Mergaites,
as labai noreciau pakeisti savo sena sekcija i naujesne - rankeneles visas modernesnem pakeist ir spalva.. Bet kaip ta spalva jos pakeist? Nenoriu tiesiog imt is uzdazyti dazais, nes visa savo estetika praras..
Labai noreciau imt ir uzlakuot spalva suteikianciu laku, bet jinai pati tai irgi matyt lakuota, nors ir labai seniai, tai kaip bus?
Ar laikysis tas naujas lakas? Ar nenutrupes?
Gal turit kokiu ideju?
QUOTE(Nenuorama @ 2009 01 23, 22:58)
O neišeitų nuimti seną laką, pašlifuoti ir nauju užlakuoti
O kuo nuimti sena laka?
Ar ta priemone specialia?
Nes slifuoti tai bergzdias reikalas - metus uztrukciau, nes ji labai didele
Kiek grozio cia prisiziurejau Susirgau, reikia ir man Gal kas galetu patarti.. Sena komoda, kaip ja atnaujinti?
Ar sveisti svitriniu popierium? Tol, kol nusiims senas lakas ir tada lakuot is naujo? Ar nesugadinsiu? O ar spalva nenusiims? Ar cia kazkaip kitaip daryti?
Ar sveisti svitriniu popierium? Tol, kol nusiims senas lakas ir tada lakuot is naujo? Ar nesugadinsiu? O ar spalva nenusiims? Ar cia kazkaip kitaip daryti?
QUOTE(Shalimar @ 2009 01 28, 11:15)
Kiek grozio cia prisiziurejau Susirgau, reikia ir man Gal kas galetu patarti.. Sena komoda, kaip ja atnaujinti?
O čia tai daiktas jei nori suteikti baldui kitą spalvą, tai reikės nuimti seną laką
O man atrodo, kad gali būti tas baldas poliruotas, o ne lakuotas , kažin ar nebus blogiau nušveitus?
QUOTE(irmulia @ 2009 01 28, 11:41)
O čia tai daiktas jei nori suteikti baldui kitą spalvą, tai reikės nuimti seną laką
Su svitriniu popierium? Man atrodo, kad jis buna stambaus grudetumo ir smulkesnis, kokio reikia?
QUOTE(pavonija @ 2009 01 28, 12:05)
O man atrodo, kad gali būti tas baldas poliruotas, o ne lakuotas , kažin ar nebus blogiau nušveitus?
Kaip atskirti? Cia mano vyro mociutes dovana, jis taip ja saugo, tai as sugadint bijau, bet taip palikti irgi negrazu
QUOTE(mexica @ 2009 01 26, 19:20)
O kuo nuimti sena laka?
GAl kartais namie turi taip vadinamą "bulgarke" (atrodo taip vadinasi ), ant jos deda švirinis popierius ir galima greitai nušlifuoti Aišku, reikia atsargiai, kad vienodai nusišlifuotų Gal čia per sudėtinga O dėl spec. priemonių lako nuėmimui, tai gal kokioj statybinių medžiagų parduotuvėj pakonsultuotų
Man čia panašu į riešutmedžio lukštą , aš tai net nežinau ar jį galima šveisti švitriniu ir kaip atnaujinti , reiktų kokio restauratoriaus paklausti, nes jei susibraižys tie raštai tai jau bus ragai
Na, prieš pradedant restauruoti (ar duodant užsakymą restauratoriui) visų pirma reikia pagalvoti dėl koncepto - atsakyti sau į klausimą, "ko aš siekiu?":
1. Noriu, kad senas baldas būtų restauruotas, bet IR TOLIAU ATRODYTŲ KAIP SENAS (T.Y. TAI MATYTŲSI). Tiesiog nebūtų kerpių, samanų, kinvarpų ir puvėkų.
2. Noriu, kad senas baldas būtų restauruotas taip, kad atrodytų kaip naujas. (KAD NESIMATYTŲ JO AMŽIAUS NAŠTOS). A la rožinis kadilakas su žaliom žvaigždėm
Kai nuspręsi ko sieki iš principo, bus lengviau ieškoti tolimesnio atsakymo.
Sėkmės
1. Noriu, kad senas baldas būtų restauruotas, bet IR TOLIAU ATRODYTŲ KAIP SENAS (T.Y. TAI MATYTŲSI). Tiesiog nebūtų kerpių, samanų, kinvarpų ir puvėkų.
2. Noriu, kad senas baldas būtų restauruotas taip, kad atrodytų kaip naujas. (KAD NESIMATYTŲ JO AMŽIAUS NAŠTOS). A la rožinis kadilakas su žaliom žvaigždėm
Sėkmės
QUOTE(mikaf @ 2009 01 28, 13:53)
Na, prieš pradedant restauruoti (ar duodant užsakymą restauratoriui) visų pirma reikia pagalvoti dėl koncepto - atsakyti sau į klausimą, "ko aš siekiu?":
Sėkmės
Sėkmės
Pirmas variantas Jis transportuojant buvo apklijuotas izoliacija, kuri nenusiima, be to, yra apibraizytas. Tai va, ar patrynus svitriniu popierium ir nulakavus is naujo turetu prekine verte?
QUOTE(Shalimar @ 2009 01 28, 15:04)
Pirmas variantas Jis transportuojant buvo apklijuotas izoliacija, kuri nenusiima, be to, yra apibraizytas. Tai va, ar patrynus svitriniu popierium ir nulakavus is naujo turetu prekine verte?
Tuomet viskas paprasta - siūlau kreiptis į profesionalus restauratorius. Kainuos aišku brangiau, bet bent jau nesugadins baldo drąsiais eksperimentais. O juk baldelis - relikvija.
Pabandyk lipnios juostos likučius nuimti su dėmių valymo priemonėmis, kurios netirpdo lako. Tikrai tokių yra, tik nepasakysiu pavadinimo, nes nepamenu.
O paskui pabandyk poliruoti medžio atnaujinimo priemone. Tai toks tarsi valikis. Radau internete pvz. http://www.varle.eu/valiklis-5.htm Manau tokių galima rasti natūralios medienos baldų parduotuvėse, gal netgi senukuose yra.
Kai matai daikta gyvai gali pasakyt daugiau. Iš nuotraukos sprendžiant šveisti nesiimčiau, jau nekalbu apie visus paraitymus.
O paskui pabandyk poliruoti medžio atnaujinimo priemone. Tai toks tarsi valikis. Radau internete pvz. http://www.varle.eu/valiklis-5.htm Manau tokių galima rasti natūralios medienos baldų parduotuvėse, gal netgi senukuose yra.
Kai matai daikta gyvai gali pasakyt daugiau. Iš nuotraukos sprendžiant šveisti nesiimčiau, jau nekalbu apie visus paraitymus.