Įkraunama...
Įkraunama...

Krutantys Afrikos akmenys ...:)

QUOTE(*saulėgrąža* @ 2009 08 24, 09:31)
Jei reikia, galiu ir aš apsiimti tą esminę info pirmam psl iškept.



O, būtų labai gerai 4u.gif thumbup.gif

*saulėgrąža*, ačiū už kantrybę smile.gif
Bet vis tiek turiu klausimą. O kaip naudotis ta paypal sistema? Niekada nemokėjau, tai nelabai suprantu... Dabar jau pasiskaičiau Terms and conditions, bet nežinau kaip per paypal atsiskaitinėti.... ir nerandu info...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agurčikas: 24 rugpjūčio 2009 - 09:54
QUOTE(agurčikas @ 2009 08 24, 10:46)
O, būtų labai gerai  4u.gif  thumbup.gif

*saulėgrąža*, ačiū už kantrybę smile.gif
Bet vis tiek turiu klausimą. O kaip naudotis ta paypal sistema? Niekada nemokėjau, tai nelabai suprantu... Dabar jau pasiskaičiau Terms and conditions, bet nežinau kaip per paypal atsiskaitinėti.... ir nerandu info...

Juodas off topic cool.gif Nueini į paypal.com, registruojiesi ten - kreditinę reik turėti. O paskui, kai jau gauni siuntinuką ten būna invoice su konkrečia suma, kurią turite sumokėti. Vėl tada jungiatės prie savo paypal, spaudžiat "send money" , įrašot į laukelį conos paradise el. adresą , įrašot sumą, kurią pervedat, nurodot savo užsakymo (invoice) numerį. Viskas.
Atsakyti
o gal galit iš savo patirties trumpai nupasakot Lithopsių sėjimo eigą? Skaitau skaitau, visur o kaip geriausia namų sąlygomis juos sėti taip ir nesusigaudau. Nes dabar lyg ir tinkamas laikas būtų sėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2009 08 24, 10:49)
Juodas off topic  cool.gif Nueini į paypal.com, registruojiesi ten - kreditinę reik turėti. O paskui, kai jau gauni siuntinuką ten būna invoice su konkrečia suma, kurią turite sumokėti. Vėl tada jungiatės prie savo paypal, spaudžiat "send money" , įrašot į laukelį conos paradise el. adresą , įrašot sumą, kurią pervedat, nurodot savo užsakymo (invoice) numerį. Viskas.


Ačiū, ačiū blush2.gif
Atsakyti
Lithops

user posted image


Laistymo ciklas :


1. Žiema. Nelaistom. Atminkite, kad litopsų laistymas nuo lapkričio iki kovo yra jų vystymo ciklo sumaišymo priežastis ir augalas gali net numirti. Skirtingai nei kiti sukulentai, litopsai auga visus metus. Su žiemos atėjimu prasideda naujas ciklas: iš pradžių to nesimato - tarp senų lapų vystosi nauji, pasislėpę giliai žemėje. Naudoja jie vandenį iš pernykščių lapų, kurie pamažu prasiskleidžia ir nudžiūsta. Balandžio pabaigoje iš jų lieka tik sausi likučiai. Tai ir yra tas "nerimosi porcesas"- jei besineriantis augalas laistomas, jis ištysta.
Kadangi litopsai neturi ramybės periodo, nereikia jų laikyti žiemą vėsiai. Turi stovėti kambario temperatūroje, bet ne prie radijatorių. Jeigu oras per daug sausas, nauji lapai būna daug mežesni nei senieji.

2. Pavasaris. Pavasaris ateina tada, kai nudžiūna senieji ,,lapai" biggrin.gif, o tai labai priklauso nuo rūšies. Pradedam laistyti.
Nuo vėlyvo pavasario iki vasaros: normalus laistymas kas 10-15 dienų (priklausomai nuo vazono dydžio) Jie turi gauti maksimum vandens nuo to laiko, kai numeta senus lapus iki tol, kai ruošiasi žydėti.

3. Vasara. Birželio mėn. beveik arba visai neliejame. Tiktai esant labai karštai vasarai, galima augalėlius truputį palieti (ypač jeigu pradeda raukšlėtis), kad turėtų pakankamą vandens kiekį suformuoti žiedų pumpurus.

4.Vėlai vasarą ir anksti rudenį, o kartais tiktai gruodį (priklauso nuo augalo rūšies, oro ir sąlygų ant palangės) tarpe tarp lapų pasirodo žiedai. Žydi 3-5 metukų augalai. Žydėjimo periodu augalą laistom. Vandens pilam gausiai, bet tarp liejimų leidžiam žemei išdžiūti. Peržydėjus/ vėlyvą rudenį lieti nustojam.

Tai bendros gairės. Visi ,,metų laikai"/sezonai gali slankioti priklausomai nuo turimų rūšių ir augalų ,,elgesio".

Šviesa:

user posted image

Didžiausi litopsų auginimo fanai perkasi flora lempas (Senukuose, Ermitažuose ir pan.) ir augina po jomis, nepasitikėdami lietuviška saule. biggrin.gif Labai patogu įsigyti taip vadinamą ,,taimerį" - laikmatį, kuris yra kišamas į rozetę, ir įjungia/išjungia šviesą kada reik. Irgi ieškoti senukuose ir pan. Negaunantis pakankamai šviesos augalas tysta.

Žemė:

1. Molinga zeme : rupus smelis : pemza (2:1;:1)
2. Humusas : kokoso pluostas : ceolitas : vermikulitas (2:2:1:1)
3. Zeme : rupus smelis (1:2)
4. Rupus smelis : humusas : keramzitas (perlitas) - (5:3:2)

Aš pati auginu Vilniaus žalumos kaktusų žemėje, maišytoje su akvariuminiu žvyriuku, pirktu Kikoje. Žvyriuką visada perplaunu su Previkur'u - fungicidu.

Dažnai kaip lithops parduotuvėse gali rasti pleiospilos nelli:

user posted image

Tai ne tas pats augalas, kaip lithops, bet jie abu priklauso pluoštagėlinių šeimai - čia labai vertinga info apie juos
iš Rojaus sodų forumo.

Sėklytes ir augalus perkamės įprastinėse gėlių parduotuvėse, arba siunčiamės iš: http://www.conos-paradise.com/.

Papildyta:
Na, va, pririnkau ką turėjau, perleidau per savo prizmę - kviečiu peržiūrėti, kritikuoti, taisyti, siūlyti.. Kad galėtumėm kitoj temoj jau titulinį psl turėt informatyvų.
Apie sėjimą irgi galiu surašyti panašiai. Bet vėliau šiek tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulėgrąža*: 24 rugpjūčio 2009 - 14:27
man geltoni ziedukai labai primena salpusnius wub.gif
Atsakyti
Saulėgrąža, šaunuolė ploja.gif trumpai ir aiškiai be diskusijų 4u.gif aš kaip naujokė (auginu nuo velykų) tų augalėlių auginime, kad ir nemažai info ieškojausi, ieškojau kažko panašaus į Tavo pateiktą info 4u.gif tik dar įdomu dėl sėjinukų ax.gif vis kaupiuosi antram sėjimui, nes dar stebiu pirmuosius ir bandau suprasti ar gerai juos prižiūrėjau ar ne mastau.gif kadangi dabar jie atrodo kaip kokie džiūvėsėliai ir susiraukšlėję unsure.gif kai kurie išsinėrė, o kai kurie tik susiraukšlėje stovi unsure.gif
Atsakyti
Ačiū tau *saulėgrąža* 4u.gif . Labai to reikėjo. Apibendrintos informacijos vienoje vietoje. Užsisakiau ir aš sėklų ir keletą augaliukų. Žiūrėsiu kaip man seksis g.gif
Atsakyti
Ačiū, ačiū, mergaitės už pagyras. Bet kai naują temą reikės atidarynėt, tai švilptelkit, a - kad pataisytą tekstą permesčiau, nes jau dabar beskaitydama radau keletą liapsusų doh.gif Vat taip ir būna, kai kompiliuoji tekstą iš daugelio šaltinių. Bet labai sveika taip sudėliot viską į lentynas - pačiai aiškiau kažkaip pasidarė biggrin.gif Aš čia rimtai, visai be jokio flirto. Nes šiaip tai būdavo - į vieną špargalkę dirst, į kitą - dirst, ir ką nors spontaniškai nusprendi... Bet šiap tos info nesuabsoliutinkit, supraskit, kad ji sukombinuota iš pasisakymų sm, rojaus soduose ir verstinių psl. Tik gairės čia, nepamirškit - tikriaus atsiras ne vienas augintojas sėkmingai auginantis kitaip. Ar šiek tiek, ar ir visai.

Jau lipdau info apie sėjimą. Ir nerandu vienos nuorodos paie išpikiavimą, kai sėjinukai išsineria. Turėjau tokią su foto, išsamią labai. Gal kas turit iš senų laikų išsisaugoję?
Atsakyti
Lithops'ų sėjimas

Conos paradise savininkas Uwe Bayer sėjimui naudoja tik pemzą, neturintiems jos, rekomenduoja 1-4mm frakcijos žvyriuką. Kiti šaltiniai teigia, kad galima sėkmingai naudoti tą mišinį, kuriame ir auginate litopsus.
Mišinį reikia sterilizuoti - geriausiai tai padaryti, pasak U.Bayer, pakaitinus jį 200 laipsnių temp. apie valandą. (Aš asmeniškai niekada nekaitinu, tik perlieju Previkur'o mišiniu - kad grybai nepultų, litopsai jų biją labai.) Taigi, į vazonėlių/daiginimo padėklų dugną klojam keramzito sluoksnelį, paruoštą mišinį, kurį gerai perliejam minkštu vandeniu*.
Paspaudžiam šiek tiek, nes paprastai sukrinta žemės gavusios vandens, dar užkraunam žemių, dar paliejam. Išlyginam. Beriam sėklytes. U.Bayer nebepila nieko ant vršaus - sėkloms sudygti reikalinga šviesa** - kiti augintojai (ir aš ) beria smulkaus žvyriuko, kurį irgi būtina prieš tai apdoroti fungicidu. Uždengiam būtinai PERMATOMA plėvele. Laikom po plėvele maždaug dvi savaites(kasdien pravėdinant), arba kol matom, kad dar vis išlenda daigeliai. Daigelius kasdien purškiam po keletą kartų. Neleidžiam žemei išdžiūti. Kai jau paauga, ,,pariebėja", galim pradėt ne tik purkšti, bet ir palieti.
Galima žvilgtelt čia:
Iliustratyvus psl. su foto, kaip sėti

Pradėjus nertis, nebeliejam. Išsinėrus laukia štai toks išpikiavimo darbas (reikia eiti į nuorodą ,,galerija", 17-18 psl.)

http://lithops.narod.ru/

Viskas biggrin.gif Ančiukai pavirto į gulbes, laistom pagal grafiką. 4u.gif Mano asmeninė patirtis parodė, kad geriausia sėti vėlyvą vasarą, rudenį - tuomet sėjinukai pradeda nertis kaip tik ramybės periodu, žiemą, ir pavasariop kartu su visais suaugėliais, gali prisijungti prie jau laistomų dičkių.
* Minkšto vandens galima gauti renkant lietaus vandenį, įkalbant vyrą turėti akvariumą, iš kurio reguliariai gausit to gėrio, arba, iš bėdos - šaldant čiaupo vandenį šaldiklyje ir jį vėl atšildant.
**Sėjinukams reikalinga šviesa, bet ne tiesioginė saulė. Pratinti prie saulės šviesos reikia atsargiai, o pirmus metus tiesioginės saulės apskritai vengti.

Viskas, mergai karsta.gif Surašiau maždaug viską, ką žinau, kaip darau. Atsiminkit, kad čia viskas per mano patirtį perleista ir perfiltruota, čia tik matmenys, tikriausiai atrasit savo būdą kaip susidraugauti su akmenimis. 4u.gif
Būtų gerai, kad senbuvės užsuktų ir pridėtų ką nors 4u.gif
Šiaip, naudodamasi proga, noriu joms visom perduoti linkėjimų biggrin.gif žemai lenkiuosi toms, kurios čia pirmas temas apie litopsus rašė - su jumis viso šito išmokau ir įgyvendinau svajonę turėti litopsų darželį namie. aciuks.gif
Atsakyti
Pasaka wub.gif ačiū už tokią išsamią info 4u.gif drinks_cheers.gif dabar galėsiu drąsiai sėti augaliukus ax.gif kai sėjau pirmuosius, tai elgiausi šiek tiek kitaip, o gerai ar ne, paaiškės, kai jie išsilukštens (arba ne) hihihi.gif
Atsakyti
Vakar pasėjau visas turimas sėklytes ax.gif tai dabar lauksiu sėjinukų ax.gif
Atsakyti