QUOTE(zuzla @ 2009 06 12, 09:09)
pati neturėjau kondicionieriaus, nežinau, kaip ten kas veikia, bet girdėjau labai daug nusiskundimų, kad vasarą staigia peršalama, nes jis tik šaldo orą, o kaip žinia iš šalto į šiltą ir atgal - plaučių uždegimas gręsia... o klimato kontrolės temperatūrą gali pasirinkti, todėl taip ir vadinasi - kontrolė, MB audi turi, tai
beje, jei jau jungti klimatroniką (klimato kontrolė sutrumpintai), rekomenduojamas lauko ir vidaus temperatūrų skirtumas yra 5 laipsniai
Gali pasirinkti ir kondicionieriaus temperatūrą+klimą. Bet aš ne visada tokį variantą renkuosi, nes man tada per šaltą orą į kojas pučia. Be to, tie peršalimai tai ne kondicionieriaus problema, o pačio žmogaus. Aš paprastai nusistatau 20-22, kadangi pas mane dabar gerai šaldo, man tiek užtenka, kad jausčiausi komfortiškai. Nors šiaip BMW kondicionieriai ypatingai gerai nešaldo. Geriausiai šaldo Skoda AC, tai ten reikia labai žiūrėti, kad neperšalti. Bet čia jau reikia pačiam save stebėti, aš nesu peršalusi dėl kondiko, nors šiaip labai greitai peršalu. Tik pastebėjau, kad nuo kai kurių kondicionierių man skauda galvą, tai yra Toyota ir VW grupės. O nuo BMW, Mitsubishi, Citroen neskauda.
Nežinau nuo ko čia priklauso. O ir BMW klima daug geriau veikia, nei pavyzdžiui Škodoj ar Mitsubishyje.
QUOTE(zuzla @ 2009 06 12, 09:39)
bet jei yra klimatronikas, tai gali pasireguliuot - sau kad ir šaltesnį orą, o šalia sėdinčiai draugei - šiltesnį
Tai yra dviejų zonų klimato kontrolė, bet jei yra klima nebūtinai ji dviejų zonų
Naujose mašinose jau eina ir 4 zonų klima.
P.S. Kas turit kondicionierius nepamirškit kad juos retkarčiais reikia išvalyti. Jei atsiranda blogas kvapas (puvėsių), tai valyti yra būtina, nes galima susirgti, nes tai ženklas, kad ant jūsų kondiko apsigyveno bakterijos.
Papildyta:
QUOTE(Exit @ 2009 06 12, 09:29)
kompas kaip pas visas manau,
Kompas net į 5 klasės (E39) bazinę komplektaciją neįėjo, tai buvo papildoma įranga, tad manau į trečiukus tikrai nėjo kaip standartas, todėl tikrai ne pas visas yra.
Nors kompas tai geras dalykas