Įkraunama...
Įkraunama...

Spuogai, bėrimai

QUOTE(Nidulia @ 2013 10 20, 20:45)
O jus zinot?smile.gif

Ne, todėl ir įdomu, nes daromos iš tam tikrų mokslinių duomenų tam tikros išvados (kai kur išvadas aš darau visai kitokias, o kai kur visiškai pritariu, tad nesueina galai: juk išeitiniai duomenys tie patys g.gif ).

Tinklalapis man labai patinka, nes labai daug verčia susimąstyti, bet nesuprantu tos autorystės anonimiškumo priežasčių: Autorius (-iai) Anonimas bijo atsakomybės už išvadas, kurias publikuoja viešai? Svarbu autoriaus išsilavinimas (megėjas ar profesionalas)
Beje, tokiu atveju negalima ir diskusija, nes komentarai į sieną tėra laiko švaistymas
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2013 10 23, 09:39)
juk išeitiniai duomenys tie patys  g.gif ).

smegenys kitos biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2013 10 23, 09:39)
Ne, todėl ir įdomu, nes daromos iš tam tikrų mokslinių duomenų tam tikros išvados (kai kur išvadas aš darau visai kitokias, o kai kur visiškai pritariu, tad nesueina

Homo Sanitus nera kazkoks privatus, vieno autoriaus saitas. Ten kaip duomenu baze/archyvas. Isversta i lietuviu kalba moksliniai straipsniai is ivairiu kalbu, ivairiu mokslininku ir sudeti i viena saita - HS. Va ir visa paslaptis:),

nefifi, saunuole. Pamegintumet dabar pajungti dar grudu/kruopu (gluteinai) nevalgyma menesiui, tai neatsidziaugtumete oda. Man tai ryskiai cukrus/viskas kur jo yra ir gluteinai kiso koja del odos. Juos nuemus visiskai, viskas susitvarke. Na, pries menesines sias iskilo keli grazuoliai, bet cia jau baika, nes hormonu balanso pakitimas, vis tik.
O jumi svoris nepakrito po 3 savaiciu cukraus, pyragu, saldainiu, sokoladu ir t.t, nevalgymo?
Duoneleje yra cukraus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 23 spalio 2013 - 12:23
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 23, 12:22)
nefifi, saunuole. Pamegintumet dabar pajungti dar grudu/kruopu (gluteinai) nevalgyma menesiui, tai neatsidziaugtumete oda. Man tai ryskiai cukrus/viskas kur jo yra ir gluteinai kiso koja del odos. Juos nuemus visiskai, viskas susitvarke. Na, pries menesines sias iskilo keli grazuoliai, bet cia jau baika, nes hormonu balanso pakitimas, vis tik.
O jumi svoris nepakrito po 3 savaiciu cukraus, pyragu, saldainiu, sokoladu ir t.t, nevalgymo?
Duoneleje yra cukraus.

Nea, aš grūdų ir duonos neatsisakysiu, nes mano bėrimai ne nuo maisto, o, kaip anksčiau minėjau, nuo vidurių užkietėjimo. O užkietėjimas dėl hormoninių vaistų. Vaistų mesti negaliu, todėl dabar mano racione tiesiog daugiau produktų, kurie bent kažkiek skatina tuštintis (jokiu būdu ne laisvina vidurius).
Pamečiau kokį 1 kg, bet aš visai nemažai suvalgau "normalaus" maisto.

Cukraus atsisakiau dėl įdomumo, ar visgi galiu. Pasirodo, galiu. Bet, aišku, norisi.
Atsakyti
Aisku, kad is pradziu norisi:) As tai jau tiek jo edziau, nes isbujojusi kandida jo reikalavo, kad negaliu apsakyti net kiek. Tai lomkes buvo ziaurios. Po to aprimo, dabar visai nenoriu, ypac, kai zinau kokia tai slykstyne ir kiek problemu pridaro sveikatai, ne tik del spuogu.
grudai/kruopos del didelio gluteino gali dar daugiau pridaryti zalos zarnynui:( Jis darosi pralaidus, todel imunines lasteles dirba ne savo darba. Medziagos, esancios gruduose, padengia plonaji zarnyna ir vitaminai bei mikroelementai, kuriuos gaunate is maisto arba papildu, visai neisisavina:( Isgerkite rute, tusciu skrandziu gero, tikro ekstra virgin alyvuogiu aliejaus. Kokia savaite pameginkite. Kakosite kaip kudikis:) Tai tikrai saugu ir sveika.
O jei grudus valgote del zarnu peristatikos, kad skatintu tustinimasi, tai lasteliena gi irgi duoda peristatika. Pagrauzkite morku, darzoves irgi turi daug lastelienos.
Svarbiausia, kad cukraus atsisaket, nes jis ne tik odai duoda spuogus, bet ir skysciu uzsilaikyma audiniuose ir PMS ir menesiniu skausmus, krutu skausmus per mnsn, ir zarnyno uzkietejimus, putimus viduriu ir dar kandida maitina, kuri daug blogybiu pridaro. Jei pilnai atsisaket cukraus, turetumet pajausti pasikeitimus pries ir per menesines. Nebent jums ir taip jos lengvai praeidavo.
Buvau idejusi straipsniu apie cukru, ane/
Nepamenu, kuri cia salis cukru pridejo prie narkotiniu medziagu. Aisku legaliu, kaip ir alkoholis bei nikotinas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 23 spalio 2013 - 12:49
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 23, 12:44)

Aš laikausi tradicinės mitybos piramidės, o ne tos, kuri atsirado HS puslapyje neseniai smile.gif O grūdai man yra duona, ją valgiau ir valgysiu. Gal čia ne visai ta tema, kuria reiktų diskutuot apie mitybą, tik noriu pasakyt, kad aš kiek save pamenu, mitau ir saldumynais, ir bandelėm labai dideliais kiekiais. Neturėjau nei vieno spuogo. Tad nemanau, kad staiga nieko nepakeitus atsirado ant veido koks 30 spuogų. Per 3 dienas. Tikrai ne. Aišku, cukruje nėra nieko gero, bet vienas gali maitintis belekaip ir neturės nei vieno spuogo, o kitas - vos užvalgys saldžiai - apsispuoguos. Kiekvienam ligos lenda pro skirtingus galus.

Mmm kaip buvo labai skausmingos, taip ir liko, deja, nepagelbėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 23 spalio 2013 - 15:00
Sveikos. '
Perskaiciau tik du paskutinius puslapius ir to pakako, kad kiltu noras parasyti savo nuomone apie spuogus, akne. Taigi, kazkada seniau perskaiciau, kad akne kyla ne del netinkamo(pavadinsim taip) maisto ir zarnynas nekaltas kad mus beria. Hmmmm...susimasciau, jau tada man ta nuomone labai istrigo, nes visi aplink itikinejo, kad reikia issivalyti zarnas, sveikai maitintis, jokio cukraus, vyrams, kurie turejo ta pacia problema sakydavo(pastebekit skirtuma) maziau ne cukraus, o riebaus, rukyto maisto ir t.d. ir pan.
Konkretus pavyzdys: Vyras nuo jaunystes turejo dideliu problemu su veido berimu. Liko rangai, gan dideli. Ko jis tik nedare, kur tik nebuvo, kokiu dietu nesilaike. Ir jo tevai man snekedavo, kad va negalima jam valgyti to, ano, reikia issivalyti ir t.t.
Galvoje vis turejau ta minti, kuria buvau perskaicius seniau, kad akne nera del netinkamos mitybos, o tai yra bakterija, kuria galima isgydyti tam tikrom priemonem. Vienzodziu, arciau reikalo...
Viena diena pradejo mane berti aplink lupas, smakra.Baisus, dideli, giluminiai spuogai, kurie kildavo po maziausiai trys dienas, tada gydavo savaitem ir tik po 2-4 menesiu isnykdavo ta raudona deme. Ir taip kas dvi sav po nauja. Buvo tikrai ziaurus vaizdelis. Bet kodel pradejo berti?Kas pasikeite? Mityba? Stresai? Ne, niekas. Vyrui sakiau, cia tu mane uzkretei, per bucinius persoko ir man smile.gif nes vien tik aplink lupas budavo, daugiausiai, aisku barzda.
Vargau gal metus-du. Viena diena begooglindama kaip atsikratyti spuogu, atradau puslapiuka - Exposed, kuriame ir nusipirkau priemone nuo aknes. Vyras rimtai i tai neziurejo ir netikejo, kad kas nors cia jam pades, juk net gydytojai jam snekejo, kad reikia keisti mityba ir t.t. Na, o as jau visiskai buvau nevilti ir sakau, pabandysiu. Neturejau ka prarasti, nebent kad pinigus biggrin.gif, nors saitas zada pinigu grazinima, jei per metus laiko ju produkcija jums nepadejo. Taip, reikia vartoti metus laiko. Mes nusipirkom viena rinkinuka ir mums jo uzteko visiems metams (jei tik neklystu, bet tikrai ilgam).Nors tepliojomes ne taip kaip jie liepia ir net ne metus, bet viskas susitvarke ne tik man, bet ir vyrui, kuris maziausiai 15metu turejo spuogu. Vat ir prasau jums valyk zarnas, nevalgyk rukytos desros, cukraus.
Taip, pasitaiko ir dabar vienas kitas spuogiukas issoks, man pries mm dazniausiai, ar jeigu pati prilisiu prie smakro isspausti koki juoda taskiuka doh.gif , bet jau nepergyvenu, pasitepu vel kremuku ir ok. Vyrui irgi uzauga laikas nuo laiko, bet jis visai ne pagal rekomenduojama prieziura naudojo visa rinkinuka, ir jokiu budu ne metus, nors prasiau saziningai tepti ryte-vakare. Ach, tie vyrai! lotuliukas.gif Bet ir to pakako, veidas susitvarke, dabar tik nuotraukos primena, koks baisus veidas buvo anksciau.
Ten yra rinkinukas: prausiklis tonikas, priemone tepti ryte, priemone tepri vakare ir drekinantis kremukas, nes sausina oda. Tepiau tik problemines vietas.
http://www.exposedsk...ategory/landing
Va cia yra tas rinkinukas. Dar pristatymas kainavo man i Airija 19$ (jei neklystu blush2.gif )Pirkom kelis kartus, vat kad ir dabar turim. Dabar jau naudojam reikalui esant, ar siaip as karta per sav naudoju prausikli. Tiesa, naudojant Pore tepaliuka (jis rinkinuke) juodu taskiuku sumazejo man.
Tik nesupraskit cia kaip reklama, jokiu budu man is to naudos jokios, patys pagalvokite. Nei is manes perkate,nei jie man moka. Tiesa sakant, atradau savo emaile ju pries metus siusta laiska, vat ir prisimeniau, kad reikia pasidalinti info cia, nes kai reikedavo pati cia lankiaus ir teiravaus. 4u.gif
Butu tikrai labai idomu,kad dar kas nors pabandytu ir veliau gal galetu parasyti man i az, ar padejo?!
P.S Na, ir parasiau as cia visa romana! ohmy.gif blink.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CarpeDiem: 08 vasario 2014 - 02:25
Mane kankino nuo paauglystes. Man itakos turejo netinkama mityba, sumazinus grudu ir miltiniu patiekalu vartojima berimas isnyko. Ateity ju visai atsisakysiu. Vistiek reikia surasti priezasti kas sukelia berima, siaip sau neatsiranda mirksiukas.gif
Papildyta:
O priemones padeda laikinai. Pabandyk visai nenaudoti, vistiek islis spuogai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(CarpeDiem @ 2014 02 08, 03:15)
perskaiciau, kad akne kyla ne del netinkamo(pavadinsim taip) maisto ir zarnynas nekaltas kad mus beria.butens nerinkama mityba ir del jo, prasta zarnyno veikla, kalti del visu spuogu , akniu ir berimu.
,
Galvoje vis turejau ta minti, kuria buvau perskaicius seniau, kad akne nera del netinkamos mitybos, o tai yra bakterija, kuria galima isgydyti tam tikrom priemonem.akne, nera jokia bakterija, tai tik mitybos pasekme.
juk net gydytojai jam snekejo, kad reikia keisti mityba ir t.t. ir tie  daktarai buvo 100% teisus. Per 3 menesius pilnai galima isgydyti akne, tik ne priemonemis o susitvarkius mityba.

Ten yra rinkinukas: prausiklis tonikas, priemone tepti ryte, priemone tepri vakare ir drekinantis kremukas, nes sausina oda.Sios priemones, gal kazkuriam laikui apmalsino pasekmes, bet naikinti reikia priezastis

*vandene* labai teisi. Pakanka isimti is mitybos gluteinus (idealu - visus grudus), cukru ir viska kur jo yra (angliavandeniu pertekliu) ir daznai - pieno produktus, bent kazkuriam laikui, ir odos problemos susitvarko.
Atsakyti
Mano drauge yra vegetare, valgo daug kruopu, miltinius patiekalus. Skundziasi berimu, manim netiki kad beria nuo angliavandeniu smile.gif
Atsakyti
Vandene,
gali savo draugei persiųsti
http://bodyecology.c...ps#.UvYqK_ue-2o
išsamiai paaiškinta.
(tai nėra rekomendacija pulti pirkaliot šiame saite reklamuojamus produktus- viskas susitvarkys ir be jų.)
spuogų atsiradimo priežastys- ir per daug angliavandenių ir pralaidus žarnynas ir netinkama mikroflora jame, ir netinkami aliejai (ar riešutai)- priežastys kiekvienam gali būti įvairios, tačiau gydymas vienas- pirmiausia pagyvent su minimumu nekenkiančio maisto, atsisakant visų įtartinų dalykų, o vėliau, kai jau susitvarko, iš lėto juos susigrąžinant, kol išsiaiškinama, kas kaltas.
Atsakyti
QUOTE(*vandene* @ 2014 02 09, 11:11)
Mano drauge yra vegetare, valgo daug kruopu, miltinius patiekalus. Skundziasi berimu, manim netiki kad beria nuo angliavandeniu smile.gif

ir+ nuo grudu, ypac, kurie turi glitimo. Pieno produktai taip pat daznai prisideda prie aknes ir giluminiu spuogu kilimo. Tik juos nuemus kuriam laikui, galima isitikinti, ar taip yra. Angliavandeniu perteklius+gluteinai+pieno baltymas - sia trijule myli odos lios.
Atsakyti