Įkraunama...
Įkraunama...

Krutantys Afrikos akmenys ...:)

Sveikutės. Aš čia naujokė. Vakar Kaune Megoj Senukuose nusipirkau litopsa rusva. Labai jau jo norėjau ax.gif Jis dabar mažyčiame vazonėlyje.
Norėjau paklausti ar reikia jį laistyti? Kas kiek dienų? Ar persodinti? Kada?
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2008 08 06, 10:06)
Sveikutės. Aš čia naujokė. Vakar Kaune Megoj Senukuose nusipirkau litopsa rusva. Labai jau jo norėjau ax.gif  Jis dabar mažyčiame vazonėlyje.
Norėjau paklausti ar reikia jį laistyti? Kas kiek dienų? Ar persodinti? Kada?

Laistyti labai retai, tik kartą per mėnesį. Senose temose apie sukulentus turėtų būti ir nuorodų apie jų priežiūrą. 4u.gif O šiaip tai reikia labai gerai apžiūrėti ar su augaliuku neatkeliavo kartu ir "gyvasis kampelis", nes kartais ant augalų būna visokių mažų gyvūnėlių. Apsidraudimui naujoką palaistau kokiais nors augalams skirtais nuodais. 4u.gif
Atsakyti
Mano vienas litopas numire pries kelias savaites verysad.gif neresi, isleido 2 augaliukus is viduriuko, buvau apsidziaugusi nes pirma karta pas mane skilo, o jis numire, matyt nemoku priziuret verysad.gif
Atsakyti
sveikos,

pries pora dienu pamacius tokiu egzotisku pavadinimu foruma negalejau neilyst smile.gif
o poto islyst biggrin.gif dar nebuvau macius tokio grozio!! tai vakar "kazka" nusipirkau, net pati nezinau ka.... pagal nuotraukas vienas augaliukas tai pleiospilos smile.gif sitas kompiuteris neleidzia man ikelti nuotrauku ...
radau info internete tai idedu ir cia, lauksiu komentaru del informacijos naudingumo ir teisingumo ax.gif

"""Pleiospilos nelii priežiūra
Sodinti Pleiospilos į žemę, kuri greitai išdžiūsta, nekaupia vandens (pvz., durpės, kompostinė žemė, žvyras 1:1: 2). Labai gerai sodinti į molinį vazonelį (jei auga vesiau ar dregniau), nes molis absorbuoja ir veliau išgarina vadenį. Indo, Į kurĮ sodinamas augalas, gylis turi būti ne mažesnis nei 12.5 cm, kad sutalpintų ilgas šaknis. Augimo periodu laistyti mažai (lieti dažniau nei kaktusus, bet labai mažais kiekiais. Kelis kart per metus stipriau paliejus pleiospilos miršta). Trešti visai nereikia. Velyvą vasarą ir ankstyvą rudenį, lieti tik kartą per savaitę po truputelį, o kai naktimis temperatūra nukrenta iki 9'C laistymas nutraukiamas ir neliejama visą žiemą.
Ji labai lengvai adaptuojasi, subrendę augalai gali augti be vandens ar be tiesioginės saulės ištisus metus. Augalas, kuriam per vasarą nesunyksta seni lapeliai yra perlietas! Jis gali nebežydėti, ir yra rizika, kad supūs ir mirs. Gero rūpinimosi Pleiospilu ženklas yra tas, kad vasaros pabaigoje augalas yra simetriškas, apvalus ir nebeturi senųjų lapų. Pleiospilos mėgsta tiesioginę saulę ir šilumą. Dažniausiai Pleiospilos turi vieną galvelę, bet labai seni augalai suformuoja dvi arba daugiau galvų. Pleiospilos Nelii dažniausiai žydi pavasarį, po žiemos ramybės periodo, bet kai kurie auginiai gali pražysti ir rudenį, priklausomai nuo to, kaip yra auginami Gana dažnai viena pora lapų gali išleisti vienu metu daug ziedų, ko niekada nedaro litopsai. Žiedai buna dideli, oranžiniai, oranžiniai-geltoni"""
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo annaa: 16 rugpjūčio 2008 - 10:54
montazas? smile.gif


http://www.youtube.com/watch?v=9_Aqr4jtmKk&feature=related
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo annaa: 18 rugpjūčio 2008 - 14:58
Nevisai, ten pagreitintai filmuota, ir cia nevienos dienos dienos filmavimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(annaa @ 2008 08 18, 15:56)
montazas?  smile.gif
http://www.youtube.com/watch?v=9_Aqr4jtmKk&feature=related


Patinka man tokie vaizdeliai bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
reikes pabandyt pakartot ta vaizdeli musu lietuviskom salygom biggrin.gif
Atsakyti
Kai pakartosi parodyk bigsmile.gif
Atsakyti
Mano P.nelliai verysad.gif skyle isgriauzta
user posted image
Atsakyti
Labai noriu ir as krutanciu afrikos akmenu verysad.gif bet niekur neberandu pirkti tokiu kokiu noriu g.gif sia ziema megu senukuose maciau nuostabiausius pasaulyje krutancius afrikos akmenis biggrin.gif vienam vazonelyje gal 20rusiu buvo ir visi skirtingu spalvu smile.gif nzn kas man uzplauke kad nenusipirkau blush2.gif ir nuo tos dienos ieskau kazko panasaus bent jau bet nieko nerandu..... doh.gif gal jus patarsit kur paieskoti butu galima????
Atsakyti
Šiandien Kaune prie pilies Iki parduotuvėj gėlių skyriuj buvo visas padėklas litopsų. labai gražūs, sveiki ir dideli. Kaina 6 litai.
Atsakyti