Įkraunama...
Įkraunama...

Vairuojančios BMW

Apklausa: Kelintų metų Jūsų gražuolis BMW modeliukas? (131 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Pikkolo, aga, į apsukas nekreipdavau dėmesio blush2.gif , dabar jau stebėsiu. Dėkui tau 4u.gif
Diedas anksčiau burbėdavo, kad jam daug kuro išvažinėdavau, bet nesuprasdavau, kaip galima kitaip, o pasirodo, įmanoma pataupyti unsure.gif

Gražus, ania wub.gif user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 07 liepos 2009 - 09:28
mano pažįstami važinėja toyota corolla 1,4 varikliu, kuro sąnaudos mieste 7l, o važinėja 50-55 su 5 pavara doh.gif į posūkį eina 3 pavara, jų važinėjimu apsukos 1500 nesiekia... taip gaila mašinos... tiesiog dūsta... aš skaitau, apsukas reikia laikyti 1800-2200 važiuojant 3 ir aukštesne pavara, kitaip sunku mašinai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 07 liepos 2009 - 09:08
QUOTE(zuzla @ 2009 07 07, 10:07)
mano pažįstami važinėja toyota corolla 1,4 varikliu, kuro sąnaudos mieste 7l, o važinėja 50-55 su 5 pavara doh.gif į posūkį eina 3 pavara, jų važinėjimu apsukos 1500 nesiekia... taip gaila mašinos... tiesiog dūsta... aš skaitau, apsukas reikia laikyti 1800-2200 važiuojant 3 ir aukštesne pavara, kitaip sunku mašinai schmoll.gif

Iš tikro tai apsukos labai priklauso nuo mašinos. Pati važinėju su dviem tai, bmw mėgsta didesnes apsukas, keičiu pavarą, kai pasiekia +-2500, o vw mažesnes, ten jau verkiant reikia keist ant 2000 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justelė @ 2009 07 07, 10:35)
Iš tikro tai apsukos labai priklauso nuo mašinos. Pati važinėju su dviem tai, bmw mėgsta didesnes apsukas, keičiu pavarą, kai pasiekia +-2500, o vw mažesnes, ten jau verkiant reikia keist ant 2000  smile.gif

kai laikiau teises su polo, tai instruktorius buvo užrėkęs "keisk pavarą", kai buvau vos 2000 pasiekus, bet taip ir nesupratau kodėl, nes mašina gerai gražiai (čia apie garsą) važiavo unsure.gif dabar važinėju su BMW 1,8 ir audi 2,4, pavaras keičiu vienodai - ant 2400-2500

kodėl bmw apsimoka keist pavarą, kai apsukos ~2500, matau pagal momentines kuro sąnaudas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 07 07, 10:43)
kai laikiau teises su polo, tai instruktorius buvo užrėkęs "keisk pavarą", kai buvau vos 2000 pasiekus, bet taip ir nesupratau kodėl, nes mašina gerai gražiai (čia apie garsą) važiavo unsure.gif dabar važinėju su BMW 1,8 ir audi 2,4, pavaras keičiu vienodai - ant 2400-2500

kodėl bmw apsimoka keist pavarą, kai apsukos ~2500, matau pagal momentines kuro sąnaudas smile.gif

Tai aš su vw taip pat važinėju, pasiekia 2000, iškart kita, nuo kalno tai dar ir prie mažesnių perjungiu smile.gif Nežinau kaip su audinėm, bet bemsams optimapiausios apsukos 2500, jų varikliukai didesnes myli biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Justelė @ 2009 07 07, 10:50)
Tai aš su vw taip pat važinėju, pasiekia 2000, iškart kita, nuo kalno tai dar ir prie mažesnių perjungiu  smile.gif Nežinau kaip su audinėm, bet bemsams optimapiausios apsukos 2500, jų varikliukai didesnes myli  biggrin.gif

Nu jau, 2500 jau daugokai. Benzinui geriausia yra 2200, tuomet mažiausiai dėvisi variklis, geriausias tepimas. Važinėjant prie žemų apsukų, nesitepa variklis, todėl jis greičiau susidėvi. BMW varikliai yra labai patvarūs, tik "plytas" (V6) negalima gręžti esant šaltam varikliui, nes tada suskils galva.
Beje, teisybė, kad skirtingiem varikliam reik ir skirtingo važinėjimo, pvz. japoniški varikliai labai pakantūs, jie pakenčia ir žemas apsukas. Taipogi BMW iki 1995 metų varikliai puikiai atlaiko žemas apsukas.
Aš keičiu prie 2200, nes važinėjant prie aukštesnių labai jaučiasi ant kuro sanaudų. Bent jau momentinės tai bent 2l šokteli. Aišku daug kas dar priklauso nuo situacijos, jei reik kažką aplenkt, užlįst ar sėkmingai sustartuot, tuomet užkeliu daugiau, kartais net iki raudonų hihihi.gif Bet šiaip važinėju labai ramiai: tolygiai greitėjų, tolygiai stabdau, todėl laisvai sutelpu į 11 l mieste. O jei dar būtų naujesnis variklis, double-vanos, tai sutilpčiau turbūt ir į 10 l. Teoriškai turėtų imti 13-14 l mieste.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 07 liepos 2009 - 12:34
ačiū, pikkolo, kad apšvietei 4u.gif blush2.gif niekad nesusimąsčiau, kaip geriau ir ekonomiškiau blush2.gif
Atsakyti
pikkolo-saunuole,issamiai ir drutai mirksiukas.gif
Kai turejau begine, tai i apsukas neziuredavau, pavaras perjungdavau pagal masinos variklio garsa,kuro sanaudos buvo normalios.
Dabartine automatas,kuro sanaudos palyginus normoje,trasoje 9l,mieste nuo 10l iki 14l. ax.gif
As savo masiniuka plaunu pati- rankomis,savo kieme....kas savaite, jei reikia dazniau.Na, o jei tingiu neplaunu,spalva dekinga,tai nesimato,tik is po kelioniu turiu butinai nuplauti, vabzdziais aplibusi buna, krauju nusitaskiusi, ir groteles pilnos liekanu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 07 07, 23:39)
As savo masiniuka plaunu pati- rankomis,savo kieme....kas savaite, jei reikia dazniau.Na, o jei tingiu neplaunu,spalva dekinga,tai nesimato,tik is po kelioniu turiu butinai nuplauti, vabzdziais aplibusi buna, krauju nusitaskiusi, ir groteles pilnos liekanu doh.gif

Aš irgi tik pati mašiniuką plaunu, man netgi patinka saviškes išblizgint wub.gif Tik po to ryte keiktis norisi, kai randu pereita nuo kapoto, per stoga ir bagažinę smėlėtas katino pėdutes doh.gif
Atsakyti
aš mašinos niekada neplaunu ax.gif šis darbas mūsų šeimoje yra vyriškas laugh.gif vyras blizgina abi - kartais rankomis, kartais savitarnoj
Atsakyti
Šįryt mane sustabdė farai blink.gif , priežastis - tamsinti šoniniai langai.
Kai pirkau mašiną, mane ramino, kad tamsinimas normos ribose, o dabar teks kažkaip nulupti doh.gif Kažin. gal pačiai pavyktų, ar kažkur varyti g.gif

Papasakokite savo patirtį su inspektoriais mirksiukas.gif , kas jiems kliuvo, kuo baigėsi ir t.t. Įdomu būtų sužinoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2009 07 09, 09:50)
Papasakokite savo patirtį su inspektoriais  mirksiukas.gif , kas jiems kliuvo, kuo baigėsi ir t.t. Įdomu būtų sužinoti  unsure.gif

vairuoju tik pusantrų metų, tai mano patirtis su mentais ne turtinga tongue.gif kartą prie parodų rūmų per renginį buvo daug mentų, važiavau MB pasiimt, o sustot nėra kur, mašinomis visas kelkraštis užlipdytas doh.gif tai sustojau stotelėj blush2.gif galvoju tuoj tuoj turi ateit, tai niekam nesutrukdysiu, tai priėjo vienas ir tepasakė, kad patraukčiau mašiną iš stotelės blush2.gif na ir psio smile.gif aišku, buvo porą kartų, kai prišikau į kelnes lėkdama nepastebėjus "šaudančių" mentų, bet kažkaip dar praneslo ax.gif
Atsakyti