Įkraunama...
Įkraunama...

šonų skausmai nėštumo metu

QUOTE(Apsimetele @ 2008 08 06, 15:02)
man irgi skauda sonus, bet as pastebejau kad tai kazkaip susije su slapimo pusle, nes jei ilgai nenueinu i tuoleta, pvz nakti, tai tada labai skauda sonus  blink.gif

Na, skausmas, kuris susijęs su šlapimo pūsle, yra visiškai kitoks nei tie skauduliukai kiaušidžių srityje. Iš tikro tai normalu, nes jūsų organizme vystosi nauja gyvybė, gimda auga (nepaisant, kad jums tik keletas savaičių, juk gimda ruošiasi "išnešioti" žmogiuką, kuris pas jus gyvens 40 sav.), raiščiai tempiasi.Todėl ir juntamas skausmas, kuris ypač sustiprėja, kaip kažkas minėjo, nusičiaudžius, per staigiai pasikėlus ar dėl pernelyg greito tempo. smile.gif Nenormau tada ,jei tas skausmas darosi nepakeliamas. Va tada reikia kreiptis į gyd. smile.gif O su kiekviena savaitėle, gali ir stipriau paskaudenti, nes auganti gimda dar ir spaudžia aplink esančius organus. Todėl besilaukiančios ir laksto į WC dažniau nei įprasta (o ten nubėgus dažnai paaiškėja, kad buvo netikras pavojus lotuliukas.gif )
Palaukit, vėliau, kai kūdikėlis bus dar didesnis ir aktyviai judės, tai gali pasirodyti, kad ir skrandį gali išspardyti lotuliukas.gif
Nepergyvenkit, viskas čia normalu. Susurūpinkit, jei pasirodys kraujingos išskyros, ar bent panašios į jas. Ir dėl skausmo pilvo apačioje verta susirūpinti.
Sėkmės visoms būsimoms mamytėms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indre: 08 rugpjūčio 2008 - 15:08
QUOTE(mamike @ 2008 08 07, 17:00)
Sveikutės, nieko tokio jei retkarčiais paskauda šoniukus apačioje. Man lygiai taip pat buvo nuo 10-12sav. Gydytoja paaiškino, jog didėjant gimdai, tempiasi ją laikantys raiščiai, todėl gali jaustis maudimas ar diegliukai. Jei jie pastovūs, reikia pasistengti laikytis nėštumą tausojančio režimo (daug nevaikščioti nekilnoti sunkaus nepervargti ir t.t.) ir tiek biggrin.gif

Tai gerai, tikiuosi kad taip ir yra. Man irgi kazkaip pradejo kairi soniuka skaudeti, tikiuosi kad del to, kad raisciai tempiasi, man kaip tik 11 sav. dabar.
Atsakyti
Labas. Gal kas zinote ar galima nescioms naudoti savaiminio idegio krema? g.gif
Atsakyti
man irgi su pirmu nestumu nuolat mausdavo pilvuka,tai visa nestuma prageriau magni,o dabar laukiuosi antro,dar labai mazai laiko,apie 5-6 sav,bet pilvuka vel gi nuolat pamaudena,labai panasiai kaip jus cia aprasinejat ,nusiciaudant,pasisukant smile.gif ka daryt teks kenteti ir magni vel gerti matyt 4u.gif
Atsakyti
Norejau paklausti man taip pat maudzia kairi sona, bet tas maudimas, taip sudure kaip peiliu duotu susilenkiu iskart atsitiesti neina, nes taip duria tai ir susilenkusi einu iki lovos prigult. Man atrodo, kad kazkas negerai g.gif verysad.gif Ar buna ir tokiu atveju? Man 21 savaite nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre @ 2008 08 08, 15:06)
Na, skausmas, kuris susijęs su šlapimo pūsle, yra visiškai kitoks nei tie skauduliukai kiaušidžių srityje.

O tai koks tas skausmas susijęs su šlapimo pūsle?

Man tai nežinau, pamaudžia kažkur papilvę dešiniam šone, bet taip žemai, kad ten vos ne vien lašinius ir tegali skaudėti. g.gif Sakau gal čia pūslę skauda? g.gif

Papildyta:
QUOTE(Mylaniuks @ 2008 08 26, 13:07)
Norejau paklausti man taip pat maudzia kairi sona, bet tas maudimas, taip sudure kaip peiliu duotu susilenkiu iskart atsitiesti neina, nes taip duria tai ir susilenkusi einu iki lovos prigult. Man atrodo, kad kazkas negerai  g.gif  verysad.gif  Ar buna ir tokiu atveju? Man 21 savaite  nestuke.gif

O viduriai kartais neužkietėję? Man taip būdavo panašiai kai labai viduriai užkietėdavo, maža nepasirodydavo. Bet jeigu labai skauda ir nepraeina, geriau pasikonsultuot su gydytoju, negu laukt kol praeis.
Atsakyti
Tas toks sudurimas nepastovus... vat hop paima ir sudure, tai vat i diena pora kartu. Su viduriais viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(indruska+ @ 2008 05 01, 12:53)
sveikos,mums dabar 23sav ir pries kokia savaite pradejo maudent kairi sona,mazdaug toje vietoj kur kauside... o kartais desini sona verysad.gif  . dar kartais jauciu lengva tvinkciojima makstyje doh.gif  . ar kuri buvot susidurus su tokiu dalyku?

Man irgi taip buvo, pergyvenau del to, bijojau, kad tik vaikeliui nieko nebutu, ir viskas gerai, gime sveika mergyte. Juk tavyje auga nauja gyvybe, turi kazkaip organizmas reaguoti 4u.gif Viskas tikrai normalu, svarbu nepergyvent 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylaniuks @ 2008 08 26, 14:47)
Tas toks sudurimas nepastovus... vat hop paima ir sudure, tai vat i diena pora kartu. Su viduriais viskas gerai.

Gali čia arba raiščiai būt, arba tie bandomieji sąrėmiai arba dar kas nors. g.gif Geriau pasisakyt gydytojui, tai bent jau apžiūrės ir pasakys kad nieko blogo, ypač jeigu skauda taip kad kentėt negali tai nelabai taip turėtų būti.
Atsakyti
QUOTE(Mylaniuks @ 2008 08 26, 15:47)

Na man lygiai taip pat buvo. Ir pakankamai skaudziai. Daktaras nuramino, kad taip turi but
Atsakyti
na vat... ir as su tokiais paciais diegliais... mane jie uzklumpa, kai staigius judesius darau... bet paskui atsipalaiduoju palengva... ir jie praeina... na savaime aisku neramu, nes laukiames tik pirmojo dziaugsmelio, bet kiek skaiciau tai taip gali buti... greitai eisiu pas ginekologe, tai butinai su ja apie tai pasikalbesiu. siaip stengiuosi kuo maziau panikuoti, nes ne per seniausiai pakeitem gyvenama vieta, o ir del to streso per akis... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JasVita @ 2008 08 28, 10:24)
na vat... ir as su tokiais paciais diegliais... mane jie uzklumpa, kai staigius judesius darau... bet paskui atsipalaiduoju palengva... ir jie praeina... na savaime aisku neramu, nes laukiames tik pirmojo dziaugsmelio, bet kiek skaiciau tai taip gali buti... greitai eisiu pas ginekologe, tai butinai su ja apie tai pasikalbesiu. siaip stengiuosi kuo maziau panikuoti, nes ne per seniausiai pakeitem gyvenama vieta, o ir del to streso per akis... doh.gif

Staigūs diegliai, keičiant pozą - dėl raiščių tempimosi. Ir man taip buvo ax.gif Bet pasisakyk ginei. Nėštumo metu būtina ją informuoti apie visokius skausmus rolleyes.gif
Atsakyti