Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės - 2 dalis

QUOTE(sapnu mergelka @ 2012 02 07, 23:56)
Na, vargais negalais, įkeliu foto:
........
Su žvake trinti aš jos nenoriu, norėčiau, kad būtų tamsesnė ir kad truputį primintų senas antikvarines knygų spintas. Kaip jūs manot, verta bandyt iš š išspaust vašką?
Papildyta:
Persiprašau dėl kokybės, su telefonu fotkinau, nes aparato išsikrovė baterijos ir dar laidą kažkur nukišau blush2.gif

As tai vienareiskmiskai uz tai, kad verta, jei tik zmogus darbo nebijo. Nes darbelio tai bus ojojoi doh.gif
Dar matau salia darbastalis stovi irgi panasaus vaizdo. Pasidarysit abu vienodus ir gausit labai faina namu biuro komplekta thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 11 vasario 2012 - 21:09
QUOTE(sapnu mergelka @ 2012 02 07, 23:56)
norėčiau, kad būtų tamsesnė ir kad truputį primintų senas antikvarines knygų spintas.

Man rodos, reikėtų tiesiog nudažyti pasirinkta tamsia spalva ir tiek. Dar kitas renkenas įdėti. Aš asmeniškai tai dažyčiau baltai arba nedažyčiau visai, nes dabartinė spalva gan tinka ir prie stalo, ir prie kušetės užnugaryje. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2012 02 08, 14:16)
Man rodos, reikėtų tiesiog nudažyti pasirinkta tamsia spalva ir tiek. Dar kitas renkenas įdėti. Aš asmeniškai tai dažyčiau baltai arba nedažyčiau visai, nes dabartinė spalva gan tinka ir prie stalo, ir prie kušetės užnugaryje.  smile.gif

O mes pažįstami? ax.gif Gal visgi suformuluosiu aiškiau savo norą: noriu, kad plokštė atrodytų kuo panašesnė į seną medieną. Todėl ir mąstau, kaip tai įgyvendint rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sapnu mergelka @ 2012 02 08, 19:57)
O mes pažįstami?  ax.gif Gal visgi suformuluosiu aiškiau savo norą: noriu, kad plokštė atrodytų kuo panašesnė į seną medieną. Todėl ir mąstau, kaip tai įgyvendint rolleyes.gif

plokste i sendinta mediena????????? blink.gif niu nz g.gif
Atsakyti
vadinas neverta net pradet? blush2.gif
Atsakyti
Na nezinau, as nebuciau tokia kategoriska siuo klausimu. Gal bandei perziuret visa senaja daiktu restauravimo tema??? Ten buvo pora atveju kai senus tarybinius baldus is MDF restauravo. Ir man bent pasirode visai vykusiai!
As pati asmeniskai tokios patirties ant dideliu baldu neturiu, tik ant smulkesniu daiktu, bet siuo metu kaip tik tam kaupiuosi ir laukiu pavasario, kad galeciau uzsiimti slifavimu.
Mano baldai ne tarybiniai, gaminti pries kelis metus pagal mano pacios uzsakyma, bet irgi is MDF. Siuo metu jie visi sukisti i vaiko kambari, bet labai jau nevaikiska ju spalva, todel nutariau juos nuslifuoti ir perdazyti lengvesne, vaiku kambariui labiau tinkama spalva.
Taip kad as bent tavo ideja labai palaikau.. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kinda: 10 vasario 2012 - 15:36
Va butent -nudažyti tinkama pagal interjera spalva-butų relesnė galimybė juos atgaivinti-nei bandyti medi išgauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(sapnu mergelka @ 2012 02 10, 13:54)

na kad visai verta thumbup.gif

Tik... teks keisti fantazijas. Iš šito š... ups... bazės gallima padaryti šiuolaikinį baldą, bet ne medžio stailu.
Dariau tokius panašius. Nedekupažinčiau. Primityvina... Nebent tai vaiko kambariui būtų paskirtis.

O tu visgi pamislyk apie kokią kavą su pienu, švelnią dramblio kaulo ar visus smėlio atspalvius.

Padaryk ką nors tokio UCH bigsmile.gif ir sukomplektuok visus baldus - bus neatpažįstamai mielas komplektas thumbup.gif
O rankenas teks vienareikšmiškai keisti. Bet ir jas gali nusilipdyti iš modelino, "iškepti" ir bus vienetiniai labai autoriniai dalykėlliai (jei nerasi ko tinkamo kad ir senukuose ar ermitaže).

Jei kils klausimų apie "techninę dallį", plz į až ar suskambink, padėsiu, , kad temoje nerašyti "paklodes" .

O šiaip daikto bazė gera, svarbiiausia - "kantri", ir dar gali ilgaii tarnauti perdarius. Niekas neatpažins kad tai tokia seniena perdaryta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sapnu mergelka @ 2012 02 10, 13:54)

ne neverta ir dar nelabai imanoma, išvardinsiu keturis variantus kai taip padaryt :

1klijuoti faneruote su ne vandens dispersiniais klijais -reik rast tinkamus klijus ir daug darbo su prislegimu lukšto bet bus tikras medis

2 dengti visą laminatą tonuotu tamsiu laku- pvz vyšninės sp.- dureles keliais sluoksniais- lakas duos gylį ir aptakius konturus

3 imituoti mediena juostiniu šlifuokliu su 60 grubumo švitriniu ,arba metalinų šepečių disku uždėtu ant kampinio šlifuoklio - darbas bus turbūt dulkinas ir žiaurus- išvagosi viena kryptim einancias smulkias gijas tarsi kieto medžio rieves.

4 pats ekstremaliausias- old school variantas tai nupaišyt))-žvengt cia nevertėtu- yra tokios senos technologijos kaip imituoti medieną ir taip kad nelabai ir atskirsi-
http://www.youtube.c...h?v=852ukgEir4w

Pagrindinė problema yra sukibimas- prie to bjauraus laminato jokios vandeniu skiedžiamos substancijos nelips normaliai.

Tai jei yra noro dar -gali bandyt. bet gal paprasčiau nusipirkt kokia ankstesnių metų spintą kai dar rusai faneruodavo lukštu bei dengdavo laku, arba iš kokio jysk medine spinta ir su ja žaist.

Dėl Metabo šlifuoklio - koksai jisai? rotacinis? -dulkių maišelis neišeitis-reik jungt prie siurblio -jei siurblio gaila-pasidaryt iš kibiro kokio centrifuginį dulkių surinkėją tada 95proc dulkių sės jame o ne siurblyje.

Atsakyti
Sveiki. Kreipiuosi į Jus su dideliu PRAŠYMU pagelbėti blush2.gif . Patarkite, prašau, kaip atrestauruoti šviestuvo metalinę dalį 4u.gif

user posted image
Atsakyti
As sakyciau nuvalyt ir nupurkst su dazais kur masinas dazo,visokiu yra spalvu,gal net tokia pat priderinsit.
Atsakyti
QUOTE(mamiukas @ 2012 02 15, 11:44)
Sveiki. Kreipiuosi į Jus su dideliu PRAŠYMU pagelbėti blush2.gif . Patarkite, prašau, kaip atrestauruoti šviestuvo metalinę dalį  4u.gif

Labai geras skystis, tikrai turetu nublizginti. Galima paziuret gal ebay'ui buna pirkt. Tiesiog uzpilti to skyscio ant skudurelio ir trinti. Dirbau viesbuty, mes su juo visada valydavom metala. Tik smirda baisiai.

cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo so-fun: 15 vasario 2012 - 19:01