Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės - 2 dalis

Sveikos visoms, atėjau pas jus patarimo. Norėčiau ant savo staliuko nupiešti gėles, staliukas iš plokštės. Kaip suprantu prieš piešimą ant baldų reikią paviršių pirmiausia pašveisti, bet kaip daryti, jeigu nenori dažyti viso paviršiaus, o tik kai kurias vietas. Iš anksto labai visoms ačiū už atsakymą. smile.gif
Atsakyti
Fono padažymas arba ne priklauso nuo gebėjimų, įgūdžių, užmanymo, technikos.
Pvz., jei ranka išlavinta, piešimas-įprastas reikalas, tai nemanau, kad būtina šiaušti, svarbu gerai nuriebalinti arba nutepti skaidriu gruntu po nuriebalinimo ir tapyti.
Jei ne tapyba pasirinkta, galima dekoruoti pasitelkus trafaretus.
Arba tik tam tikras vietas padažyti, jas aprėminant (dažais ar panaudojant dekupažo elementus, trafaretą), galima gėles tapyti ant, pvz., juosta padažyto paviršiaus (arba bet kokia kita figūra) ir t.t.
Atsakyti
Ir jau temelė pasibaigus...??? g.gif

Aš įnikus pastaruosius vakarus, labiau naktis, skaityti daiktų restauravimo temas ir net aiktelėjau, kai antroji tema pasibaigus.. unsure.gif

Tikiuosi, bus sugrįžtančių arba naujų darbininkių. O aš galvoju, ar seną spintą iš sodybos parsivežt, ar nuo kedės pradėti paprastutės... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarilė.84 @ 2012 02 06, 00:27)
Ir jau temelė pasibaigus...???  g.gif

Aš įnikus pastaruosius vakarus, labiau naktis, skaityti daiktų restauravimo temas ir net aiktelėjau, kai antroji tema pasibaigus..  unsure.gif

Tikiuosi, bus sugrįžtančių arba naujų darbininkių. O aš galvoju, ar seną spintą iš sodybos parsivežt, ar nuo kedės pradėti paprastutės...  rolleyes.gif

manau pradžiai nuo kėdutės pradėk mirksiukas.gif pamatysi ar užteks kantrybės mirksiukas.gif
Atsakyti
Jau esu šiek tiek bandžiusi padirbėt su visu baldų komplektu - lėlėms biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Amarilė.84 @ 2012 02 06, 23:29)
Jau esu šiek tiek bandžiusi padirbėt su visu baldų komplektu - lėlėms  biggrin.gif

Nu grandiozinis darbas atliktas-cielas baldų komplektas biggrin.gif ...aš tik dėl tingėjimo nesiryžtu imtis didesnių darbų, nors laisvai galėčiau, nes nemenką patirtį ir žinių bagažą susirinkau per netrumpą laiką ir...dar vietos stoka įtakoja mano sprendimus ir dar...man norisi greito rezultato biggrin.gif .Vat jei jūsų visi šitie mano išvardinti kriterijai neliečia-manau darykit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2012 02 07, 09:17)
Nu grandiozinis darbas atliktas-cielas baldų komplektas biggrin.gif ...aš tik dėl tingėjimo nesiryžtu imtis didesnių darbų, nors laisvai galėčiau, nes nemenką patirtį ir žinių bagažą susirinkau per netrumpą laiką ir...dar vietos stoka įtakoja mano sprendimus ir dar...man norisi greito rezultato biggrin.gif .Vat jei jūsų visi šitie mano išvardinti kriterijai neliečia-manau darykit smile.gif

Noro turiu, kol kas laukiu gerėjančios sveikatos, nes esu stubure kryžkaulį susilaužius, gulimas rėžimas doh.gif , o paskui kažką darysiu, kol kas kaupiu žinias..
Dėl vietos ir man problema, nes gyvenam mažam bute.. Spintą teks kažkur kitur grąžint, bet kėdei vietos pakaks..

Sobieska, tiek grožio seniai bemačiau blink.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarilė.84: 07 vasario 2012 - 08:30
Sveikos darbštuolės,
Patarkit, ką daryt su tarybinių laikų knygų spinta. Pagaminta ji iš MDP, labai lygiu matiniu paviršiumi su klaikiom "auksinėm" rankenėlėm. Apačioje yra dvidurė spintelė, du stalčiai, o toliau - vitrina su stiklinėm durelėm. Taip pat yra ir antresolė. Nu, vienu žodžiu, sovietmečio "pigiakas". Bet man labai gerai susidėti savo popierizmą. Ir kadangi darbo kambarį tenka pertapetuoti, nes senieji tapetai ėmė ir nukrito per naktį, tai galvoju, kad gal ir tą spintą kažkaip pakeist, kad ji neatrodytų toks šlamštas. Galvoju, gal ją nulakuot kokiu tamsiu laku, kad ji atrodytų, na, tokia "a la classic", o stiklus apklijuot vitražine plėvele. Ką patartumėt? Baisu imtis tos plokštės. Kaip ją pakeist, kad ji būtų panaši į seną medieną, o ne į plokštę?
Dar klausimas. Kur jūs šveičiate visas tas kėdes ir komodas? Ta prasme, kokioj patalpoj. Juk turbūt būna daug dulkių. Vasarą, tai savaime suprantama, kad lauke. O žiemą? g.gif Turiu nusipirkus Metabo šlifuoklį su dulkių maišeliu, bet dar jo nenaudojau. Įdomu, kiek jis tų dulkių surenka, ar pvz., galima garaže šlifuoti..
Vienžo, padėkit naujokei 4u.gif
Atsakyti
o tavo antikvaras nefotogeniškas, kad foto nekrauni??? mirksiukas.gif
Vien aprašymas minčių nekelia
Atsakyti
Amarilė.84 ačiū 4u.gif , taip nelauktai dar ir komplimentų susilaukiau biggrin.gif

sapnų mergelka, su maišeliu ar be maišelio patikėk-dulkių bus apščiai. Aš tiek didesnius, tiek mažesnius daiktelius šlifuoju lauke, blogiausiu atveju užsidariusi vonioj, kur tada tenka labai smarkiai su šluoste per paviršius pasidarbuot, nes dulkės juk ore nekabo, o krenta ant paviršių biggrin.gif
Dėl spintos, galėčiau pasiūlyt ir TĄ ir ANĄ, bet kai pradedančiai pasakysiu pirminį variantą: nušlifuok plokštės paviršių, to pasekoje jis pasišiauš ir geriau sukibs su norimos dažyti spalvos dažais. Ir dažyt reiks per kelis kartus, jei dažysi voleliu ar teptuku, tačiau jei tapšnosi kempinėle, dažų kiekis sueis nemenkas, bet gausis tokia visai nieko paviršiaus struktūra. Pamegink ant paprastos pliauskos padažyt su teptuku, su voleliu ir tapšnojant su kempinėle-beliks pasirinkt tinkamą variantą. Aišku galima a la sendinimą daryt, bet tai reikia būt šiek tiek prie dekupažo sėdėjusiai. Pirmas sluoksnis dažomas tamsiai, tada pabrūžinama žvake ir tepama ant viršaus sviesi spalva. Baigiant jai džiūti, su šiurkščia kempinėlės puse pabrūžinam tas vietas kur buvo įtrinta žvakė. Baltas sluoksnis pasitrins ir pro jį matysis pirminė tamsi spalva. Aišku, dar reikia, kad tie patrynimai būtų labiausiai tikėtinosi natūraliai trinčiai vietose, daugiausia ties kraštais ,briaunomis, spynelėmis, rankenėlėmis, na kur dažniausiai būta žmogaus paliesta...pasitelkiama tikimybių teorija biggrin.gif kaip ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 02 07, 22:23)
o tavo antikvaras nefotogeniškas, kad foto nekrauni???  mirksiukas.gif
Vien aprašymas minčių nekelia

nu nefotogeniškas labai biggrin.gif o antikvariatu tai net liežuvis neapsiverčia vadinti.
O jei rimtai, tai nenufotkinau, bet pamėginsiu.
Atsakyti
Na, vargais negalais, įkeliu foto:
user posted image
Su žvake trinti aš jos nenoriu, norėčiau, kad būtų tamsesnė ir kad truputį primintų senas antikvarines knygų spintas. Kaip jūs manot, verta bandyt iš š išspaust vašką?
Papildyta:
Persiprašau dėl kokybės, su telefonu fotkinau, nes aparato išsikrovė baterijos ir dar laidą kažkur nukišau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sapnu mergelka: 07 vasario 2012 - 22:54