Labai ačiū visoms už tokius gerus įvertinimus
QUOTE(eya @ 2008 05 26, 17:53)
Merginos, jau sukneliu padavet paskutiniu metu, tai be zodziu
grozis sunkiai apsakomas...
tureciau klausimuku
Bitei Plius, nes kazka truputeli i ta puse pati planuoju nusinarpliot, kai sesija baigsis
taigi: ar megzta apvaliai, ar is 2 daliu? kiek matau, liemenuota mazinant rombeliu dydi, ar kaip kitaip? o dar kaip su "pasuknele" - cia kokia nors kita suknyte ar kas?
ir kiek laiko procesas truko? tikrai labai grazi suknike
pabandysiu atsakyt
Suknelė megsta nuo vidurio. Pirmiausia vašeliu nunėriau tą dalį (tiesiog juostelė iš kvadratukų) kur įvertas kaspinėlis. Ten nunerta apvaliai (ta prasme siūlės nėra). Tada surinkau suknelės apačios vienai pusei skirtas akis ir nėriau kas tam tikrą skaičių (skaičiuojant tuos rombelius) padidindama rombelius nesuneriant akių. Tokiu atveju kiekvienas rombelis padideja dviem akim ir užsideda visai nemažai akių (
nežinau ar suprantamai). Tuos rombus didinau per suknelės ilgį du kartus. Tai va, numezgiau vieną dalį (tarkim priekunę), paskui nugarinę. Tada surinkau akis vienai daliai į viršų ir numezgiau, po to kitą kitą viršutinę dalį. Rankovės čia reglano megstos atskirai. Viską išlyginau, sudaiksčiau ir nunešiau pas siuvėją (turiu labai šaunią, kuri mano nemėgstamiausią darbą visada padaro - susiuva mano mezginius, pasiuva pasijonius), tada apdailą apnėriau vašeliu. O su pasuknele tai čia tokia istorija, kad ji atsirado anksčiau nei pati suknelė. Būtent prie pasuknelės rinkau siūlus, ka nors nusinarplioti. Pasuknelę pagal kitos pavyzdį taip pat siuvo mano šaunioji siuvėja. O pasuknelė pasiūta iš plono trikotažo, kurį pirkau Šiauliuose, Vilniaus gatvėje, parduotuvėje atraižos.
Mezgiau kažkur apie mėnesį (jei taip galima pavadint tuos laisvus tris vakarus per savaitę ir prijungiant dalį savaitgalio. Nė karto nenaktinėjau, nes turiu problemų su sveikata ir privalau savimi rūpintis. Savaitgaliais taip pat nuolat nesėdėjau mezginio apsikabinus).
Nu ir prirašiau