Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės - 2 dalis

Dome, gal aš čia biški ne į temą būsiu, bet čia specialybinė liga lotuliukas.gif Man čia bežiūrint tokia idėja kilo, kažkaip akyse iškilo triušio kopūstai, tokie maži ir didesni ant gelsvos sienos apačioje, o aukščiau tavo siuvinėti triušių paveikliukai. O kėdutės gal tik nudažyčiau praskiestu akrilu, kad matytūsi medis arba nubeicuočiau žalsvai arba gelsvai...
Papildyta:
Pavonija tu mane aplenkei smile.gif
Atsakyti
Jusu patarimai super. As ir pati taip maniau, bet blogiausia, kad tas kedute sjau savite slifuoju su baldinem ir masininme slifarkem ir jos vistiek kaip nesvarios. Ot. Ir uzdejus motyva, matysis tas nesvarumas, tai bus tokios sutrinos. Labai to bijau. Nes jos matyt kokiam garaziuke ne vienus metus stovejo, nes net pelesis isimetes...o ji is medzio istraukti beveik neimanoma, like a zalsvumas nors tu ka... Nes as visada uz naturalius medzio matyvus visu pirma ir tik krastutiniais atvejais dazymas.
Atsakyti
QUOTE(Domė @ 2008 09 12, 10:22)
Jusu patarimai super. As ir pati taip maniau, bet blogiausia, kad tas kedute sjau savite slifuoju su baldinem ir masininme slifarkem ir jos vistiek kaip nesvarios. Ot. Ir uzdejus motyva, matysis tas nesvarumas, tai bus tokios sutrinos. Labai to bijau. Nes jos matyt kokiam garaziuke ne vienus metus stovejo, nes net pelesis isimetes...o ji is medzio istraukti beveik neimanoma, like a zalsvumas nors tu ka... Nes as visada uz naturalius medzio matyvus visu pirma ir tik krastutiniais atvejais dazymas.

yra pirkti pelėsių ir medienos valiklis. Kelis kartus "praplovus", turėtum išnaikinti pelėsius 4u.gif
Atsakyti
Išlendu ir aš iš pogrindžio mirksiukas.gif darbais apsikasus, neturiu net kada pasirodyti, ką pridirbau tongue.gif
Kaip Pavonija sakė, reikia rodyti prieš ir po, kad darbo vertė pakiltų biggrin.gif taip ir darau ax.gif
PRIEŠ:
user posted image
PO:
user posted image
Smulkiau:
user posted image user posted image
Atsakyti
Ačiū visoms 4u.gif buvo geras bandymas restauruoti aplūžusią senieną be baimės sugadinti, vistiek pobaisis buvo biggrin.gif gaila, nenufotografavau iškart iš arčiau, koks aptriušęs ir išterliotas buvo, aplūžusiais kampais ir nuskilusia fanera...
Dabar visoms galiu patarti iš savo patirties: netingėti šveisti, naudoti senus dažus/lakus atitirpinančias priemones, neskubėti. Ir labai patiko, ką padaro paprastas Pinotex'as thumbup.gif
Atsakyti
Nagi, merginos jus cia su savo darbeliais duodat garo!!! Lenkiu galva pries jusu kruopstuma. Noriu prisijungti prie jusu burelio, bet man truksta ziniu. Turiu sena sena komoda ,spalva lyg bordo lyg ruda.Tai man iskilo klausimas o kaip anksciau senovinius baldus tamsindavo? Juk nebudavo pinoteksu. As noreciau tik kai kurias vietas pataisyti ir pabandyti senoviniu budu patamsinti. ar tai nerealu?

gal pagal jus reiktu viska nusveisti? ir ar viskas taip jau lengvai nusisveicia ? juk i medi isigerusi spalva, o ne lakas.
Atsakyti
QUOTE(nafania @ 2008 10 01, 18:16)
Negi visos tiek uzsiemusios,kad net patarimams laiko ba ba?

biggrin.gif turbūt ne laiko neturim, o patart nežinom ką... ax.gif senovinių receptų reikia pas tikrus restauratorius klaust, ką čia mes, mėgėjos... paimam, nušveičiam, papeckiojam kuo nors ir džiaugiamės tongue.gif
Jei kokiam didmiesty gyveni, tai pabandyk į kokią restauratorių dirbtuvę užeit, gal duos patarimų mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Sugalvojau ir as, kad mano virtuves stalui mirtinai reikia kazka daryti, mat jis labai senas, lakuotas toks, zinot pavirsius kaip budavo pas tevus tokiu lakuotu sekciju ar stalu, ant kuriu labai matosi dulkes. Tai va pas mane toks virtuveje stovi, bet nuo laiko ir duonos pjaustymo, tas lakas kai kur isipjove, vanduo ten pateko ir eme atsilupineti. Galvoju nulupti ir nudazyti naujai, tik beda ta, kad ten kur tas lakas neatsilupes, tai vos ne dantimis reikia gremzti ji....

Gal zinotote, kaip greiciau ta laka galima pasalinti? Gal yra kokius paslapciu? smile.gif
Atsakyti
Sūreli, statyb. pardėse būna tokie senų dažų nuėmikliai - tirpikliai, gal tie padėtų?
Atsakyti
Sveikutės,
galėtumėt nukreipti kur galėčiau rasti info tokiam baldui restauruoti? gal jus galit ką patarti koki šlifuoklį man čia reiktų įsigyti tiems dažams nuimti?
user posted image
Čia taip sakant pirmam etapui paskui bus daugiau klausimų turbūt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žmona @ 2008 10 05, 16:06)
Sveikutės,
galėtumėt nukreipti kur galėčiau rasti info tokiam baldui restauruoti? gal jus galit ką patarti koki šlifuoklį man čia reiktų įsigyti tiems dažams nuimti?

Čia taip sakant pirmam etapui paskui bus daugiau klausimų turbūt  biggrin.gif

blink.gif blink.gif čia tai bus darbelio bet verta paplušėti mirksiukas.gif
Nuimti dažus ir pan. yra įvairių priemonių senukuose (tiesiog reiktų pakamantinėti konsultantus- už tai jiems ir mokama alga doh.gif ) Taip pat galima pasitelkti spec. feną (dažų ar/ir lako nuėmimui) po to el. šlifuoklį (paviršiaus išlyginimui) ( apie tai jau diskutavome temose - info greitai susirasi pervertusi jų psl. ar pagal paiešką ( vesti žodžius su liet. simboliais) mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 06 spalio 2008 - 09:09
doh.gif
QUOTE(Sūrelis @ 2008 10 04, 22:49)

jis labai senas, lakuotas toks, zinot pavirsius kaip budavo pas tevus tokiu lakuotu sekciju ar stalu, ant kuriu labai matosi dulkes. smile.gif

Nu va ir pas mane yra tokių baldų blush2.gif Jie stačiai bado man akis ir laukia, kol juos pakeis kiti. Kaži ar jie verti tiek daug inevesticijų ir darbo (kainuos lako nuėmėjas, pats lakas, dažai ir t.t.) g.gif Taip nesinori daug išlaidauti, nes vis tiek nepadarysiu taip, kaip kad darot visos jūs, profės. Žinau, kad ir nudekupažintas mano stalas ar spintelė, vis tiek lauks eilės, kada pastarąjį pakeis naujas baldas doh.gif
Bet akys kliūna, nagai niežti blush2.gif Vakar spalvotu laku nulakavau vieną stalčių thumbup.gif Labai noriu ir kitų griebtis (kažką pabandyti su savo turimomis priemonėmis), bet bandžiau pašveist, tai žinokit be šansų schmoll.gif O jei taip ant to slidaus lako paviršiaus lakuosiu ar dažysiu, tai ar nepradės lupinėtis po keleto savaičių... nebesulauks ir pavasarį atvykstančios pamainos blink.gif Gal kas bandėt restauruot senus lakuotus paviršius, gal padėtumėt man sunkią valandą 4u.gif
Atsakyti