Smagi ir skani (man labai patiko) karshta uzkandele:
Prancuzishko batono riekeles (galima bet kokio) uztepam tokia mase: zali smulkinti pievagrybiai, skiltele ar dvi cesnako, pora shaukshtu majonezo ir tarkuotas suris (shiuo atveju mozarella).
Nu zinokit, niam!
Vishtiena su salotom:
Vishtienos krutineles supjausciau ishilgai (ne kubeliais, kad sausa nebutu) ir pamarinavau kelias valandas: cesnakai, truputis majonezo, sojos, zoleliu ir kt.
Sumaunam ant ishmirkytu pagaliuku (kad nedegtu nuo lauzo) ir i lauka keptiJ
Salotos: salotu lapai, pomidoras, agurkas, ridikeliai, brokoliai, zalias kopustas su jogurto/majonezo ir zoleliu padazu.
Lengva vakariene (man irgi labai patiko):
Ishverdam bulves su lupena, perpjaunam I dvi ar tris dalis. Ant shiltos bulves dedam varshkes salotas:
Varshke, burokine tarka sutarkuotas raugintas ar marinuotas agurkelis, kubeliais supjaustytas pomidoras, krapai, svogunu laishkai, shaukshtas majonezo ar grietines (galima ir be), kapareliai, ridikeliai ir juodieji pipirai..
Sorry uz foto, bet skanu tikrai..:
QUOTE(6663 @ 2008 05 21, 06:26)
Vishtiena su salotom:
Lengva vakariene (man irgi labai patiko):
Nu žinai 6663, vos infarkto negavau ...Vaje kaip skanu viskas...ypač bulvės su varškė Niamniamniam
O pas mane kukliai vakar...balti šaltibarščiai
QUOTE(Lera @ 2008 05 20, 21:09)
kaip skaniai atrodo
QUOTE(Sparkling @ 2008 05 20, 22:14)
Savaitgali kepiau kelmus..uzsiprase jubiliejui
wow, labai graziai atrodo!
QUOTE(6663 @ 2008 05 21, 05:26)
tokios uzkepeles pas mus labai populiarios
o vistiena labai skaniai atrodo
QUOTE(Lera @ 2008 05 20, 19:52)
daividija ačiū
o klausyk man jau seniai norisi su tepamu sureliu pabandyt bet vis nedrystu skaniai gaunasi ? sakyk tesiai švesiai
o klausyk man jau seniai norisi su tepamu sureliu pabandyt bet vis nedrystu skaniai gaunasi ? sakyk tesiai švesiai
sakau tiesiai sviesiai-skanu!!!
QUOTE(Sparkling @ 2008 05 20, 20:14)
Savaitgali kepiau kelmus..uzsiprase jubiliejui
labai grazus kelmai.Niekada nekepiau
[quote=6663,2008 05 21, 03:26]
6663,pas tave kaip visada-PUOTA.Megstu grybus niam.
As nedirbu,ir namuose nieko nedarau, tik begioju paskui namu darkytojus,puodai,saukstai po visa virtuve
6663 mmm : megstu toki maista sumuštinukai labai viliojančiai atrodo :
daividija nu patikesiu ir pabandysiu tik niekas neparašo kokį sureli naudoja ar ta kur varškinis ar lidita sūrelį
Elena prašyčiau plačiau kas per balti šaltibarščiai
daividija nu patikesiu ir pabandysiu tik niekas neparašo kokį sureli naudoja ar ta kur varškinis ar lidita sūrelį
Elena prašyčiau plačiau kas per balti šaltibarščiai
QUOTE(Lera @ 2008 05 21, 10:31)
Na plačiau tai plačiau...
Paimi kašyką ir eini į mišką Prisirenki rūgštynių Grįžti namo, paimi kitą kašyką ir eini į laukus Prisikasi bulvių Bulvės verdi, kepi, troškini...kaip tik nori..Rūgštynės plauni, pjaustai smulkiai ir dedi į virintą pasūdytą vandenį.Virti reikia porą minučių Tada reikia ataušinti.Dar reikia nubėgt į tvartą kiaušinio Ir krapų į daržą Balini su grietinę, dedi virtą kiaušinį, daug krapų, svogūno laiškų, galima ridikėlių papjaustyti.Dabar ramiai su šaukštu prie stalo
QUOTE(Lera @ 2008 05 21, 07:31)
6663 mmm : megstu toki maista sumuštinukai labai viliojančiai atrodo :
daividija nu patikesiu ir pabandysiu tik niekas neparašo kokį sureli naudoja ar ta kur varškinis ar lidita sūrelį
daividija nu patikesiu ir pabandysiu tik niekas neparašo kokį sureli naudoja ar ta kur varškinis ar lidita sūrelį
varskini tepama,kartais dedu be priedu,kartais su priedais..
As naudoju varskini tepama sureli su priedais,jis man skanesnis...
Siandien jau prigaminau koldunu ,nes i darba begsiu, tai kad gryzus nereiktu prie indu stovet (beje,koldunu nedarau pati, nes cia yra tokiu skaniu rusisku pirkti..)
padazas: pakepinu spirgucius su svogunu, dedu sviesto ir 4 saukstus tepamo surelio ,visokiu zalumynu. Isvirtus koldunus i padaza sudedu ir ant silnos ugnies pavartau viska keptuvej,kad padazo prisigertu
Siandien jau prigaminau koldunu ,nes i darba begsiu, tai kad gryzus nereiktu prie indu stovet (beje,koldunu nedarau pati, nes cia yra tokiu skaniu rusisku pirkti..)
padazas: pakepinu spirgucius su svogunu, dedu sviesto ir 4 saukstus tepamo surelio ,visokiu zalumynu. Isvirtus koldunus i padaza sudedu ir ant silnos ugnies pavartau viska keptuvej,kad padazo prisigertu
QUOTE(Elena @ 2008 05 21, 10:41)
aaaaaaaaaaaa tai anita mano visada tokius daro , skanu būna man laai tik remuo paskui kažko prisikabina
QUOTE(daividija @ 2008 05 21, 10:43)
varskini tepama,kartais dedu be priedu,kartais su priedais..
QUOTE(aguonele @ 2008 05 21, 10:58)
Siandien jau prigaminau koldunu
mmm kaip skaniai atrodo : net užsimaniau
o man pirktiniai kažkokie neskanus visai ankščiau liutuko visai skanus budavo dabar ir tie šlikštus , kažkokius norfoi kartais nuperkam tikrai skanus būna Italjano atrodo vadinasi kitu skaniu dar neatradom ir brangius ir pigesnius visokius pirkom visi neskanus mums kažkokiu kremzliu prisukta vietoj mėsos
QUOTE(aguonele @ 2008 05 21, 10:58)
As naudoju varskini tepama sureli su priedais,jis man skanesnis...
Siandien jau prigaminau koldunu ,nes i darba begsiu, tai kad gryzus nereiktu prie indu stovet (beje,koldunu nedarau pati, nes cia yra tokiu skaniu rusisku pirkti..)
padazas: pakepinu spirgucius su svogunu, dedu sviesto ir 4 saukstus tepamo surelio ,visokiu zalumynu. Isvirtus koldunus i padaza sudedu ir ant silnos ugnies pavartau viska keptuvej,kad padazo prisigertu
Siandien jau prigaminau koldunu ,nes i darba begsiu, tai kad gryzus nereiktu prie indu stovet (beje,koldunu nedarau pati, nes cia yra tokiu skaniu rusisku pirkti..)
padazas: pakepinu spirgucius su svogunu, dedu sviesto ir 4 saukstus tepamo surelio ,visokiu zalumynu. Isvirtus koldunus i padaza sudedu ir ant silnos ugnies pavartau viska keptuvej,kad padazo prisigertu
Kaip skaniai atrodo
Matai cia lietuvisku parduotuviu nei su zibintu nerastum ,bet va rusisku yra ir ju maistas tikrai :Koldunai su kalakutiena pasaka,dar skanesniu nesu nei LT valgius..nepatiko tik su kiauliena...Pasiilgstam tokiu tradiciniu pateikalu o pati kazkaip nenoriu terliotis.