Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės - 2 dalis

QUOTE(Failas @ 2008 10 07, 08:39)
Gal kas bandėt restauruot senus lakuotus paviršius, gal padėtumėt man sunkią valandą  4u.gif

Vis tik geriau nepagailėti laiko ir nuimti lako sluoksnį mirksiukas.gif nes dažant ant pasenusio lako didelė tikimybė kad tai pradės byrėti ir lupinėtis po kurio laiko. (greičiausiai jau yra vietomis suskilės ir/ar apsilupęs) Be to ir ne taip atrodys kaip kad pilnai nušveistas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 07 spalio 2008 - 08:43
Nu va ir as, pabandziau restauruot sena babytes spintele prie miegamojo lovos, kol kas tik viena baigiu, liko nulakuot, bet nezinau ar ne per daug motyvu, ar ne per balta? Jei nelabai moku šešėliuot, kaip kitaip galima ja butu patamsint nezymiai?
Idedu vaizda pries ir po, kam bus idomu šlifavau aparatu, tada glaisciau nutrupejimus, po to kai isdziuvo vel slifavau smile.gif Po to tepiau grunta, kai isdziuvo tepiau akrilinius dazus. Tiesa, po apacia tamsiai rudai daziau ir krastus vasku istryniau, po to kai uzdaziau baltais akriliniais, krastus su svitriniu pasveiciau, tipo pasendinau. Kai kur truputi per daug. Pirkau naujas rankeneles. Greziau naujas vietas joms. Daug cia to darbo, bet man patiko tas procesas, ciackinimasis cool.gif
Dar turiu dvikomponentini laka, ar nebus per daug jei vietomis patepliosiu? Kaip manot?
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alaplaja: 07 spalio 2008 - 12:48
QUOTE(irmulia @ 2008 10 07, 09:42)
Vis tik geriau nepagailėti laiko ir nuimti lako sluoksnį  mirksiukas.gif  nes dažant ant pasenusio lako didelė tikimybė kad tai pradės byrėti ir lupinėtis po kurio laiko. (greičiausiai jau yra vietomis suskilės ir/ar apsilupęs) Be to ir ne taip atrodys kaip kad pilnai nušveistas  mirksiukas.gif

Mano tas lakas toks gražutis, blizgutis, lygutis... Nei jokio įtrūkimo, įskilimo ar spalvos pakeitimo anaiptol nėr.... blush2.gif O jeigu taip tik truputėlį su švitriuku tik tą spindesį nuimčiau, a..... 4u.gif Dažai tai visai gražiai lygiai pasidengia..... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 07, 13:43)
Nu va ir as, pabandziau restauruot sena

Faina spintelė matosi darbo daug įdėta...vat ir aš noriu to proceso..toks minčių atotrūkis..dirbi sau faina gi lotuliukas.gif Pasakok kas per šlifuoklis ax.gif

Tik man tai uzkliuvo skirtingos rankeneles buciau darius abu pupsikus tuos baltus jie tokie nu tikrai babyciu laiku biggrin.gif o del margumo juk kiekvienam pagal skoni saunu siaip...nagai dar labiau niezti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 22 spalio 2008 - 11:16
QUOTE(Žmona @ 2008 10 07, 14:23)
Faina spintelė matosi darbo daug įdėta...vat ir aš noriu to proceso..toks minčių atotrūkis..dirbi sau faina gi  lotuliukas.gif Pasakok kas per šlifuoklis  ax.gif

Tik man tai uzkliuvo skirtingos rankeneles buciau darius abu pupsikus tuos baltus jie tokie nu tikrai babyciu laiku  biggrin.gif o del margumo juk kiekvienam pagal skoni saunu siaip...nagai dar labiau niezti  lotuliukas.gif

rankeneles tokio pat skilinejancio stiliaus, pirkau ermitaze, man patiko.
O šlifuoklis elektrinis, toks kur prisispaudzia svitrinis popierius. Ir šveičiau tol kol tapo lygu, nenušveičiau daug, matysim kaip dažai laikysis, vien dėl to ir tepiau gruntą geresniam sukabinimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 07, 14:43)
Nu va ir as, pabandziau restauruot sena babytes spintele prie miegamojo lovos, kol kas tik viena baigiu, liko nulakuot, bet nezinau ar ne per daug motyvu, ar ne per balta? Jei nelabai moku šešėliuot, kaip kitaip galima ja butu patamsint nezymiai?
Idedu vaizda pries ir po, kam bus idomu šlifavau aparatu, tada glaisciau nutrupejimus, po to kai isdziuvo vel slifavau smile.gif Po to tepiau grunta, kai isdziuvo tepiau akrilinius dazus. Tiesa, po apacia tamsiai rudai daziau ir krastus vasku istryniau, po to kai uzdaziau baltais akriliniais, krastus su svitriniu pasveiciau, tipo pasendinau. Kai kur truputi per daug. Pirkau naujas rankeneles. Greziau naujas vietas joms. Daug cia to darbo, bet man patiko tas procesas, ciackinimasis  cool.gif
Dar turiu dvikomponentini laka, ar nebus per daug jei vietomis patepliosiu? Kaip manot?

Nu pasidarbavai iš pėties vat mano akim žiūrint tikrai trūksta šešėliu tada išvis super būtų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif bet tai mano nuomonė gal kiti nesutiks. O motyvų mano skoniu neperdauk . Bet šeip spintelė labai įdomi forma įdomi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 22 spalio 2008 - 11:15
rodausi sofute ir jos naujaja suknute biggrin.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
aciu merginos blush2.gif ,

mano klaidu sarasas lotuliukas.gif

kadangi ta sofuke buvo laaaabai jau sunesiota, tai mano paraloniniai ir sindeponiniai pastorinimai labai pakoregavo ploti ir auksti,

del tos priezastie atsirado rombo formos tarpelis, tarp visu keturiu pagalviu

ir buvo sunkumu sutalpinti i remus, kai kur netilpo ax.gif

senas paralonas buvo jau pavirtes klijais, as vos nugramdziau ir tai nelabai graziai nusigramge, patarimas, butu toks neprasidekit su gamdymu, prisitepliosit o naudos jokios tik slykstus vaizdelis, geriau ieskokit kuo pakeisti ta detale (as neturejau kuo pakeisti tai gramdziau doh.gif )

siaip tai nusipirkau 1cm storumo paralona, ir dejau ji dviguba, dar tarp paralono ir audinio dejau plono sindepono sluoksni, ir prisaudziau su tuo staple gun (nezinau kaip lietuviskai vadinasi blush2.gif , na tokiomis kaip sasiuviniuose savarzelemis pritvirtinau ) o paskui atgal viska susukau ka buvau isardzius,

su "batukais" sudetingiau g.gif , neturiu salygu visokiems sveitimams ir gramdymama, sita sofuke yra darzelio, aukletoja eidama i darba rado ismesta ir atnese i darzelis, vaikuciai ja labai pamilo ir ant jos daug zaidzia, jos buvo kelis adijalus uztiesusiuos, prase gal ka grazaus turi tevai atiduoti kad galetu uztiesti, tai as kaip gerojo samariete ir apsiemiau nors truputi pagrazinti ir kad vaikai tuo slamstu nekvepuotu, o "batukai" liks seni, nebent vasara dar ussiimsiu ir pabaigsiu ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2008 10 22, 14:22)
O man kaip tik tas rombo plyšelis cinkelio suteikia  thumbup.gif Nereali dovana vaikučiams  wub.gif
, nu man vaizdas irgi netrugdo, tik ten ikris kokie smulkus daiktai, be to ten truputi matosi to medinio karkaso lenta, o dabar dar pati pagalvojau, kis vaikai ranka ir koki pasina isivarys tikriausia g.gif , reikia eiti kaska sugalvoti su ta skyle doh.gif

Papildyta:
Šelma paskaiciau kaip tetukas treniruojasi mergaite sumeistrauti biggrin.gif , o maniskis atvirksciai, treniruojasi kaip berniuka susiveikti lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal tą tarpelį galima uždengt pailga (batono formos) pagalvėle, jei liko gobeleno šiek tiek g.gif

Gal susikeičiam tetukais po kokių 5 metų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2008 10 22, 12:28)
rodausi sofute ir jos naujaja suknute  biggrin.gif

Na sofutė tai super atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kaip gražu o tas gobelinas irgi toks švelniai nuteikiantis mintis vaikams turėtų labai patikti tik turbūt jis labai tepliosis juk toks šviesus bet šeip labai gražu tik kaip kažkas rašė batelių trūksta nes davar "princesė" su suknele bet su klumpėm bigsmile.gif bet "princesė" vistiek graži.
Atsakyti
sveikos,auksarankes..turiu klausima-kaip atrestauruoti stala-jis ne senovinis,gal apie 20-30 metuku-tokios mazdaug naturos kaip linutukes sofos-nesuprantu-nelakuotas lygtais,tok jau nusisveites visas.ir spalva sviesi..atsitempiau as ji i virtuve-nu bet nenoriu tu klijonkiu-o visas ziaurus-nori nenori turi dengti,tai va-klausimas toks,kaip man ji padaryti-kad butu
1.grazus,
2.nebijotu vandens,karstu leksciu(kad neisbaltu nuo karscio tokie plotai)
3.sugebeciau pasidaryti?
ir dar ne i tema-isdauziau bufeto-indaujos viena stikla...o jie tokie biski su rastu buvo..tai gal kas patartumet-kur man dabar aplink kauna rasti vietele-kas padarytu toki pat stikla?
Atsakyti