Įkraunama...
Įkraunama...

Jodinėjimas

QUOTE(Shyna @ 2007 06 19, 14:46)
Sveikutes. Jusu ir cia dar pilna smile.gif (prie Faunos anksciau radau)

As prie tu pamisusiu del arkliuku prisidesiu. Anksciau marveleje pajodavau, o dabar radau kas savo nuosavais leis pajot.

as ieskau inventoriaus - kamanu be zaslu, gal kas zino kur lietuvoje parduodama, Avenoj neradau bent jau internetiniam kataloge ner.

Siulau myletojus aplankyti viena puslapi - http://zirgai.laisve.info/index.html, ir tuomet lankantis varzybose stebeti, kas ten vyksta.

Yra ir daugiau puslapiu su labai ziauriais vaizdais, bet tiek to...

As tik UZ laisvai jodineti zirgais thumbup.gif
Deja pas mus Lietuvoje i tai ziuri kaip i keista reiskini blink.gif
Bet gi jojimas yra DUETAS, kaip galima skriausti savo drauga??? blink.gif
Is tiesu gaila ziuret i zirgus varzybuose, bet...

Del kamanu tai paziurek lenkiskuose puslapiuose, ten daugiau praktikoja toki jojima.
Jei ne paslaptis kur joji dabar? gali per az parasyt mirksiukas.gif
Gal bandysi jodineti "laisvai"? bigsmile.gif
Butu idomu paziuret g.gif o dar idomiau pabandyt thumbup.gif
Saunuole, zaviuosi tavim drinks_cheers.gif
Kai buvau lenkijoj viena drauge- jojike susizavejusi Monte Robertso metodu man daug pasakojo, bet as neradau literaturos ta tema, o siame psl apie ji nekokios nuomones g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpuryte: 21 birželio 2007 - 13:20
Negaliu ramiai praeiti pro joki arkli - jau minejau tai? biggrin.gif

user posted image

Rumsiskese per Uzgavienes smile.gif

user posted image
Atsakyti
lotuliukas.gif thumbup.gif tas pirmas atrodo tikrai neužvarytas thumbup.gif
Atsakyti
aha, tai šiandien apsilankėme žirgyne šalia Išlaužo. Pirmas įspūdis tai buvo slogus: arklidės sakyčiau tragiškos, vieno korpuso stogas įvirtęs (na, ten, aišku, žirgų ir nelaiko, bet vis tiek kažkaip šokiravo), purvynėliai, arklių mėšlas, ždožiu, Dievogaloje nieko panašaus matyti neteko. Iš kitos pusės, atvykau ten joti, o ne domėtis sąlygomis savo žirgui, tai bala nematė. Gavau visai fainą kumelaitę. Sakau "fainą", nes po Rimos Lašo toji man pasirodė stebuklingai klusni ir jautri, gal tokiai vėplai kaip aš ir per gera. Manimi rūpinosi ir mokė toks Algimantas, senas veteranas šitos srities kaip supratau. Na, pedagogas jis gal nelabai koks, tokiai pradiniokei kaip aš Rima kur kas geriau. Tačiau jis nepatingėjo pademonstruoti tokius dalykus kaip arkliuko valymas, balnojimas, kamanojimas na ir panašiai - smagu, nes man tai įdomu ir norėsiu kada nors pati tai daryti. Kaina - 40 litų už valandą, kai pasakiau, kad norėčiau jodinėti reguliariai, tai sakė, galima dėl kainos pasitarti. Blogai, kad neturi maniežo, bet, pasak jo, žiemą joja į lauką, kaip išsireiškė' "į užsnigtus laukus". chmmm... g.gif
tokie tad kol kas diletantės tyrėjos įspūdžiai iš skurdžių pakaunės žirgynų. beje, gal yra kokių nors Jonavos rajone? būtų galima ir ten apsižiūrėti.
Atsakyti
Na va koks oras, taip ir nuplaukia planai praleisti siektiek laiko su zirgais sad.gif

Egh, laukiu grazaus vakaro, isjosiu i miskeli mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2007 06 26, 19:24)
Na va koks oras, taip ir nuplaukia planai praleisti siektiek laiko su zirgais sad.gif

Egh, laukiu grazaus vakaro, isjosiu i miskeli  mirksiukas.gif

Shyna, taigi pasigirk kur joji? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2007 06 27, 08:27)
Shyna, taigi pasigirk kur joji?  bigsmile.gif

Privaciai. Nesu tikra ar turiu teise girtis smile.gif Ne zirgyne kokiam nors, o pas zmogu. Dar labai neseniai susipazinau su jo arkliais, o pajoti normaliai vis nepavyksta - tai sventes, tai oras blogas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shyna: 27 birželio 2007 - 08:11
QUOTE(Shyna @ 2007 06 27, 08:09)
Privaciai. Nesu tikra ar turiu teise girtis smile.gif Ne zirgyne kokiam nors, o pas zmogu. Dar labai neseniai susipazinau su jo arkliais, o pajoti normaliai vis nepavyksta - tai sventes, tai oras blogas smile.gif

As irgi praeitais metais jodinejau pas zmogu, labai faina kumele. Kazin ar ne pas ta pati? bigsmile.gif
Kokiam tu raj? g.gif
Atsakyti
unsure.gif

Studijuoji / studijavai veterinarija, Pumpuryte?
Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2007 06 27, 08:43)
unsure.gif

Studijuoji / studijavai veterinarija, Pumpuryte?

Jau pabaigiau mirksiukas.gif
O tu?
Atsakyti
ax.gif Įspūdžiai iš artimesnės pažinties su kaštonine trakėne Vėtra...

Jei nuo pradžių - nebuvo vadelių smile.gif Nieko, suradom pavadį užnėrėm.. doh.gif Kilpų ant balno - irgi nėra (matyt įranga ištraukta po min pusės metų nenaudojimo), nieko, suradom, uždėjom - kas kad ne nuo to balno ir kokiais 30 cm per trumpos doh.gif doh.gif doh.gif Tai jas panaudojau tik užšokt ant balno.

O toliau - egzaminas. Kurį aš išlaikiau, bet teko iškęsti visokių įdomių aliūrų pasupimą - pradžiai tiesiai atbulom, vėliau jau pirmyn, bet kur ten - vienas šuolis kairėn, sekantis dešinėn, vis dar laikaisi? Tuomet gavau gerus 10 kryžminių visu greičiu į dešinę pusę (šonu). Žodžiu pavargau nežmoniškai - ne tiek aš patyrus kad balne kaip fotelyje sėdėčiau, o čia dar ne balnakilpių..
Ar turėčiau paminėti, kad vėtrai 13 metų, ji buvo išjodinėjama ir tarnavo raitoje policijoje 3 metus... Žodžiu ne šeip kokia iš pievos ten iš manęs šaipėsi...

Beje jojau tiesiog ganykloje - koks įdomus jausmas, kai pasileidus risčia iš paskos dunda visas tabūnas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif "Pavarė" tarpais ir keletą zovados šuolių, bet jie turiu pasakyt labai grakštūs, minkšti, tik iš netikėtumo įsitempdavau labai.

Na pora balų minuso - nesugebėjau priversti joti pagal laikrodžio rodyklę, ir su sustojimu oj kaip sunku - nenoriu aš jos tampyti, o ji nelabai dar mane autoritetu laiko... Tai sustodavo grynai iš malonės.

Bet savininkas patikino kad viskas bus gerai - pripažino jau pakankamai mane, kad pirmąkart piestu nenumetė. Dar pora kartų - ir turėsiu be galo ištikimą ir patikimą kumelę smile.gif
Atsakyti
Labai idomiu straipsniu rinkinys - anglu kalba - apie arkliu psichologija ir budus su jais susidraugauti, kaip santykius pagristi draugyste, o ne baime. Skaitykite cia
Atsakyti