Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės - 2 dalis

QUOTE(mamiukas @ 2012 02 15, 13:44)
Sveiki. Kreipiuosi į Jus su dideliu PRAŠYMU pagelbėti blush2.gif . Patarkite, prašau, kaip atrestauruoti šviestuvo metalinę dalį  4u.gif

priklauso nuo to ką moki.
Jei įvaldžiusi nors kiek rankdarbius, gali daryti vienaip, fantazija beribė - ior dažyti, dėti trafaretus ir su jais "pažaisti", dekupažas, dar kokia nors idėja, bet jei ši sritis tau nelabai - tada teks tik nušveisti.

Yra tokia pasta goya (toks žalios spalvos tarsi kieto plastilino gabalas, vyresni vyrai tikrai ją žino, sovietinėje armijoje visi kareiviukai diržų sagtis su ja blizgindavo kad varis žvilgėtų).
Mačiau kad jos būna Kalvarijų turguje pirkti.

Sausas skuduriukas, ir pirmyn šveisti. Paskui nuplauti ir nulakuoti bespalviu purškiamu laku, kad drėgmė nepasiektų, kitaip vaizdas bus toks pat apgailėtinas kai oksiduosis, kaip dabartinis

O lempos "bazė" labai gera. "Teisinga" lempečka thumbup.gif
Atsakyti
Mamiuk, tokia lempa pas mano teti namuose kabo, kazkada buvusiame mano kambary smile.gif. Tik norejau ispeti, kad ji nera zalvarine, cia ne zalvario patina ji apsitraukus, ji tokio gelsvo a-lia auksuoto metalo. Kambary kabedama tai ji savo spalvos nekeicia.
Atsakyti
Ačiū, mergaitės, už patarimus. Jau pradėjau terliotis. Galutinį rezultatą parodysiu. 4u.gif
Atsakyti
Dėkui visoms už patarimus smile.gif.

QUOTE(aistukas @ 2012 02 16, 09:15)
Mamiuk, tokia lempa pas mano teti namuose kabo, kazkada buvusiame mano kambary smile.gif. Tik norejau ispeti, kad ji nera zalvarine, cia ne zalvario patina ji apsitraukus, ji tokio gelsvo a-lia auksuoto metalo. Kambary kabedama tai ji savo spalvos nekeicia.

Atsižvelgadama į pasiūlymus ir pastabas, nusipirkau automobiliams bronzinių dažų. Nusprendžiau nupurkšti metalinę dalį ir šiek tiek pablukinti, kad ne taip blizgėtų auksu mirksiukas.gif . Rezultatą vėliau parodyasiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes prisiskaičiau kaip jūs čia gražiai restauruojat, ir aš užsimaniau sena stalą restauruoti bet gal galėtumėte ką patarti. Jis jau labai smarkiai subraižytas, o dar ir po vienų švenčių padegintas blush2.gif
Atsakyti
Šveist, glaistyt, šveist, (gruntuot), dažyt,...o toliau jau-skonio reikalas ar dekoruot, kaip dekoruot ir t.t.
Atsakyti
Kaip tik siu savaitgali irgi staliuka restauravau, nes buvo dememis nusetas. Dekupazas+tapyba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jugile @ 2012 02 27, 10:15)
Kaip tik siu savaitgali irgi staliuka restauravau, nes buvo dememis nusetas. Dekupazas+tapyba  smile.gif

Pasirodykit mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai kad nemoku as cia nuotrauku ikelti... doh.gif
Atsakyti

Sveiki 4u.gif

būtų smagu, jei brūkšteltų kas nors, kas jau keletą metų "gyvena" su akriliniais dažais dažytais baldais smile.gif Ar jie pakankamai patvarūs dėvėjimuisi? ar lakavot jų paviršių?

Labai nenorėčiau emalinių dažų smarvės namuose sad.gif , tad mielai rinkčiausi akrilinius. Tačiau aplinkiniai bando perkalbėti dėl patvarumo - esą emaliniai žymiai patvaresni.

Išblaškykit arba patvirtinkit mano abejones 4u.gif

p.s. beje, kalba eina apie laminuotą medžio drožlių plokščių spintą smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Jugile @ 2012 02 27, 13:40)
Tai kad nemoku as cia nuotrauku ikelti... doh.gif

Man greičiausia įsikelia per

http://www.radikal.ru/
Atsakyti
QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2012 03 07, 22:52)
radikal.ru

paskutiniu metu keliant per radikalą, galima gauti kalną "dovanėlių" kompiuterinių virusų pavidale doh.gif
ieškosiu kito įkėlimo būdo...

Keliant iš picasa albumo, nuotraukos įsikelia labai didelio formato.
Atsakyti