Pikkolo, aga, į apsukas nekreipdavau dėmesio , dabar jau stebėsiu. Dėkui tau
Diedas anksčiau burbėdavo, kad jam daug kuro išvažinėdavau, bet nesuprasdavau, kaip galima kitaip, o pasirodo, įmanoma pataupyti
Gražus, ania
mano pažįstami važinėja toyota corolla 1,4 varikliu, kuro sąnaudos mieste 7l, o važinėja 50-55 su 5 pavara į posūkį eina 3 pavara, jų važinėjimu apsukos 1500 nesiekia... taip gaila mašinos... tiesiog dūsta... aš skaitau, apsukas reikia laikyti 1800-2200 važiuojant 3 ir aukštesne pavara, kitaip sunku mašinai
QUOTE(zuzla @ 2009 07 07, 10:07)
mano pažįstami važinėja toyota corolla 1,4 varikliu, kuro sąnaudos mieste 7l, o važinėja 50-55 su 5 pavara į posūkį eina 3 pavara, jų važinėjimu apsukos 1500 nesiekia... taip gaila mašinos... tiesiog dūsta... aš skaitau, apsukas reikia laikyti 1800-2200 važiuojant 3 ir aukštesne pavara, kitaip sunku mašinai
Iš tikro tai apsukos labai priklauso nuo mašinos. Pati važinėju su dviem tai, bmw mėgsta didesnes apsukas, keičiu pavarą, kai pasiekia +-2500, o vw mažesnes, ten jau verkiant reikia keist ant 2000
QUOTE(Justelė @ 2009 07 07, 10:35)
Iš tikro tai apsukos labai priklauso nuo mašinos. Pati važinėju su dviem tai, bmw mėgsta didesnes apsukas, keičiu pavarą, kai pasiekia +-2500, o vw mažesnes, ten jau verkiant reikia keist ant 2000
kai laikiau teises su polo, tai instruktorius buvo užrėkęs "keisk pavarą", kai buvau vos 2000 pasiekus, bet taip ir nesupratau kodėl, nes mašina gerai gražiai (čia apie garsą) važiavo dabar važinėju su BMW 1,8 ir audi 2,4, pavaras keičiu vienodai - ant 2400-2500
kodėl bmw apsimoka keist pavarą, kai apsukos ~2500, matau pagal momentines kuro sąnaudas
QUOTE(zuzla @ 2009 07 07, 10:43)
kai laikiau teises su polo, tai instruktorius buvo užrėkęs "keisk pavarą", kai buvau vos 2000 pasiekus, bet taip ir nesupratau kodėl, nes mašina gerai gražiai (čia apie garsą) važiavo dabar važinėju su BMW 1,8 ir audi 2,4, pavaras keičiu vienodai - ant 2400-2500
kodėl bmw apsimoka keist pavarą, kai apsukos ~2500, matau pagal momentines kuro sąnaudas
Tai aš su vw taip pat važinėju, pasiekia 2000, iškart kita, nuo kalno tai dar ir prie mažesnių perjungiu Nežinau kaip su audinėm, bet bemsams optimapiausios apsukos 2500, jų varikliukai didesnes myli
QUOTE(Justelė @ 2009 07 07, 10:50)
Tai aš su vw taip pat važinėju, pasiekia 2000, iškart kita, nuo kalno tai dar ir prie mažesnių perjungiu Nežinau kaip su audinėm, bet bemsams optimapiausios apsukos 2500, jų varikliukai didesnes myli
Nu jau, 2500 jau daugokai. Benzinui geriausia yra 2200, tuomet mažiausiai dėvisi variklis, geriausias tepimas. Važinėjant prie žemų apsukų, nesitepa variklis, todėl jis greičiau susidėvi. BMW varikliai yra labai patvarūs, tik "plytas" (V6) negalima gręžti esant šaltam varikliui, nes tada suskils galva.
Beje, teisybė, kad skirtingiem varikliam reik ir skirtingo važinėjimo, pvz. japoniški varikliai labai pakantūs, jie pakenčia ir žemas apsukas. Taipogi BMW iki 1995 metų varikliai puikiai atlaiko žemas apsukas.
Aš keičiu prie 2200, nes važinėjant prie aukštesnių labai jaučiasi ant kuro sanaudų. Bent jau momentinės tai bent 2l šokteli. Aišku daug kas dar priklauso nuo situacijos, jei reik kažką aplenkt, užlįst ar sėkmingai sustartuot, tuomet užkeliu daugiau, kartais net iki raudonų Bet šiaip važinėju labai ramiai: tolygiai greitėjų, tolygiai stabdau, todėl laisvai sutelpu į 11 l mieste. O jei dar būtų naujesnis variklis, double-vanos, tai sutilpčiau turbūt ir į 10 l. Teoriškai turėtų imti 13-14 l mieste.
ačiū, pikkolo, kad apšvietei niekad nesusimąsčiau, kaip geriau ir ekonomiškiau
pikkolo-saunuole,issamiai ir drutai
Kai turejau begine, tai i apsukas neziuredavau, pavaras perjungdavau pagal masinos variklio garsa,kuro sanaudos buvo normalios.
Dabartine automatas,kuro sanaudos palyginus normoje,trasoje 9l,mieste nuo 10l iki 14l.
As savo masiniuka plaunu pati- rankomis,savo kieme....kas savaite, jei reikia dazniau.Na, o jei tingiu neplaunu,spalva dekinga,tai nesimato,tik is po kelioniu turiu butinai nuplauti, vabzdziais aplibusi buna, krauju nusitaskiusi, ir groteles pilnos liekanu
Kai turejau begine, tai i apsukas neziuredavau, pavaras perjungdavau pagal masinos variklio garsa,kuro sanaudos buvo normalios.
Dabartine automatas,kuro sanaudos palyginus normoje,trasoje 9l,mieste nuo 10l iki 14l.
As savo masiniuka plaunu pati- rankomis,savo kieme....kas savaite, jei reikia dazniau.Na, o jei tingiu neplaunu,spalva dekinga,tai nesimato,tik is po kelioniu turiu butinai nuplauti, vabzdziais aplibusi buna, krauju nusitaskiusi, ir groteles pilnos liekanu
QUOTE(lovely @ 2009 07 07, 23:39)
Aš irgi tik pati mašiniuką plaunu, man netgi patinka saviškes išblizgint Tik po to ryte keiktis norisi, kai randu pereita nuo kapoto, per stoga ir bagažinę smėlėtas katino pėdutes
aš mašinos niekada neplaunu šis darbas mūsų šeimoje yra vyriškas vyras blizgina abi - kartais rankomis, kartais savitarnoj
Šįryt mane sustabdė farai , priežastis - tamsinti šoniniai langai.
Kai pirkau mašiną, mane ramino, kad tamsinimas normos ribose, o dabar teks kažkaip nulupti Kažin. gal pačiai pavyktų, ar kažkur varyti
Papasakokite savo patirtį su inspektoriais , kas jiems kliuvo, kuo baigėsi ir t.t. Įdomu būtų sužinoti
Kai pirkau mašiną, mane ramino, kad tamsinimas normos ribose, o dabar teks kažkaip nulupti Kažin. gal pačiai pavyktų, ar kažkur varyti
Papasakokite savo patirtį su inspektoriais , kas jiems kliuvo, kuo baigėsi ir t.t. Įdomu būtų sužinoti
QUOTE(rosee @ 2009 07 09, 09:50)
vairuoju tik pusantrų metų, tai mano patirtis su mentais ne turtinga kartą prie parodų rūmų per renginį buvo daug mentų, važiavau MB pasiimt, o sustot nėra kur, mašinomis visas kelkraštis užlipdytas tai sustojau stotelėj galvoju tuoj tuoj turi ateit, tai niekam nesutrukdysiu, tai priėjo vienas ir tepasakė, kad patraukčiau mašiną iš stotelės na ir psio aišku, buvo porą kartų, kai prišikau į kelnes lėkdama nepastebėjus "šaudančių" mentų, bet kažkaip dar praneslo