu KlipFolio ir stebiu nuolat), naršyklėje (Firefox) buvo pagrobti adresai, reklamos tinklalapiuose pakeičiamos visokiomis šlykštynėmis. Kitaip tariant - visi klasikiniai užkrėtimo požymiai.

Bandyti įrankiai, kurie nepadėjo:
Spybot Search&Destroy
Symantec AntiVirus Corporate Edition versijos ir virusų aprašų atnaujinimas
AVG AntiVirus Free
Kaspersky Online Scan
Panda Online Scan
Windows Defender
SuperAntiSpyware

Kai kurie iš išvardintų yra santykinai nekalti dėl nesėkmės. Kaspersky ir Panda atrado aibę problemų, bet kadangi nemokamai nebegydo, tai pridėjau prie nepadėjusių, nes jokios iš jų naudos - kad turiu virusų, ir taip žinojau.

Kas padėjo:
a-squared Free
Process Explorer
Autoruns
Unlocker

Apie a-squared nieko nežinojau prieš bandydamas, bet dėl ankstesnių priemonių nesėkmių, nutariau bandyti visus FileHippo rastus įrankius iš eilės pagal abėcėlę. Pasisekė su pačiu pirmuoju. a-squared išrankiojo ir sunaikino visus virusų failus, išskyrus vieną - DLL, per kurį buvo paleistos visos Windows programos, įskaitant ir pačią a-squared. Beje, tai labai dažnas virusų savigynos būdas - paleisti visas programas per savo DLL. Taip paleisti antivirusinai ir antišinipinėjimo programos nesugeba kovoti „pačios su savimi“.

Išvalęs visą kitą mėšlą su a-squared, paleidau Process Explorer ir įsitikinau, kad iš tikrųjų visos programos yra priklausomos nuo vieno DLL failo. Ištrinti jo negaliu, nes jo įsikibusios laikosi visos Windows programos. Tuomet parsisiunčiau Unlocker ir „atkabinau“ jas nuo virusinio DLL. Gavau tuziną pranešimų apie klaidas, kai kurios programos lūžo, bet DLL pavyko atkabinti. Tuomet paprasčiausiai jį ištryniau (apeidamas šiukšliadėžę). Beliko dar kartą paleisti a-squared, atnaujinti Symantec AntiVirus, su Autoruns patikrinti, kad jokie nepažįstami failai nebūtų leidžiami sistemos startavimo metu, ir atgaivinti Windows Defender, kurią virusas buvo visiškai pargriovęs.

Taigi išsigydyti galima ir be jokio rimto antivirusino, nors niekam nelinkiu, kad iki to sistema prieitų. Svarbiausia turėti gerą procesų stebėjimo programą, su kuria rastumėte „nelegalius“ DLL ir EXE, Unlocker jiems atkabinti nuo kitų programų ir patikimai veikiantį Delete klavišą klaviatūroje. smile.gif

www.nezinau.lt
Atsakyti
mastau.gif tai čia man tas reikalas yra mastau.gif
deja tie visi pataisymai per daug sudėtingai skamba verysad.gif kai nesi profas toj srity...
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 05 29, 10:53)
mastau.gif tai čia man tas reikalas yra mastau.gif
deja tie visi pataisymai per daug sudėtingai skamba  verysad.gif kai nesi profas toj srity...

Kitos išeities neturi. Bent jau su a-squared "pratrauk" savo kompą.
Atsakyti
QUOTE(Palemonas @ 2008 05 29, 11:23)
Kitos išeities neturi. Bent jau su a-squared "pratrauk" savo kompą.

nu parsisiunčiau aš jį bandysiu kas čia gausis unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif

Nezinau ar sitoj temoj rasau blush2.gif bet norejau pklaust,kaip sugrazint ta linija kur startas,internetas,skaipas yra.Kazkaip jin pasidare sone ir taip durnai dabar,kaip ja vel grazint i apacia g.gif doh.gif Tikiuosi supratot ka turejau galvoj ax.gif
Dekui 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cuname @ 2008 05 29, 14:17)
Sveikos mamytes 4u.gif

Nezinau ar sitoj temoj rasau blush2.gif bet norejau pklaust,kaip sugrazint ta linija kur startas,internetas,skaipas yra.Kazkaip jin pasidare sone ir taip durnai dabar,kaip ja vel grazint i apacia g.gif  doh.gif Tikiuosi supratot ka turejau galvoj ax.gif
Dekui 4u.gif  4u.gif

Ta linija vadinasi "Taskbar" (Užduočių juosta). Gali su pele tiesiog nutempti, spaudi kairiu pelės mygtuku ant laisvos vietos (ne ant programų ar mygtukų) ir tempi žemyn. Ai beje stumdyti negalima kai užduočių juosta būna užrakinta. Šitą galima pakeisti paspaudus dešiniu klavišu ant užduočių juostos ir ten toks "Lock task Taskbar", jei ant uždėta varnelė tada nesistumdo, jei nėra tada galima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dds: 29 gegužės 2008 - 15:30
QUOTE(dds @ 2008 05 29, 16:29)
Ta linija vadinasi "Taskbar" (Užduočių juosta). Gali su pele tiesiog nutempti, spaudi kairiu pelės mygtuku ant laisvos vietos (ne ant programų ar mygtukų) ir tempi žemyn. Ai beje stumdyti negalima kai užduočių juosta būna užrakinta. Šitą galima pakeisti paspaudus dešiniu klavišu ant užduočių juostos ir ten toks "Lock task Taskbar", jei ant uždėta varnelė tada nesistumdo, jei nėra tada galima.

Dekui pavyko mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
o sakykit ar galima kompe laikyti dvi nuo snipu programas ar jos nesipjauna???kalbu apie spybota ir pc healt optimizer!nes nuskanuoja su viena vienokius snipus randa nuskanuoju su kita kitokius!patarkit!ir ka daro uniblue registry booster?
Atsakyti