Įkraunama...
Įkraunama...

Spuogai, bėrimai

QUOTE(*vandene* @ 2014 02 08, 15:16)
Mane kankino nuo paauglystes. Man itakos turejo netinkama mityba, sumazinus grudu ir miltiniu patiekalu vartojima berimas isnyko. Ateity ju visai atsisakysiu. Vistiek reikia surasti priezasti kas sukelia berima, siaip sau neatsiranda  mirksiukas.gif
Papildyta:
O priemones padeda laikinai. Pabandyk visai nenaudoti, vistiek islis spuogai  smile.gif

Musu atveju priemones padejo labai daug, jokiu budu negaliu sakyti, kad rezultatas laikinas. Dabar kremus naudoju tik kartais, kai noriu isvalyti oda, ar atsirado koks spuogelis, kuris dazniausiai pasirodo kai as pati primaigau veida, ar pries mm.

Vel griztant prie tos pacios netinkamos mitybos. g.gif Na, visgi lieku prie nuomones, kad netinkama mityba nera spuogu atsiradimo priezastimi, bet netinkamai maitinantis gali ju tiesiog padaugeti! Sutinku, kad pavieniais atvejais nuo kazkurio maisto kai kam gali pablogeti odos bukle, bet bendrai paemus to tyrimai neparodo.
Dazniausiai spuogai atsiranga paauglysteje, kodel? Visi pradeda netinkamai maitintis?Nes prasideda brendimo laikotarpis, hormonu pusiausvyra sutrinka, gaminamasi daugiau riebalu. Vieni turi vienokia oda, kiti kitokia. Nuo, to daug kas priklauso irgi. Beje, man paauglystebe tokiu bedu nebuvo. O atsirado tik pries 30metus. Nors mityba nepasikeite. O gi ju priezastis bakterine. Tai yra acne, kuri gyvena musu odoje. Ir negydoma acne gali testis metu metais. O isgydus, nebesikartoja. Tokiu atveju, ir man ne mityba reikejo tvarkyti, o veido oda. Turiu drauge, kuri valgo "viska is eiles"(taip sakant), miltai, riebi grietine ir t.t. oda jos puiki. O mes prisilaikom, pieno visai nevartojam, miltiniu patiekalu retai.
Beje, nereikia pamirsti, kad spuogai atsiradimui turi itakos ir genai.
Na, kaip ten bebutu spuogu atsirasti gali del ivairiu priezasciu.Dazniausiai, mes del to nekalti, tos priezastys nepriklauso nuo musu. Reiketu pradeti nuo odos. 4u.gif
Atsakyti
Spuogai ant odos, tai - pasekme, o priezastis tos pasekmes - angliavandeniu perteklius ir grudai o ne kazkokios bakterijos. Kremai nepagydo priezasties, jie tik pasekmes is pavirsiaus malsina, o juk priezastis ne pavirsiuje.
Atsakyti
Na, bet kodel jus isitikine, kad tik nuo maisto, nuo angliavandeniu spuogai? Jei yra du zmones, kurie viska ta pati valgo - viena beria, kitas dziaugiasi oda?Kodel pas mane atsirado 'staiga' berimai, kuriu nebuvo 30m? Staiga pradejau valgyti angliavandenius, baltimus? Kodel vyras, kuri virs 15m kankino problemine oda, staiga pasveiko? Angliavandeniu nebevalgo gal jis?
Beje, atsiminiau dar viena pavyzdi, mergina (tiksliau vyro seses drauge) turejo ta pacia problemine veido oda. Vale ne tik skrandi, bet ir kepenys, jai buvo sudaryta spec.dieta, o galiausiai issigyde kosmet. kabinete biggrin.gif (na, pas ja buvo kiek kitokie spuogai, kakta bere maziukais spuogiukais, o zandai vienas-kitas giluminiai)
Atsakyti
QUOTE(CarpeDiem @ 2014 02 11, 02:49)
Na, bet kodel jus isitikine, kad tik nuo maisto, nuo angliavandeniu spuogai? Jei yra du zmones, kurie viska ta pati valgo - viena beria, kitas dziaugiasi oda?Kodel pas mane atsirado 'staiga' berimai, kuriu nebuvo 30m? Staiga pradejau valgyti angliavandenius, baltimus? Kodel vyras, kuri virs 15m kankino problemine oda, staiga pasveiko? Angliavandeniu nebevalgo gal jis?
Beje, atsiminiau dar viena pavyzdi, mergina (tiksliau vyro seses drauge) turejo ta pacia problemine veido oda. Vale ne tik skrandi, bet ir kepenys, jai buvo sudaryta spec.dieta, o galiausiai issigyde kosmet. kabinete biggrin.gif (na, pas ja buvo kiek kitokie spuogai, kakta bere maziukais spuogiukais, o zandai vienas-kitas giluminiai)

BUTENT- ISBANDZIUS BELEKA- GALU GALE ISSIGYDZIAU KOSMETOLOGES KABINETE thumbup.gif
ACIU DIEVUI SURADAU KOSMETOLOGE, KURI VISISKAI SUPRATO KAS MAM IR PRITAIKE MANO ODAI REIKAIMAS GYDYMO PRIEMONES; DIEVULIAU, JAU DAUGIAU NEI PUSE METU NEI VIENO SPUOGELIO, NET MENKIAUSIO - NET PER "TAS" DIENAS lotuliukas.gif
Atsakyti
Man padejo tik du dalykai - antibiotikai ir KT. Kosmetines priemones tik siek tiek suvaldydavo situacija.
Dietos, arbatu misiniai dave toki poveiki, koki butu daves prausimasis svestu vandeniu.
Galiausiai apsistojau ties KT ir po poros metu vartojimo, net ir nutraukus, dziaugiuosi grazia oda.
Atsakyti
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 02 11, 14:29)
Man padejo tik du dalykai - antibiotikai ir KT. Kosmetines priemones tik siek tiek suvaldydavo situacija.
Dietos, arbatu misiniai dave toki poveiki, koki butu daves prausimasis svestu vandeniu.
Galiausiai apsistojau ties KT ir po poros metu vartojimo, net ir nutraukus, dziaugiuosi grazia oda.

Bet juk kontraceptikai ir antibiotikai sudaro sąlygas kandidai vešėti. Ta pati candida jums islis per visus galus, tuo paciu ir per oda, gleivines (pienlige, vaginoze, kandidoze, skalpo seboreja, gleiviniu grybeliai ir t.t.) . Jus viena gala "gydote" o kitus galus - susargdinate. Argi iseitis, spuogus gydyti kontraceptikais ir antibais, vaje. Nedarykite taip, juk kasate pati sau duobe:(
http://www.ncbi.nlm..../pubmed/7628203
O jau kai isbujoja candida, tai ziauriai daug negerumu kyla, sunku po to ja isnaikinti, tik griezra dieta suvaldo candida.
http://vaitas.eu/blo...j-gydytis-i-tik
http://www.homosanit...zes_nugalejimas

CarpeDiem, keista irodineti, kad siu dalyku priezastis - maistas o ne kazkokios bakterijos. Tai ka dedame I burna, duoda reakcijas I oda ir kitus organus. Siais laikais tai jau zino visi:) Paskaitykite pati, ka prisidarome sau, vartodami cukru, bandeles, saldainius, daug vaisiu ir kitus dalykus - angliavandeniu pertekliu.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 02 11, 16:41)
Bet juk kontraceptikai ir antibiotikai sudaro sąlygas kandidai vešėti. Ta pati candida jums islis per visus galus, tuo paciu ir per oda, gleivines (pienlige, vaginoze, kandidoze, skalpo seboreja, gleiviniu grybeliai ir t.t.) . Jus viena gala "gydote" o kitus galus - susargdinate. Argi iseitis, spuogus gydyti kontraceptikais ir antibais, vaje. Nedarykite taip, juk kasate pati sau duobe:(
http://www.ncbi.nlm..../pubmed/7628203
O jau kai isbujoja candida, tai ziauriai daug negerumu kyla, sunku po to ja isnaikinti, tik griezra dieta suvaldo candida.
http://vaitas.eu/blo...j-gydytis-i-tik
http://www.homosanit...zes_nugalejimas

KT nebevartoju daugiau kaip 3 metai. Antibiotikus geriau viena savaite pries 6 m.
Spuogai negrizo.
ir kaip jau minejau, man NIEKAS nepadejo. Niekas. Ka siulote daryti, kai nuo spuogu skauda veida ir i veidrodi baisu akis pakelti?
Melstis?

O jusu siusti straipsniai beje jau skaityti ir priemones isbandytos.
O beje, man tai idomu kodel acne susergama paauglysteje? Visi bandeles pradeda valgyt? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amélie de Montmartre: 11 vasario 2014 - 16:56
Sveikos,
mano patirtis su spuogais tokia. Pauaglystėje turėjau, bet pasibaigus brendimui viskas susitvarkė. Paskui labai bėrė kai laukiausi berniukų (pas mane ir šiaip padidėjęs testosterono kiekis). Paskutinio nėštumo trimestre kaip pradėjo kilti pūlingi giluminiai spuogai aplink smakrą ir ant žandikaulių, nesibaigė net ir praėjus porai metų nuo gimdymo. Galiausiai atsibodo tie spuogai, nes tik savaitę sąlyginai išbūdavau be spuogų. Visas smakras, abu žandikauliai nuberti giluminiais, skausmingais spuogais - kaip paauglystėje (nors man jau gerokai virš 30 m) , po kurių likdavo rudos dėmės. Prisiminiau, kad kažkada internete radau spuogų žemėlapį. Pasiskaičiau, kad pagal mano bėrimo tipą reikia bent mėnesiui atsisakyti kavos ir juodos arbatos. Iš pradžių visiškai atsisakyti nepavyko, kavą gerdavau savaitgaliais. Bet paskutinis kavos gėrimas buvo geriausias įrodymas, kad kava netinka - spuogas lygioje vietoje iškilo per keletą valandų. smile.gif Dabar jau kavos ir juodos arbatos negeriu mėnesį laiko, tai netgi per MM iškilo tik keletas visai nedidelių spuogų, ir gerokai pašviesėjo veido oda ir paakiai. Mitybos nekeičiau, tik vietoj normalaus t.y. neišpurento batono, valgau juodą duoną.
Jei kam įdomu, va čia http://www.cosmopoli...o.d?id=61895209 ir čia http://www.chatas.lt/post487779.html
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 02 11, 17:41)

CarpeDiem, keista irodineti, kad siu dalyku priezastis - maistas o ne kazkokios bakterijos. Tai ka dedame I burna, duoda reakcijas I oda ir kitus organus. Siais laikais tai jau zino visi:) Paskaitykite pati, ka prisidarome sau, vartodami  cukru, bandeles, saldainius, daug vaisiu ir kitus dalykus - angliavandeniu pertekliu.

Na, jus visvien mums neirodote savo tiesos, tai kodel man ir mano vyrui atsirado tie spuogai? Kodel paaugliai kencia nuo ju? Ir kodel pas ta kuris tik ta ir daro, kad valgo bandeles, cukru-ju nera? Ka ka gi as tokio dejau i burna? Ir kodel spuogai dingo visiskai nepasikeitus maistui?Na, man tiesiog smalsu, visi zino, matyt, o as ne! rolleyes.gif

Beje, skaiciau ir skaitau apie sveika mityba. Turedama spuogu daug info teko priimti. Daug isbandyti ir patirti. Remdamasi savo rezultatais ir rasta info, pasikartosiu, spuogu atsiradimo priezasciu yra ne viena ir ne du. Daug kas net nepriklauso nuo musu. Tai gali buti bakterijos, GENAI, hormonai ir t.t. Ir paauglys sunus kencia nuo spuogu tikrai ne del to, kad viena diena bandeliu prisivalge. Ir gydydomi spuogus mes kazkodel begam dermatolo konsultacijai, tai gal reikia pas dietologa?
Siulau pasiskaityti ne tik apie sveika gyvensena, o ir apie odos struktura. Odos ligu yra labai daug.
Bet cia bekalbedama jokiu butu nenoriu nustumti angliavandeniu i sona (o tuo labiau sveika mityba). Ne, valgydami ar nevalgydami to ar ano maisto odos bukle gali pablogeti/pagereti, bet tai nera visada problemos atsiradimo priezastimi. Tik ta noriu pasakyti, kad kiti skaitydami sia tema nemanytu, kad jiems staiga atsiradusi si beda, yra vien del netinkamo maisto. O jei jau gydotes akne kosmet.priemonem, isitikinkite, kad jos tikrai geros. Kartais tenka isbandyti ne viena, kad atrasti geriausia.
Na, jau daug pasisakiau sia tema, jums daryti isvadas. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(CarpeDiem @ 2014 02 14, 19:55)
Na, jus visvien mums neirodote savo tiesos, tai kodel man ir mano vyrui atsirado tie spuogai? Kodel paaugliai kencia nuo ju? Ir kodel pas ta kuris tik ta ir daro, kad valgo bandeles, cukru-ju nera? Ka ka gi as tokio dejau i burna? Ir kodel spuogai dingo visiskai nepasikeitus maistui?Na, man tiesiog smalsu, visi zino, matyt, o as ne!  rolleyes.gif 

Beje, skaiciau ir skaitau apie sveika mityba. Turedama spuogu daug info teko priimti. Daug isbandyti ir patirti. Remdamasi savo rezultatais ir rasta info, pasikartosiu, spuogu atsiradimo priezasciu yra ne viena ir ne du. Daug kas net nepriklauso nuo musu. Tai gali buti bakterijos, GENAI, hormonai ir t.t. Ir paauglys sunus kencia nuo spuogu tikrai ne del to, kad viena diena bandeliu prisivalge.  Ir gydydomi spuogus mes kazkodel begam dermatolo konsultacijai, tai gal reikia pas dietologa?
Siulau pasiskaityti ne tik apie sveika gyvensena, o ir apie odos struktura. Odos ligu yra labai daug.
Bet cia  bekalbedama jokiu butu nenoriu nustumti angliavandeniu i sona (o tuo labiau sveika mityba). Ne, valgydami ar nevalgydami to ar ano maisto odos bukle gali pablogeti/pagereti, bet tai nera visada problemos atsiradimo priezastimi. Tik ta noriu pasakyti, kad kiti skaitydami sia tema nemanytu, kad jiems staiga atsiradusi si beda, yra vien del netinkamo maisto. O jei jau gydotes akne kosmet.priemonem, isitikinkite, kad jos tikrai geros. Kartais tenka isbandyti ne viena, kad atrasti geriausia.
Na, jau daug pasisakiau sia tema, jums daryti isvadas. 4u.gif

Iš to, kiek teko susidurti su spuogais, galiu pasakyti, kad teisios Jūs abi: tiek CarpeDiem, tiek ir Nidulia. Kaip pavyzdys, kodėl žmonėms, sergantiems ta pačia liga - tas pats vaistas vienus gydys, o kitiems netiks arba bus mažiau veiksmingas. Mano nuomone, tiesiog reikia stebėti savo organizmą ir atsirinkti, kas jam tinka, o kas ne. Vieniems maistas labiau įtakos spuogų atsiradimą, kitiems tas pat maistas neturės įtakos. Visi moksliniai tyrimų duomenys yra statistiškai apibendrinami ir išvedamas vidurkis, bet jie netyrinėja kiekvieno žmogaus išsamiai. Nevisuomet gilinasi į kiekvieno tiriamojo individualias savybes, genus, tų pačių hormonų kiekius, todėl kiekvienas atvejis yra indvidualus. Tik noriu pažymėti, kad odos problemose atsispindi vidaus organų ar jų sistemų veikla. Jei kyla spuogai ( ir ne tik), reikėtų pasižiūrėti ar nėra problemos viduje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(CarpeDiem @ 2014 02 14, 19:55)
Odos ligu yra labai daug.

O tai is kur atsiranda tos visos odos ligos? Pati oda jomis suserga? Jus gal pasigilinkite I odos ligu priezastis, kas jas sukelia, isprovokuoja. Odos liga, tai reakcija I kazka. odos liga, tai jau kazko pasekme o ne priezastis. Bet cia, matau, kaip su pliku pesiotis biggrin.gif
Atsakyti